Pentru a sărbători prietenia, în special cea dintre femei, iată o colecție cu cele mai frumoase Citate despre Prieteni . Pentru a împărtăși cu cei care te iubesc cu adevărat.
Prietenia, alături de iubire, este unul dintre cele mai puternice sentimente care există. Este greu să găsești un prieten adevărat sau un prieten adevărat, persoana pe care te poți baza oricând dacă ai nevoie. Fără dacă și dar. Sunt cu adevărat norocoși oamenii care reușesc să mențină o astfel de prietenie pe tot parcursul vieții, poate chiar din copilărie. O prietenă adevărată este ca o soră, și poate chiar mai mult: este sora pe care o alegi. O persoană specială, cu care să-ți împarți și să împărtășești bucuriile și necazurile vieții. Iată 100 de fraze despre prieteni

Citate, aforisme și fraze despre prieteni

Când un prieten devine prea scump, tot ce rămâne este să te căsătorești cu ea.
(Peter Sellers)
Cei care elimină prietenia din viață, elimină soarele din lume. (Marco Tullio Cicerone)
Prietenii merită. Și trebuie să le meriți mereu, fără întrerupere, riscând să le contrazici și să le pierzi în fiecare zi.
(George Bernanos)
Cele mai bune prietene sunt surorile pe care le alegi singur.
(Eustache Deschamps)
Când ești trist, un prieten îți deschide inima și aruncă pumni de lumină în tine. (Fabrizio Caramagna)
Prietene, lângă tine nu am de ce să-mi cer scuze, nimic de care să mă apăr, nimic de dovedit: îmi găsesc liniștea… Dincolo de cuvintele mele stângace poți vedea pur și simplu femeia din mine. (Antoine de Saint-Exupery)
Cel mai bun prieten vă vede prima lacrimă, o adună pe a doua și o oprește pe a treia. (Anonim)
Prietenia este un singur suflet care locuiește în două trupuri, o inimă care bate în două suflete. (Aristotel)
Prietenia este cel mai greu lucru din lume de explicat. Nu este ceva ce înveți la școală. Dacă nu ai învățat ce înseamnă prietenie, nu ai învățat cu adevărat nimic. (Muhammad Ali)
Recunoști o prietenă adevărată imediat, te face să râzi chiar și atunci când pur și simplu nu vrei, dacă te întreabă cum ești, dizolvă până și cel mai trist gând și, doar fiind în compania ei să te simți special. Acesta este un prieten adevărat, cel care îți transformă viața într-o viață specială! (Stephen Littleword)
O prietenie care s-a încheiat niciodată nu a fost adevărată. (San Girolamo)
Prietenia a două femei începe sau ajunge să fie un complot împotriva uneia trei. (Alphonse Karr)
Femeile au adesea mai mult bun simț decât bărbații. Au mai puține pretenții, sunt mai puțin stânjeniți de teorii și judecă lucrurile mai mult după impresia imediată și involuntară și, prin urmare, într-un mod mai sincer și mai natural. Ei nu pot raționa rău, pentru că nu raționează deloc. Ei nu gândesc sau vorbesc după reguli și, prin urmare, posedă în general mai multă elocvență, inteligență și bun simț, combinând care reușesc în general să guverneze soții. Stilul lor, atunci când le scriu prietenilor (și nu vânzătorilor de cărți), este mai bun decât cel al multor scriitori. (William Hazlitt)
Prietenia este… genul de iubire pe care cineva îl poate imagina printre îngeri. (CS Lewis)
Ești prietenul meu genial, trebuie să devii cel mai bun dintre toți, bărbat și femeie. (Elena Ferrante – Prietenul genial)
Prietenii sunt cei care te ajută să te ridici, când alți oameni nici nu știau că ai căzut. (Anonim)
Cred că, în viața noastră a tuturor, există prieteni adevărați și prieteni falși. Este ușor să te înțelegi când totul este bine și să te distrezi. Din păcate, lucrurile nu merg întotdeauna corect. Există, de asemenea, dificultăți de depășit și probleme serioase de rezolvat. Și tocmai în acele momente, când ai nevoie de confort, poți înțelege dacă prietenia este adevărată sau nu. […] Dacă te comporți așa pentru o discuție banală, atunci a ta este o prietenie falsă. (Din serialul de televiziune: Pretty Cure)
Întotdeauna ai fost nebun. Și că nu ai reușit niciodată să-ți scoți nebunia. (din film: Thelma and Lousie)
Prietenia are două ingrediente principale: primul și descoperirea a ceea ce ne aseamănă. Iar al doilea este respectul pentru ceea ce ne face diferiți. (Alune)
Un prieten adevărat și cel care te ia de mână și îți atinge inima. (Gabriel Garcia Marquez)
Un prieten ne acceptă așa cum suntem și ne ajută să fim ceea ce ar trebui să fim. (Anonim)
Antidotul împotriva a cincizeci de dușmani și a unui prieten. (Aristotel)
Prietenia este iubire fără aripile ei. (Lord Byron)
Legăturile cele mai profunde nu sunt făcute din frânghii, nici din noduri, dar nimeni nu le dezleagă (Lao Tzu)
Oricât de rară este dragostea adevărată, prietenia adevărată este și mai rară. (Francois de La Rochefoucauld)
Fă-ți un singur prieten, dar alege-o cu grijă. (Muriel Barbery)
Prietenii pe care îi poți suna la patru dimineața, cei care contează. (Marlene Dietrich)
Ah, cei mai buni prieteni… petreceri de pijama împreună, ceartă când vă certați, pun pariu că v-ați sărutat, îmbrățișându-vă cu tandrețe. (Din serialul tv: How I Met Your Mother)
Timpul trece zburând, vom aștepta aici între un secret și altul, crede-mă, am încredere în tine! Petrecand ore intregi vorbind si povestindu-ne unul altuia despre noi, sunt aproape de tine, nu vei fi niciodata singur. (Giorgia – Ce prietenă ești)
Prietenie: două coarde în ton care vibrează împreună chiar dacă sunt departe. Și dacă unul dintre ei este atins, celălalt vibrează și el cu aceeași muzică. (Fabrizio Caramagna)
Una dintre cele mai mari mângâieri ale acestei vieți este prietenia; iar una dintre mângâierile prieteniei este nevoia să-i confere un secret. (Alessandro Manzoni, Promessi sposi, capitolul XI)
Cea mai bună regulă a prieteniei este să-ți ții inima puțin mai moale decât capul. (Anonim)
Prietenii merită. Și este necesar să le merităm mereu, necruțător, riscând să le contrazicem și să le pierdem în fiecare zi. (George Bernanos)
Toată lumea aude ce spui. Prietenii ascultă ce spui. Prietenii adevărați ascultă ceea ce tu NU spui. (DM Band)
Știi ce
este prietenia Da, fiind frate și soră, două suflete care se ating fără să se încurce, cele două degete ale mâinii. Este iubire
O, iubire, și a fi doi și a fi doar unul. Un bărbat și o femeie care se contopesc într-un înger. Și cerul. (Victor Hugo)
Prietenia este rară pentru că este incomodă. (Roberto Gervaso)
Apreciez prietena care își găsește timp pentru mine în jurnalul ei, dar o iubesc pe prietena care nici măcar nu se uită la jurnal pentru mine. (Robert Brault)
Noi doi dragi prieteni suntem ca soarele și luna, sau ca marea și pământul. Noi doi, dragă prietene, suntem soarele și luna, suntem marea și pământul. Scopul nostru nu este să ne transformăm pe unul în celălalt, ci să ne cunoaștem și să învățăm să vedem și să respectăm în celălalt ceea ce este el: opusul nostru și complementul nostru. (Hermann Hesse)
Cel mai bun tip de prieten este cel cu care poți să stai pe o verandă fără să spui vreodată un cuvânt și să simți treptat că ai avut cea mai frumoasă conversație din lume. (Anonim)
Un singur trandafir poate fi grădina mea… un singur prieten, lumea mea. (Leo Buscaglia)
Cea mai rea singurătate este să fii lipsit de o prietenie sinceră. (Francis Bacon)
Cel mai bun prieten al tău îți poate spune lucruri pe care nici măcar nu vrei să le spui. (Frances Ward Weller)
Prietenia se naște atunci când o persoană îi spune altuia: „Ce
și tu
, am crezut că sunt singurul”. (CS Lewis)
Un prieten este cel mai prețios lucru pe care îl poți avea și cel mai bun lucru pe care poți fi. (Douglas Pagels)
Nu merge în spatele meu, s-ar putea să nu te conduc. Nu merge în fața mea, s-ar putea să nu te urmez. Doar mergi lângă mine și fii prietenul meu. (Albert Camus)
Unele prietenii se fac manual, majoritatea în serie. (Dino Basili)
Nu am nevoie de un prieten care se schimbă când mă schimb și care dă din cap când dau din cap; umbra mea o face mult mai bine. (Plutarh)
Fiecare prieten reprezintă o lume în noi, o lume care nu s-ar fi născut fără sosirea lui și doar datorită acestei întâlniri se naște o lume nouă. (Anais Nin)
Și prietenă care ghicește mereu momentul în care avem nevoie de ea. (Jules Renard)
O prietenie împăcată și o rană prost sudată. (proverb italian)
Doar prietenii adevărați îți vor spune când fața ta este murdară. (Proverbul sicilian)
Se hotărăște repede să fie prieteni, dar prietenia este un fruct care se coace încet. (Aristotel)
Cel mai bun prieten este cel care, dacă apari la ușa ei cu un cadavru în portbagaj, nu cheamă poliția, ci ia o lopată și te urmărește. (Din serialul: Pretty Little Liars)
O prietenie este frumoasă și pentru că ne leagă, dar fără a folosi lanțuri, ne ține împreună dacă ceva, mai mult. (Eros Ramazzotti – Afecțiuni personale)
În nimic nu mă consider fericit decât în ​​a-mi aminti prietenii mei buni. (William Shakespeare)
Lăudați public prietenul și certați-l în secret. (Leonardo da Vinci) Unele femei își iubesc atât de mult soții încât pentru a nu-l răsfăța o folosesc pe cea a prietenilor lor. (Alexandre Dumas)
Prietenele nu-și spun prieteni beți. (Din serialul: Pretty Little Liars)
Cel mai bun prieten nu face întotdeauna parte din rasa umană. (Dino Basili)
Prietenia, ca și nemurirea sufletului, este prea frumoasă pentru a fi crezută. (Ralph Waldo Emerson)
Un prieten cunoaște melodia inimii noastre și o cântă atunci când uităm cuvintele. (CS Lewis)
Decizi rapid să fii prieteni, dar prietenia este un fruct care se coace încet. (Aristotel)
Prietenii împărtășesc secrete, așa că rămânem prieteni. (Din serialul: Pretty Little Liars)
Legea cadoului oferit de la prieten la prieten este că una uită curând că a dat, iar cealaltă își amintește mereu că a primit. (Lucio Anneo Seneca) A
crede că prietenia există și cum să crezi că mobila are suflet. (Marcel Proust)
Dar când mă gândesc la tine, dragul meu prieten, ce a fost pierdut și găsit, și toată durerea se termină. (William Shakespeare)
Doar prietenii adevărați îți vor spune când fața ta este murdară. (proverb italian)
Unii oameni se refugiază în biserică; altele în poezie; eu in prietenii mei. (Virginia Woolf)
Prietenia nu este ceva ce înveți la școală. Dar dacă nu ai învățat adevăratul sens al prieteniei, atunci nu ai învățat nimic. (Muhammad Ali)
Mâine, mâine! spuse falsul prieten. (proverb italian)
Alfabetul începe cu ABC, numerele încep cu 123, muzica începe cu do-re-mi, iar prietenia începe cu tine și cu mine. (Anonim)
Prietenia fără interes este unul dintre cele mai rare și mai frumoase lucruri din viață. (James F. Byrnes)
O relație de prietenie care este între bărbați sau femei și întotdeauna o relație de dragoste. Și într-o mângâiere, într-o îmbrățișare, într-o strângere de mână există uneori mai multă senzualitate decât în ​​adevăratul act de iubire. (Dacia Maraini)
Prieteni, dacă aveți un prieten apropiat care vă spune că vă iubește, că nu simte cea mai mică inspirație sexuală pentru voi, înseamnă doar două lucruri: ori sunteți cu adevărat încetează, ori vrea să fie fratele vostru. . (Geppi Cucciari)
O prietenă poate fi dură cu tine, poate ea așteaptă mai mult de la tine decât toți ceilalți. Alții te văd așa cum vrei tu să te vadă, dar tu nu-ți înșeli prietenii. Și aceasta este prietenie. (Din serialul: Pretty Little Liars)
Prietenia spune totul în față și nu se teme să facă rău pentru a face bine. (Povia)
Prietenia este întotdeauna o responsabilitate dulce, niciodată o oportunitate. (Kahlil Gibran)
Un prieten îți poate spune lucruri pe care nu vrei să le spui. (Frances Ward Weller)
Un prieten și o persoană… Cu care poți fi sincer… Nu trebuie niciodată să te aperi… Poți conta dacă este prezent sau absent… Nu trebuie niciodată să te prefaci… Poți avea încredere în tine fără teamă de a fi trădat… Că nu simte că te posedă pentru că îi ești prieten… Că nu te folosește egoist pentru că are încrederea ta. Mi-aș fi dorit să am un astfel de prieten. Și mi-ar plăcea să fiu un astfel de prieten. Și am un astfel de prieten. TE (Alfred A. Montapert)
Prietenia este un singur suflet care trăiește în două corpuri distincte. (Aristotel)
Prietenie și o singură minte în două trupuri. (Mencius)
Cei care privesc prietenia ca pe un joc de șah pierd întotdeauna jocul până la urmă. (Ramon Eder)
Prietenul este cel căruia îi poți dezvălui conținutul inimii tale, fiecare bob și bob, știind că cele mai amabile mâini le vor cerne și că numai lucrurile de valoare vor fi păstrate, orice altceva va fi aruncat cu o respirație blândă. (proverb persan)
Tu și cu mine… Același gând! (Renato Zero – Prieten)
Marea prietenie generează o mare ură. (proverb italian)
Prietenia nu este altceva decât un nume. (Napoleon Bonaparte)
Prietenia este în gura multora, dar în inimile câtorva. (Livia Cassemiro)
Dacă mă încurci pe mine, mă vei plăti, dacă o întorci pe cea mai bună prietenă a mea te voi distruge. (Din serialul: Pretty Little Liars)
Prietene… dacă ești singur… eu voi fi umbra ta… dacă vrei să plângi, voi fi umărul tău; dacă vrei o îmbrățișare, eu voi fi perna ta; dacă ai nevoie să fii fericit, eu voi fi zâmbetul tău; dar oricând ai nevoie de un prieten, voi fi doar eu însumi. (Anonim)
Când doi prieteni se înțeleg pe deplin, cuvintele sunt dulci și puternice ca parfumul orhideelor. (Lao Tzu)
Mulți oameni vor intra și vor părăsi viața ta, dar numai prietenii adevărați vor lăsa urme în inima ta. (Eleanor Roosevelt)
Prietenia începe cu un inventar onest al tot ceea ce desparte. (Dino Basili)
Zi nouă, stilist nou. Indiferent dacă te pregătești pentru dragoste sau război, mulțumește-i lui Dumnezeu pentru prieteni și modă. (Din serialul TV: Gossip Girl)
Cel mai bun prieten este cel care cunoaște cântecul inimii tale; și că ți-o cântă când uiți cuvintele. (Anonim)
Pe cât de rară este dragostea adevărată și mai puțin rară decât prietenia adevărată. (Francois de La Rochefoucauld)
În viață este important să ai un prieten care să fie, în același timp, o oglindă și o umbră. Oglinda nu minte și umbra nu dispare. (Fabrizio Caramagna)
Prietenie și egalitate. (Pythagoras)
O prietenă specială și una care știe totul despre tine și, în ciuda acestui fapt, te place. (Elbert Hubbard)
Prietenii se nasc, nu se fac. (Henry Adams)
Doar cei mai buni prieteni rămân până târziu când petrecerea se termină pentru a ajuta la repararea. Pentru a curăța durerea unei conștiințe vinovate, pentru a ridica bucățile unei căsnicii zdrobite, pentru a mătura singurătatea pentru un secret care nu poate fi dezvăluit. (Din serialul: Desperate Housewives)
Nu accepta prietenia celor care îți sunt inferiori din punct de vedere moral. (Confucius)