Cu aceasta colectie de aforisme si Citate despre frumusetea vietii sarbatorim nuantele vietii, pe care adesea refuzam sa le intelegem. Uneori pierdem timpul ne plangem cand lucrurile bune din viata sunt chiar in fata noastra. Este nevoie doar de o zi proasta, un proiect omis, cateva NU prea multe… si aici ne aruncam cu moralul, uitand ca frumusetea vietii este mereu in jurul nostru. Oamenii care ne iubesc, acoperisul deasupra capului nostru, muzica care ne face inima sa bata… sunt multe lucruri de care sa ne bucuram in fiecare zi, chiar daca de multe ori le luam de la sine inteles.
Ar trebui sa ne oprim o clipa sa reflectam la norocul pe care il avem, pentru ca viata ne-a oferit ceva frumos. Aici sunt40 de Citate cele mai intense despre frumusetea vietii scrise vreodata .

Citate, aforisme si Citate despre frumusetea vietii

O viata si o opera de arta. Nu exista poezie mai frumoasa decat a trai pe deplin. (Georges Clemenceau)
Viata este frumoasa. E frumos pentru ca nu stim nimic mai bun. (Marcello Marchesi)
Cand ma uit la cei care jur ca viata este o incantare, nu-i gasesc nici frumosi, nici nascuti, nici rezonabili, nici sensibili, nici acuti, nici intelepti, nici profundi, ci foarte asemanatori cu ceea ce tamaie. (Albert Caraco)
Viata este un fior care zboara si totul este un echilibru deasupra nebuniei.
(Vasco Rossi)
Viata este alcatuita din momente rare de cea mai inalta semnificatie si nenumarate intervale in care, in cel mai bun caz, umbrele acelor momente plutesc in jurul nostru. Dragoste, primavara, fiecare melodie frumoasa, muntele, luna, marea, totul vorbeste o singura data cu adevarat inimii: chiar daca nu vine niciodata sa vorbeasca. Multe jachete pentru barbati nu au deloc acele momente si sunt ele insele intervale si odihna in simfonia vietii reale. (Friedrich Nietzsche)
Viata este ca muzica; trebuie sa fie compus cu ureche, simtire si instinct, nu cu reguli. (Samuel Butler)
Viata este o tapiserie de barbati si femei, oamenii si frumusetea acestei tapiserie si calitatea vietii noastre depind de cat de multa responsabilitate este dispus fiecare dintre noi sa ne asume si de cat de mult este pregatit sa se intoarca si sa ajute. cu eforturile noastre cei nefericiti. (Margaret Thatcher)
Viata este alcatuita din momente foarte rare de mare intensitate si nenumarate intervale. Majoritatea barbatilor, insa, nestiind momentele magice, ajung sa traiasca doar intervalele. (Friedrich Nietzsche)
Este foarte frumos sa lupti cu persuasiune, sa imbratisezi viata si sa traiesti cu pasiune, sa pierzi cu clasa si sa castigi prin indrazneala pentru ca lumea apartine celor care indraznesc. Viata este prea frumoasa pentru a fi nesemnificativa. (Charlie Chaplin)
Intotdeauna exista flori pentru cei care vor sa le vada. (Henri Matisse)
Feriti-va de oamenii care miros a perfectiune, pentru ca viata este formata din greseli si rani. (Anna Magnani)
Fericirea suprema a vietii este sa fii iubit pentru ceea ce esti sau, mai bine, sa fii iubit in ciuda a ceea ce esti. (Victor Hugo)
Multi oameni isi traiesc toata viata si mor fara sa stie vreodata ce este viata cu adevarat si ce frumusete poate fi in relatiile umane. Dar aceasta frumusete nu poate fi cunoscuta decat atunci cand cineva reuseste sa se ridice deasupra mediocritatii si meschinarii cotidiene. (Louis Bromfield)
Viata ar fi tragica daca nu ar fi distractiva. (Stephen Hawking)
Oferind vietii noastre un scop, ii diminuam capacitatea emotionala. Daca viata noastra are un scop, traim un minut, o zi, un an, in loc sa traim pentru fiecare minut, pentru fiecare zi, pentru fiecare an. Diferitele etape ale vietii constituie frumusetea ei. A trai fiecare dintre aceste faze inseamna a trai intens. (Oscar Wilde)
Pentru ce sunt acesti copaci verzi, pentru ce este cantecul unei pasari, pentru ce este rasaritul, la ce foloseste o noapte instelata
Care este scopul tuturor acestor lucruri
Nu, nu exista niciun scop. Acesta este motivul pentru care viata este atat de frumoasa. (Osho)
Ofera fiecarei zile sansa de a fi cea mai frumoasa din viata ta. (Mark Twain)
Cand te trezesti dimineata, gandeste-te ce privilegiu pretios este sa fii in viata: sa respiri, sa gandesti, sa simti bucurie si sa iubesti. (Marco Aurelio)
Este atat de frumos sa traiesti, iar viata este atat de dulce incat nu poate fi rea! (Emile Zola)
Ar trebui sa te bucuri de bucurie, frumusete, culoare, viata. Cu cat vorbim mai putin despre ranile vietii, cu atat mai bine. (Oscar Wilde)
Doua lucruri ne salveaza in viata: iubirea si rasul. Daca ai unul e bine. Daca le ai pe amandoua, esti invincibil. (Tarun Tejpal)
Acea viata care este un lucru frumos nu este viata care este cunoscuta, ci viata care nu este cunoscuta; nu viata trecuta, ci viitorul. Odata cu noul an, sansa va incepe sa ne trateze bine pe tine si pe mine si pe toti ceilalti si va incepe o viata fericita. Nu este adevarat
(Giacomo Leopardi)
Viata este cea mai frumoasa dintre aventuri, dar doar aventurierul afla. (Gilbert Keith Chesterton)
Viata este frumoasa, pentru ca fiecare zi incepe din nou. Si fiecare are culorile sale, muzica, parfumurile sale. Oportunitatile lui. In fiecare zi incepe din nou si ne ofera posibilitatea de a incepe sa fim noi insine. (Agostino Degas)
Mereu ma uimesc. Este singurul lucru care face ca viata sa merite traita. (Oscar Wilde)
Numai atunci viata este cu adevarat frumoasa, cand este ascensiune. (Arturo Graf)
Continua sa zambesti, pentru ca viata este un lucru minunat si exista atat de multe de zambit. (Marilyn Monroe)
Nu exista viata fericita fara sa fie inteligenta, frumoasa si dreapta, nici o viata inteligenta, frumoasa si dreapta fara fericire, pentru ca virtutile sunt inerente fericirii si inseparabile de ea. (Epicur)
Viata este un cadou minunat, incearca sa o traiesti intens, fara sa pierzi nici macar un moment. Abia atunci vei intelege gustul fiecarei actiuni, fie ca este buna sau rea! (Osho)
Unul dintre cele mai bune lucruri din viata, este sa gasesti pe cineva care sa te inteleaga, fara a fi nevoie sa dai multe explicatii! (Khalil Gibran)
Toata varietatea, toata incantarea, toata frumusetea vietii este alcatuita din umbra si lumina. (Lev Tolstoi)
Viata poate nu este mai frumoasa pentru ca in orice moment se poate pierde
(Cesare Pavese)
Frumusetea vietii nu poate fi judecata decat dupa aceea a mortii. (Lautreamont)
In fiecare zi, cand te trezesti, gandeste-te: azi sunt norocos pentru ca m-am trezit, sunt in viata, am o viata umana pretioasa, nu o voi irosi. Mi-am folosit toata energia pentru a ma imbunatati, pentru a-mi deschide inima celorlalti, voi avea cuvinte bune pentru ceilalti si nu ganduri rele si nu ma voi enerva, dar voi incerca sa fac cat de bine pot. (Dalai Lama)
Iubeste viata mai mult decat logica ei, abia atunci ii vei intelege sensul.
(Fedor Dostoievskij)
Viata nu este nici rea, nici frumoasa, dar este originala! (Italo Svevo)
Cele mai frumoase lucruri din viata sunt fie imorale, fie ilegale, fie te ingrasa. (George Bernard Shaw)
Nu iubesc oamenii perfecti, cei care nu au cazut niciodata sau care nu s-au impiedicat niciodata. Frumusetea vietii nu le-a fost dezvaluita. (Boris Pasternak)
Viata este o minunata oportunitate trecatoare de a prinde din mers scufundandu-se in ea in libertate vesela. (Dario Fo)
Cele mai bune lucruri din viata sunt cenzurate. (Woody Allen)