Cu aceasta colectie de aforisme descoperim impreuna cele mai frumoase Citate despre Rautate, despre barbati si despre Oameni.Citate intense, ironice si perfecte pentru a reflecta asupra fortelor si virtutilor noastre. Pentru ca toti facem uneori greseli, ii putem rani pe altii din greseala, iar acest lucru ne face sa ne indoim de bunatatea noastra.
Moralitatea este un teren insidios, iar de multe ori o fapta rea, chiar daca mica, cere ca alta, apoi alta, sa ajunga intr-un cerc vicios de care este greu sa te eliberezi. Uneori suntem tentati sa luam scurtaturi, actionand necinstit, poate daunand altora, dar intotdeauna exista o alegere mai buna. Si depinde de noi sa o luam. Apoi sunt si cei care se comporta intotdeauna in cel mai rau mod, cei care ii ranesc pe altii fara retinere, cei care ne-au ranit cu buna stiinta. Cineva pe care il putem defini cu adevarat drept o persoana rea si apoi sa-i dedicam cateva dintre propozitiile din colectia noastra. Iata 50 de Citate despre rautate.

Citate, aforisme si Citate despre rautate

Daca nu ar exista oameni rai, nu ar exista avocati buni. (Charles Dickens)
Din aceasta pasta suntem facuti: o destinatie pentru indiferenta si o destinatie pentru rautate. (Jose Saramago)
Barbatii rai au nevoie de un singur lucru pentru a-si atinge obiectivele, si anume ca oamenii buni arata si nu fac nimic. (John Stuart Mill)
Oamenii buni nu au nevoie de legi care sa le spuna sa actioneze responsabil, in timp ce oamenii rai vor gasi o cale de a ocoli legile. (Platon)
Faptul ca omul stie sa faca distinctia intre bine si rau demonstreaza superioritatea sa intelectuala fata de alte creaturi; dar faptul ca poate savarsi fapte rele demonstreaza inferioritatea sa morala in comparatie cu toate celelalte creaturi care sunt incapabile sa le faca. (Mark Twain)
O mare parte din raul din aceasta lume este facut de oameni cu intentii bune. (TS Eliot)
Omul este aproape intotdeauna atat de rau pe cat are nevoie. Daca se poarta drept, el poate fi judecat ca raul este inutil. Am vazut oameni cu cele mai dulci, mai inocente obiceiuri, savarsind cele mai atroce actiuni, pentru a scapa de niste pagube grave, care nu pot fi evitate in alt mod. (Giacomo Leopardi)
Karma nu pierde niciodata o adresa. (Anonim)
Baietii buni nu vor sa treaca pentru rau, dar cei rai vor sa treaca pentru bine. (Luc de Clapiers de Vauvenargues)
In vremea inselaciunii universale, a spune adevarul este un act revolutionar. (George Orwell)
A taia legaturile cu oamenii negativi din viata mea nu inseamna ca ii urasc, inseamna doar ca ma respect. (Marilyn Monroe)
Uneori omul se impiedica de adevar, dar in cele mai multe cazuri se ridica si isi continua drumul de parca nimic nu s-ar fi intamplat. (Winston Churchill)
Exista oameni care nu au ucis niciodata, dar sunt de o mie de ori mai rai decat cei care au ucis sase oameni. (Fedor Dostoievskij)
Nu exista nicio scuza pentru a fi rau, dar exista un anumit merit in a te cunoaste pe sine ca atare; a face rau pentru prostie este cel mai iremediabil dintre vicii. (Charles Baudelaire)
Rautatea altora devine propria noastra rautate pentru ca trezeste ceva rau in inimile noastre. (Carl Gustav Jung)
Nu este necesar sa credem intr-o sursa supranaturala a raului: numai oamenii sunt perfect capabili de orice rau. (Joseph Conrad)
Doar cativa oameni sunt suficient de destepti pentru a intelege toate lucrurile rele pe care le fac. (Francois de La Rochefoucauld)
Un barbat se naste singur si moare singur; si experimenteaza singur consecintele bune si rele ale karmei sale; si se duce singur in iad sau in salasul suprem. (Chanakya) A
vedea si a auzi oameni rai este deja inceputul raului. (Confucius)
Oamenii rai nu au niciodata timp sa citeasca. Si unul dintre motivele rautatii lor. (Lemony Snicket)
Este mai bine sa nu dai scuze decat sa le dai pe cele rele. (George Washington)
Lumea este impartita in bune si rele. Baietii buni dorm mai bine, dar cei rai se distreaza mult mai mult cand sunt trezi. (Woody Allen)
Prostia este mult mai periculoasa decat rautatea, pentru ca rautatea se opreste din cand in cand, prostia nu. (Anatole France)
Un barbat nu este chiar el insusi cand vorbeste la persoana intai. Da-i o masca si el iti va spune adevarul. (Oscar Wilde)
As face mai degraba greseli in bunatate si compasiune decat miracole in rautate si asprime. (Maica Tereza de Calcutta)
Nu sunt niciodata surprins sa vad oameni rai, dar sunt adesea uimit sa-i vad nerusinati. (Jonathan Swift)
Ai incredere in oamenii rai. Acestea cel putin nu se schimba. (William Faulkner)
Desi capacitatea de a insela este un semn de ascutime si putere, intentia de a insela este, fara indoiala, un semn de rautate sau slabiciune.(Descartes)
Oamenii sunt foarte inclinati sa stabileasca standardele morale ale altora. (Ralph Waldo Emerson)
Lumea este un loc periculos; nu din cauza celor care fac fapte rele, ci din cauza celor care observa fara sa faca nimic. (Albert Einstein)
Cei care se pricep la scuze nu sunt foarte buni la altceva. (Benjamin Franklin)
Un om bun poate fi prost si totusi sa ramana bun. Dar un om rau nu poate sa nu fie inteligent. (Maksim Gorki)
Nu regret oamenii pe care i-am pierdut de-a lungul timpului, dar regret timpul pe care l-am pierdut cu anumiti oameni, pentru ca oamenii nu mi-au apartinut, anii imi apartin. (Carl Gustav Jung)
Pedeapsa mincinosului nu este deloc aceea de a nu fi crezut, ci aceea de a nu putea crede in nimeni altcineva. (George Bernard Shaw)
Omul este cel mai crud dintre animale. (Friedrich Nietzsche)
Este absurd sa impartim oamenii in buni si rai. Oamenii sunt fie fermecati, fie plictisitori. (Oscar Wilde)
Oricui nu-i pasa de adevar in lucrurile marunte nu i se poate incredinta cu cele mai importante. (Albert Einstein)
Omul rau nu este niciodata sigur cand traieste cu el insusi, deoarece traieste cu un om rau si nimeni nu va putea sa-l deranjeze mai mult decat propria persoana. (William de Saint-Thierry)
Istoria va trebui sa-si aminteasca ca cea mai mare tragedie a acestei perioade de tranzitie sociala nu a fost zgomotul zgomotos al oamenilor rai, ci tacerea teribila a oamenilor buni. (Martin Luther King Jr.)
Poti pacali cativa oameni pentru o perioada lunga de timp sau multi oameni pentru o perioada scurta de timp. Dar nu poti pacali multi oameni mult timp. (Abraham Lincoln)
Dragostea pentru animale este strans asociata cu bunatatea caracterului si este sigur sa spunem ca cel care este crud cu animalele nu poate fi un om bun. (Arthur Schopenhauer)
Daca iti este greu sa razi de tine, as fi bucuros sa o fac pentru tine. (Groucho Marx)
De fapt, auzim uneori despre „beluina” cruda a omului, dar este profund nedreapta si jignitoare pentru fiare: o fiara nu ar putea fi niciodata la fel de cruda ca un om, atat de cruda din punct de vedere artistic si fin. Un tigru musca, lacrima si nu poate face nimic altceva. Nu i-ar fi trecut niciodata prin cap sa bata barbatii dupa urechi toata noaptea, chiar daca ar fi in stare. (Fedor Dostoievskij)
Rautatea celor putini si nenorocirea celor multi. (Publilius Syrus)
Cea mai buna razbunare este intotdeauna sa mergi inainte si sa lasi karma sa faca restul. (Anonim)
Cea mai frecventa minciuna este cea facuta singur; a minti pe altii este relativ o exceptie. (Friedrich Nietzsche)
Adevarul trist este ca mult rau este facut de oameni care nu se hotarasc niciodata sa fie buni sau rai. (Hanna Arendt)
Nimeni nu isi poate arata o fata si o alta fata oamenilor pentru prea mult timp fara sa stie care este cea adevarata. (Nathaniel Hawthorne)
Sunt oameni ca asta. Se navalesc la ceva cand nu inteleg. (Mark Twain)
Cei care sunt capabili de tiranie sunt capabili sa sperjur pentru a o sustine. (Lingurita Lysander)