Conceptul de nemurire rezida in mit, religie si filozofie. Pana in prezent, nimic nu este nemuritor, nici macar un sentiment, nici macar un gand si o amintire. Singura exceptie din natura este un vierme care isi poate reproduce propriile celule la infinit, inlocuindu-le pe cele vechi cu altele mai tinere. Trebuie doar sa intelegi cum o face, apoi sa-l imita. Probabil ca in viitor omul va fi cu adevarat „nemuritor”, oamenii de stiinta lucreaza deja la crearea unui program capabil sa ne faca pe toti nemuritori pana in 2045, folosind cyborgi, sisteme de digitalizare a creierului si holograme. Ramane de vazut daca de acum pana in ziua aceea vom mai fi in viata si, daca aceste mijloace vor fi intr-adevar puse la dispozitie tuturor…
Pe aceasta pagina veti gasi o colectie defraze, aforisme si citate despre nemurire , capacitatea de a evita moartea sau chiar de a o depasi pentru a continua sa traiasca pentru totdeauna.
1) Omul este muritor din cauza fricilor sale si nemuritor din cauza dorintelor sale. ( Pitagora )
2) Nemuritor si care accepta momentul. Cine nu mai stie un maine. ( Cesare Pavese )
3) Planifica pentru aceasta lume ca si cum ar fi sa traiesti pentru totdeauna, dar planifica-ti viitorul, ca si cum ar fi sa mori maine. ( Salomon ibn Gabirol )
4) Nemurirea pare o idee buna, pana cand intelegi ca va trebui sa o petreci singur. ( Din filmul Queen of the Damned )
5) Ne temem de orice ca muritori, dar ne dorim totul ca si cum am fi nemuritori. ( Seneca )
6) A dori nemurirea si a dori perpetuarea vesnica a unei mari erori. ( Arthur Schopenhauer )
7) Cine crede in nemurire se bucura de fericirea lui in tacere, nu are de ce sa-si dea aer. ( Johann Wolfgang Goethe )
8) Fiecare om crede ca toti oamenii sunt muritori, cu exceptia lui. ( Edward Young )
9) Prima conditie a nemuririi este moartea. ( Stanislaw Jerzy Lec )
10) Am crezut si cred ca sufletele sunt nemuritoare… Catolicii invata ca nu trec de la un trup la altul, ci merg in Rai, Purgatoriu sau Iad. Dar am rationat profund si, vorbind ca filozof, intrucat sufletul nu se gaseste fara trup si totusi nu este trup, poate fi intr-un trup sau altul, sau poate trece de la un trup la altul ( Giordano Bruno )
11 ) Nemurirea. Am observat ca de indata ce un scriitor abordeaza acest subiect, incepe imediat sa citeze. Urasc citatele. Spune-mi ce stii. ( Ralph Waldo Emerson )
12) Sunt milioane de oameni care isi doresc nemurirea si apoi nu stiu ce sa faca duminica dupa-amiaza daca ploua. ( Susan Ertz )
13) Nu vreau sa ating nemurirea prin lucrarile mele; Vreau sa ajung la el fara sa mor. ( Woody Allen )
14) Cum sa nu crezi in nemurirea sufletului, cand simti in suflet o asemenea maretie incomensurabila! ( Lev Tolstoi )
15) Doamne, ai mila de sinucideri, cruta-le de nemurire. ( Gesualdo Bufalino )
16) Daca as fi sigur ca trebuie sa impart nemurirea cu anumiti oameni, as prefera uitarea in camere separate. ( Karl Kraus )
17) Nemurirea sufletului este ceva care ne preocupa intr-un mod atat de puternic si ne atinge atat de profund, incat trebuie sa ne fi pierdut orice sensibilitate pentru ca acesta sa fie indiferent sa stie cum stau lucrurile. ( Blaise Pascal)
18) A dori nemurirea si a dori perpetuarea eterna a unei mari erori. ( Arthur Schopenhauer )
19) Una dintre dovezile nemuririi sufletului si ca multi au crezut in ea. De asemenea, multi oameni au crezut ca lumea este plata. ( Mark Twain )
20) Da si nemuritor atata timp cat cineva este pe lume. ( Alberto Asor Rosa )
21) Nemurirea si amintirea care ramane in memoria oamenilor. Aceasta idee impinge afacerile mari. Ar fi mai bine sa nu fi trait decat sa lasi urme ale existentei cuiva. ( Napoleon Bonaparte )
22) Ce ar face o persoana cu nemurirea care nu poate folosi bine nici macar o jumatate de ora
(Ralph Waldo Emerson )
23) Daca omul ar fi nemuritor, s-ar intreba continuu de ce. Pe langa faptul ca ne intrebam in mod constant de ce nu este. ( Roberto Gervaso )
24) In inima lui toata lumea simte si se crede nemuritoare, daca stie si ca va muri intr-o clipa. Poti sa intelegi totul, sa recunosti totul, sa devii constient de tot, cu exceptia mortii, chiar daca te gandesti la asta necrutator si esti resemnat cu ea. ( Emil Cioran )
25) Suntem atat de obisnuiti sa traim in asteptare, sa ne concentram asupra viitorului sau asupra unui simulacru al viitorului, incat am conceput ideea de nemurire doar dintr-o nevoie de a astepta toata eternitatea. ( Emil Cioran )
26) Singurul argument impotriva nemuririi si plictiselii. Pana la urma, de aici vin toate negatiile noastre. ( Emil Cioran )
27) Cine a invins frica se poate crede nemuritor, dar cine nu o stie este. Este probabil ca si creaturile sa fi disparut in Eden, dar nestiind teama de a muri, in realitate nu au murit niciodata. Frica este o moarte a fiecarui moment. ( Emil Cioran )
28) Cine promite ca te hraneste cu nemurirea te insala cu vorbe desarte. ( Wu Cheng’en )
29) Visam orbeste sa depasim moartea prin nemurire chiar daca nemurirea a reprezentat intotdeauna cea mai rea dintre condamnari, cel mai terifiant destin. ( Jean Baudrillard )
30) Dragostea este o ramasita muritoare a nemuririi. ( Fernando Pessoa )
31) Se spune ca atunci cand un parinte moare, copilul percepe sentimentul propriei sale mortalitati. Dar cand un copil moare, parintele o pierde nemurirea. ( Serial TV Halloween )
32) A fi nemuritor este o chestiune banala: cu exceptia omului, toate creaturile sunt, deoarece ignora moartea; lucrul divin, ingrozitor, de neinteles si stiind ca suntem nemuritori. ( Jorge Louis Borges )
33) Cei care exalta atat de mult incoruptibilitatea, inalterabilitatea etc., cred ca se reduc sa spuna aceste lucruri din cauza marii dorinte de a supravietui mult si pentru teroarea pe care o au de moarte; si ei nu considera ca atunci cand oamenii erau nemuritori, nu trebuiau sa vina pe lume. ( Galileo Galilei )
34)
Poetii mor
, dar poezia nu moare
pentru ca poezia este infinita
ca viata.
( Aldo Palazzeschi )
35) Viata se prelungeste, pierzandu-si sensul: vom deveni nemuritori cand a fi unul nu mai intereseaza pe nimeni. ( Mauro Parrini )
36) Fiecare om isi da seama, intr-o zi, ca este tatal si bunicul lui si ca aceasta este singura nemurire posibila ( Ennio Flaiano )
37) Daca am dura pentru totdeauna, totul s-ar schimba. Din moment ce suntem muritori, multe raman ca inainte. ( Bertolt Brecht )
38) Viata si copilaria nemuririi. ( Johann Wolfgang Goethe )
39) Nemurirea si munca la o sarcina eterna. ( Ernest Renan )
40) Nemurirea plateste scump: trebuie sa mori de mai multe ori cat esti inca in viata. ( Nietzsche )
41) Mortalitatea: Fata nemuririi pe care o cunoastem. ( Ambrose Bierce )
42) Si cand te treci in revista in gesturile unui copil intelegi ca nemurirea nu inseamna moarte. ( emituitt, Twitter )
43) Ceea ce am facut pentru noi insine moare odata cu noi; ceea ce am facut pentru altii si pentru lume ramane si este nemuritor. ( Albert Pike )