Ziua onomastică este o recurență a țărilor catolice și ortodoxe încă din Evul Mediu, în care Biserica celebrează toți oamenii care poartă același nume cu sfântul sau binecuvântatul zilei. Când o persoană are un nume care nu coincide cu cel al unui sfânt din calendar (nume adespoti), el sau ea sărbătorește ziua onomastică la sărbătoarea Tuturor Sfinților, adică 1 noiembrie.
Pe această pagină veți găsi o colecție de fraze pe care să le urați Happy Nameday , pentru a le dedica prietenilor, familiei și persoanei iubite. Găsește puțin din toate: fraze formale, romantice dar și amuzante și amuzante pentru a-i bate joc de cei care au un nume bizar și de toți cei care au un nume care nu apare în calendar.

Salutări generice pentru ziua numelui
Astăzi numele tău este scris pe milioane de calendare, dar își dobândește valoarea și importanța pentru că îl deții. FELICITĂRI!!!
Când te văd mă bucur, când vorbesc cu tine mă simt grozav, când aud numele tău mă gândesc mereu la tine. Urări pentru o zi onomastică fericită.
Dacă numele tău ar fi poezie, l-aș scrie pe o carte de aur și i-aș lăsa pe toți să citească.
Frumusețea ta nu numai exterioară, ci mai ales interioară te face să străluciți în ochii celor care au norocul să vă fie aproape. Cele mai bune urări pentru ziua ta onomastică fantastică.
Urări de ziua onomastică bună, Sfântul tău să te protejeze mereu oriunde te-ai afla.
Nu-ți doresc viață de vedetă pentru că ar fi prea lungă. Nu iti doresc viata unei flori pentru ca ar fi prea scurta, dar iti doresc splendoarea stelei si speranta florii…si iti doresc cele mai bune urari de onomastica !!
Întotdeauna ai onorat numele sfântului pe care îl porți cu bunătatea și altruismul tău. La multi ani de ziua numelui.
Mesajele nu pot exprima întotdeauna adevăratele sentimente ale unei persoane. În ziua sfântului tău ar trebui să te îmbrățișez, pentru a simți toată stima și afecțiunea pe care o simt pentru tine. La multi ani de ziua numelui!
Dragostea este oarbă pentru că nu privește pe nimeni în față; iubirea este surdă pentru că nu aude niciun motiv; iubirea este mută pentru că tace și lasă inima să vorbească… și când strigă, țipă numele tău! La multi ani de ziua numelui.
Ziua onomastică fericită, îngerii să te ocrotească în ziua care îți poartă numele.
O mie de gânduri afectuoase și urări din inimă pentru tine, care ești o persoană atât de specială și unică!
Fie ca numele tău să-ți amintească mereu că nu vei fi niciodată singur: lumina lui Dumnezeu strălucește asupra ta în fiecare clipă și luminează fiecare întuneric.
Vă cer un singur lucru în ziua Sfântului vostru: să vă comportați ca atare, măcar o dată.
Nu este ușor să-ți amintești zilele onomastice ale altora, decât în ​​cazul tău, pentru că ai un nume frumos și ești o persoană specială pentru mine.
Ai crezut că n-am uitat
niciodată. Numele tău continuă să-mi inunde mintea și să-mi înmoaie buzele doar rostindu-l. La multi ani de ziua numelui. Cu dragoste.
Numele Sfântului pe care îl purtăm și cum să avem un înger păzitor personal, care să fie mereu lângă noi și la care să ne putem adresa pentru ajutor ori de câte ori avem nevoie. Ziua onomastică este ocazia potrivită pentru a-i mulțumi îngerului tău păzitor pentru loialitate, seriozitate și afecțiune.
Ești o persoană atât de specială încât să faci mândru până și pe sfântul care a purtat acest nume înaintea ta.
Dacă amintirea mea nu mă înșală astăzi și ziua ta onomastică, îți doresc multă fericire și acea liniște nu va lipsi niciodată!
Nu ai prea multe în comun cu sfinții, dar, din moment ce este ziua ta, nu pot decât să-ți trimit cele mai bune urări pentru o zi bună a numelui.
Vă doresc să petreceți o zi onomastică fericită împreună cu cele mai prețioase trei lucruri: sănătate, fericire și afecțiunea celor dragi.
Ai un nume important, știi, pentru că păstrează vie amintirea unui mare sfânt… dar ești un demn moștenitor. La multi ani de ziua numelui!
Este greu să găsim cuvintele potrivite pentru a explica cine suntem, pentru că prietenia noastră evoluează și devine din ce în ce mai puternică în fiecare zi. Vă doresc o zi onomastică fericită!
Dacă Sfântul tău ar ști că poartă același nume, ți-ar cere să-l schimbi pentru deteriorarea imaginii. La multi ani de ziua numelui!
Ziua ta de naștere, aniversarea ta, ziua sfântului tău: toate întâlnirile care mă umplu de fericire pentru că te văd din nou zâmbind.
Cu toată dragostea mea, vă ofer cele mai bune urări pentru o zi onomastică fericită.
Un nume la fel de frumos ca și cel care îl poartă. Cele mai bune urări pentru ziua ta onomastică.
Un nume, o garanție! Îi doresc o zi bună a numelui unei persoane cu totul deosebite!
Dintre toate lucrurile frumoase pe care le-au făcut părinții tăi pentru tine, nu uita să le mulțumești pentru numele frumos pe care îl poartă! La multi ani de ziua numelui.
Cele mai bune gânduri! Știu că sunt milioane de oameni care sărbătoresc astăzi ziua onomastică, dar cu siguranță ești cea mai specială!
Ești un coleg grozav, precum și un prieten grozav și o plăcere să lucrez cu tine. La multi ani de ziua numelui!
Ti-as scrie numele peste tot, chiar si pe cer daca as putea muta norii si ii transforma in multe litere. La multi ani de ziua numelui!
Curajul, puterea și determinarea ta fac din tine o persoană demnă de acest nume. La multi ani de ziua numelui!
Sper că nu trebuie să-ți împărtășești niciodată numele superb cu un uragan sau o furtună catastrofală. La multi ani de ziua numelui!
Ziua ta onomastică s-a încheiat de câteva zile, dar oricum îți trimit salutările. Știu, am întârziat, dar cu mult înaintea următoarei. La multi ani de ziua numelui!
După cum puteți vedea, cineva și-a amintit încă o dată ziua de nume. Salutari !!!
Nu poți uita un nume ca al tău. Mai ales când cunoști o persoană ca tine, capabilă să facă un nume deja special unic! Te iubesc prietene, ziua onomastica buna!
Salutări pentru ziua onomastică tuturor (Francesco, Andrea, Giovanni…) pe care îi cunosc și, de asemenea, celor pe care nu-i cunosc. FELICITĂRI!
Ziua onomastică fericită pentru cea mai inteligentă persoană care există. Ai un nume frumos, cel mai frumos pe care il cunosc, evident dupa al meu!
Anna, numele tău și muzica pentru urechile mele. Poate aparține și multor alte persoane, dar nimeni nu va fi vreodată la fel de special ca tine! La multi ani de ziua numelui!
Până la treisprezece ani am crezut că mă cheamă „Zittotu”. ( Joe Namath )
Cuvintele nu sunt întotdeauna capabile să exprime adevăratele sentimente ale unei persoane. De ziua ta onomastica prefer sa te imbratisez, sa te fac sa simti toata stima si afectiunea pe care o simt pentru tine. La multi ani de ziua numelui! ( Saverio Ferrara )
Un ateu care sărbătorește ziua onomastică mă cunoaște ca pe un vegan care se bucură la grătare. ( Tremenoventi, Twitter )
Situație sentimentală: astăzi este ziua onomastică a pisicii mele. ( bon1z, Twitter ) Urări pentru ziua

onomastică pentru mama 👩

Dragă mamă, în ziua care îți poartă numele, vreau să te anunț că nu aș fi putut niciodată să fiu unde sunt astăzi fără sprijinul tău și răbdarea ta infinită. Te iubesc atat de mult.
Mamă, astăzi este ziua ta specială. Sper că va fi la fel de frumos și minunat ca și tine. Salutari!
Astăzi este ziua ta onomastică și, chiar dacă o știi deja, să știi că îți vreau o lume de bine. Ziua numelui fericită mamă!
Mamă, ai un nume minunat, dar nu ai putut primi sfaturi de la bunici când l-ai ales pe al meu
Glumă… Ziua numelui fericită!
Numele tău superb se potrivește perfect cu zâmbetul tău frumos. Ziua numelui fericită mamă!
Îi doresc o zi onomastică fericită celei mai iubitoare mame din lume. Te iubesc mama!
În această zi specială, vreau să vă reamintesc cât de recunoscător sunt pentru toată dragostea, atenția și sprijinul pe care mi le-ați oferit. Ziua numelui fericită mamă.
Mamă, ești cea mai fantastică și cea mai dulce persoană din lume. Cred că puțini se pot lăuda cu o avere ca a mea. La multi ani de ziua numelui!
Mamă, cea mai mare dorință a mea în viață este să cresc pentru a fi exact ca tine într-o zi. Ziua numelui fericită mamă!

Salutări onomastice pentru Papă 👨
Dragă tată, în ziua care îți poartă numele, vreau să te anunț că nu aș fi putut niciodată să fiu unde sunt astăzi fără sprijinul tău și răbdarea ta infinită. Te iubesc atat de mult.
Tată, astăzi este ziua ta specială. Sper că va fi la fel de frumos și minunat ca și tine. Salutari!
Astăzi este ziua ta onomastică și, chiar dacă o știi deja, să știi că îți vreau o lume de bine. Ziua numelui fericită, tată!
Tata ai un nume minunat, dar nu ai putut primi sfaturi de la bunici cand ai ales
gluma mea… La multi ani de onomastica!
Numele tău superb se potrivește perfect cu zâmbetul tău frumos. Ziua numelui fericită, tată!
Îi doresc o zi onomastică fericită celui mai iubitor papă din lume. Te iubesc tata!
În această zi specială, vreau să vă reamintesc cât de recunoscător sunt pentru toată dragostea, atenția și sprijinul pe care mi le-ați oferit. Ziua numelui fericită Papa.
Tată, ești cea mai fantastică și cea mai dulce persoană din lume. Cred că puțini se pot lăuda cu o avere ca a mea. La multi ani de ziua numelui!
Tată, cea mai mare dorință a mea în viață este să cresc și să fiu într-o zi la fel ca tine. Ziua numelui fericită, tată!