Cu aceasta colectie de aforisme descoperim impreuna cele mai frumoase Citate despre egalitate.Expresii despre trairea printre altii, despre diversitate, respect si empatie. Expresii care contin conceptul de egalitate intre toti barbatii, dincolo de diferentele in ceea ce priveste culoarea pielii, sex, cultura, religie, orientare sexuala si origini.
Pentru a trai in armonie cu cei din jurul nostru, respectul trebuie sa stea la baza fiecarei relatii. Din pacate, societatea noastra mai lasa loc inegalitatilor si sunt cei care se simt indreptatiti sa-si considere aproapele inferior din cauza unor prejudecati inutile. Prejudecati care duc la confruntare si care nu fac altceva decat sa genereze ignoranta. Adevarul este ca ne putem simti cu adevarat confortabil cu noi insine si cu ceilalti doar deschizandu-ne mintea. A asculta pe ceilalti, luand in considerare sentimentele celorlalti, ne face sa intelegem ca in realitate toti suntem pur si simplu si extraordinar de la fel. Iata 50 de Citate despre egalitate (in engleza si italiana):

Citate, aforisme si Citate despre egalitate
Orice este dreptul meu ca om este si dreptul altuia; si devine datoria mea sa garantez si sa poses.
Oricare ar fi dreptul meu ca fiinta umana, este si un drept al altora; si este de datoria mea sa o garantez precum si sa o am. (Thomas Paine)
Cand pierdem dreptul de a fi diferiti, pierdem privilegiul de a fi liberi.
Cand pierdem dreptul de a fi diferiti, pierdem privilegiul de a fi liberi. (Charles Evans Hughes)
Pacea nu este unitate in asemanare, ci unitate in diversitate, in compararea si concilierea diferentelor.
Pacea nu este unita in asemanare, ci unita in diversitate, in compararea si concilierea diferentelor. (Michail Gorbacev)
Cei care sunt in razboi cu altii nu sunt impacati cu ei insisi.
Cei in razboi cu ceilalti nu sunt in pace cu ei insisi. (William Hazlitt)
Egalitatea este sufletul libertatii; nu exista, de fapt, libertate fara ea.
Egalitatea este sufletul libertatii; nu exista, de fapt, libertate fara ea. (Frances Wright)
Intr-adevar, ar trebui sa pastram calmul in fata diferentei si sa ne traim viata intr-o stare de incluziune si sa ne uimim de diversitatea umanitatii.
Ar trebui sa ramanem cu adevarat calmi in fata diferentelor si sa ne traim viata intr-o stare de incluziune minunandu-ne de diversitatea umana. (George Takei)
Toti traim cu obiectivul de a fi fericiti; vietile noastre sunt toate diferite si totusi la fel.
Cu totii traim cu scopul de a fi fericiti; vietile noastre sunt diferite, dar la fel. (Anne Frank)
Cea mai rea forma de inegalitate este sa incerci sa egalezi lucrurile inegale.
Cea mai rea forma de inegalitate este incercarea de a egaliza lucrurile inegale. (Aristotel)
Fii tu insuti; oricine altcineva este deja luat.
Fii tu insuti; toate celelalte au fost deja luate. (Oscar Wilde)
S-ar putea sa avem religii diferite, limbi diferite, piele de culoare diferita, dar toti apartinem unei singure rase umane.
S-ar putea sa avem religii diferite, limbi diferite, culori diferite de piele, dar toti apartinem aceleiasi rase umane. (Kofi Annan)
Odata ce ma etichetezi, ma refuzi.
Daca ma etichetezi, ma anulezi. (Soren Kierkegaard)
Combate cursa impotriva rasei, religie impotriva religiei, prejudecati impotriva prejudecatilor. Diviza si cuceri! Nu trebuie sa lasam asta sa se intample aici.
Ei contrasteaza rasa cu rasa, religia impotriva religiei, prejudecata impotriva prejudecatii. Impartiti si comandati! Nu trebuie sa permitem asta sa se intample aici. (Eleanor Roosevelt)
Nu poti sa urasti radacinile unui copac si sa nu urasti copacul. Nu poti sa urasti Africa si sa nu te urasti pe tine insuti.
Nu poti sa urasti radacinile unui copac si sa nu urasti copacul. Nu poti sa urasti Africa si sa nu te urasti pe tine insuti. (Malcolm X)
Democratia este o forma fermecatoare de guvernare, plina de varietate si dezordine; si distribuirea unui fel de egalitate egalilor si inegalilor deopotriva.
Democratia este o forma de guvernare foarte placuta, plina de varietate si dezordine, si ofera un fel de egalitate atat egalilor, cat si inegalilor. (Platon)
Pentru a fi de neinlocuit, trebuie sa fii intotdeauna diferit.
Pentru a fi de neinlocuit, trebuie sa fii diferit. (Coco Chanel)
Pentru a avea succes trebuie sa fii unic, trebuie sa fii atat de diferit incat, daca oamenii vor ceea ce ai, trebuie sa vina la tine pentru a-l obtine.
Pentru a avea succes trebuie sa fii unic, trebuie sa fii atat de diferit incat, daca oamenii vor ceea ce ai tu, trebuie sa vina la tine pentru a-l obtine. (Walt Disney)
Dezvolta-ti ciudatenia legitima.
Dezvoltati-va ciudatenia legitima. (Michel Foucault)
Democratia si socialismul nu au nimic in comun decat un cuvant, egalitate. Dar observati diferenta: in timp ce democratia cauta egalitatea in libertate, socialismul cauta egalitatea in retinere si servitute.
Democratia si socialismul nu au nimic in comun decat un cuvant: egalitate; dar si aici ce diferenta: democratia vrea egalitate in libertate, iar socialismul vrea egalitate in supunere si servitute. (Alexis de Tocqueville)
Ca femeia era facuta dintr-o coasta din partea lui Adam; nu din picioare pentru a fi calcat in picioare de el, ci din partea lui pentru a fi egal cu el, sub brat sa fie protejat si langa inima lui pentru a fi iubit.
Femeia a iesit din coasta barbatului; nu din picioare sa fie calcate, nu din cap sa fie superior, ci din lateral sa fie egal, sub brat sa fie protejat, langa inima sa fie iubit. (Matthew Henry)
Nu exista o inegalitate mai mare decat tratamentul egal al inegalilor.
Nu exista inegalitate mai mare decat in ​​tratamentul egal al persoanelor inegale. (Felix Frankfurter)
Nimeni nu-ti poate da libertate. Nimeni nu va poate oferi egalitate sau dreptate sau altceva. Daca esti barbat, iei.
Nimeni nu-ti poate da libertate. Nimeni nu va poate oferi egalitate sau dreptate sau altceva. Daca esti barbat, iei. (Malcolm X)
Imi plac porcii. Cainii se uita la noi. Pisicile ne privesc de sus. Porcii ne trateaza ca pe niste egali.
Imi plac porcii. Cainii se uita la noi de jos in sus. Pisicile se uita la noi de sus in jos. Porcii ne trateaza ca pe niste egali. (Winston Churchill)
Diversitatea este singurul lucru adevarat pe care il avem cu totii in comun… Sarbatoreste-l in fiecare zi.
Diversitatea este singurul lucru pe care il avem cu totii in comun: haideti sa o sarbatorim in fiecare zi. (Winston Churchill)
A trai oriunde in lume astazi si a fi impotriva egalitatii din cauza rasei sau a culorii este ca si cum ai trai in Alaska si ai fi impotriva zapezii.
Sa traiesti oriunde in lume astazi si sa fii impotriva egalitatii din cauza rasei sau a culorii si ca sa traiesti in Alaska si sa fii impotriva zapezii. (William Faulkner)
In America toata lumea este de parere ca nu are superiori sociali, din moment ce toti oamenii sunt egali, dar nu admite ca nu are superiori sociali, pentru ca, din vremea lui Jefferson incolo, doctrina ca toti oamenii sunt egali se aplica doar in sus, nu in jos.
In America toti sunt de parere ca nu au superiori sociali, din moment ce toti barbatii sunt egali, dar nu admit ca nu au subordonatori sociali, pentru ca, de pe vremea lui Jefferson incoace, doctrina ca toti oamenii sunt egali este valabila doar adevarat in sus, nu in jos. (Bertrand Russell)
In egalitatea sa maiestuoasa, legea interzice bogatilor si saracilor deopotriva sa doarma sub poduri, sa cerseasca pe strazi si sa fure paini.
Legea, in corectitudinea sa maiestuoasa, interzice atat bogatilor, cat si saracilor sa doarma sub poduri, sa cerseasca pe strazi si sa fure paine. (Anatole France)
Singurul stat stabil este cel in care toti oamenii sunt egali in fata legii.
Singura tara stabila este cea in care toti oamenii sunt egali in fata legii. (Aristotel)
​​Diversitatea: arta de a gandi independent impreuna.
Diversitate: arta gandirii independente impreuna. (Malcolm Forbes)
Femeile care cauta sa fie egale cu barbatii nu au ambitie.
Femeilor care incearca sa fie egale cu barbatii le lipseste ambitia. (Marilyn Monroe)
Fericirea omului alb nu poate fi cumparata de mizeria omului de culoare.
Fericirea omului alb nu poate fi cumparata cu mizeria omului de culoare. (Frederick Douglass)
Poate ca am venit cu totii pe nave diferite, dar acum suntem in aceeasi barca.
Poate ca venim de pe nave diferite, dar acum suntem in aceeasi barca. (Martin Luther King, Jr.)
Virtutea poate inflori doar intre egali.
Virtutea poate inflori numai intre egali. (Mary Wollstonecraft)
Unitatea, nu uniformitatea, trebuie sa fie scopul nostru. Atingem unitate doar prin varietate. Diferentele trebuie integrate, nu anihilate, nu absorbite.
Unitatea, nu uniformitatea, trebuie sa fie scopul nostru. Atingem unitatea doar prin varietate. Diferentele trebuie integrate, nu anihilate, nu absorbite. (Mary Parker Follett)
Daca acum nu putem pune capat diferentelor noastre, cel putin putem contribui la crearea lumii in siguranta pentru diversitate.
Daca diferentele noastre nu pot fi rezolvate astazi, cel putin putem incerca sa facem din lume un loc sigur pentru diversitate. (John Fitzgerald Kennedy)
Lumea este tara mea, toata omenirea este fratii mei si a face bine este religia mea.
Lumea si tara mea, toata umanitatea sunt fratii mei si a face bine este religia mea. (Thomas Paine)
Nu ma deranjeaza, sunt de pe alta planeta, inca vad orizonturi in care proiectezi granite.
Nu ma deranjeaza. Sunt de pe alta planeta. Inca vad orizonturi in care trasezi granite. (Frida Kahlo)
Capacitatea noastra de a ajunge la unitate in diversitate va fi frumusetea si testul civilizatiei noastre.
Capacitatea noastra de a atinge unitatea in diversitate va fi atat frumusetea, cat si terenul de testare al civilizatiei noastre. (Mahatma Gandhi)
Este in regula sa-i spui unui om sa se ridice cu propriile sale gheare, dar este o gluma cruda sa-i spui unui barbat fara ghete ca ar trebui sa se ridice cu propriile sale gheare.
Este corect sa-i spui unui barbat sa se ridice pe propriile picioare, dar este crud sa-i spui unui barbat fara picioare ca ar trebui sa se ridice singur. (Martin Luther King Jr.)
Extinderea drepturilor femeilor este principiul de baza al intregului progres social.
Extinderea drepturilor la femei este principiul fundamental al intregului progres social. (Charles Fourier)
Omul care se asociaza cu o singura clasa sociala este ca studentul care citeste o singura carte.
Omul care practica o singura clasa sociala si ca savantul care nu citeste decat o carte. (Edmondo De Amicis)
Nimeni nu este mai inferior decat cei care insista sa fie egali.
Nimeni nu este mai jos decat cei care insista sa fie egali. (Friedrich Nietzsche)
Nu merge in spatele meu; S-ar putea sa nu conduc. Nu merge in fata mea; S-ar putea sa nu urmez. Doar mergi langa mine si fii prietenul meu.
Nu merge in fata mea, s-ar putea sa nu te urmez. Nu merge in spatele meu, nu stiu unde sa te conduc. Doar mergi langa mine si fii prietenul meu. (Albert Camus)
Barbatii sunt egali; nu nasterea, ci virtutea face diferenta.
Barbatii sunt la fel; nu nasterea, ci virtutea face diferenta. (Voltaire)
Realizarea nu are culoare.
Il succes non ha colore. (Abraham Lincoln)
Toata diversitatea, tot farmecul si toata frumusetea vietii sunt alcatuite din lumina si umbra.
Tutta la varieta, tutta la delizia, tutta la bellezza della vita e composta d’ombra e di luce.(Lev Tolstoj)
Prejudecatile sunt ceea ce prostii folosesc pentru ratiune.
I pregiudizi sono cio che gli sciocchi usano per ragionare. (Voltaire)
Barbatii stiu ca femeile sunt depasitoare pentru ei si, prin urmare, aleg pe cei mai slabi sau pe cei mai ignoranti. Daca nu s-ar fi gandit asa, nu s-ar putea teme niciodata de femeile care stie la fel de mult ca ei insisi.
Barbatii stiu ca pentru ei femeile sunt mai puternice si de aceea ii aleg pe cei mai slabi sau pe cei mai ignoranti. Daca nu s-ar fi gandit asa, nu s-ar fi putut teme niciodata ca femeile stiu atat de multe ca si ei. (Samuel Johnson)
Este timpul ca parintii sa-i invete pe tineri de la inceput ca in diversitate exista frumusete si exista putere.
Este timpul ca parintii sa-i invete pe tineri devreme ca exista frumusete si putere in diversitate. (Maya Angelou)
A ura oamenii din cauza culorii lor este gresit. Si nu conteaza ce culoare are ura. Este pur si simplu gresit.
A ura oamenii din cauza culorii lor este gresit. Si nu conteaza ce culoare urasti. Este pur si simplu gresit. (Muhammad Ali)
Toate animalele sunt egale, dar unele animale sunt mai egale decat altele.
Toate animalele sunt la fel, dar unele sunt mai egale decat altele. (George Orwell)
Prejudecatile sunt lanturile forjate de ignoranta pentru a tine oamenii departati.
Prejudecatile sunt lanturile facute de ignoranta pentru a tine oamenii departati. (Marguerite di Blessington)
Lacrimile omului rosu, galben, negru, maro si alb sunt toate la fel.
Lacrimile unui om rosu, galben, negru, maro sau alb sunt toate la fel. (Martin Fischer)
Am un vis ca cei patru copii ai mei mici vor trai intr-o zi intr-o natiune in care nu vor fi judecati dupa culoarea pielii, ci dupa continutul caracterului lor.
Am un vis, ca cei patru copii ai mei mici vor trai intr-o zi intr-o natiune in care nu vor fi judecati dupa culoarea pielii, ci dupa calitatile caracterului lor. (Martin Luther King Jr.)
Furia si intoleranta sunt dusmanii intelegerii corecte.
Furia si intoleranta sunt dusmanii intelegerii corecte. (Mahatma Gandhi)
Ceea ce omul nu intelege, se teme; si de ceea ce se teme, tinde sa distruga.
Ceea ce omul nu intelege, se teme; si de ce se teme, tinde sa-l distruga. (William Butler Yeats)