Cu aceasta colectie descoperim impreuna cele mai frumoase Citate despre Casatoria din Biblie.Versuri, pasaje si Citate profunde, intiparite in memoria tuturor credinciosilor, dedicate uneia dintre cele mai importante sacramente. Casatoria este dragoste, impartasire, angajament si respect reciproc, iar Biblia dedica multe referinte acestei legaturi indisolubile.
Casatoria este cel mai important moment din viata a doi indragostiti, punctul culminant al visului lor de iubire, cu atat mai mult daca esti credincios. Cu aceasta colectie de aforisme descoperim impreuna multe Citate care subliniaza aspectele mai religioase ale casatoriei, ca unire eterna si indisolubila. Iata 40 de propozitii despre casatorie din Biblie.

Versete, pasaje si Citate despre casatorie din Biblie
Pentru aceasta omul isi va parasi tatal si mama si se va uni cu sotia sa si cei doi vor fi un singur trup. (Geneza 2:24)
Casa si proprietatea sunt mostenite de la tata, dar o sotie priceputa este un dar de la Domnul. (Proverbe 19:14)
Binecuvantat sa fie izvorul tau si bucurie gasesti in femeia tineretii tale: iubitoare caprioara, gratioasa gazela, sanii ei sa te bea mereu, fii mereu indragostit de iubirea ei! (Proverbe 5:18-19)
Cand un barbat ademeneste o fecioara care nu este inca logodita si se culca cu ea, el va plati pretul nuntii, iar ea devine sotia lui. (Exod 22:15)
Lucrurile care se vad sunt pentru un timp, dar cele care nu se vad sunt eterne. (Corinteni 4:18)
Cine gaseste o sotie gaseste o avere si castiga favoarea Domnului. (Proverbe 18:22)
Mai bine sa traiesti intr-un desert decat cu o sotie certata si iritabila. (Proverbe 21:19)
Ai o inima dreapta si fii statornic, nu te rataci in vremea incercarii. (Sirah 2:2)
Deci si sotii au datoria sa-si iubeasca sotiile ca pe propriile trupuri – cine isi iubeste sotia se iubeste pe sine. (Efeseni 5:28)
Doi sunt mai buni decat unul, pentru ca doi au o rasplata mai buna in truda lor. (Eclesiastul 4:9)
Oricine iubeste inima sincera si bunatatea pe buze va fi prietenul regelui. (Proverbe 22:11)
Cere si ti se va da; cauta si vei gasi; bate si ti se va deschide. (Matei 7:7)
De aceea oricine aude aceste cuvinte ale mele si le va implini va fi ca un om intelept care si-a zidit casa pe stanca. Ploaia a cazut, raurile s-au revarsat, vanturile au suflat si au lovit casa aceea, dar nu a cazut, pentru ca era intemeiata pe stanca. Oricine aude aceste cuvinte ale mele si nu le face va fi ca un om nebun care si-a zidit casa pe nisip. Ploaia a cazut, raurile s-au revarsat, vanturile au suflat si au lovit casa aceea si ea a cazut si ruina ei a fost mare. (Evanghelia dupa Matei 7, 24-27) Oricui
te loveste pe obraz, ofera-i si pe celalalt; de la cine iti rupe mantia, nu refuza nici macar tunica. (Evanghelia dupa Luca 6:29)
De aceea, prizonier pentru Domnul, va indemn: sa va comportati demn de chemarea pe care ati primit-o, cu toata smerenia, blandetea si marinimia, purtandu-va unii pe altii cu dragoste, avand la inima sa pastrati unitatea duhului prin legatura pacii. Un trup si un duh, ca unul si speranta la care ati fost chemati, aceea a vocatiei voastre. (Efeseni 4:1-4)
Iesind din camera nuptiala ca un mire – se bucura ca un razboinic care merge pe cale. (Psalmii 19:6)
Dupa ce v-ati curatit sufletele prin ascultarea de adevar pentru a va iubi unii pe altii sincer ca frati, iubiti-va intens unii pe altii, din inima adevarata, unii pe altii. (Prima scrisoare a lui Petru 1:22)
Cine ciuleaza un ochi il face sa planga, cine ciulge o inima descopera sentimentul. (Sirah 22:19)
O femeie puternica si coroana sotului ei, dar cea nerusinata este ca cariile in oasele ei. (Proverbe 12:4)
Oricine savarseste adulter si o persoana nebuna, facand asta, se ruineaza. (Proverbe 6:32)
Preaiubitilor, sa ne iubim unii pe altii, caci dragostea este de la Dumnezeu: oricine iubeste este nascut din Dumnezeu si Il cunoaste pe Dumnezeu.” (Prima scrisoare din Ioan 4: 7)
Mai bine sa fim doi decat unul, pentru ca ei vor primi o compensatie mai buna pentru truda lor. (Qoelet 4:9)
La fel, sotii, sunteti supuse sotilor vostri, astfel incat chiar daca unii nu cred Cuvantul, ei vor fi recastigati prin comportamentul sotiilor fara a fi nevoie de vorbire. (Prima scrisoare din Petru 3:1)
La fel, soti, tratati-va sotiile cu respect, pentru ca trupul lor este mai slab, si cinstiti-le pentru ca se impartasesc cu voi de harul vietii: in felul acesta rugaciunile voastre nu vor gasi piedici. (Prima Scrisoare a lui Petru 3:7)
Cei care cauta dreptatea si dragostea vor gasi viata si slava. (Proverbe 21:21)
Voi, soti, iubiti-va sotiile si nu le tratati aspru. (Scrisoarea catre Coloseni 3:19)
O mancare de legume cu dragoste este mai buna decat un bou gras cu ura. (Proverbe 15:17)
Si Dumnezeu a creat pe om dupa chipul Sau; dupa chipul lui Dumnezeu il creez: barbat si femeie ii creez. Dumnezeu i-a binecuvantat si Dumnezeu le-a spus: „Fiti roditori si inmultiti-va, umpleti pamantul si supuneti-l, stapaniti peste pestii marii si peste pasarile cerului si peste orice fiinta vie care se taraste pe pamant”. (Geneza 1:27-28)
O femeie casatorita, de fapt, este legata legal de sotul ei atata timp cat acesta traieste; dar daca sotul ei moare, ea este eliberata de legea care o leaga de sotul ei. (Scrisoarea catre Romani 7:2)
In dragoste nu exista frica, dimpotriva iubirea desavarsita alunga frica, pentru ca frica presupune o pedeapsa si cine se teme nu este desavarsit in dragoste. (Prima scrisoare din Ioan 4:18)
Si voi, barbatilor, iubiti-va nevestele, asa cum si Hristos a iubit Biserica si s-a dat pe Sine insusi pentru ea. (Efeseni 5:25)
Cine iubeste pe fratele sau ramane in lumina si nu este prilej de poticnire. (Prima scrisoare din Ioan 2:10)
Atunci Domnul Dumnezeu a facut sa cada o stupoare asupra omului, care a adormit; ea ii scoase una dintre coaste si inchise carnea la loc. Domnul Dumnezeu a facut o femeie cu coasta pe care o luase de la barbat si a adus-o la barbat. Atunci omul a zis: „De data aceasta si os din oasele mele, carne din carnea mea. S-a numit femeie, pentru ca a fost luata de la barbat”. (Geneza 2:21-23)
Vinul si muzica fac inima sa se bucure, dar si mai mult dragostea de intelepciune. (Sirah 40:20)
Casatoria trebuie sa fie respectata de toti, iar patul de nunta sa fie impecabil. Desfranatorii si adulterii vor fi judecati de Dumnezeu (Scrisoarea catre Evrei 13:4).
Fii smerit ca porumbeii si prudent ca serpii. (Matei 10:16)
Prin urmare, omul nu desparte ceea ce Dumnezeu a unit. (Evanghelia dupa Marcu 10:9)
Luati-va de nevasta si nasteti fii si fiice, alegeti neveste pentru fii si casatoriti-va cu fiice si vor avea fiice si fii. Inmultiti-le si nu le diminuati. (Ieremia 29:6)
Ura starneste certuri, iubirea acopera toata vina. (Proverbe 10:12)
Si dupa cum Biserica este supusa lui Hristos, tot asa si sotiile ar trebui sa fie sotilor lor in orice. (Scrisoarea catre Efeseni 5:24)