Cu această colecție de aforisme descoperim împreună cele mai frumoase Citate despre muncă. Citate din unii dintre cei mai mari scriitori, filosofi și intelectuali din istorie. Propoziții scurte, directe și semnificative, perfecte pentru a sărbători o aniversare precum Ziua Muncitorilor de 1 Mai .
Omul a pus întotdeauna la îndoială valoarea muncii . O datorie, o oportunitate, un drept, o pasiune, un vierme… munca are o mie de fațete și este o componentă fundamentală a vieții noastre. Tinerii așteaptă cu nerăbdare, în timp ce adulții numără zilele care îi despart de pensionare. Munca ne face mai liberi, dar ne ia timp. Ne plângem când nu este acolo, iar când îl găsim, îi semnalăm doar laturile negative.Iată 100 de propoziții despre muncă.

Citate, maxime, gânduri, aforisme și expresii la locul de muncă

Când un bărbat îți spune că s-a îmbogățit prin muncă grea, întreabă-l: „al cui
”. (Don Marquis)
Fii atent când munca unui om devine mai importantă decât scopurile sale, când omul dispare în spatele îndatoririlor sale. (John Harington)
Munca intelectuală smulge omul din comunitatea umană. Munca materială, pe de altă parte, îl conduce pe om la om. (Franz Kafka)
Munca îl înnobilează pe om. (Charles Darwin)
Nici bogăția, nici faima dă fericire, ci muncă și liniște. (Thomas Jefferson)
Eu cred în poporul italian. Și un popor generos, muncitor, ei cer doar muncă, un cămin și să poată avea grijă de sănătatea celor dragi. El nu cere deci raiul pe pământ. El întreabă ce ar trebui să aibă fiecare popor. (Sandro Pertini)
Munca este un avantaj atunci când ne ajută să ne gândim la ceea ce facem. Dar devine un blestem atunci când singura sa utilitate este să ne împiedice să reflectăm asupra sensului vieții. (Paulo Coelho)
Întotdeauna am fost foarte clar că trebuie să lucrez, pentru că nu există feminism care să se respecte care să nu se bazeze pe independența economică. (Isabel Allende)
Scopul muncii este de a câștiga timp liber. (Aristotel)
Ce greșeală teribilă a lumii noastre, de a crede că oboseala, munca este o virtute. Nici unul, ci mai degrabă un viciu. Hristos nu a lucrat. (Lev Tolstoi)
Cel mai bun om pentru a face o treabă este acela care o face fără să dea banii altora și fără să se întoarcă cu scuze. (Napoleon Hill)
Trebuie să muncești, dacă nu de plăcere, măcar de disperare. De fapt, toate lucrurile luate în considerare, munca este mai puțin plictisitoare decât distracția. (Charles Baudelaire)
Muncitorul, a cărui sarcină a fost specializată prin diviziunea permanentă a muncii, și-a pierdut interesul intelectual pentru munca sa; și asta se întâmplă mai ales în industriile mari: și-a pierdut abilitățile creative. (Petr Kropotkin)
Am ajuns la un asemenea grad de imbecilitate, încât considerăm munca nu doar ca onorabilă, ci chiar ca fiind sacră, în timp ce este doar o tristă necesitate. (Remy De Gourmont)
Un om nu este leneș dacă este absorbit de propriile gânduri; există o lucrare vizibilă și una invizibilă. (Victor Hugo)
Care este cea mai grea muncă de făcut din lume
Gândirea. (Ralph Waldo Emerson)
Dacă lucrezi pentru prezent, munca ta va rămâne nesemnificativă; trebuie să lucrezi gândindu-te doar la viitor. Poate că numai în cer omenirea va trăi pentru prezent; până acum a trăit mereu în viitor. (Anton Cehov)
Cu toții muncim pentru a ne odihni: totuși lenea ne face muncitori. (Jean-Jacques Rousseau)
Cel mai important lucru în viață este alegerea unui loc de muncă și este lăsat la voia întâmplării. (Blaise Pascal)
O societate bazată pe muncă visează doar la odihnă. (Leo Longanesi)
Putem trăi o viață minunată în lume dacă știm să muncim și să iubim, să muncim pentru cei pe care îi iubim și să iubim ceea ce muncim. (Lev Tolstoi)
Cel mai bun lucru al trăirii este într-o slujbă care îți place și într-o dragoste fericită. (Umberto Saba)
Cele mai importante lucruri pentru a fi fericit în această viață sunt să ai ceva de făcut, ceva de iubit și ceva în care să speri. (Joseph Addison)
Cei care nu au timp liber nu pot pretinde că au independență. Ei vorbesc despre demnitatea muncii. Prostii. Adevărul este că munca este necesitatea condiției pământești a acestei sărace umanități. Demnitatea este în timpul tău liber. (Herman Melville)
Începutul este cea mai importantă parte a jobului. (Platon)
Majoritatea oamenilor ratează mari oportunități pentru că sunt îmbrăcați în salopete și arată ca de lucru. (Thomas Edison)
Nu bunăstarea și nici splendoarea, ci liniștea și munca sunt cele care dau fericire. (Thomas Jefferson)
Rasa umană este un lucru uniform. Cei mai mulți dintre ei își petrec cea mai mare parte a timpului muncind pentru a-și câștiga existența, iar puțina libertate pe care le-au lăsat îi chinuiește până la punctul în care caută orice mijloc de a scăpa de ea. (Johann Wolfgang Von Goethe)
Nu trebuie să existe sărac și nu există sărăcie mai rea decât aceea care nu ne permite să ne câștigăm pâinea, care ne lipsește de demnitatea muncii. (Papa Francisc)
Roagă-te ca și cum totul ar depinde de Dumnezeu. Lucrează ca și cum totul ar depinde de tine. (Sfântul Ignatie de Loyola)
Pentru a ucide un om, nu trebuie să-i luați viața, ci doar să-i luați slujba. (Pino Aprile)
Dragostea și munca sunt pentru oameni ceea ce apa și soarele sunt pentru plante. (Jonathan Haidt)
Este imposibil să te bucuri pe deplin de lenevie dacă nu ai mult de lucru. (Jerome Klapka Jerome)
Mulți oameni care sunt deprimați nu sunt altceva decât un corp și o minte care spun: „Trebuie să muncesc”. (Anonim)
Omul obișnuit cu munca nu poate înțelege viața elegantă. (Honore De Balzac)
Munca ar trebui să fie o mare bucurie și încă este chin pentru mulți, chin de a nu o avea, chin de a face o muncă care nu este de folos, nu servește unui scop nobil. (Adriano Olivetti)
Lucrând fără dragoste și sclavie. (Maica Tereza de Calcutta)
Cu cât îmi place mai mult să fac ceva, cu atât mai puțin îi spun muncă. (Richard Bach)
Se aspiră să aibă un loc de muncă, să aibă dreptul la odihnă. (Cesare Pavese)
Plictiseala este o boală a cărei muncă este un remediu; plăcerea este doar un paliativ. (Pierre-Marc-Gaston de Levis)
Munca și blestemul claselor de alcoolici. (Oscar Wilde)
Fiecare dintre noi trebuie să învețe să lucreze nu numai pentru sine, pentru familia sa sau națiunea sa, ci în beneficiul întregii omeniri. (Dalai Lama)
Suntem mai aproape de furnici decât de fluturi. Foarte puțini oameni pot suporta mult timp liber. (Gerald Brenan)
La urma urmei, munca este încă cea mai bună cale de a trece prin viață. (Gustave Flaubert)
În numele lui Dumnezeu, oprește-te o clipă, încetează să lucrezi, privește în jurul tău. (Lev Tolstoi)
Dacă treaba ta este să mănânci o broască, este mai bine să o mănânci dimineața. Și dacă treaba ta este să mănânci două broaște, cel mai bine este să o mănânci mai întâi pe cea mai mare. (Mark Twain)
Dacă cineva ar petrece un an întreg în vacanță, distracția ar fi la fel de stresantă ca și munca. (William Shakespeare)
Luni te justifici cu munca pe care o faci, dar duminica, scuze, ai
Horritura Duminica, dusmanul umanitatii. (Saul Bellow)
Munca este esențială pentru demnitate. (Papa Francisc)
Fericit este cel care și-a găsit slujba; nu cere mai multă fericire. (Thomas Carlyle)
Trebuie să muncești și să îndrăznești dacă vrei cu adevărat să trăiești. (Vincent van Gogh)
O persoană care lucrează ar trebui, de asemenea, să aibă timp să se relaxeze, să fie cu familia, să se distreze, să citească, să asculte muzică, să facă un sport. Când o activitate nu lasă loc pentru recreere sănătoasă, odihnă reparatorie, atunci devine sclavie. (Papa Francisc)
Cu toții suntem ucenici într-o profesie în care nu devii niciodată profesor. (Ernest Hemingway)
Îmi place să fiu președinte. Salariile sunt bune și pot merge la serviciu.
(John F. Kennedy)
Munca ne îndepărtează trei mari rele: plictiseala, viciul și nevoia. (Voltaire)
Pentru că trebuie să muncesc cu zel ca să produc mult, dacă cei care produc mai puțin decât mine, din cauza unei incapacități reale sau a lenei, participă exact ca mine la bucuria bunurilor
Nu este mai bine să iau lucrurile mai calm, să se odihnească. de multe ori și de mult timp
( Federico De Roberto)
Cea mai bună slujbă nu este cea care te va costa cel mai mult, ci cea care îți va face cel mai bine. (Jean Paul Sartre)
Dacă nu vrei să lucrezi, trebuie să muncești pentru a câștiga suficienți bani pentru a-ți permite să nu lucrezi. (Samuel Butler)
Pe vremea mea… n-ai întâlnit niciodată într-o societate bună pe nimeni care să lucreze pentru a-și câștiga existența. Era considerat un lucru incomod. (Oscar Wilde)
Ai slujba ta în mână, sau te va ține în mână. (Benjamin Franklin)
Italia este o republică democratică, întemeiată pe muncă. Suveranitatea aparține poporului, care o exercită în formele și în limitele Constituției. (Articolul 1 din Constituția Italiei)
A fi ministru al muncii într-o țară în care nu există muncă, este ca și cum ai fi îngrijitor de școală pe 15 august! (Maurizio Crozza)
Nu-mi place munca chiar dacă o face altcineva. (Mark Twain)
Munca înnobilează omul și îmbogățește pe altcineva. (Michelangelo Cammarata)
Oamenii care nu au timp ar trebui disprețuiți. Oamenii care nu au de lucru ar trebui să li se facă milă. Dar bărbații care nu au timp să muncească, aceia sunt de invidiat. (Karl Kraus)
Munca nu este rușine; și lenevie rușine; dacă muncești, în curând îi vei invidia pe cei fără muncă în timp ce te îmbogăți; pentru că cei bogați au succes și bunăstare. (Hesiod)
Îmi place munca, mă fascinează total; Aș putea sta ore în șir să privesc pe cineva cum lucrează. (Jerome Klapka Jerome)
Guvernul trebuie să lucreze pentru a găsi surse de muncă, pentru a se asigura că toți italienii au un loc de muncă. Asta trebuie să facă guvernul, asta trebuie să facă parlamentul. (Sandro Pertini)
Omul sănătos și înțelept nu se abate niciodată de la rațiune și nu-și permite niciun fel de distracție decât cea a muncii sale. (Henry James)
S-a întâmplat în toate epocile lumii ca unii să fi muncit, iar alții, fără muncă, să se bucure de o mare parte din roade. Acest lucru este greșit și nu trebuie să continue. (Abraham Lincoln)
Italia este o republică fondată pe scenă. (Beppe Severgnini)
Alege o slujbă pe care o iubești și nu va trebui să lucrezi nici măcar o zi din viața ta. (Confucius)
Într-o ordine mai bună a societății, munca și nevoile grele ale vieții vor fi încredințate celor care suferă de ea cel mai puțin, adică celor mai insensibili, și așa treptat până la cel mai sensibil la cele mai înalte și mai înalte. feluri sublimate de suferință și care, prin urmare, continuă să sufere chiar și atunci când viața este ușurată la maximum. (Friedrich Nietzsche)
Când cineva te întreabă: „Cine ești tu
” și răspunzi: „Sunt inginer”, din punct de vedere existențial răspunsul tău este greșit. Cum ai putea fi vreodată inginer
. Inginerul este ceea ce faci, nu cine ești. Nu te închide prea mult în ideea funcției pe care o îndeplinești, căci ar însemna să te închizi într-o închisoare. (Osho)
Munca și refugiul celor care nu au nimic mai bun de făcut. (Oscar Wilde)
Fructul muncii este cea mai dulce dintre plăceri. (Luc De Clapiers De Vauvenargues)
Lumina și munca sunt împărtășite de mulți. (Homer)
Singura modalitate de a face o treabă grozavă este să iubești ceea ce faci. Dacă nu ai găsit încă ceea ce ți se potrivește, caută în continuare, nu te opri, așa cum se întâmplă cu problemele inimii, vei ști că l-ai găsit imediat ce o ai în față. Și, ca și marile povești de dragoste, va deveni din ce în ce mai bine pe măsură ce trec anii. Așa că continuați să căutați până îl găsiți. Nu fi mulțumit. (Steve Jobs)
Lucrează ca și cum nu ai avea nevoie de bani. Iubește de parcă nu ai fi suferit niciodată. Dansează ca și cum nimeni nu te urmărește. (Satchel Paige)
Munca trupului eliberează de durerile spiritului și îi face pe săraci fericiți. (Francois de La Rochefoucauld)
Nimic nu începe fără ambiție. Fără muncă, nimic nu se face. Premiul nu vă va fi livrat. Trebuie să-l câștigi. (Ralph Waldo Emerson)
În principiu, un portar diferă de un filozof mai puțin decât un mastiff de un ogar. Diviziunea muncii este cea care a creat un abis între unul și celălalt. (Karl Marx)
Singura scuză a muncii este frica de plictiseală. (Jules Renard)
Viața are două daruri prețioase: frumusețea și adevărul. Primul l-am găsit în inima celor care iubește și al doilea în mâna celor care muncesc. (Khalil Gibran)
Pentru a face un om fericit, umple-i mâinile cu muncă, inima cu afecțiune, mintea cu scop, memoria cu cunoștințe utile, viitorul cu speranță și stomacul cu mâncare. (Frederick E. Crane)
Cu cât îmi doresc mai mult ceva făcut, cu atât mai puțin îl numesc muncă. (Richard Bach)
Satisfacția roz a muncii sale și moștenirea exclusivă a amatorilor. (Emilio Cecchi)
Munca ta va umple o mare parte din viața ta și singura modalitate de a fi cu adevărat mulțumit este să faci ceea ce crezi că este o treabă bună. Singura modalitate de a face o treabă bună este să iubești ceea ce faci. Dacă nu l-ați găsit încă, căutați în continuare. Nu sta pe loc. Ca și în problemele inimii, vei ști că ai găsit-o pe cea potrivită imediat ce o vei avea în față. (Steve Jobs)
Toată creșterea depinde de afaceri. Nu există dezvoltare fizică sau mentală fără efort, iar efortul înseamnă muncă. (Calvin Coolidge)
Știm că munca a îndulcit întotdeauna viața: adevărul este că nu tuturor le plac dulciurile. (Victor Hugo)
Mă consideră nebun pentru că nu vreau să-mi vând zilele pentru aur. Și cred că sunt nebuni pentru că ei cred că zilele mele au un preț. (Khalil Gibran)
Dacă nu poți lucra cu dragoste, ci doar cu reticență, atunci este mai bine să renunți la slujbă și să stai la ușa templului și să primești pomană de la cei care lucrează cu bucurie. (Kahlil Gibran)
Muncind din greu opt ore pe zi, ai putea deveni șeful și poți munci douăsprezece ore pe zi. (Robert Frost)
Lenea poate părea atractivă, dar munca este cea care îți oferă satisfacția. (Anne Frank)
Munca constă în tot ceea ce organismul este obligat să facă; distracția este tot ceea ce corpul nu este obligat să facă. (Mark Twain)
Este prea greu să gândești nobil când vine vorba de a-ți câștiga existența. (Jean-Jacques Rousseau)
Nu există locuri de muncă stupide, și evident… Dar sunt unele care sunt lăsate altora. (Miguel Zamacois)
Trebuie să muncești, dacă nu de plăcere, măcar de disperare. De fapt, per total, munca este mai puțin plictisitoare decât distracția. (Charles Baudelaire)
Nimic nu funcționează cu adevărat decât dacă preferați să faceți altceva. (James Matthew Barrie)
Nu-mi place munca, nimănui nu-i place, dar îmi place ceea ce este în muncă: abilitatea de a te regăsi pe tine însuți. (Joseph Conrad)
Munca nu este mai respectabilă decât alcoolul și servește exact același scop: pur și simplu distrage mintea. (Aldous Huxley)
Fără respect de sine, fericirea adevărată este cu greu posibilă. Iar omul căruia îi este rușine de munca lui nu poate avea respect de sine. (Bertrand Russell)