Ruleta franceză este unul dintre cele mai distractive jocuri pe care le poți întâlni la cazinouri. Hai să-ți povestim tot ce trebuie să știi despre ea. O vom compara cu ruleta americană și îți vom arăta care sunt pariurile pe care le poți plasa.

De asemenea, îți mai spunem și ce este ruleta franceză și cum te joci. Chiar dacă ai zero experiență, aici vei vedea cât este de simplu să te joci. Mai mult decât atât, există rulete franceze la cazinouri online. Te delectezi cu jocul din confortul casei tale. Poți să încerci și versiuni gratuite care te ajută să te familiarizezi cu regulile și cu modul de joc.

Ce este ruleta franceză?

Ruleta franceză este un tip de ruletă europeană, dar sunt câteva diferențe. Două diferențe majore sunt că masa de joc și toate denumirile sunt în limba franceză și pariurile sunt aranjate puțin diferit. Așadar, dacă știi ce este aceea ruletă europeană, atunci îți va fi mult mai simplu să înțelegi restul ghidului.

Despre a treia și a patra diferență vom discuta în capitolele despre pariuri. Ruleta franceză oferă un avantaj care nu există nici măcar la ruleta europeană.

Scopul tău este să ghicești pe ce poziție aterizează bila. Ruleta franceză are 36 de buzunare numerotate de la 1 la 36. Acestea nu apar în ordine pe ruletă, dar sunt plasate după o anumită logică, astfel încât toate pariurile să aibă anumite cote și șanse de câștig.

Numerele trebuie să fie cât mai diferite și să facă parte din alte categorii, cum ar fi mici/mari și pare/impare. O parte din șir arată în felul următor: 0, 32, 15, 19, 4, 21, 2, 25, 17, 34 etc.

Buzunarele au culori alternative de roșu și negru. Excepție este 0, care are culoarea verde. Fără 0, casa nu ar mai avea avantajul de 2,7% la ruleta franceză/europeană.

Atunci când faci pariuri, poți pune pe mai multe numere în același timp. Chiar este indicat să faci asta, pentru că șansele să iasă un singur număr ales de tine sunt foarte mici, de 1 la 37. 

Franceză vs americană

Ruleta franceză are 37 de buzunare, adică 0 și 1-36. În schimb, ruleta americană are 38 de buzunare, adică 0, 00 și 1-36. Încă un zero acordă un avantaj al casei și mai mare, de 5,25%. Așadar, pe termen lung, este mai avantajos să te joci ruletă franceză.

De asemenea, numerele de pe ruletă sunt aranjate altfel, iar 0 și 00 sunt în poziții opuse. Șirul de numere este 0, 28, 9, 26, 30, 11, 7, 20, 32, 17 etc.

Pariurile de bază

La fel ca la ruleta europeană și americană, pariurile de bază se împart în două: interioare și exterioare. Cele interioare sunt pariuri direct pe numere:

●Pariu pe un singur număr – cota 35:1;

●Pariu pe două numere adiacente de pe masă – cota 17:1;

●Pariu pe un rând de trei numere – cota 11:1;

●Pariu pe un grup de patru numere alăturate – cota 8:1;

●Pariu pe 6 numere, adică pe două rânduri adiacente – cota 5:1.

Trebuie să mai știi și că pariurile pe trei și patru numere mai pot include și 0. Pariurile exterioare arată diferit la ruleta franceză față de cea europeană și au și alte denumiri:

●Coloană: pariuri pe una dintre cele 3 coloane a câte 12 numere fiecare. Cota 2:1.

●Douzaine: pariuri pe duzini. Poți alege Premier (P12), Moyenne (M12) sau Derniere (D12). Cota 2:1.

●Rouge/Noir: pariuri pe culorile roșu și negru. Cota 1:1.

●Pair/Impair: pariuri pe numere pare sau impare. Cota 1:1.

●Manque/Passe: pariurile pe numere mici sau mari, adică alegi grupul 1-18 sau 19-25. Cota 1:1.

Acum să vorbim puțin despre o caracteristică specifică ruletei franceze. La ruletele europeană și americană, dacă faci pariuri cu cote 1:1, iar bila pică pe 0 sau 00, pierzi pariul. În schimb, la ruleta franceză, există două situații/reguli, în funcție de cazinoul la care joci:

●En Prison: orice pariu cu cota 1:1 este păstrat pentru runda următoare.

●Le Partage: valoarea pariului îți este returnată pe jumătate.

Cu aceste reguli, avantajul casei poate ajunge și la numai 1,35%, dar doar dacă pui pariurile cu cota 1:1.

Pariuri avansate

Dacă te-ai plictisit deja de pariurile standard, hai să vezi pariurile avansate de la ruleta franceză. Sunt și ele destul de simple, cu tot cu denumirile în limba franceză. Practic, pui pariuri pe numere așa cum apar ele direct pe ruletă și nu pe masa de pariuri. Ruleta franceză are mai multe pariuri speciale decât cea europeană.

●Voisins du Zero: pariu pe vecinii lui zero, adică toate numerele de pe ruletă între 22 și 25. În total sunt 17 numere.

●Le Tiers du Cylindre: sunt numerele pe partea opusă a vecinilor lui zero. Plasezi un pariu pe 12 numere.

●Jue Zero: „jocul zero” este un pariu pe 13 numere: 6 numere din stânga lui 0 + șase din dreapta lui + 0.

●Orphelins: numerele orfane, adică cele care nu sunt incluse în pariurile de mai sus. Sunt în total 8 numere.

●Finales: pariuri pe numere care se termină într-o cifră. Un exemplu este 3, 13, 23, 33. Pariezi pe 3 sau 4 numere, în funcție de caz. Nu există la ruleta europeană.

Concluzii

Ruleta franceză câteva diferențe față de ruleta europeană și mai ales față de cea americană.  Dacă pariezi pe culoare, par/impar sau mic/mare, este și cea mai avantajoasă, datorită regulii sale în ceea ce privește 0. Este și foarte simplu să o joci și o găsești ușor la multe cazinouri online românești. Dacă vrei cele mai bune șanse de câștig și distracție garantată, atunci alege ruleta franceză!