Cu aceasta colectie de aforisme descoperim impreuna cele mai frumoase Citate despre yoga. Ganduri profunde si amuzante, care ne pot ajuta sa intelegem mai bine aceasta straveche disciplina orientala.

Yoga este o disciplina care uneste mintea si corpul. Cheia este constientizarea de sine, armonia. Yoga relaxeaza corpul, dar in acelasi timp il antreneaza, ne face sa aflam mai multe despre potentialul nostru. Actiunea si gandul sunt una, in sfarsit in armonie. Iata 60 de Citate despre yoga.

Ganduri, Citate, Aforisme si Expresii

Yoga Samanta yoga se manifesta diferit. In fiecare persoana. (Tirumalai Krishnamacharya)
O lampa nu palpaie cand nu bate vantul; asa este si cu un yoghin, care isi controleaza mintea, intelectul si ego-ul, fiind absorbit de spiritul care este in el. (Krishna)
Yoga si vigoare in relaxare. Libertate in rutina. Siguranta prin autocontrol. Energie in prezenta si absenta. (Ymber Delecto)
Yoga exista in lume pentru ca totul este conectat. (TKV Desikachar) Libertatea
omului este definitiva si imediata, daca doreste asa; nu depinde de victorii exterioare, ci interne. (Paramhansa Yogananda)
Pentru yoga, si nu doar pentru yoga, controlul asupra gandurilor cuiva este la fel de necesar ca si controlul asupra pasiunilor, dorintelor vitale si miscarilor corpului. Este imposibil sa devii o fiinta mentala complet dezvoltata daca gandirea nu este stapanita. (Sri Aurobindo)
Yoga inseamna sa faci fiecare actiune ca o opera de arta. (Swami Kripalvananda)
Este imposibil sa stabilesti o baza in yoga daca mintea este agitata. Linistea sufleteasca este prima conditie. (Sri Aurobindo)
In yoga, lumea si moksha, eliberarea, asa cum esti si cum poti fi, sunt doua lucruri opuse. Reprima, lupta, dizolva cine esti pentru a realiza ceea ce poti fi. (Osho)
Sensul vietii noastre nu poate fi gasit in separarea de Dumnezeu si de altii, ci in realizarea continua a Yoga, unire. (Rabindranath Tagore)
Traieste doar in prezent, nu in viitor. Faceti tot posibilul astazi; nu astepta ziua de maine. (Paramahansa Yogananda)
In yoga, a depasi este o moarte, trebuie sa mori pentru ca fiinta ta reala sa se nasca. (Osho)
Practica Yoga ne aduce fata in fata cu complexitatea extraordinara a propriei noastre fiinte. (Sri Aurobindo)
Yoga este posibila pentru oricine isi doreste cu adevarat. Yoga este universala… Dar nu aborda yoga cu o mentalitate de afaceri sau in cautarea unor castiguri pamantesti. (Sri Pattabhi Jois)
Nu cauta iluminarea decat daca o doresti la fel de mult cum isi doreste un barbat cu parul ars o galeata cu apa. (Ramakrishna Paramahamsa)
Libertatea se obtine atat prin renuntare, cat si prin implinirea actiunilor. Dintre cele doua, calea actiunii yoga este mai buna decat calea renuntarii la actiune. (Bhagavadgita)
Oamenii se gandesc prea mult la ceea ce trebuie sa faca si prea putin la ceea ce trebuie sa fie. (Maitre Eckhart)
Yoga si suspendarea activitatilor mintii. (Patanjali)
Oricine poate respira. Prin urmare, oricine poate practica yoga. (TKV Desikachar)
Traieste spiritual si traieste in prezent. Yoga ne duce in momentul prezent, facandu-ne constienti de postura, miscarile si respiratia noastra. (Swami Vivekananda)
Yoga este o lumina care odata aprinsa nu se stinge niciodata. Cu cat practica este mai intensa, cu atat lumina este mai stralucitoare. (Bellur Krishnamachar Sundararaja Iyengar)
Yoghinul nu este influentat de polaritatile opuse ale vietii, nici de lauda, nici de calomnie, nici de bogatie, nici de saracie, nici de sanatate, nici de boala, nici de viata, nici de moarte. (Yogi Bhajan)
Yoga este 99% practica si 1% teorie. (K. Pattabhi Jois)
Pentru a depasi mintea, aceasta si intreaga teorie a Yoga. (Swami Vivekananda)
Yoga si samadhi. Dumnezeu si Unul. Yoga este Una. Asta e tot. (K. Pattabhi Jois)
Traieste doar in prezent, nu in viitor. Faceti tot posibilul astazi; nu astepta ziua de maine. (Paramhansa Yogananda)
Yoga este expresia adecvata si metoda pe deplin potrivita pentru a fuziona corpul si spiritul impreuna pentru a le face o unitate greu contestabila si pentru a crea o dispozitie psihologica care permite perspective dincolo de constiinta. (Carl Gustav Jung)
Care este starea ta cand faci yoga
Care este motivul pentru care
o faci pentru a-ti imbunatati aspectul pentru a fi mai atractiv cand mergi pe strada
sau pentru a te educa de la corp la suflet
Daca ultima ipoteza este adevarata, yoga devine spirituala. (Bellur Krishnamachar Sundararaja Iyengar)
Etapele yoga sunt uimirea. (Vasugupta)
Yoga inseamna unire: unire a mintii si a corpului, unirea propriei persoane cu divinul, unirea cu ceilalti si asa mai departe. Este o disciplina care pleaca de la corp si se extinde pana la filozofie si meditatie; lucreaza pe beton pentru a sonda daca si ce se afla dincolo. Mai presus de toate, „Yoga este 99% practica si 1% teorie”. (Sri Pattabhi Jois)
Corpul si templul spiritului: Pastrati-l curat si pur pentru sufletul care locuieste acolo. (Bellur Krishnamachar Sundararaja Iyengar)
Yoghinul nu este influentat de polaritatile opuse ale vietii, nici de lauda, nici de calomnie, nici de bogatie, nici de saracie, nici de sanatate, nici de boala, nici de viata, nici de moarte. (Yogi Bhajan)
Cand te confrunti cu o sarcina dificila… aceasta incepe. (Yogi Bhajan)
Calea yoga este lunga, fiecare centimetru de pamant trebuie cucerit prin depasirea unei rezistente mari, iar calitatile cele mai necesare sadhaka sunt o rabdare si perseverenta invariabile si o credinta de neclintit in ciuda tuturor dificultatilor, a tuturor intarzierile si esecurile aparente. (Sri Aurobindo)
Aceasta lume si corpul tau. Aceasta lume este scoala ta. Aceasta lume este profesorul tau tacut. (Swami Sivananda Saraswati)
Yoga nu necesita timp, iti da timp inapoi. (Ganga alba)
Inspira si Dumnezeu se apropie de tine. Tine-ti respiratia si Dumnezeu ramane cu tine. Expirati si va apropiati de Dumnezeu. Tineti expirarea si predati-va lui Dumnezeu (Tirumalai Krishnamacharya)
Cand respiratia este obosita, mintea este, de asemenea, instabila. Dar atunci cand respiratia este linistita, mintea o face si ea, iar yoghinul obtine o viata lunga. Prin urmare, trebuie sa inveti sa controlezi respiratia. (Hatha Yoga Pradipika)
Practicarea yoga este o transformare treptata, de la un efort plin de efort la efort fara efort, care minimizeaza efortul fizic si sporeste calitatile inteligentei in observatie si atentie, astfel incat sadhaka (practicantul) sa le poata folosi sa-si patrunda scopul: dobandirea cunostintelor si experientei spirituale. (Bellur Krishnamachar Sundararaja Iyengar)
In yoga trebuie sa te lupti cu tine pentru a merge mai departe. (Osho)
Hidratam corpul si nervii cu expansiunea si extinderea posturilor Yoga. Astfel stresul care satureaza creierul se raspandeste si curge in tot corpul eliberand creierul de oboseala si organismul elimina aceasta intoxicatie cu miscare. (Bellur Krishnamachar Sundararaja Iyengar)
Yoga este o oportunitate grozava de a fi curios despre cine esti. (Jason Crandell)
Yoga te duce in momentul prezent, singurul loc in care exista viata.
(Anonim)
Stand intr-un singur loc, yoghinul ar trebui sa-si asume pozitia lotusului. Apoi ar trebui sa-l plaseze pe guru in inima lui si, asa cum a invatat de la el, sa inceapa cu purificarea canalelor folosind controlul respiratiei. (Gheranda Samhita)
Yoga este izvorul tineretii. Cu cat spatele este mai flexibil, cu atat esti mai tanar. (Bob Harper)
Astazi nu imi mai intind corpul asa cum faceam cand aveam treizeci sau cincizeci de ani, ci imi intind inteligenta in interiorul lui pentru a-l extinde, acum inteligenta imi intinde corpul. (BKS Iyengar)
Yoga este posibila pentru oricine isi doreste cu adevarat. Yoga este universala… Dar nu aborda yoga cu o mentalitate de afaceri sau in cautarea unor castiguri pamantesti. (K. Pattabhi Jois)
Yoga este unita, identitate, omogenitate, unicitate si asemanare cu Dumnezeu.(Swami Sivananda Saraswati)
Yoga inseamna ruperea conexiunii cu ceea ce provoaca suferinta. Yoga trebuie practicata cu hotarare si cu o inima nerusinata. (Bhagavad Gita)
Pentru a depasi mintea, aceasta si intreaga teorie a Yoga. (Sri Aurobindo)
Elibereaza-ti corpul de impuritati, lasa-ti discursul sa fie sincer si dulce, simti prietenie pentru lume si cauta cu umilinta bunastare si cunoastere. (Tirumalai Krishnamacharya)
De ce te gandesti la violenta lumii
De ce nu te gandesti la violenta din tine
Cu totii trebuie sa facem multa miscare. Pentru ca fara disciplina nu putem deveni liberi, poate exista libertate in lume fara disciplina. (Bellur Krishnamachar Sundararaja Iyengar)
Meditatia trebuie sa inceapa cu corpul. Este vehiculul sinelui, care, daca nu este controlat in dorintele sale, impiedica adevarata meditatie. (Bellur Krishnamachar Sundararaja Iyengar)
Cred ca Yoga este cel mai mare dar al Indiei pentru lume. (Tirumalai Krishnamacharya)
Yoga ne invata sa modificam ceea ce nu poate fi acceptat si sa acceptam ceea ce nu poate fi modificat. (Bellur Krishnamachar Sundararaja Iyengar)
Cele mai importante instrumente de care aveti nevoie pentru a face yoga sunt corpul si mintea. (Rodney Yee)
El este un yoghin inaltat care priveste pe toti oamenii cu o minte egala: binefacatori, prieteni, dusmani, straini, mijlocitori, fiinte odioase, rude, pacatosi si sfinti. (Krishna)
Karma yoga ne invata cum sa lucram pentru munca, neatasati, fara sa ne facem griji pentru ceea ce se face, ne invata si de ce ar trebui sa muncim. Karma yoghinul lucreaza pentru ca este natura lui, pentru ca simte ca este bine pentru el sa faca acest lucru si nu are niciun scop dincolo de asta. Pozitia lui in lume este cea de donator si nu isi face griji niciodata ca va primi ceva. El stie ca da si nu cere nimic in schimb si, prin urmare, evita sa ia suferinta. (Vivekananda)
Corpul nu este rigid, mintea este rigida! (Sri K. Pattabhi Jois)
Yoga si oprirea modificarilor mentale. (Patanjali)