Luminează-ți mintea asupra nedreptății și opresiunii cu aceste citate Thomas Paine.
Thomas Paine a fost un scriitor și activist care a scris Common Sense și The American Crisis. Lucrările sale sunt pamflete pe care le citește fiecare revoluționar din anii ’70.
A fost un scriitor neînfricat și revoluționar care iubea poporul – un adevărat militant care a luptat pentru libertate și emancipare. Citiți cuvintele care au jucat un rol semnificativ în Revoluția Americană din colecția noastră de mai jos!
Să începem.
Și nu uitați să consultați aceste citate Thomas Jefferson și Benjamin Franklin.

Cele mai bune citate Thomas Paine

1. „Acestea sunt vremurile care încearcă sufletele bărbaților.”
2. „Personajul este mult mai ușor păstrat decât recuperat.”
3. „Mintea odată iluminată nu poate deveni din nou întunecată.”
4. „Dar așa este natura irezistibilă a adevărului, încât tot ceea ce cere și tot ceea ce dorește este libertatea de a apărea.”
5. „Prefer pacea, dar dacă trebuie să vină necazuri, să fie la vremea mea ca copiii mei să cunoască pacea.”
6. „Independența este fericirea mea și văd lucrurile așa cum sunt, indiferent de loc sau persoană. Țara mea este lumea, iar religia mea este să fac bine.”
7. „Un grup de oameni care se consideră responsabili în fața nimănui nu ar trebui să aibă încredere de către nimeni.”
8. „Orice este dreptul meu ca om este și dreptul altuia și devine datoria mea să garantez și să poses.”
9. „Cu cât oamenii au de pierdut mai mult, cu atât sunt mai puțin dispuși să se aventureze.”
10. „Tirania, ca iadul, nu este ușor de cucerit. Cu toate acestea, avem această consolare cu noi, că cu cât conflictul este mai greu, cu atât triumful este mai glorios.”
11. „Cei care se așteaptă să culeagă binecuvântările libertății trebuie, ca și oamenii, să sufere oboseala de a o susține.”
12. „Cele mai mari tiranii sunt întotdeauna săvârșite în numele celor mai nobile cauze.”
13. „Societatea, în fiecare stat, este o binecuvântare, dar guvernarea, chiar și în cea mai bună stare, nu este decât un rău necesar. În cea mai rea stare, una intolerabilă.”
14. „Cel mai mare remediu pentru mânie este întârzierea.”
15. „Cine nu îndrăznește să jignească nu poate fi cinstit.”

Înțeleptul Thomas Paine Citate

16. „Ceea ce obținem prea ieftin, prețuim prea puțin. Doar dragostea dă valoare fiecăruia.”
17. „Nu poți submina autoritatea poliției și apoi te plângi de creșterea criminalității.”
18. „Din Biblie omul a învățat cruzimea, violul și crima, căci credința unui Dumnezeu crud face un om crud.”
19. „A te certa cu un om care a renunțat la folosirea și autoritatea rațiunii și a cărui filozofie constă în a disprețui umanitatea, este ca și cum ai administra un medicament morților sau ai încerca să convertești un ateu prin Scripturi.”
20. „Necesitatea imediată face ca multe lucruri să fie convenabile, care, dacă ar fi continuate, ar deveni opresiuni. Expedienta și dreptul sunt lucruri diferite.”
21. „Pentru fericirea omului este necesar ca el să fie credincios mintal lui însuși. Infidelitatea nu constă în a crede sau în a nu crede. Constă în a mărturisi că crede ceea ce nu crede.”
22. „Când planificăm pentru posteritate, ar trebui să ne amintim că virtutea nu este ereditară.”
23. „Pentru că toți oamenii fiind inițial egali, nimeni prin naștere nu ar putea avea dreptul să-și întemeieze propria familie cu preferință perpetuă față de toți ceilalți pentru totdeauna și, deși el însuși ar putea merita un anumit grad decent de onoruri ale contemporanilor săi, totuși, descendenții săi ar putea fi mult prea nedemn pentru a le moșteni.”
24. „Îmi place omul care poate zâmbi în necazuri, care poate aduna putere din suferință și poate deveni curajos prin reflecție. „Este treaba minților mici să se strângă, dar cel a cărui inimă este fermă și a cărui conștiință îi aprobă conduita își va urma principiile până la moarte.”
25. „Tăcerea devine un fel de crimă atunci când funcționează ca o acoperire sau o încurajare pentru vinovați.”
26. „Un singur profesor bun este de mai mult folos decât o sută de preoți.”
27. „Cred în egalitatea omului și cred că îndatoririle religioase constau în a face dreptate, a iubi mila și a ne strădui să-i facem fericiți pe semenii noștri.”
28. „Rațiunea se supune pe ea însăși, iar ignoranța se supune tot ceea ce i se dictează.”
29. „Este plăcut să observăm prin ce gradație obișnuită depășim, forța prejudecăților locale pe măsură ce ne lărgim cunoștințele cu lumea.”
30. „Avem în puterea noastră să începem lumea de la capăt.”

Citate progresist Thomas Paine

31. „A spune că orice popor nu este apt pentru libertate înseamnă a face sărăcia alegerea lor și a spune că ar prefera să fie încărcat cu taxe decât să nu nu.”
32. „Noi luptăm nu pentru a înrobi, ci pentru a elibera o țară și pentru a face loc pe pământ pentru oameni cinstiți în care să locuiască”.
33. „Oamenii nu ar trebui să ceară drepturi, ci să le ia.”
34. „Nu în număr, ci în unitate stă marea noastră putere. Cu toate acestea, numărul nostru actual este suficient pentru a respinge forța întregii lumi.”
35. „A elimina votul înseamnă a reduce un om la sclavie.”
36. „Robia fricii îi făcuse pe oameni să se teamă să gândească.”
37. „Puterea și puterea despotismului constau în întregime în frica de rezistență.”
38. „Cel care vrea să-și asigure libertatea, trebuie să-și păzească chiar și dușmanul de asuprire. Căci dacă încalcă această datorie, el stabilește un precedent care va ajunge la el însuși.”
39. „Un lucru moderat de bun nu este atât de bun pe cât ar trebui să fie. Moderația în temperament este întotdeauna o virtute, dar moderația în principiu este întotdeauna un viciu.”
40. „Este datoria fiecărui om, în măsura în care se extinde capacitatea sa, să detecteze și să expună amăgirea și eroarea.”
41. „Elocvența poate lovi urechea, dar limbajul sărăciei lovește inima. Primul poate fermeca ca muzica, dar al doilea alarmează ca un ton”.
42. „Soarele nu a strălucit niciodată asupra unei cauze de valoare mai mare.”
43. „Cauza Americii este într-o mare măsură cauza întregii omeniri. Au apărut și vor apărea multe circumstanțe, care nu sunt locale, ci universale.”
44. „Din greșelile altor națiuni, să învățăm înțelepciunea.”
45. „Să mă numească rebel și binevenit. Nu simt nicio îngrijorare din cauza asta. Dar ar trebui să suport mizeria diavolilor, dacă aș face o curvă din sufletul meu

Citate Thomas Paine pentru a arunca lumină asupra adevărului și cunoașterii

46. „Putem raționa doar din ceea ce este. Putem raționa pe realitate, dar nu pe posibilități.”
47. „Există două clase distincte de ceea ce se numesc gânduri: cele pe care le producem în noi înșine prin reflecție și actul de gândire și cele care se năpustesc în minte de la sine.”
48. „Numai eroarea, și nu adevărul, este cea care se îndepărtează de cercetare.”
49. „Acolo unde cunoașterea este o datorie, ignoranța este o crimă.”
50. „Cea mai formidabilă armă împotriva erorilor de orice fel este rațiunea. Nu am folosit niciodată altul și am încredere că nu o voi folosi niciodată.”
51. „Trăim pentru a ne îmbunătăți sau trăim în zadar.”
52. „Dă-mi libertate sau dă-mi moartea”.
53. „Dacă nu cred așa cum crezi tu, asta dovedește că nu crezi așa cum cred eu și asta este tot ce dovedește.”
54. „Este un afront să tratezi minciuna cu mulțumire.”
55. „Fiecare știință, are ca bază, un sistem de principii la fel de fixe și de nealterabile precum cele prin care universul este reglementat și guvernat. Omul nu poate face principii. Nu poate decât să le descopere.”
56. „Bărbații care sunt sinceri în apărarea libertății lor vor simți întotdeauna îngrijorare pentru fiecare circumstanță care pare să le facă împotriva lor.”
57. „Nu ofer nimic mai mult decât fapte simple, argumente simple și bun simț.”
58. „Înțelepciunea nu este cumpărarea unei zile și nu este de mirare că ar trebui să greșim la prima pornire.”
59. „Tot ceea ce este corect sau rezonabil pledează pentru separare. Sângele celor uciși, vocea plângătoare a naturii strigă, este timpul să ne despărțim.”
60. „Bunul simț ne va spune că puterea care s-a străduit să ne supună, dintre toate celelalte, este cea mai nepotrivită să ne apere.”

Citate Thomas Paine despre guvernare și război

61. „Nici o țară care este guvernată de o putere absolută nu poate fi numită liberă și nu contează dacă este o putere regală absolută sau o putere legislativă absolută, deoarece consecințele vor fi aceleași pentru popor. .”
62. „Până când va fi proclamată independența, continentul se va simți ca un om care continuă să amâne unele afaceri neplăcute de la o zi la alta, dar știe că trebuie făcute, urăște să se ocupe de asta, își dorește să se termine și este bântuit continuu. cu gândurile de necesitate.”
63. „El, care este autorul unui război, dă drumul întregii contagiuni a iadului și deschide o venă care sângerează o națiune până la moarte.”
64. „Când se poate spune de orice țară din lume, săracii mei sunt fericiți, nici neștiință, nici necazuri nu se găsesc printre ei, închisorile mele sunt goale de prizonieri, străzile mele de cerșetori, bătrânii nu sunt în lipsă, taxele nu sunt apăsătoare, lumea rațională este prietena mea pentru că sunt prietenul fericirii. Când aceste lucruri pot fi spuse, atunci acea țară să se laude cu constituția și guvernul ei.”
65. „Războiul implică în progresul său un asemenea șir de circumstanțe neprevăzute, încât nicio înțelepciune umană nu poate calcula sfârșitul. Nu are decât un lucru sigur, și acesta este creșterea taxelor.”
66. „Acest sacrificiu al bunului simț este insigna sigură care distinge sclavia de libertate, căci atunci când oamenii renunță la privilegiul de a gândi, ultima umbră a libertății părăsește orizont”.
67. „Nu știu dacă se ridică taxele pentru a lupta în războaie sau se duc războaie pentru a crește taxele.”
68. „Că sunt bărbați în toate țările care își câștigă existența din război și că ținând certurile dintre națiuni este pe cât de șocant pe atât de adevărat.”
69. „Societatea este produsă de dorințele noastre, iar guvernarea de răutatea noastră. Primul ne promovează fericirea în mod pozitiv prin unirea afecțiunilor noastre, cel de-al doilea în mod negativ prin reținerea vicțiilor noastre. Cel care încurajează actul sexual. Celălalt creează distincții. Primul un patron, ultimul un pedepsitor.”
70. „Guvernul, ca și îmbrăcămintea, este însemnul inocenței pierdute. Palatele regilor sunt construite pe ruinele viranelor paradisului.”
71. „O constituție definește și limitează puterile guvernului pe care îl creează. Prin urmare, rezultă, ca rezultat firesc și, de asemenea, logic, că exercitarea guvernamentală a oricărei puteri neautorizate de constituție este o putere asumată, și deci ilegală.”
72. „A stabili orice mod de a desființa războiul, oricât de avantajos ar fi acesta pentru națiuni, ar însemna a lua de la un astfel de guvern cea mai profitabilă dintre ramurile sale.”
73. „Când toate celelalte drepturi sunt luate, dreptul la răzvrătire devine perfect.”
74. „O constituție nu este actul unui guvern, ci al unui popor care constituie un guvern, iar guvernarea fără constituție este putere fără drept. Orice putere exercitată asupra unei națiuni trebuie să aibă un început. Trebuie fie delegat, fie asumat. Nu există alte surse. Toată puterea delegată este încredere, iar toată puterea asumată este uzurpare. Timpul nu modifică natura și calitatea niciunuia.”
75. „Într-o perspectivă generală, există puține cuceriri care răsplătesc sarcina de a le face, iar omenirea este destul de bine convinsă că nu poate merita niciodată să meargă la război de dragul profitului. Dacă sunt făcuți, război împotriva țării lor invadate sau existența lor este în joc, este datoria lor să se apere și să se păstreze, dar în orice altă lumină, și din orice altă cauză, războiul este neglorios și detestabil.”

Citate Thomas Paine care vă vor deschide ochii asupra religiei

76. „Dintre toate tiraniile care afectează omenirea, tirania în religie este cea mai rea.”
77. „Amestecarea religiei cu politica poate fi dezavuată și respinsă de fiecare locuitor al Americii.”
78. „Vaticanul este un pumnal în inima Italiei.”
79. „Ca niște nenorociți disperați să fie dispuși să fure și să înrobească oamenii prin violență și ucidere pentru câștig este mai degrabă lamentabil decât ciudat. Dar faptul că mulți oameni civilizați, nu, creștinizați ar trebui să aprobe și să fie preocupați de practica sălbatică este surprinzător.”
80. „A crede că Dumnezeu a creat o pluralitate de lumi, cel puțin la fel de numeroase ca ceea ce numim stele, face credința creștină, deodată, mică și ridicolă și o împrăștie în minte ca pene în aer.”
81. „Nu cred în crezul mărturisit de biserica evreiască, de biserica romană, de biserica greacă, de biserica turcească, de biserica protestantă și nici de vreo biserică pe care o cunosc. Mintea mea este propria mea biserică. Toate instituțiile naționale ale bisericilor, fie evrei, creștine sau turce, nu mi se par altceva decât invenții umane create pentru a îngrozi și înrobiza omenirea și pentru a monopoliza puterea și profitul.”
82. „Fiecare copil născut în lume trebuie considerat că își trage existența de la Dumnezeu. Lumea este atât de nouă pentru el, așa cum a fost pentru prima care a existat, iar dreptul lui natural asupra ei este de același fel.”
83. „Religia creștină este o parodie despre închinarea soarelui, în care ei pun un om numit Hristos în locul soarelui și îi plătesc adorația plătită inițial soarelui.”
84. „Teoria creștină nu este altceva decât idolatria mitologilor antici, adaptată scopurilor puterii și veniturilor, și totuși rămâne de rațiune și filozofie să desființeze frauda amfibie.”
85. „Orice sistem de religie care are ceva în el care șochează mintea unui copil nu poate fi adevărat.”

Citate Thomas Paine despre Dumnezeu și creștinism

86. „Este un pericol maxim pentru societate să facă din religie un partid în disputele politice.”
87. „Toate poveștile cu minuni, cu care sunt pline Vechiul și Noul Testament, sunt potrivite doar pentru impostori să propovăduiască și proști să creadă.”
88. „Trebuie să fim obligați să considerăm că această doctrină este falsă, iar legea veche și nouă, numită Vechiul și Noul Testament, sunt impuneri, fabule și falsuri”.
89. „În primele epoci ale lumii, conform cronologiei scripturilor, nu existau regi. Consecința căruia a fost că nu au existat războaie. Mândria regilor este cea care aruncă omenirea în confuzie.”
90. „Dintre toate sistemele de religie care au fost inventate vreodată, nu există mai derogatoriu pentru Cel Atotputernic, mai needificator pentru om, mai respingător față de rațiune și mai contradictoriu cu sine decât acest lucru numit creștinism. Prea absurdă pentru credință, prea imposibil de convins și prea inconsecventă pentru practică, face inima torpită sau produce doar atei sau fanatici. Ca motor al puterii, ea servește scopului despotismului și ca mijloc de bogăție, avariției preoților, dar, în măsura în care respectă binele omului, în general, nu duce la nimic aici sau dincolo.”
91. „Nu este un Dumnezeu, drept și bun, ci un diavol sub numele de Dumnezeu pe care îl descrie Biblia.”
92. „Cred într-un singur Dumnezeu, și nu mai mult, și sper la fericire dincolo de această viață.”
93. „Nu este oare o specie de blasfemie să numim Noul Testament religie revelată când vedem în el asemenea contradicții și absurdități

94. „Persecuția nu este o trăsătură originală în nicio religie, dar este întotdeauna trăsătura puternic marcată a tuturor religiilor stabilite prin lege.”
95. „Reputația este ceea ce cred bărbații și femeile despre noi. Caracterul este ceea ce Dumnezeu și îngerii știu despre noi.”

Citate politice Thomas Paine

96. „Acest guvern este cel mai bun care guvernează cel mai puțin.”
97. „O armată de principii poate pătrunde acolo unde o armată de soldați nu poate. Nici Canalul, nici Rinul nu-și vor opri progresul. Va defila la orizontul lumii și va cuceri.”
98. „Ucide regele, dar cruță-l pe om.”
99. „Împrejurările lumii se schimbă continuu, iar părerile oamenilor se schimbă, de asemenea, guvernarea este pentru cei vii, nu pentru cei morți. Numai cei vii au vreun drept asupra ei.”
100. „Conduceți, urmați sau îndepărtați-vă din drum.”
101. „Insulele mici, care nu sunt capabile să se protejeze, sunt obiectele potrivite pe care regatele să le ia în grija lor, dar există ceva absurd în a presupune că un continent este guvernat perpetuu de o insulă.”
102. „Este nevoie doar de o foarte mică privire de gândire pentru a percepe că, deși legile făcute într-o generație continuă adesea în vigoare prin generațiile următoare, totuși ele continuă să-și obțină forța din consimțământul celor vii. O lege neabrogată rămâne în vigoare, nu pentru că nu poate fi abrogată, ci pentru că nu este abrogată, iar neabrogarea trece pentru consimțământ.”
103. „Fiecare epocă și generație trebuie să fie la fel de liberă să acționeze pentru ea însăși în toate cazurile ca epoca și generațiile care au precedat-o.”
104. „Este important să nu pierdem niciodată din vedere această distincție. Nu trebuie să confundăm popoarele cu guvernele lor.”
105. „Există ceva extrem de ridicol în alcătuirea monarhiei. În primul rând, exclude un om de la mijloacele de informare, dar îl împuternicește să acționeze în cazurile în care este necesară judecata cea mai înaltă.”
106. „Cu cât guvernul face mai multe achiziții în străinătate, cu atât oamenii trebuie să plătească mai multe taxe acasă.”
107. „A raționa cu guvernele, așa cum au existat de secole, înseamnă a te certa cu brutele. Numai de la națiunile înseși se pot aștepta reforme.”
108. „Oamenii care se uită la ei înșiși născuți să domnească, iar alții să se supună, devin curând insolenți. Alese dintre restul omenirii, mintea lor este otrăvită devreme de importanță, iar lumea în care acţionează diferă atât de material de lumea în general, încât au puține oportunități de a-și cunoaște adevăratele interese și, atunci când vor reuși la guvernare. sunt adesea cei mai ignoranți și nepotriviți dintre oricare din toate stăpâniile.”
109. „Voi care vă împotriviți independenței acum, nu știți ce faceți, deschideți o ușă către tirania eternă, păstrând vacant scaunul guvernului”.
110. „Omul nu a intrat în societate pentru a fi mai rău, sau pentru a avea mai puține drepturi, ci mai degrabă pentru a avea acele drepturi mai bine asigurate.”

Citate Thomas Paine care vă vor ajuta să înțelegeți legătura dintre America și Marea Britanie
111. „Statele Unite ale Americii vor suna la fel de pompos în lume sau în istorie precum Regatul Marii Britanii.”
112. „Dar unde, spun unii, este regele Americii
, îți voi spune, prietene, el domnește mai sus și nu face ravagii omenirii ca Bruta Regală a Marii Britanii. În măsura în care aprobăm monarhia, că în America legea este rege.”
113. „Aici au fugit, nu din îmbrățișările tandre ale mamei, ci din cruzimea monstrului și este atât de adevărat adevărat pentru Anglia, încât aceeași tiranie care a alungat primii imigranți de acasă își urmărește încă descendenții.”
114. „Dar Marea Britanie este țara mamă, spun unii. Apoi, cu atât mai multă rușine pentru conduita ei. Nici măcar brutele nu-și devorează puii, nici sălbaticii nu fac război familiilor lor.”
115. „Chiar și distanța la care Atotputernicul a plasat Anglia și America este o dovadă puternică și naturală că autoritatea unuia asupra celuilalt nu a fost niciodată planul cerului.”

Thomas Paine Citate pentru a medita la

116. „Cei mai mari dușmani ai noștri, cei cu care trebuie să ne luptăm cel mai des, sunt în interior.”
117. „Otașul de vară și patriotul soarelui se vor scăpa, în această criză, de slujirea țării lor, dar cel care o sprijină acum merită dragostea și mulțumirile bărbatului și femeii.”
118. „Atunci securea până la rădăcină și învață guvernele umanitatea.”
119. „Deși flacăra libertății poate înceta uneori să mai strălucească, cărbunele nu poate expira niciodată.”
120. „Bănuiala este tovarășul sufletelor răutăcioase și ruina oricărei societăți bune.”
121. „Virtuțile sunt dobândite prin efort care se sprijină în întregime asupra ta. Deci, a lăuda pe alții pentru virtuțile lor nu poate decât să încurajeze propriile eforturi.”
122. „Unii scriitori au confundat atât de mult societatea cu guvernul încât să lase puțină sau deloc distincție între ei. Întrucât, ei nu sunt doar diferiți, dar au origini diferite.”
123. „Titlurile sunt doar porecle și fiecare porecla este un titlu.”
124. „Nimic, spun ei, nu este mai sigur decât moartea și nimic mai nesigur decât timpul morții”.
125. „Există în om o masă de simțuri aflată într-o stare adormită și care, dacă ceva nu îl excită la acțiune, va coborî împreună cu el, în această stare, în mormânt.”
126. „Poate că sentimentele cuprinse în paginile următoare nu sunt încă suficient de la modă pentru a le procura favoarea generală. Un obicei îndelungat de a nu gândi un lucru greșit îi dă o aparență superficială de dreptate și ridică la început un strigăt formidabil în apărarea obiceiului. Dar tumultul se potolește curând. Timpul face mai mulți convertiți decât rațiunea.”
127. „Cerul știe cum să pună un preț potrivit bunurilor sale și ar fi într-adevăr ciudat dacă un articol atât de ceresc ca libertatea nu ar fi apreciat înalt.”
128. „Nu contează unde locuiești sau ce rang în viață deții. Răul sau binecuvântarea vă va ajunge pe toți.”
129. „Fiecare loc al lumii vechi este cuprins de opresiune. Libertatea a fost vânată pe tot globul.”
130. „Mai bine să te descurci cu oamenii buni decât să o sărbătorești cu cei răi.”

Citate profunde ale lui Thomas Paine, care vor fi întotdeauna relevante

131. „Dacă s-ar putea aduna gândurile neîntrerupte ale indivizilor, ele ar forma adesea materiale pentru ca oamenii înțelepți și capabili să se transforme în materie utilă”.
132. „Că Dumnezeu nu poate minți nu este un avantaj pentru argumentul tău, deoarece nu este o dovadă că preoții nu pot sau că Biblia nu.”
133. „A fost inutil, după aceasta, să spunem că totul era deșertăciune și supărare a spiritului, pentru că este imposibil să obținem fericirea din compania celor pe care îi lipsim de fericire.”
134. „Lumea este țara mea, toată omenirea este frații mei și a face bine este religia mea”.
135. „Orice religie este bună care-l învață pe om să fie bun și nu cunosc niciuna care să-l instruiască să fie rău.”
136. „Și când un om reflectă serios asupra omagiului idolatru care este adus persoanelor regilor, nu trebuie să se mire că Atotputernicul, mereu gelos pe onoarea sa, ar trebui să dezaprobe o formă de guvernare care invadează atât de impie prerogativa cer.”
137. „Vumimile vor supraviețui adesea amintirii originii lor.”
138. „Nu există tiranie mai mare decât cea a morților asupra celor vii.”
139. „Avem toate oportunitățile și orice încurajare în fața noastră pentru a forma cea mai nobilă și mai pură constituție de pe fața pământului.”
140. „Un om cinstit are mai multă valoare pentru societate și înaintea lui Dumnezeu decât toți ticăloșii încoronați care au trăit vreodată.”
141. „Fie că dormim sau ne trezim, vasta mașinărie a universului încă continuă.”
142. „Asigurarea libertății și proprietății tuturor oamenilor și, mai presus de toate, exercitarea liberă a religiei, conform dictaturilor conștiinței. Cu orice altă chestiune pe care este necesar să le conțină o carte.”
143. „Și după cum un bărbat, care este atașat de o prostituată, este incapabil să aleagă sau să judece o soție, tot așa orice pretenție în favoarea unei constituții putrede a guvernului ne va împiedica să discernem una bună.”
144. „Va fi potrivit să facem o trecere în revistă a mai multor surse din care guvernele au apărut și pe care s-au întemeiat.”
145. „Armele descurajează și țin în uimire invadatorul și jefuitorul și păstrează ordinea în lume, precum și proprietatea. Ar urma răutăți groaznice dacă cei care respectă legea ar fi lipsiți de folosirea lor.”

Citate Thomas Paine care reflectă convingerile sale

146. „Nu m-am gândit niciodată dacă subiectul era popular sau nepopular, ci dacă era corect sau greșit. Căci ceea ce este drept va deveni popular, iar ceea ce este greșit, deși din greșeală ar putea obține strigătul sau moda zilei, va pierde în curând puterea amăgirii și se va scufunda în disestimare.”
147. „Unul dintre relele banilor de hârtie este că transformă întreaga țară în angajați. Precaritatea valorii sale și incertitudinea soartei sale operează continuu, noapte și zi, pentru a produce acest efect distructiv. Neavând o valoare reală în sine, sprijinul depinde de accident, capriciu și petrecere și, deoarece este interesul unora să deprecieze și al altora să-i ridice valoarea, există o invenție continuă care distruge morala țară.”
148. „Una dintre cele mai puternice dovezi naturale ale nebuniei dreptului ereditar la regi este că natura îl dezaprobă. Altfel, ea nu l-ar transforma atât de des în ridicol dând omenirii un măgar pentru un leu.”
149. „Cerința esențială, psihologică, a unei societăți libere este dorința individului de a accepta responsabilitatea pentru viața sa.”
150. „Când guvernul se teme de popor, este libertate. Când oamenii se tem de guvern, este tiranie”.
151. „După cum proprietatea, obținută în mod onest, este cel mai bine asigurată printr-o egalitate de drepturi, așa și proprietatea obținută ilícit depinde pentru protecție de un monopol al drepturilor. Cel care a jefuit pe altcineva proprietatea sa se va strădui în continuare să-l dezarmeze de drepturile sale de a-și asigura acea proprietate. Căci când tâlharul devine legiuitor, el se crede în siguranță.”
152. „Fiecare proprietar datorează comunității o rentă pentru pământul pe care îl deține.”
153. „În prima parte a „Drepturile omului”, m-am străduit să arăt că nu există un drept de a stabili un guvern ereditar, deoarece guvernul ereditar înseamnă întotdeauna un guvern care urmează să vină, iar cazul este întotdeauna că poporul care urmează să trăiască după aceea, au întotdeauna același drept de a-și alege un guvern ca și oamenii care au trăit înaintea lor.”
154. „Există o mulțime de oameni care fac cumpărături pe credit și cumpără proprietăți pentru care nu au de unde să plătească, iar după ce au făcut acest lucru, următorul lor pas este să umple ziarele cu paragrafe despre deficitul de bani și despre necesitatea unei emisii de hârtie, apoi să aibă o monedă legală sub pretenția de a-și susține creditul și, când sunt disponibile, să o deprecieze cât de repede pot, să obțină o afacere cu ea pentru un preț mic și să-și înșele creditorii și asta este istoria concisă a schemelor de bani de hârtie.”
155. „Dacă ceva ar avea sau ar putea avea o valoare egală cu aurul și argintul, nu ar necesita nicio lege licitată, iar dacă nu ar avea această valoare, nu ar trebui să aibă o asemenea lege și, prin urmare, toate legile licitate sunt tiranice, și nedrept și calculat să sprijine frauda și oprimarea.”

Alte citate ale lui Thomas Paine pline de înțeles

156. „Nu este un câmp de câțiva acri de pământ, ci o cauză pe care o apărăm și, fie că învingem inamicul într-o singură bătălie, fie treptat, consecințele vor fi. fi la fel.”
157. „Întotdeauna am susținut cu stăruință dreptul fiecărui om la propria sa părere, oricât de diferită ar fi această părere față de a mea. Cel care neagă altuia acest drept se face sclav al părerii sale prezente, deoarece își exclude dreptul de a-l schimba.”
158. „În doliu pentru penaj, a uitat pasărea pe moarte.”
159. „Întregul aspect religios al lumii moderne se datorează absenței din Ierusalim a unui azil de nebuni.”
160. „Un monarh ereditar este o poziție la fel de absurdă ca un medic sau matematician ereditar.”

Aceste citate Thomas Paine v-au învățat multe despre independență

Thomas Paine avea un spirit revoluționar pasionat și nemuritor. Din această cauză, a reușit să mobilizeze mii de oameni pentru a începe să ia armele.
Cuvintele lui au dovedit cât de puternic este să luminezi și să îndemne masele să lupte. El a fost, de asemenea, un om moral și neprihănit care a susținut principiile și credințele sale.
Sperăm că Tatăl Revoluției Americane te-a inspirat să începi să lupți pentru drepturile tale. Thomas Paine este un exemplu de cât de important este rolul unui scriitor într-o mișcare. Nu înceta niciodată să crezi în tine și amplifică vocile oamenilor!
Care citat Thomas Paine este preferatul tău.
Ai mai multe citate de adăugat
Spune-ne răspunsurile tale în secțiunea de comentarii de mai jos.