Cu aceasta colectie de aforisme, haideti sa descoperim impreuna cele mai frumoase Citate despre Anxietate si Griji.Citate luminoase, profunde si lamuritoare, perfecte pentru a reflecta asupra preocuparilor pe care le avem cu totii in viata. Pentru ca chiar si cea mai optimista persoana din aceasta lume se complaca ocazional cu niste ganduri intunecate.
Grijile fac parte din viata. Probleme la serviciu, acasa, in prietenie, in familie sau in dragoste… si o chestiune de un moment, si riscam sa ne descurajam. In aceste cazuri, trebuie sa incerci sa gandesti pozitiv, chiar daca este dificil. Analizand cate o problema, rezolvand-o pas cu pas, avand incredere in oamenii care ne iubesc. Suntem mai puternici decat credem si de cele mai multe ori observam acest lucru in momentele de cea mai mare dificultate. Iata 50 de Citate despre anxietate si griji (in engleza si italiana) Citate,
aforisme

si Citate despre anxietate si griji
Trecutul, cred, m-a ajutat sa apreciez prezentul – si nu vreau sa-l stric prin griji pentru viitor. (Audrey Hepburn)
Ne consumam zilele de maine ingrijorandu-ne de zilele noastre de ieri.
Ne consumam ziua de maine indurerata pentru zilele noastre de ieri. (Aulus Persio Flacco)
Bucura-te de viata. E mult timp sa fii mort.
Bucura-te de viata ta. E mult timp sa fii mort. (Hans Christian Andersen)
Patru cincimi din toate necazurile noastre ar disparea daca ne-am aseza si ne-am linisti.
Patru cincimi din toate problemele noastre ar disparea daca ne-am aseza si ne-am opri. (Calvin Coolidge)
Mintile mici au griji mici, mintile mari nu au timp pentru griji.
Mintile mici au griji mici, mintile mari nu au timp de griji. (Ralph Waldo Emerson)
Fiecare infrangere, fiecare frangere de inima, fiecare pierdere, contine propria ei samanta, propria sa lectie despre cum sa-ti imbunatatesti performanta data viitoare.
Fiecare infrangere, fiecare bataie a inimii, fiecare pierdere isi contine samanta, lectia ei despre cum sa-ti imbunatatesti performanta data viitoare. (Og Mandino)
Nu anticipati problemele si nu va faceti griji pentru ceea ce s-ar putea sa nu se intample niciodata. Pastrati in lumina soarelui.
Nu anticipati probleme si nu va faceti griji pentru lucruri care s-ar putea sa nu se intample niciodata. Gandeste pozitiv. (Benjamin Franklin)
Cine este neglijent cu adevarul in chestiuni marunte nu i se poate incredinta in chestiuni importante.
Celor carora nu le pasa de adevar in lucrurile marunte nu li se poate incredinta celor mai importante. (Albert Einstein)
Nimeni nu a facut o greseala mai mare decat cel care nu a facut nimic pentru ca nu putea face decat putin.
Nimeni nu a facut vreodata o greseala mai mare decat cineva care nu a facut nimic pentru ca putea face prea putin. (Edmund Burke)
Cei doi cei mai puternici razboinici sunt rabdarea si timpul.
Cei mai puternici doi razboinici sunt rabdarea si timpul. (Lev Tolstoj)
Ceea ce te ingrijoreaza, te stapaneste.
Ceea ce te ingrijoreaza, te controleaza. (John Locke)
Aveti grija cu ce va udati visele. Uda-le cu ingrijorare si frica si vei produce buruieni care ineca viata din visul tau. Uda-le cu optimism si solutii si vei cultiva succesul. Fii mereu in cautarea modalitatilor de a transforma o problema intr-o oportunitate de succes. Fii mereu in cautarea modalitatilor de a-ti hrani visul.
Aveti grija cu ce va udati visele. Uda-i de ingrijorare si frica si vei produce buruieni care le vor sufoca viata. Scaldati-le cu optimism si solutii si veti cultiva succesul. Cautati intotdeauna modalitati de a transforma o problema intr-o oportunitate de succes. Cautati intotdeauna modalitati de a va cultiva visele. (Lao Tzu)
O zi de ingrijorare este mai obositoare decat o saptamana de munca.
O zi de ingrijorare este mai obositoare decat o saptamana de munca. (John Lubbock)
Toti barbatii sunt dezamagiti in sperantele lor si inselati in asteptarile lor.
Toti barbatii sunt dezamagiti de sperantele lor, inselati in asteptarea lor. (Johann Wolfgang von Goethe)
Nu lasa niciodata sa te deranjeze viitorul. Il vei intalni, daca va trebui, cu aceleasi arme ale ratiunii care astazi te inarmeaza impotriva prezentului.
Nu lasa niciodata viitorul sa te deranjeze. Il vei intalni, daca trebuie sa fie asa, cu aceleasi puteri ale ratiunii care astazi te inarmeaza impotriva prezentului. (Marco Aurelio)
Toate succesele mele s-au construit pe esecurile mele.
Toate succesele mele s-au construit pe esecurile mele. (Benjamin Disraeli)
Nu-ti face griji daca nu ai nicio pozitie: ingrijoreaza-te sa te faci demn de una. Nu-ti face griji daca nu esti cunoscut si admirat: devoteaza-te unei vieti care merita admiratie.
Nu-ti face griji daca nu ai o pozitie – ingrijoreaza-te sa te faci demn de a avea una. Nu-ti face griji daca nu esti cunoscut si admirat – dedica-te unei vieti demne de admirat. (Confucius)
Cei care sunt in razboi cu altii nu sunt in pace cu ei insisi.
Cei in razboi cu ceilalti nu sunt in pace cu ei insisi. (William Hazlitt)
Nu ma gandesc niciodata la viitor – vine destul de curand.
Nu ma gandesc niciodata la viitor: vine prea curand. (Albert Einstein)
Cand este mult vin, tristetea si grijile iau zbor.
Cand vin din belsug, durerea si grijile isi iau zborul. (Ovidiu)
Cand muritorii sunt in viata, isi fac griji pentru moarte. Cand sunt saturati, isi fac griji pentru foame. A lor este Marea Incertitudine. Dar inteleptii nu iau in considerare trecutul. Si nu isi fac griji pentru viitor. Nici nu se agata de prezent. Si din clipa in clipa urmeaza Calea.
Cand muritorii sunt in viata, isi fac griji cu privire la moarte. Cand sunt satui, isi fac griji pentru foame. Al lor si marea incertitudine. Dar cei intelepti nu iau in considerare trecutul. Si nu le pasa de viitor. Se agata de prezent. Si clipa de clipa urmaresc drumul. (Bodhidharma)
Aproximativ jumatate din anxietatile vietii pot fi urmarite la preocuparea excesiva cu privire la opiniile altor oameni.
Aproape jumatate din toate anxietatile si anxietatile noastre provin din preocuparea noastra pentru opinia celorlalti. (Arthur Schopenhauer)
Cea mai mare greseala pe care o poti face in viata este sa te temi continuu ca vei face una.
Cea mai mare greseala pe care o poti face in viata este sa-ti fie mereu frica sa nu faci una. (Elbert Hubbard)
Secretul sanatatii atat pentru minte, cat si pentru corp nu este sa plangi pentru trecut si nici sa-ti faci griji pentru viitor, ci sa traiesti momentul prezent cu intelepciune si seriozitate.
Secretul sanatatii fizice si psihice nu consta in a te plange de trecut, nici in a te ingrijora de viitor, ci in a trai momentul prezent cu intelepciune si seriozitate. (Buddha)
Mahnirea se uita inapoi, ingrijorarea se uita in jur, credinta se uita in sus.
Durerea se uita inapoi, ingrijorarea se uita in jur, credinta se uita in sus. (Ralph Waldo Emerson)
Cele mai bune succese vin dupa cele mai mari dezamagiri.
Cele mai bune succese vin dupa cele mai mari dezamagiri. (Henry Ward Beecher)
Un individ nu a inceput sa traiasca pana cand nu se poate ridica dincolo de limitele inguste ale preocuparilor sale individualiste la preocuparile mai largi ale intregii omeniri.
Un individ nu a inceput sa traiasca pana cand nu poate depasi granitele inguste ale preocuparilor sale individualiste pentru preocuparile mai generale ale intregii omeniri. (Martin Luther King Jr.)
Chiar si in acele orase care par sa se bucure de binecuvantarile pacii si unde artele infloresc, locuitorii sunt devorati de invidie, griji si nelinisti, care sunt urgii mai mari decat orice ciuma traita intr-un oras cand este sub asediu.
Chiar si in acele orase care par sa se bucure de binecuvantarile pacii si unde artele infloresc, locuitorii sunt devorati de invidie, griji si nelinisti, care sunt cele mai mari urgii pentru un oras cand este asediat. (Voltaire)
Daca vrei sa ai o viata care merita traita, o viata care sa exprime sentimentele si emotiile tale cele mai profunde, griji si vise, trebuie sa lupti pentru asta.
Daca vrei sa ai o viata care merita traita, o viata care sa exprime sentimentele si emotiile tale cele mai profunde, griji si vise, trebuie sa lupti pentru asta. (Alice Walker)
Ori de cate ori te confrunti cu un adversar. Cucereste-l cu dragoste.
Ori de cate ori te trezesti in fata cuiva, castiga-l cu dragoste. (Mahatma Gandhi)
Ai grija sa obtii ceea ce iti place sau vei fi fortat sa-ti placa ceea ce primesti.
Fa-ti griji sa obtii ceea ce iti place sau vei fi fortat sa-ti placa ceea ce ai. (George Bernard Shaw)
Timpul de asteptare este cel mai greu dintre toate.
Timpul de asteptare este cel mai dificil dintre toate. (Sarah Doudney)
In loc sa-ti faci griji pentru ceea ce spun oamenii despre tine, de ce sa nu-ti petreci timp incercand sa realizezi ceva pe care il vor admira.
In loc sa-ti faci griji pentru ceea ce spun oamenii despre tine, petrece-ti timpul incercand sa faci ceva ce altii sa poata admira. (Dale Carnegie)
Cand vezi decorul, asteapta rasaritul. De ce sa va faceti griji pentru un apus sau o luna care se estompeaza
Cand vedeti apusul, asteptati rasaritul. De ce sa va faceti griji pentru un apus de soare sau o luna care se
estompeaza (Gialal al-Din Rumi)
Speranta este rabdarea cu lampa aprinsa.
Speranta si rabdare cu lampa aprinsa. (Tertulian)
Daca problema poate fi rezolvata de ce sa va faceti griji
Daca problema nu poate fi rezolvata, ingrijorarea nu va va ajuta de nimic.
Daca problema poate fi rezolvata, de ce sa va faceti griji
Daca problema nu poate fi rezolvata, ingrijorarea nu va va ajuta la nimic. (Buddha)
Lumea este foarte frumoasa – si este foarte oribil si nu-i pasa de viata ta, a mea sau de orice altceva.
Lumea este foarte frumoasa si este foarte oribila – si nu-i pasa de viata ta, a mea sau de orice altceva. (Rudyard Kipling)
Ingrijorarea este o risipa de imaginatie.
Grijile sunt o risipa a imaginatiei. (Walt Disney)
Daca credeti ca a va simti rau sau a va ingrijora suficient de mult va schimba un eveniment trecut sau viitor, atunci locuiti pe o alta planeta cu un sistem de realitate diferit.
Daca crezi ca a te simti rau sau a-ti face griji pentru o perioada lunga de timp va schimba un eveniment trecut sau viitor, inseamna ca esti de pe o alta planeta cu un alt sistem de realitate. (William James)
Rabdarea si harnicia, ca si credinta, indeparteaza munti.
Rabdarea si sarguinta, ca si credinta, misca muntii. (William Penn)
Esti aici doar pentru o scurta vizita. Nu te grabi, nu-ti face griji. Si asigurati-va ca simtiti mirosul florilor pe parcurs.
Esti aici doar pentru o scurta vizita. Nu te grabi, nu-ti face griji. Si asigurati-va ca simtiti mirosul florilor pe parcurs. (Walter Hagen)
Aman moartea prin traire, prin suferinta, prin eroare, prin riscare, prin daruire, prin pierdere.
Resping moartea ca sa traiesc, sa sufere, sa gresesc, sa-mi asum riscuri, sa dau si sa pierd. (Anais Nin)
Iti pasa de ceea ce cred altii si vei fi mereu prizonierul lor.
Fa-ti griji pentru ceea ce cred altii si vei fi mereu prizonierul lor. (Lao Tzu)
Temerile noastre sunt mult mai numeroase decat pericolele concrete pe care le alergam. Suferim mult mai mult pentru imaginatia noastra decat pentru realitate.
Fricile noastre sunt mult mai numeroase decat pericolele pe care le alergam. Suferim mult mai mult pentru imaginatia noastra decat pentru realitate. (Lucio Anneo Seneca)
Raurile stiu asta: nu este graba. Vom ajunge acolo intr-o zi.
Raurile stiu asta: nu se grabeste. Vom ajunge acolo intr-o zi. (AA Milne)
Ingrijoreaza-te putin in fiecare zi si intr-o viata vei pierde cativa ani. Daca ceva nu este in regula, remediati-l daca puteti. Dar antreneaza-te sa nu-ti faci griji: ingrijorarea nu rezolva niciodata nimic.
Ingrijoreaza-te putin in fiecare zi si in viata vei pierde cativa ani. Daca ceva nu este in regula, remediaza-l daca poti. Dar antreneaza-te sa nu-ti faci griji: ingrijorarea nu rezolva niciodata nimic. (Ernest Hemingway)
Uneori, pierzand o batalie, gasesti o noua modalitate de a castiga razboiul.
Uneori, pierzand o batalie, gasesti o noua modalitate de a castiga razboiul. (Donald Trump)
A fi multumit cu putin, este cea mai mare intelepciune; iar cel ce-si sifoneaza bogatiile, isi increteste grijile.
A fi multumit cu putin este cea mai mare intelepciune; iar cel ce-si sporeste averea isi sporeste grijile. (Akhenaton)
Daca te uiti in propria ta inima si nu gasesti nimic in neregula acolo, de ce sa te ingrijorezi De
ce sa te temi
Daca te uiti in inima ta si nu gasesti nimic in neregula cu ea, de ce sa-ti faci griji
De
ce sa te temi
(Confucius)
Nu este ca sunt atat de destept, ci doar ca raman cu probleme mai mult timp.
Nu este ca sunt atat de destept, ci doar ca petrec mai mult timp problemelor. (Albert Einstein)