Cu aceasta colectie de aforisme, sa descoperim impreuna cele mai frumoase Citate istorice . Acele Citate pe care le-am auzit cu totii macar o data in viata. Ganduri care pentru multi pot fi inspirate.
Sunt Citate care au facut istorie . Analogii, glume, discursuri care acum fac parte dintr-o minte colectiva. Scriitori, ganditori, icoane ale spectacolului, lideri, artisti… fiecare dintre noi are propriile valori si idoli. Iata 60 de Citate istorice.

Citate si expresii istorice

Nimeni nu te poate face sa te simti inferior fara consimtamantul tau. (Eleanor Roosevelt)
Nu voi uita niciodata zilele in care, mergand pe o strada din Londra, am vazut un barbat asezat care arata ingrozitor de singur. M-am apropiat de el, i-am luat mana si am strans-o. Apoi a exclamat: „Dupa mult timp, simt in sfarsit caldura unei maini umane”. Fata i se lumineaza. Simtea ca exista cineva caruia ii pasa de el. Am inteles ca o actiune atat de mica ar putea aduce atata bucurie. (Maica Tereza de Calcutta)
Intunericul nu poate alunga intunericul, doar lumina o poate face. Ura nu poate alunga ura, doar dragostea o poate face! (Martin Luther King, Jr)
Prefer sa mor pe picioare decat sa traiesc in genunchi. (Ernesto Che Guevara)
Oricine ai fi, fii o persoana buna. (Abraham Lincoln)
Sunt un berlinez. Sunt multi oameni in lume care nu inteleg, sau care spun ca nu inteleg, care este marea diferenta intre lumea libera si lumea comunista. Lasa-i sa vina la Berlin. Sunt unii care spun ca comunismul este valul progresului. Lasa-i sa vina la Berlin. Sunt unii care spun, in Europa, ca si in alte parti, ca putem lucra cu comunistii. Lasa-i sa vina la Berlin. Si sunt si unii care spun ca comunismul este un sistem malefic, dar permite progresul economic. Lass’ sie nach Berlin kommen. Lasa-i sa vina la Berlin. (John Fitzgerald Kennedy)
Niciodata, niciodata, niciodata sa nu renunti. (Winston Churchill)
Traieste ca si cum ai muri maine. Invata ca si cum ar fi sa traiesti pentru totdeauna. (Mahatma Gandhi)
Nu stiu cu ce arme se va duce al treilea razboi mondial, dar stiu ca al patrulea se va lupta cu pietre si bastoane. (Albert Einstein)
Prabuni sau fii doborat. (Napoleon Bonaparte)
Cine tace si care pleaca capul moare de fiecare data, cine vorbeste si care merge cu capul sus moare o singura data. (Giovanni Falcone)
Ceea ce nu te omoara te face mai puternic. (Friedrich Nietzsche)
Fericirea este atunci cand ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci sunt in armonie. (Mahatma Gandhi)
Republica trebuie sa fie dreapta si necorupta, puternica si umana: puternica cu toti vinovatii, umana cu cei slabi si deposedati. (Sandro Pertini)
Dragostea, pentru a fi adevarata, trebuie sa coste efort, trebuie sa doara, trebuie sa ne goleasca de sinele nostru. (Maica Tereza de Calcutta)
Am invatat ca oamenii uita ce ai spus, oamenii uita ce ai facut, dar oamenii nu vor uita niciodata cum i-ai facut sa se simta. (Maya Angelou)
Este un pas mic pentru un barbat, dar un pas mare pentru umanitate. (Neil Armstrong)
Am un vis, ca intr-o zi, pe dealurile rosii ale Georgiei, copiii celor care au fost candva sclavi si copiii celor care au avut candva sclavi vor putea sa stea impreuna la masa fratiei. Am un vis ca intr-o zi chiar si statul Mississippi, un stat plin de aroganta nedreptatii, plin de aroganta opresiunii, se va transforma intr-o oaza de libertate si dreptate. Am un vis, ca cei patru copii ai mei mici vor trai intr-o zi intr-o natiune in care nu vor fi judecati dupa culoarea pielii, ci dupa calitatile caracterului lor. Am un vis azi! Am un vis ca intr-o zi fiecare vale va fi inaltata, fiecare deal si fiecare munte va fi smerit, locuri aspre vor fi facute plate si locuri intortocheate indreptate si slava Domnului se va arata si toate fiintele vii impreuna o vor vedea. Aceasta este speranta noastra. Aceasta este credinta cu care am pornit spre Sud. (Martin Luther King Jr.)
Primul care, dupa ce imprejmuieste o bucata de pamant, cred ca spun „asta e al meu” si gasesc oameni suficient de prosti incat sa-l creada, a fost adevaratul intemeietor al societatii civile. Cate crime, cate razboaie, cate asasinate, cate mizerie si greseli ar fi fost crutata neamul omenesc care, sfasiind cuiele sau umpand santul, strigase la semenii sai: „Paziti-va sa-l ascultati pe acest impostor! Daca uiti ca fructele sunt ale tuturor si pamantul nu este al nimanui, esti pierdut!”. (Jean-Jacques Rousseau)
Daca spui intotdeauna adevarul, nu trebuie sa-ti amintesti totul. (Mark Twain)
Daca nu pot face lucruri mari, pot face lucruri mici intr-un mod grozav. (Martin Luther King Jr.)
Fa ceea ce simti bine in inima ta, pentru ca oricum vei fi criticat. Vei fi al naibii daca o faci, al naibii daca nu o faci. (Eleanor Roosevelt)
Se spune ca noi, revolutionarii, suntem romantici. Da, si adevarat ca suntem intr-un mod diferit, noi suntem cei dispusi sa ne dam viata pentru ceea ce credem. (Ernesto Che Guevara)
In trei cuvinte pot rezuma tot ce am invatat despre viata: continua. (Robert Lee Frost)
Daca nu noi, cine
Daca nu acum, cand
(John Fitzgerald Kennedy)
Daca vrei ceva ce nu ai avut niciodata, trebuie sa faci ceva ce nu ai facut niciodata. (Thomas Jefferson)
Peste douazeci de ani nu vei fi dezamagit de lucrurile pe care le-ai facut… ci de lucrurile pe care nu le-ai facut. Asa ca ridicati ancora, abandonati paradisurile sigure, prindeti vantul in panze. Explora. (Mark Twain)
Imperfectiunea este frumusete, nebunia este geniu si e mai bine sa fii absolut ridicol decat absolut plictisitor. (Marilyn Monroe)
Revolutia este sangeroasa, ostila, nu cunoaste compromisuri, rastoarna si distruge totul in cale. Cine a auzit vreodata de o revolutie in care toata lumea se ia de mana si canta „We Shall Overcome”
(Malcolm X)
Daca vrei sa faci ceva bine, fa-o singur. (Napoleon Bonaparte)
Ecce Homo
Iata omul (Pontiu Pilat)
Natiunea care isi distruge solul se autodistruge. (Franklin Roosevelt)
Uneori viata te loveste ca o caramida in cap. Nu-ti pierde credinta, totusi. Sunt convinsa ca singurul lucru care m-a impiedicat sa renunt a fost dragostea pentru ceea ce am facut. Trebuie sa gasesti ceea ce iubesti. Si acest lucru este valabil atat pentru munca ta, cat si pentru cei dragi. Munca ta va umple o mare parte din viata ta si singura modalitate de a fi cu adevarat multumit este sa faci ceea ce consideri ca este o munca buna. Este singura modalitate de a face o treaba buna si de a iubi ceea ce faci. Daca inca nu l-ati gasit, cautati in continuare. Nu fi multumit. Din toata inima, sunt sigur ca vei intelege cand o vei gasi. Si, ca in toate povestile grozave, va deveni din ce in ce mai bine pe masura ce trec anii. Asa ca continuati sa cautati pana il gasiti. Nu fi multumit. (Steve Jobs)
Barbati, fiti oameni si prima voastra datorie; fii om fata de toate conditiile, fata de toate varstele, fata de tot ceea ce nu este strain omului. Ce intelepciune poate exista vreodata in afara umanitatii
Iubeste copilaria; favorizeaza jocurile, bucuriile, inclinatiile amabile. Cei dintre voi care nu ati regretat aceasta varsta uneori cand rasul nu se stinge niciodata pe buze si sufletul este mereu senin
(Jean-Jacques Rousseau)
Fiti schimbarea pe care doriti sa o vedeti in lume. (Mahatma Gandhi)
Italia proletara si fascista, si pentru a treia oara in picioare, puternica, mandra si compacta ca niciodata. Cuvantul de ordine este unul, categoric si obligatoriu pentru toata lumea. Deja zboara si lumineaza inimile din Alpi pana in Oceanul Indian: castiga! Si vom castiga, pentru a oferi in sfarsit o lunga perioada de pace cu dreptate Italiei, Europei, lumii. (Benito Mussolini)
In spatele fiecarui articol al Cartei Constitutionale se afla sute de tineri care au murit in Rezistenta. Deci Republica este cucerirea noastra si trebuie sa o aparam, indiferent de cost. (Sandro Pertini)
Mafia nu este deloc invincibila. Este un fapt uman si, ca toate faptele umane, are un inceput si va avea si un sfarsit. Mai degraba, trebuie sa ne dam seama ca este un fenomen teribil de grav si foarte grav si ca poate fi castigat nu cerand eroism de la cetatenii lipsiti de aparare, ci angajand toate cele mai bune forte ale institutiilor in aceasta batalie. (Giovanni Falcone)
Pregatirea pentru razboi este singura modalitate de a pastra pacea. (George Washington)
Multos inimicos, honorem multum.
Multi dusmani, multa onoare. (Gaius Julius Caesar)
Ia-ti viata in mana si fa-o o capodopera. (Papa Ioan Paul al II-lea)
Ave, Caesar, morituri te salutant.
Bucura-te, Cezar, te saluta cei care merg sa moara. (Expresie pronuntata de gladiatori inainte de inceperea jocurilor)
Cine este responsabil trebuie sa fie concis, precis. Si mereu ferm la carma. (Charles de Gaulle)
Socialistii striga „Puterea oamenilor” cu pumnul ridicat. Stim cu totii ce vor cu adevarat: putere asupra oamenilor, putere asupra statului. Am fost ales cu o intentie clara: sa schimb Marea Britanie dintr-o companie dependenta intr-una autosuficienta, dintr-o natiune „da-mi ceva” intr-o natiune „do it yourself”. Intr-o Marea Britanie „recoleaza-te si fa-o” mai degraba decat „stai si asteapta”. (Margaret Thatcher)
Este mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti decat sa fii iubit pentru ceea ce nu esti. (Andre Gide)
O nedreptate comisa intr-un loc si o amenintare la adresa justitiei in orice loc. (Martin Luther King, Jr.)
Nimeni nu poate sta pe loc si urmareste aceasta incercare de distrugere lenta a statului, crezand ca a iesit din ea. Fie suntem capabili sa reactionam, considerand crima o crima, dar aparand pana la capat pe nevinovatii si institutiile noastre republicane, fie condamnam pe toti oamenii si pe noi insine sa asistam la acest atac metodic, fatal vietii si muncii fiecarui organ esential pentru mantuirea statului. Nu voi juca acest joc de masacru. (Oscar Luigi Scalfaro)
Singura intelepciune adevarata este sa stii ca nu stii nimic. (Socrate)
O camera fara carti si ca un trup fara suflet. (Marco Tullio Cicerone)
Pentru cineva ca mine, scrierea unui jurnal are un efect curios. Nu numai pentru ca n-am scris niciodata, ci pentru ca mi se pare ca mai tarziu nici eu, nici altora nu vom gasi interesante izbucnirile unei scolari de treisprezece ani. Dar, sa spun adevarul, nu despre asta este vorba; Imi place sa scriu si mai presus de toate sa-mi deschid inima la tot felul de lucruri, profund si complet. (Anne Frank)
A trai este cel mai rar lucru din lume. Majoritatea oamenilor exista, asta-i tot. (Oscar Wilde)
Traiesti o singura data, dar daca o faci bine, o singura data este suficient. (Mae West)
Vino, vezi, vino.
Am venit, am vazut, am castigat. (Gaius Julius Caesar)
Intotdeauna pare imposibil, pana cand se face. (Nelson Mandela)
Diferenta dintre un revolutionar si un terorist consta in motivul pentru care lupta. Oricine lupta pentru o cauza dreapta si pentru eliberarea de invadatori si colonizatori nu poate fi numit terorist. Cei care duc razboi pentru a ocupa, coloniza si asupri alti oameni sunt adevaratii teroristi. Poporul palestinian a fost nevoit sa recurga la lupta armata atunci cand si-a pierdut increderea in comunitatea internationala, care le-a ignorat drepturile si cand a devenit clar ca nu va recastiga un centimetru de pamant prin mijloace pur politice. Am venit aici cu o ramura de maslin intr-o mana si cu pistolul unui luptator pentru libertate in cealalta. Nu-mi scapa ramura de maslin din mana. (Yasser Arafat)
Mai intai te ignora, apoi te batjocoresc, apoi se lupta cu tine. Atunci castigi. (Mahatma Gandhi)
Patria est ubicumque est bene.
Patria este locul in care te simti bine. (Marco Tullio Cicerone)
Mandria ne costa mai mult decat foamea, setea si frigul. (Thomas Jefferson)
Fara muzica, viata ar fi o greseala. (Friedrich Nietzsche)
Chiar si pe cel mai inalt tron ​​din lume, cineva este inca asezat pe fund. (Michel de Montaigne)