Munca este fundamentală pentru viața unei persoane, dar în ciuda faptului că statul italian (și, de asemenea, în Europa) este o republică democratică întemeiată pe muncă, nu garantează tuturor să muncească . În realitate, jobul este acolo, dar cerințele care trebuie îndeplinite pentru acel loc de muncă anume reprezintă principalele obstacole pentru candidat, care în cele mai multe cazuri sunt vârsta și experiența.
Potrivit cunoscutului proverb „Munca îl înnobilează pe om”, 10% din populația italiană ar fi lipsită de demnitate și 9% ar pierde-o având un loc de muncă și acum sunt șomeri. Din fericire, demnitatea unei persoane nu se vede din muncă, ci din ceea ce omul reușește să facă în viață, din scopurile pe care și le stabilește și din cele pe care reușește să le atingă.
Pe această pagină vei găsi o colecție de fraze, aforisme, citate și glume amuzante despre muncă , care se concentrează pe jobul ideal, adică pe cel pentru care ai fost pregătit de o viață, dar și pe aspectele negative ale muncii cum ar fi ca dificultatea de a gasi unul.si de a-l mentine in timp, sau de a indeplini o treaba care nu iti place dar pe care esti nevoit sa o faci de necesitate.

Propozițiile

Nu că ar fi împotriva muncii, atenție, îmi place munca, mă fascinează. Aș putea să stau și să-l privesc ore întregi. ( Jerome Klapka Jerome )
Trebuie să muncim ca și cum am fi vrut să trăim pentru totdeauna, dar să trăim ca și cum am muri acum. ( Martin Luther )
Întotdeauna am fost de părere că angajamentele de muncă sunt scuza pentru cei care nu au nimic mai bun de făcut. ( Oscar Wilde )
Secretul succesului în viață este să faci din vocație distracția ta. ( Mark Twain )
Unul dintre simptomele unei căderi nervoase viitoare este convingerea că slujba ta este extrem de importantă și că a lua o mică vacanță ar provoca un fel de dezastru. Dacă aș fi medic le-aș prescrie o vacanță tuturor acelor pacienți care consideră munca lor importantă. ( Bertrand Russell )
Alege jobul care îți place cel mai mult și nu va trebui să lucrezi nici măcar o zi din viața ta. ( Confucius )
Bărbatul a sosit când face ceea ce ar face gratuit pentru a-și câștiga existența. ( George Bernard Shaw )
Putem trăi o viață minunată în lume dacă știm să muncim și să iubim, să muncim pentru cei pe care îi iubim și să iubim ceea ce muncim. ( Lev Tolstoi )
Să-ți iubești munca cuiva este lucrul care se apropie cel mai mult de fericirea pe pământ. ( Rita Levi-Montalcini )
Obiceiul muncii moderează orice exces, induce nevoia, gustul pentru ordine; de la ordinea materială se întoarce la morală: de aceea munca poate fi considerată unul dintre cei mai buni auxiliari ai educaţiei. ( Massimo d’Azeglio )
Cea mai bună slujbă nu este cea care vă va costa cel mai mult, ci cea care vă va face cel mai bine. (Jean-Paul Sartre )
Mă consideră nebun pentru că nu-mi vând zilele pe bani; și îi consider nebuni pentru că ei cred că zilele mele pot avea un preț. ( Khalil Gibran )
Care lucrează cu mâinile lui și un muncitor. Cine lucrează cu mâinile și cu capul este un meșter. Cine lucrează cu mâinile și cu capul și cu inima lui este un artist. ( Louis Nizer ) Oamenii flămânzi
, șomeri și lucrurile din care sunt făcute dictaturile. ( Franklin Delano Roosevelt )
A te închide, a te dedica exclusiv muncii, ar însemna să-ți faci o închisoare. ( Marguerite Yourcenar )
Vei avea succes în munca ta când nu vei mai observa dacă lucrezi sau te joci. ( Warren Beatty )
Singura modalitate de a face o treabă bună este să iubești ceea ce faci. Dacă încă nu ați găsit ceea ce este potrivit pentru dvs., continuați să căutați. Nu te mulțumi cu asta. Ca și în toate chestiunile legate de inimă, vei ști că ai găsit-o atunci când este în fața ta. ( Steve Jobs )
A trăi din muncă, o necesitate; trăind din munca altora, o aspirație. ( Alessandro Morandotti )
O mașină poate face munca a cincizeci de oameni obișnuiți, dar nicio mașină nu poate înlocui munca unui om extraordinar. ( Elbert Hubbard )
Știm că munca a îndulcit întotdeauna viața: adevărul este că nu tuturor le plac dulciurile. ( Victor Hugo )
Recesiune și când vecinul tău își pierde locul de muncă. Depresie și când o pierzi. Intră în panică când și soția ta îl pierde. ( Boris Makaresko )
Căsătoria, Dumnezeu, copiii, rudele și munca. Nu-ți dai seama că orice idiot poate trăi așa și așa o fac majoritatea
( Charles Bukowski )
Cu obișnuință, munca pare mai ușoară. ( Tito Livio )
Italia este o republică democratică, fondată pe muncă. Suveranitatea aparține poporului, care o exercită în formele și în limitele Constituției. (Articolul 1 din Constituția Italiei )
Cred în demnitatea muncii, atât cu mâinile, cât și cu mintea; că nimeni nu are dreptul să fie întreținut, dar că fiecare are dreptul la o oportunitate de a se întreține. ( John D. Rockefeller )
Am fost întotdeauna convins că cei care muncesc și cei care muncesc sunt parteneri, nu dușmani și că interesele lor sunt comune, nu opuse. Pentru că, pe termen lung, succesul unuia depinde de succesul celuilalt. ( John D. Rockefeller )
Dacă știi cum, vei avea întotdeauna un loc de muncă, dar dacă știi de ce, vei fi un ghid. ( John M. Capozzi )
Găsirea unui loc de muncă a devenit un loc de muncă. ( PDS Mathias )
Luni te justifici cu munca pe care o faci, dar duminica, scuze, ai
Horritura Duminica, dusmanul umanitatii. ( Saul Bellow )
Munca grea vă va răsplăti în viitor. Lenea o face acum. ( Steven Wright )
Pentru a estima timpul oricărui loc de muncă: luați timpul pe care ar trebui să îl puneți, înmulțiți-l cu 2 și schimbați unitatea de măsură la următoarea mai mare. De exemplu: 2 zile sunt calculate pentru un job care ar trebui să dureze o oră. ( Arthur Bloch )
Legea muncii pare a fi complet nedreaptă, dar nu există nimeni care să o schimbe: cu cât te distrezi mai mult la serviciu, cu atât ești mai bine plătit. ( Mark Twain )
Două lucruri contează mai presus de toate în viață: sănătatea și dorința de a munci. Am sănătate, soția mea dorință de muncă, nu avem probleme. ( Anonim )
Cu cât îmi place mai mult să fac ceva, cu atât mai puțin îi spun muncă. ( Richard Bach )
Imposibilul este ceea ce îți cere în mod normal șeful tău. ( Doug Larson )
Munca este greu de obținut, dar ușor de pierdut. ( Mirko Badiale )
Oamenii care nu au timp trebuie disprețuiți. Oamenii care nu au de lucru ar trebui să li se facă milă. Dar bărbații care nu au timp să muncească, aceia sunt de invidiat. ( Karl Kraus )
Nimic nu funcționează cu adevărat decât dacă preferați să faceți altceva. (James Matthew Barrie )
Munca ta va ocupa o parte semnificativă a vieții tale și singura modalitate de a fi cu adevărat mulțumit de ea este să faci o treabă grozavă. Singura modalitate de a face o treabă grozavă este să iubești ceea ce faci. ( Steve Jobs )
Nu există o muncă atât de simplă care să nu poată fi făcută greșit. ( Arthur Bloch )
Omul sănătos și înțelept nu se abate niciodată de la rațiune și nu-și permite niciun divertisment decât cel al muncii sale. ( Henry James )
Lucrarea dezvăluie caracterul oamenilor: unii își suflecă mânecile, alții se întorc și alții pur și simplu nu apar. ( Sam Ewing )
Dacă nu poți lucra cu dragoste, ci doar cu reticență, atunci cel mai bine este să-ți părăsești slujba și să stai la ușa templului și să primești pomană de la cei care lucrează cu bucurie. ( Kahlil Gibran )
Nici bogăția, nici faima dă fericire, ci muncă și liniște. ( Thomas Jefferson )
Fructul muncii este cea mai dulce dintre plăceri. ( Luc de Clapiers de Vauvenargues )
Chiar și în orele pe care nu le dedici în mod expres muncii, munca îți distruge sufletul invadându-ți pe furiș creierul; fii selectiv în alegerea unei profesii. ( Nassim Nicholas Taleb )
Sunt liber profesionist, ceea ce este grozav. Cu excepția cazului în care mă îmbolnăvesc pentru că știu că mint. ( Rita Rudner )
Munca mă bântuie, dar sunt mai rapid. ( Lupo Alberto )
Cel mai important lucru în viață este alegerea unui loc de muncă și de multe ori este lăsat la voia întâmplării. ( Blaise Pascal )
În fiecare dimineață mă trezesc și verific clasamentul celor mai bogați oameni din lume. Dacă nu îmi găsesc numele, mă duc la muncă. ( Robert Orben )
Fiecare dintre noi trebuie să înțeleagă care ar putea fi contribuția sa inițială, valoarea adăugată care îl distinge și îi permite să găsească spațiu pe piața muncii. Modul de a ne face, dacă nu indispensabili, cel puțin utili. Dacă aflăm, probabil că vom avea un loc de muncă, un salariu și un viitor satisfăcător. Dacă refuzăm să recunoaștem forțele în joc, să ne pregătim să iubim surprizele. ( Beppe Severgnini )
Diferența dintre o cămilă și un bărbat
Cămila poate lucra o săptămână fără să bea, un bărbat poate să bea o săptămână fără să muncească. ( Julian Tuwin )
Munca te face liber.
Arbeit macht frei.
[ Scris deasupra porții de intrare în lagărul de concentrare de la Auschwitz]
Pentru a ucide un om, nu trebuie să-i luați viața, ci doar să-i luați slujba. ( Enzo Biagi )
Dacă muncești doar pentru bani, nu o vei face niciodată, dar dacă îți place meseria și ești dispus să pui mereu clientul pe primul loc, atunci vei avea succes. ( Ray Krock )
Dacă cineva ar petrece un an întreg în vacanță, distracția ar fi la fel de stresantă ca și munca. ( William Shakespeare )
Munca nu a ucis niciodată pe nimeni, dar de ce să riști
( Edgar Bergen )
Știai că prin semnarea unui contract de muncă flexibil singurul care renunță ești tu
( Neciclopedie )
Munca îl înnobilează pe om, dar să stai în pat când toți ceilalți lucrează te face să te simți ca un rege.( Scuolissima )
Această poveste că trebuie să te dai jos din pat pentru a merge la muncă începe să mă apasă. ( Masse78, Twitter )
Munca: șomerii cresc, dar și cei angajați. Practic nimic nu se schimbă pentru muncă, dar populația crește. ( Doamne, Twitter )
Einstein trebuie să fi formulat teoria relativității observând că ultima oră de muncă zilnică durează șase ore. ( diodeglizilla, Twitter )
Puține lucruri jignesc, cum ar fi să nu vezi valoarea muncii tale recunoscută. ( ChiaraBottini, Twitter )
Șansele mele la serviciu ar crește dacă aș afla că în timpul întâlnirilor nu pufnii în fața celorlalți, ci doar psihic. ( mesmeri, Twitter )
Și a venit lingerul.
mănânc absolventul.
Că îl ard pe absolvent.
Că depășesc meritul.
Că în trei secunde îmi găsesc slujba.
( Masse78, Twitter )
Îți spun mereu că soluția este să te arunci la treabă.
Dar nu-ți spun niciodată de la ce înălțime, exact.
( valemille, Twitter )
Mi-au spus că nu voi găsi niciodată un loc de muncă dacă stau toată ziua pe canapea, așa că m-am ridicat și m-am așezat pe scaun. ( diegoilmaestro, Twitter )
Cei care se plâng că nu au un loc de muncă cu 2 Audi și 3 case, sunt aceiași care la școală au spus că nu știu nimic și apoi au luat 10. ( Masse78, Twitter )
Nu ca să mă laud, dar în viață am dat de lucru multor oameni : profesorul de sprijin la școală, trei psihiatri și diverși farmaciști. ( Ftzj, Twitter )
Oameni care se ridică și încep să alerge, să vorbească, să lucreze.
Mă mut dimineața, gândesc și vorbesc ca Pingu.
( Masse78, Twitter )
– Ce faci
– Manager local oficial de revânzător de droguri
– Uau, asta ar fi
– Dealer local de droguri
( Băcănie, Twitter )
Când ești liber găsești orice plictisitor, dar când ai o treabă urgentă de făcut, ți se pare interesant și să numeri firele de păr de pe antebraț cu multipli de doi. ( MaxMangione, Twitter )
Pe curriculum „înclinația de a lucra în echipă”, în viață „îmi pare rău, dar că Bic ar fi al meu”. ( Barby_S_L, Twitter )
Continui să merg la McDonald’s pentru că nu vreau ca absolvenții noștri să fie forțați să emigreze în alte țări pentru a lucra. ( mr_takki, Twitter )
Dacă mergi la muncă fredonând fericit ai 3 posibilități:
– ești miliardar
– te droghezi
– ești unul dintre cei 7 pitici
( dbric511, Twitter )
Cine știe cine este geniul care a inventat o oră de pauză de masă pentru opt ore de muncă în loc de prânzurile de 8 ore cu o oră de pauză de lucru. ( diodeglizilla, Twitter )
Isus doarme 3 zile, se trezește și este un miracol.
Dorm 3 zile, mă trezesc și îmi pierd locul de muncă.
( David_IsayBlog, Twitter )
Nu uita niciodată diferența dintre cine are un loc de muncă și cine este muncitor. De exemplu, politicienii aparțin doar primei categorii. ( David_IsayBlog, Twitter )
Dacă noi suntem cei deștepți și evoluați, Darwin spune-mi de ce merg la muncă și câinii mei stau acasă sforăind. ( David_IsayBlog, Twitter )
Munca este importantă, viața este mai importantă. (instintomaximo, Twitter )
– La serviciu eu sunt cel care conteaza.
– Serios
– Da: zilele rămase până în weekend.
( m4gny, Twitter )
Cu numărul de TVA avem superputerea de a lucra bolnavi de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. ( olli_gu, Twitter )
Lucrând douăzeci de ore pe zi și nu dormi noaptea, nu știu dacă e viață, dar cu siguranță va fi moarte în curând. ( olli_gu, Twitter )
Am vorbit cu medicul ortoped. Spune că poziția în care dorm pe birou la serviciu este greșită. ( piele întunecată, Twitter )
Dacă mă plătești așa cum spun, lucrez așa cum spui. Dacă mă plătești așa cum spui, lucrez așa cum spun. ( nicolabrunialti, Twitter )
Mă duc la muncă să plătesc cafeaua pentru a sta treaz la serviciu. ( NickBiussy, Twitter )
Eseul spune: „Dacă munca este pasiunea ta, nu ai un job bun, ci pasiuni de rahat”. ( Microsatira
, Twitter ) „
Bună ziua

: aș dori acea carte care începe cu „ Italia și o republică întemeiată pe muncă… Grim Reaper, Twitter )
Cafeaua este cel mai puternic dintre toate medicamentele. Luând-o dimineața, te face să faci lucruri nebunești, cum ar fi să mergi la serviciu. (


Grim Reaper, Twitter )
Lucrează gratuit, pentru a câștiga experiență, o poți face. Și din această experiență aflăm că nu ar trebui să lucrezi niciodată gratis. ( Grim Reaper, Twitter )
Nu contează că există viață, vreau să știu dacă se lucrează pe Marte. ( Samanthifera, Twitter )
Dacă abia aștepți să fii la serviciu pentru a obține un răgaz de la familia ta, ai înțeles totul greșit în viață. ( Grim Reaper, Twitter )
Vreau să lucrez cu acesta care stă la bar și care, cu glugă și croissant, tocmai a spus la telefon: „Sună-mă înapoi azi când lucrez acum”. ( robgere, Twitter )
Imigrantul nu ți-a furat locul de muncă, dacă ceva șeful a ales să te abandoneze sau să te ignore pentru a-l exploata pe imigrant în loc să te exploateze. ( Arnathoth, Twitter )
Oameni care merg dimineața la sală înainte de a merge la serviciu, în timp ce eu tocmai am scris „în același timp” și deja îmi lipsesc respirația. ( p_episcopo, Twitter )
Munca îl înnobilează pe om.
Dar mai întâi te înnebunește, te face nervos, te face urât și te sfâșie.
Atunci te înnobilează.
( _iaci, Twitter )
Marile satisfacții la locul de muncă:
– Primirea complimentelor
– A fi plătit
la timp – A obține imprimarea față-verso chiar de la prima încercare
( dudek_kvar, Twitter)

Proverbe italiene

Cine vrea să muncească prost, plătește-l pe primul loc.
Un muncitor rău pentru fiecare sapă de durere.
Cine lucrează bine strânge bine.
Cine are mult timp să mănânce, e mult să muncească.
Cei care greșesc, cei care nu greșesc.
Cei care muncesc își câștigă viața; cine nu lucrează, o fură.
Oricine nu vrea să muncească pierde acul și degetarul.
Cui îi este rușine că muncește ar trebui să-i fie rușine că mănâncă.
Acolo unde munca cultivă câmpul, nu se nasc urzici.
Ai terminat o treabă care nu are valoare; ai făcut-o curând, dar ai greșit.
Munca oferă bunăstare, abundență și considerație.
Munca înnobilează omul.
Niciodată nu reușește să facă, celor care vor să lucreze bine.
Pentru muncitorul rău toți acceptă și fără fir.
Toată lumea trebuie să lucreze: fie cu mâinile, fie cu capul.
Un muncitor bun valorează mai mult decât zece leneși.
Vrei să lucrezi, sări peste mine și lasă-mă să lucrez cât de puțin pot.
Cei care muncesc fac cocoașa, iar cei care fură fac lucrurile. ( proverb toscan )