San Gennaro este sarbatorit pe 19 septembrie (272 – Pozzuoli, 19 septembrie 305); a fost episcop si martir crestin si este venerat ca sfant de Biserica Catolica si de Biserica Ortodoxa. Numele Gennaro dateaza din latinescul Ianuarius, derivat din „Ianus” (Janus) care inseamna „consacrat zeului Janus” si era atribuit in general copiilor nascuti in ianuarie (Ianuarius), luna sacra zeului.
Oasele sale si doua fiole foarte vechi care contin presupusul sange al sfantului strans de o femeie evlavioasa pe nume Eusebia imediat dupa martiriu sunt pastrate in catedrala din Napoli. De trei ori pe an (sambata care preceda prima duminica a lunii mai si in urmatoarele opt zile; pe 19 septembrie si pe toata octava sarbatorilor in cinstea hramului si pe 16 decembrie), in cadrul unei ceremonii religioase solemne conduse de catre arhiepiscop, turma credincioasa pentru a asista la miracolul lichefierii sangelui din San Gennaro. Lichefierea tesaturii in timpul ceremoniei este considerata un prevestitor de urari de bine pentru oras; dimpotriva, se crede ca lipsa de lichefiere este un semn al unor evenimente extrem de negative si dramatice pentru oras.
Pe aceasta pagina veti gasi o colectie defraze, aforisme, citate si glume amuzante pentru San Gennaro si despre miracolul lichefierii sangelui . Pe langa frazele amuzante si cele de urari de bine pentru ziua onomastica, nu exista fraze relevante de natura religioasa, probabil pentru ca biserica nu a permis niciodata sa fie analizat continutul fiolei si pentru cei mai sceptici le este greu sa fie analizat. crede in minune. „Misterul” nu diminueaza importanta sfantului care se poate lauda ca este printre cei mai iubiti datorita credintei calde a napolitanilor care l-au ales patron al orasului dupa ce l-au scapat de urgii si eruptii ale Vezuviului.

Frazele

Pentru a avea un har de la San Gennaro trebuie sa-i vorbesti din om in om. ( Toto )
San Gennaro, supraomul din Napoli, a murit astazi. (TristeMietitore, Twitter )
De asemenea, mi se pare ca tixotropia este o reactie interesanta, dar numirea ei un miracol timp de 1700 de ani mi se pare putin excesiv. ( Doamne, Twitter )
San Gennaro, episcop si sfant, a murit astazi. De asemenea, i s-a atribuit inventia ketchup-ului: un compus semisolid depozitat intr-o sticla de sticla care, atunci cand este agitata energic, devine din nou lichida. ( Grim Reaper, Twitter )
Gasirea unui sfant intreg este aproape o afacere. Avem in Padova limba Sfantului Antonie, sangele San Gennaro in Napoli si un picior de Sfanta Ecaterina in Venetia. Dar sfintii sunt importanti pentru faptele lor bune, pentru puterea spiritului lor sau pentru organele lor interne
( Luciana Littizzetto )
San Gennaro si Sfantul Patron al Neapolei, ce stiti despre acest celebru om
San Gennaro s-a nascut la Napoli, langa Benevento. San Gennaro de mic a fost atat de politicos cu parintii sai si atat de bun incat pana la urma l-au numit sfant. Purta o palarie pe cap. San Gennaro nu s-a inteles cu Nero si Nero cand incendiul de la Roma a pus vina pe crestini. A doua zi au taiat capul in San Gennaro si l-au pus pe o parte, sangele a picurat intr-o ambolina ca sa-l faca sa sarute. Ziua San Gennaro si in Napoli. Ma duc acolo cu toata familia sa vad petrecerea si sa sarut sangele comorii lui San Gennaro. Odata, insa, poseta mamei a fost smulsa, fie in interiorul bisericii, fie afara. Si tatal meu a spus suparat: „San Genna, aceasta este multumirea ca am venit sa te vedem
“.
( Marcello D’Orta )
„Mi-ar placea sa pot face un experiment pe care nimeni nu l-a incercat inca”. „Si
asta inseamna” „Pentru a lua sangele oricarei persoane, fa-l sa se coaguleze si apoi expune-l multimii intr-o vitrina asemanatoare cu cea din San Gennaro”. „Deci crezi ca napolitanii cu energia lor psihica determina dizolvarea sangelui
” „Asa este. Sunt convins ca trei mii de napolitani ai poporului, toti intentionati sa-si doreasca acelasi eveniment, pot provoca o schimbare in chestiunea.” „Si trei mii de milanezi
”, intreaba Cazzaniga pe un ton usor ironic. „Nu ar reusi niciodata”, raspunde Bellavista increzator „Ii vad prea rationali pentru a obtine un astfel de rezultat.”
( Luciano De Crescenzo )
Fie ca cineva crede in compasiune ca miracol si sursa de cunoastere sau crede in sangele San Gennaro: intotdeauna cred ca traiesc intr-o epoca care se limiteaza la nebunie. ( Friedrich Nietzsche )
San Gennaro ar trebui sa inventeze un nou miracol: nu ne face timpul sa sangereze. ( Mario Postizzi )
Sangele din San Gennaro nu s-a topit. Ritualul cere ca apoi sa fie zdrobit cu gheata si servit intr-un pahar de cocktail. ( azael, Twitter )
Nu as vrea sa iau nimic de la San Gennaro, dar cu caldura asta topesc totul in fiecare zi de cateva luni. ( RubinoMauro, Twitter )
San Gennaro doreste sa-si aminteasca ca pentru a transforma lucrurile solide in lichide nu ai nevoie de miracole, ci doar de o dizenterie obisnuita. ( Doamne, Twitter )
Ieri San Gennaro a fost atat de dispus pentru miracole incat a incercat cateva pariuri la jocul cu trei carti. ( frandiben, Twitter )
Napoli: miracolul oamenilor care cred in sangele San Gennaro se repeta cu succes.
Nu, stai, asta a iesit prost.
( Doamne, Twitter )
In Napoli, sangele din San Gennaro s-a topit. Arhiepiscopul: „M-am dus imediat la supermarket sa cumpar mai multe, dar epuisera”. ( VentoTagliente, Twitter )
Ciro merge la San Gennaro si il intreaba: „San Gennaro daca ma faci sa castig 50.000 de euro la loterie, iti promit ca 5.000 ii vor da bisericii tale”.
Dupa un timp, Ciro se intoarce de la San Gennaro si intreaba: „daca ma faci sa castig 100.000 de euro, iti promit ca voi da 10.000 bisericii tale”.
Dupa un timp, Ciro se intoarce la San Gennaro si il intreaba: „daca ma faci sa castig 200.000 de euro, iti promit ca voi da 50.000 bisericii tale”.
Iesind din biserica, Ciro aude o voce: „Ciro, Ciro, eu sunt San Gennaro si am vrut sa-ti spun ca te las sa castigi banii, dar te hotarasti sa cumperi macar biletul!”.

Fraze de salutare

Gennaro . Un nume frumos, purtat minunat de o persoana superba ca tine. Urari pentru o zi onomastica fericita.
Draga Gennaro, chiar ai un nume minunat. Va doresc o zi onomastica fericita.
Nu poti uita un nume ca al tau. Mai ales cand cunosti o persoana ca tine, capabila sa faca un nume deja special unic! Te iubesc prietene, ziua onomastica buna!
Gennaro, numele tau si muzica pentru urechile mele. Poate apartine si multor alte persoane, dar nimeni nu va fi vreodata la fel de special ca tine! La multi ani de ziua numelui!
Ziua onomastica fericita pentru cea mai inteligenta persoana care exista. Gennaro este un nume frumos, cel mai frumos pe care il cunosc, evident dupa al meu!
Urari de ziua onomastica buna, Sfantul tau sa te protejeze mereu oriunde te-ai afla.
Daca amintirea mea nu ma insala astazi si ziua ta onomastica Gennaro, iti doresc multa fericire si acea liniste nu va lipsi niciodata!
Nu este usor sa-ti amintesti zilele onomastice ale altora, decat in ​​cazul tau, pentru ca ai un nume frumos si esti o persoana speciala pentru mine.
O mie de ganduri afectuoase si urari din inima pentru tine, Gennaro, care esti o persoana atat de speciala si unica!
Zile onomastice fericite tuturor „Gennaro” pe care ii cunosc si, de asemenea, celor pe care nu-i cunosc. FELICITARI!
Gennaro, un nume, o garantie! Ii doresc o zi buna a numelui unei persoane cu totul deosebite!
Cele mai bune urari de ziua onomastica buna celor care poarta numele Gennaro si celor care l-au adus pe Pamant si acum il poarta de acolo de sus…