Cu această colecție de aforisme descoperim împreună cele mai frumoase și celebre Citate ale Maicii Tereza de Calcutta. Expresii despre dragoste, caritate, mândrie, căsătorie și credință, citate pentru a înțelege mai bine gândul Mariei Tereza de Calcutta.

Maica Tereza de Calcutta și-a dedicat toată viața să facă bine celorlalți, în special copiilor și celor mai nevoiași. Iubirea a fost întotdeauna în centrul gândului său, iubirea pentru Dumnezeu și pentru oameni, pentru oricine are nevoie de ajutor. Iată 100 de Citate de la Maica Tereza de Calcutta.

Citate, aforisme și Citate ale Maicii Tereza de Calcutta

Pacea este adusă lumii cu dragoste și nu cu forță.
În spatele fiecărei linii de sosire există o linie de start. În spatele fiecărui succes se află o altă dezamăgire.
Pentru a ajunge la inimile oamenilor trebuie să acționăm: iubirea se arată cu fapte. Realitatea este mai convingătoare decât ideea abstractă.
Când mi-e foame, trimite-mi pe cineva să hrănesc. Și când mi-e sete, trimite-mi pe cineva care are nevoie de băutură. Când mi-e frig, trimite-mi pe cineva să se încălzească. Și când sunt trist, trimite-mi pe cineva să mă mângâie.
Nu toți putem face lucruri mari, dar putem face lucruri mărunte cu mare dragoste.
A fi neiubit, nedorit, uitat. Și aceasta este marea sărăcie, mai gravă decât să nu ai ce mânca.
Cuvintele amabile pot fi scurte și ușor de pronunțat, dar ecourile lor sunt infinite.
Ceea ce facem este doar o picătură în ocean, dar dacă nu am face-o, oceanul ar avea o picătură mai puțin.
Dacă nu avem pace, este pentru că am uitat că ne aparținem unul altuia.
Știm că, dacă vrem să iubim cu adevărat, trebuie să învățăm să iertăm. Iartă și cere să fii iertat;
scuze in loc sa acuzi. Reconcilierea are loc mai întâi în noi înșine, nu cu ceilalți. Începe cu o inimă curată.
Nu călători niciodată mai repede decât poate zbura îngerul tău păzitor.
Nu suntem goi doar din cauza lipsei de haine, a goliciunii și a pierderii demnității umane, a pierderii minunatei virtuți a purității, atât de maltratată în zilele noastre.
Mulți vorbesc despre săraci, dar puțini vorbesc cu săracii.
Ieri a trecut. Mâine este încă să vină. Avem doar azi. Dacă ne ajutăm copiii să fie ceea ce ar trebui să fie astăzi, ei vor avea curajul să înfrunte viața cu mai multă iubire.
Bucuria profundă a inimii este ca un magnet care indică calea vieții.
Nu vă fie teamă să iubiți până la suferință, deoarece acesta este felul în care a iubit Isus.
Știu că Dumnezeu nu-mi dă nimic cu care să nu pot face față. Sper doar că nu ai prea multă încredere în mine.
Când știi că ai rănit pe cineva, fii primul care îți cere scuze. Nu putem ierta decât dacă știm că avem nevoie de iertare, iar iertarea este începutul iubirii.
Când nu ai nimic, atunci ai totul.
Nu știu cum va fi raiul, dar știu că atunci când mori și vine un moment când Dumnezeu ne judecă, nu ne va întreba: „Câte lucruri bune ai făcut în viața ta
”, ci mai degrabă. întreabă: „Câtă dragoste ai pus în ceea ce ai făcut

Lepra lumii occidentale și singurătatea.
Bucuria este foarte contagioasă. Prin urmare, încearcă să fii mereu plin de bucurie oriunde mergi.
Nu aș putea invidia pe nimeni, nici măcar pe cei care se bucură de o fericire aparent perfectă în ochii lumii, căci gust de fericire deplină, chiar și atunci când sufăr ceva pentru soțul meu iubit.
Cea mai rapidă și sigură cale de bunătate este vorbirea: folosește-o pentru a face bine celorlalți. Dacă te gândești bine la alții, vei vorbi bine și despre alții. Violența cuvântului este reală: mai ascuțită decât orice cuțit, rănește și creează o asemenea amărăciune pe care numai harul lui Dumnezeu o poate judeca.
Unde este Dumnezeu, acolo este iubire. Și acolo unde există dragoste, există întotdeauna serviciu.
Pacea începe cu un zâmbet. Zâmbește de cinci ori pe zi unei persoane căreia nu vrei să-i zâmbești – fă-o de dragul păcii.
Nefericirea este necesară pentru a înțelege bucuria, îndoiala pentru a înțelege adevărul, moartea pentru a înțelege viața. Așa că înfruntă și îmbrățișează tristețea când vine.
Dacă ai ochi să vezi, vei găsi Calcutta în toată lumea. Străzile din Calcutta duc la ușa fiecărui om. Știu că s-ar putea să vrei să faci o excursie la Calcutta, dar este mai ușor să iubești oamenii de departe. Nu este întotdeauna ușor să iubim oamenii care locuiesc lângă noi.
Nu așteptați să terminați facultatea, să vă îndrăgostiți, să găsiți de lucru, să vă căsătoriți, să faceți copii și să-i vedeți așezați, să slăbiți zece kilograme… fie că ajunge vineri seara sau duminică dimineața, primăvara, vara, toamna sau iarna…nu exista moment mai bun decat acum pentru a fi fericit. Dăruiește-te cu totul lui Dumnezeu, El te va folosi pentru a realiza lucruri mărețe, cu condiția să crezi mai mult în dragostea Lui decât în ​​slăbiciunea ta.
Mândria anihilează totul.
Nu putem vorbi până nu ascultăm. Când inimile noastre sunt pline, gura va vorbi, mintea va gândi.
Nu voi uita niciodată zilele în care, mergând pe o stradă din Londra, am văzut un bărbat așezat care arăta îngrozitor de singur. M-am apropiat de el, i-am luat mâna și am strâns-o. Apoi a exclamat: „după mult timp, simt în sfârșit căldura unei mâini umane”. Fața i se luminează. Simțea că există cineva căruia îi pasă de el. Am înțeles că o acțiune atât de mică ar putea aduce atâta bucurie.
În lume, oamenii pot părea diferiți sau au altă religie, educație sau poziție, dar toți sunt la fel. Sunt oameni de iubit, toți sunt flămânzi de iubire.
Iartă și cere să fii iertat; scuze in loc sa acuzi.
Atâta timp cât ești în viață, simți-te viu. Dacă ți-e dor de ceea ce făceai, du-te și fă-o. Nu trăi din fotografii îngălbenite… insistă chiar dacă toată lumea se așteaptă să abandonez.
Nu vom înțelege niciodată cât de bine și de capabil să facem un zâmbet.
Iubindu-ne pe Domnul și pe aproapele nostru, smerenia noastră va înflori și, prin smerenie, iubirea noastră va deveni adevărată, devotată, arzătoare.
Există multă suferință în lume: fizică, materială, psihică. Suferința unora este atribuită lăcomiei altora. Suferința materială și fizică și cea din cauza foametei, lipsei de adăpost, bolilor. Dar cea mai mare suferință este cauzată de a fi singur, de a nu te simți iubit, de a nu avea pe nimeni. De-a lungul timpului mi-am dat seama că a fi marginalizat este cea mai gravă boală de care poate suferi o ființă umană.
Pierderea unei anumite modestii și pierderea purității sunt cauzele fundamentale ale decadenței lumii.
Una dintre cele mai mari boli ale timpului nostru este aceea de a nu fi nimeni pentru nimeni.
Ceea ce mă șochează nu sunt bogații și săracii: este risipă.
Bucurie și dragoste, bucurie și rugăciune, bucurie și putere. Dumnezeu îi iubește pe cei care dăruiesc cu bucurie; dacă dăruiești cu bucurie, dai mereu mai mult. O inimă veselă este rezultatul unei inimi care arde de dragoste.
Omul este nerezonabil, ilogic, egocentric. Nu contează: iubește-l.
Cea mai mare sărăcie din lume nu este lipsa hranei, ci lipsa iubirii. Există sărăcia oamenilor care nu sunt mulțumiți cu ceea ce au, care nu pot suferi, care se abandonează disperării. Sărăcia inimii este adesea mai greu de luptat și de înfrânt.
Cu cât sunt mai multe picături de apă curată, cu atât lumea va străluci mai mult de frumusețe.
Nu căuta bucurie în bunurile de larg consum, deoarece asta te va costa scump.
Fericirea este o călătorie, nu o destinație.
Nu este atât ceea ce facem, ci câtă dragoste punem în a face asta. Nu este atât ceea ce dăm, cât atunci când punem dragoste în dăruire.
Dacă doar un copil nefericit este făcut fericit de iubirea lui Isus, nu va merita să dai totul pentru el
. Dacă judeci oamenii, nu vei avea timp să-i iubești.
În serviciul nostru, nu rezultatele contează, ci câtă dragoste punem în ceea ce facem.
Nu te lăsa descurajat de vreun eșec atâta timp cât ai făcut tot ce ai putut.
Este necesar să-i înțelegem pe săraci, pentru că nu există doar sărăcia materială, ci și cea mai grea și mai profundă sărăcie spirituală, care pândește și în inimile oamenilor plini de bogății.
Bucuria este foarte contagioasă; prin urmare, fii mereu plin de bucurie.
Dacă vrei să schimbi lumea, du-te acasă și iubește-ți familia.
Cu cât avem mai puțin, cu atât dăm mai mult. Pare absurd, dar aceasta este logica iubirii.
Oamenii sunt nerealişti, ilogici şi egocenţi. Le iubesc oricum.
Nu mă uit la mase, ci la oameni individuali. Dacă m-aș uita la masele nu aș începe niciodată.
Iubirea trebuie să fie naturală, ca și respirația.
Astăzi oamenii sunt flămânzi de iubire, iar iubirea este singurul răspuns la singurătate și la marea sărăcie. În unele țări nu există foame de pâine, oamenii suferă în schimb de singurătate teribilă, disperare teribilă, ură teribilă, pentru că se simt nedoriți, părăsiți și fără speranță. A uitat cum să zâmbească. A uitat de frumusețea atingerii umane. El a uitat ce este iubirea de oameni. Are nevoie de cineva care să o înțeleagă și să o respecte.
Dragostea este singurul răspuns la singurătate.
Să nu ne mulțumim doar să dăm bani. Banii nu sunt suficienți. Mi-aș dori să fie mai mulți oameni care să-și ofere mâinile pentru a sluji și inimile pentru a iubi.
Aș face mai degrabă greșeli în bunătate și compasiune decât miracole în răutate și asprime.
Nu trebuie să permitem nimănui să părăsească prezența noastră fără să se simtă mai bine și mai fericit.
Cicatricile sunt un semn că a fost dur. Zâmbetul este semnul că ai reușit.
Iubește viața și iubește-o chiar dacă nu îți dă ceea ce poate, iubește-o chiar dacă nu este așa cum ți-ai dori, iubește-o când te naști și de fiecare dată când ești pe cale să mori. Niciodată să nu iubești fără iubire, să nu trăiești niciodată fără viață.
Nu cred că vreunul dintre noi știe despre foame, dar într-o zi o fetiță mă învață. Am găsit-o pe stradă, mi-am dat seama că îi era foame și i-am dat o bucată de pâine, dar a mâncat câte o firimitură. I-am spus să-l mănânce liniștit, dar ea mi-a răspuns: „Mi-e teamă, că când se termină o să-mi fie iar foame.
Fii o expresie vie a bunătății lui Dumnezeu; bunătate în ochi, în față, în modul de salut: cred că modul în care este efectuat un gest este la fel de important ca și gestul în sine.
Una dintre cele mai mari boli ale timpului nostru este aceea de a nu fi nimeni pentru nimeni.
Smerenia este începutul sfințeniei.
Pot să fac lucruri pe care tu nu poți, tu poți să faci lucruri pe care eu nu pot. Împreună putem face lucruri grozave.
Nu vă faceți griji pentru problemele lumii, doar răspundeți nevoilor oamenilor.
Avem puterea de a fi în Rai chiar acum, de a fi fericiți cu El în acest moment, dacă iubim așa cum ne iubește El, dacă ajutăm așa cum ne ajută El, dacă dăm așa cum dă El, dacă slujim așa cum slujește El. ..
Promite-ți că vei vorbi despre bunătate, frumusețe, iubire fiecărei persoane pe care o întâlnești; pentru a-i face pe toți prietenii tăi să simtă că există ceva grozav la ei; să privești spre partea frumoasă a tuturor și să lupți pentru ca optimismul tău să devină realitate.
Foamea de dragoste este mult mai greu de înlăturat decât foamea de pâine.
Dragostea începe acasă. Totul depinde de modul în care ne iubim.
Care este cea mai rea înfrângere de
descurajat! Care sunt cei mai buni profesori
Copii!
Rețineți întotdeauna că pielea se încrețește, părul devine alb, zilele se transformă în ani. Dar ceea ce este important nu se schimbă; puterea și convingerea ta nu au vârstă. Spiritul tău este lipiciul oricărei pânze de păianjen.
Ieri nu mai este, mâine nu este încă. Avem doar azi. Să începem.
Când nu mai poți alerga, mergi repede. Când nu mai poți merge repede, mergi. Când nu mai poți merge, folosește bastonul. Dar nu te opri niciodată!
Ce poți face pentru a promova pacea mondială
Du-te acasă și iubește-ți familia.
Dumnezeu și pâine, Dumnezeu și iubire, Dumnezeu este în veci.
Chiar dacă nu deschid gura, pot să-ți vorbesc cu ochii o jumătate de oră bună. Privind în ochii tăi, pot să-ți spun dacă există sau nu pace în inima ta. Există oameni care radiază bucurie și puritatea poate fi văzută în ochii lor.
Fiecare om are plinătatea binelui, precum și plinătatea răului în sine.
Răul prinde rădăcini atunci când un om începe să creadă că este mai bun decât alții.
Dragostea, pentru a fi adevărată, trebuie să coste efort, trebuie să doară, trebuie să ne golească de sinele nostru.
Sunt ca un mic creion în mâinile tale, nimic altceva. El este cel care gândește. El este cel care scrie. Creionul nu are nimic de-a face cu toate astea. Creionul trebuie doar să fie utilizabil.
Nu așteptați să vină liderii. Fă-o singur, persoană cu persoană.
Dacă te aștepți la o formă de recompensă, aceasta nu este iubire: iubirea adevărată este a iubi fără condiții și fără așteptări.
Dragostea adevărată trebuie să doară întotdeauna. Trebuie să fie dureros să iubești pe cineva, dureros să lași pe cineva în urmă. Poate că trebuie să mori pentru el. Când ne căsătorim, renunțăm la tot pentru a ne iubi. Mama își naște fiul și acesta suferă mult. Abia atunci cineva iubește sincer. Cuvântul dragoste este atât de greșit interpretat și abuzat.
Încearcă să nu-i judeci pe alții. Dacă îi judeci pe alții, nu oferi dragoste.
Daca nu ai experienta, intreaba. Nu e nicio rușine să întrebi, dar nu te preface că știi ceea ce nu știi.
Bogățiile se pot sufoca dacă nu sunt folosite în mod corect, fie că este vorba de bogății materiale sau spirituale.
O viață netrăită pentru alții nu este o viață.
Am descoperit un paradox: că dacă iubești până te doare, atunci nu mai există durere, ci mai multă iubire.
Dumnezeu a creat fiecare ființă umană, în vederea unui lucru mai mare: să iubească și să fie iubit.
Nu vă mirați sau nu vă îngrijorați de eșecurile altora, mai degrabă Uitați-vă și găsiți binele în fiecare, pentru că fiecare dintre noi este creat, după chipul lui Dumnezeu.Nu
există sărăcie mai rea decât a nu avea dragoste de dăruit.
Dumnezeu nu se așteaptă să am succes. Dumnezeu îmi cere să fiu credincios.
Nu sunt decât un mic creion în mâinile lui Dumnezeu.