Cu aceasta colectie de aforisme descoperim impreuna cele mai frumoase Citate despre casatoria Papei Francisc.Citate intense, dulci, dar mai presus de toate reflexive. Casatoria este unul dintre cele mai importante sacramente pentru Biserica Catolica si se bazeaza pe unul dintre principiile fundamentale ale vietii umane: iubirea.
Dragostea este baza casatoriei, precum si increderea si onestitatea unul fata de celalalt. Pentru Biserica Catolica, casatoria este o legatura sacra intre un barbat si o femeie in ochii lui Dumnezeu, o promisiune si un angajament pe viata. Iata 40 de Citate despre casatoria Papei Francisc:

Citate despre casatoria Papei Francisc
„Pentru totdeauna” nu este doar o chestiune de durata! O casnicie nu are succes doar daca dureaza, dar calitatea ei este importanta. A fi impreuna si a sti sa ne iubim pentru totdeauna este provocarea sotilor crestini.
Porunca lui Isus care poarta in sine toate poruncile si Porunca Iubirii.
Tristetea noastra infinita este vindecata doar cu iubire infinita.
Dragostea lui Dumnezeu este stabila si sigura, precum stancile stancoase care se adapostesc de violenta valurilor.
Dragostea este exigenta, cere sa angajam cele mai bune resurse, sa trezesti pasiunea si sa pornesti cu rabdare.
Legamantul de iubire dintre barbat si femeie, un legamant pe viata, nu se improvizeaza, nu se face peste noapte. Nu exista casatorie expresa: trebuie sa lucrezi la iubire, trebuie sa mergi. Alianta iubirii de barbat si femeie este invatata si rafinata.
Dragostea lui Hristos le poate reda sotilor bucuria de a merge impreuna; pentru ca aceasta este casatoria: calatoria unui barbat si a unei femei impreuna, in care barbatul are sarcina de a-si ajuta sotia sa fie mai mult femeie, iar femeia are sarcina de a-si ajuta sotul sa fie mai mult barbat.
Casatoria este o meserie de zi cu zi as putea spune o munca de mestesugar, o meserie de aurar, pentru ca sotului ii revine sarcina de a o face pe sotie mai femeie, iar sotia are sarcina de a-l face pe sot mai barbat.
Slabirea familiei, cauzata si de procesul de secularizare, necesita angajamentul Bisericii de a persevera in programele de formare pentru casatorie, fara a uita munca indispensabila cu noile generatii pentru formarea lor crestina.
Caritate, iubire si impartasire a soartei iubitului in orice. Dragostea ii face pe oameni asemanatori, creeaza egalitate, darama ziduri si distante.
Suntem creati pentru a iubi, ca o reflectare a lui Dumnezeu si a iubirii Lui. Iar in uniunea conjugala barbatul si femeia realizeaza aceasta vocatie in semnul reciprocitatii si al comuniunii depline si definitive de viata.
Casatoria este o calatorie lunga care dureaza toata viata!
Asa cum este necesar curajul fericirii, la fel este si curajul sobrietatii.
Samanta crestina a egalitatii radicale intre soti trebuie sa dea astazi noi roade. Martorul demnitatii sociale a casatoriei va deveni convingator tocmai in acest fel, modul martorului care atrage, modul reciprocitatii dintre ei, al complementaritatii intre ei.
Casatoria ca un sacrament si un dar de la Dumnezeu si in acelasi timp un angajament. Iubirea celor doi soti este sfintita de Hristos, iar sotii sunt chemati sa marturiseasca si sa cultive aceasta sfintenie prin credinciosia lor unul fata de celalalt.
Cand ii salut pe tinerii casatoriti, le spun: „Iata-i curajosii!”, Pentru ca este nevoie de curaj sa ne iubim unii pe altii asa cum iubeste Hristos Biserica.
Permisiune, multumesc si scuze. Cu aceste trei cuvinte, cu rugaciunea mirelui pentru mireasa si invers, cu pacea mereu inainte de a se termina ziua, nunta va continua.
Traieste-ti zilele intens! Fii statornic in credinta ta si generos in caritate fata de oamenii pe care ii intalnesti.
Casatoria este un simbol al vietii, al vietii reale, nu este o „fictiune”! Este sacramentul iubirii lui Hristos si al Bisericii, o iubire care isi gaseste verificarea si garantia in Cruce.
Sotii care se iubesc si apartin unul celuilalt, vorbesc bine unul despre celalalt, incearca sa arate partea buna a sotului lor dincolo de slabiciunile si greselile lor. In orice caz, pastreaza tacerea pentru a nu deteriora imaginea. Dar nu este doar un gest exterior, ci deriva dintr-o atitudine interna.
Relatiile bazate pe iubire fidela, pana la moarte, precum casatoria, paternitatea, a fi copii, fraternitatea, se invata si se traiesc in cadrul unitatii familiale. Atunci cand aceste relatii formeaza tesatura unei societati umane, ele ii confera coeziune si consistenta.
Daca mergem pe drumul vietii, ni se pot intampla lucruri rele, dar nu conteaza. Este in valoare de ea.
Casatoria nu este pur si simplu o ceremonie care se desfasoara in biserica, cu flori, haine, fotografii, ci un sacrament care are loc in Biserica, si pe care o face si Biserica, infiintand o noua comunitate familiala.
Faceti viitorul, cu mainile, cu inima, cu dragostea, cu pasiunile, cu visele. Cu ceilalti.
Pe calea casatoriei, rugaciunea este intotdeauna importanta si necesara. El pentru ea, ea pentru el si amandoi impreuna.
Dragostea lui Dumnezeu previne, anticipeaza si salveaza. Inceputul povestii pacatului din Gradina Edenului este rezolvat in proiectul unei iubiri care salveaza.
Daca Biserica il urmeaza pe Domnul ei, ea iese din ea insasi, cu curaj si mila: nu ramane inchisa in propria ei autoreferentialitate.
Ceea ce va face casnicia voastra deplina si profund adevarata va fi prezenta Domnului care se descopera si isi da harul. Prezenta lui este cea care ofera „vinul bun”, iar el este secretul bucuriei depline, cel care incalzeste cu adevarat inima.
Este necesar sa poti trai dragostea casatorita pentru totdeauna. Unii spun „cat dureaza dragostea”. Nu, pentru totdeauna. Ori pentru totdeauna, ori nimic.
Fundamentul pe care se poate dezvolta o viata de familie armonioasa este, inainte de toate, fidelitatea casatoriei.
Masura iubirii lui Dumnezeu este sa iubesti fara masura. Si viata noastra, cu dragostea lui Isus, prin primirea Euharistiei, devine un dar.
Dragostea este o relatie, este o realitate care creste, si putem spune ca este construita ca o casa. Si casa se construieste impreuna, nu singuri!
Toate casatoriile se confrunta cu momente dificile, dar aceste experiente ale Crucii pot face calea iubirii si mai puternica.
Dragostea este o relatie, o realitate care creste, si putem spune si cu titlu de exemplu ca este construita ca o casa. Si casa se construieste impreuna, nu singuri!
Pentru Dumnezeu, casatoria nu este o utopie adolescenta, ci un vis fara de care creatura lui va fi sortita singuratatii.
Dragostea este adevarata si fara limite, dar stie sa se limiteze, sa se indrepte spre celalalt, sa respecte libertatea celuilalt.
Nu exista dragoste in rate, iubire in portii. Dragostea este totala si cand iubesti, iubesti pana la extrem.
Este bine ca nunta ta este subestimata si scoate in evidenta ceea ce este cu adevarat important. Unii sunt mai preocupati de semne exterioare, banchetul, fotografii, haine si flori… Acestea sunt lucruri importante intr-o petrecere, dar numai daca sunt capabile sa indice adevaratul motiv al bucuriei tale: binecuvantarea Domnului asupra dragostei tale.
Ori de cate ori intalnim o fiinta umana indragostita, ne punem in situatia de a descoperi ceva nou despre Dumnezeu.Iubirea
nu poate suporta sa ramana inchisa in ea insasi. Prin insasi natura sa este deschisa, se raspandeste si este rodnica, genereaza mereu dragoste noua.
Sacramentele Ordinului si Casatoriei constituie doua mari cai prin care crestinul isi poate face din viata un dar de iubire, urmand exemplul si in numele lui Hristos, si astfel sa coopereze la zidirea Bisericii.
O casnicie nu are succes doar daca dureaza, dar calitatea ei este importanta. A fi impreuna si a sti sa ne iubim pentru totdeauna este provocarea sotilor crestini. Cere-i lui Isus sa-ti inmulteasca dragostea.