Cand scrii o dedicatie romantica sau vrei sa-i trimiti iubirii tale un mesaj text dulce, apelezi la frazele profunde si semnificative despre dragoste scrise de Dalai Lama, sau la cele ale scriitorilor si poetilor care au vorbit despre sentimente si relatii. . Dar daca vrei sa scrii o dedicatie cu totul speciala, alege dintre cele mai bune fraze de dragoste franceze pe cea care ti se potriveste, va fi perfecta mai ales pentru cuplurile care au fost la Paris si s-au indragostit de acest oras, dar si pentru toate altele. , pentru ca franceza are un sunet dulce si elegant care face imediat mai frumoase toate citatele marilor poeti. Unele dintre frazele de dragoste pe care le-am adunat sunt preluate din poezii celebre si cunoasterea lor poate fi utila pentru a nu ramane niciodata fara idei atunci cand vine vorba de sarbatorirea unor aniversari, zile de nastere si alte aniversari.

Fraze de dragoste in limba franceza: poeti blestemati

Maretia poeziei este cuprinsa in amestecul perfect de cuvinte care au meritul (si misterul) de a se adapta la fiecare epoca, dar mai ales frumusetea de a descrie starile si emotiile intr-un mod universal. Si tocmai printre vasta productie literara a poetilor francezi precum Verlaine a fost primul care s-a etichetat pe sine si pe colegii sai drept Les Poetes Maudits pentru acel mod de viata rebel, neconventional si chiar lesionist, care este posibil sa rasfoiti. gaseste niste perle, niste aforisme in care sa te recunosti pentru a-ti face propriul tau si pentru a le dedica celor pe care ii iubesti cel mai mult.
Acesti poeti au vorbit despre relatii si sentimente intr-un mod care nu este intotdeauna romantic, asa ca daca cauti o fraza despre iubirea zadarnicita sau neimpartasita, o poti gasi cu usurinta in scrierile poetilor blestemati.

Fraze de dragoste: Jaques Prevert

Poetul si scenaristul francez este considerat un adevarat bastion al sarbatoririi iubirii in versuri, asa ca daca intentionati sa cuceriti pe cineva sau daca, si mai bine, doriti sa pecetluiti si sa va intariti memoria, nimic mai bun decat sa desenati pe citatele lui in franceza :
Iata una dintre cele mai frumoase fraze de dragoste in franceza din „Cet Amour”, urmata de traducerea in italiana:

 • Aceasta Dragoste / „(…) Toata aceasta iubire / Atat de vie inca / Si toata lumina soarelui / E a ta / E a mea (…)”
 • Aceasta iubire / „(…) Toata aceasta iubire / Inca atat de vie / Si toata insorita / Si a ta / Si a mea (…)”

sau, intotdeauna din „Cet Amour”:

 • ”(…) Dragostea noastra ramane acolo / Incapatanata ca magarul / Traind ca dorinta (…)”
 • „(…) Dragostea noastra si ea / Incapatanata ca magarul / Vie ca dorinta (…)”

Fraze de dragoste in franceza: Paul Verlaine

Maestrul si poemul sau sunt perfecte pentru fraze romantice speciale.Concrete si sincere, urmate de aforisme lapidare pentru a exprima toata dulceata iubirii in cuplu.

 • Baiser / Sarut
  Baiser! rose tremiere au jardin des caresses! / “Sarut! hollyhock la gradina mangaierii! “
 • La dura epreuve va finir / The hard trial is now over
  ”(…) Tout mon etre et tout mon amour acclament le bienheureux jour Ou, seul reve et seule pensee, Me reviendra la fiancee! / „(…) toata fiinta mea si iubirea mea aclama ziua fericita in care, singurul vis, singurul gand, logodnica se va intoarce la mine (…)”
 • Aproape ca mi-e frica, in adevar / Ho quasi paura in verita
  ” (…) Si tremur, iarta-ma Ca ti-am spus atat de sincer, Sa cred ca un cuvant, un zambet De la tine e acum legea mea (…) / ” ( …) Io tremo – e tu perdona la mia estrema franchezza – se penso che un sorriso, una parola da parte tua son legge ormai per me (…)”

Fraze de dragoste in franceza: Charles Baudelaire

  Poetul, cu poetica sa moderna, dar in acelasi timp sensibil, dulce si plin de emotie, poate fi un excelent punct de plecare pentru ca propozitiile sa fie adaptate la situatii si mai generice.

 • Frumusete / Frumusete
  ”(…) Caci am, sa-i fascinez pe acesti indragostiti docili, / Oglinzi pure care fac toate lucrurile mai frumoase: / Ochii mei, ochii mei largi cu limpezime vesnica! (…) ”/” (…) Ca am, sa vrajesc pe acesti indragostiti docili, / oglinzi pure care fac fiecare realitate mai frumoasa: ochii, ochii mei mari de limpezime vesnica! (…)
 • Hymne a la beaute / Hymn to beauty
  “(…) Tu contiens dans ton oil le couchant et l’Aurore (…)” / “(…) Tine-ti apusul si zorii in ochi (.. .)
 • Sed non satiata / Sed non satiata
  ”(…) Par ces deux grands yeux noirs, sopiraux de ton ame (…)” / ”(…) Da quei grandi occhi neri, spiragli dell’anima (…)”
 • The Balcony / Il Balcone
  ”(…) Fie ca soarele sa fie frumosi in serile calde! Cat de adanc este spatiul! ca instanta este puternica! Aplecat spre tine, regina a adoratilor, am crezut ca respir parfumul sangelui tau… ”/” (…) Ce frumosi sunt soarele in serile fierbinti! Cat de adanc este spatiul! Cat de puternica este inima! Aplecandu-ma peste tine, regina adoratilor, am crezut ca-ti respir mirosul sangelui (…)
 • din L’homme et la mer
  „Homme libre, toujours tu cheriras la mer! La mer est ton miroir; tu contemples ton ame. Dans le deroulement infini de sa lame, Et ton esprit n’est pas un gouffre moins amer… ”/ Free man, you will always love the sea! Marea este oglinda ta: iti contempli sufletul in miscarea infinita a lamei sale. Si spiritul tau nu este un abis mai putin amar… (Charles Baudelaire)
 • da L’homme et la mer
  „Esti si intuneric si discret: Omule, nimeni nu a sondat adancurile abisului tau; O, mare, nimeni nu stie bogatiile tale intime, Cat de geloasa esti sa-ti pastrezi secretele!” … Sunteti amandoi discreti, amandoi intunecati: neexplorat, omule, fundul prapastiei tale, straini, marea, bogatiile tale intime, secrete atat de gelos pazite! (Charles Baudelaire)

Fraze de dragoste in franceza: Arthur Rimbaud

Asemenea lui Baudelarie, Rimbaud canta cele mai variate senzatii, imnuri catre viata si viitor, in simbioza cu natura. Iata cele mai frumoase fraze in limba franceza de tatuat sau de dedicat, preluate din lucrarile sale .

 • Senzatie / Sensazione
  „In serile albastre de vara, voi merge pe carari, Picote pe langa albastru, voi calca pe iarba mica (…) Nu voi vorbi, nu voi gandi nimic: Dar iubirea infinita va rasari in mine l’ ame (…) ”/“ Serile albastre de vara, merg dupa poteci, Intepat de grau, sa calc pe iarba fina (…) N-au vorbit, nu s-au gandit la nimic: Dar iubirea infinita va rasari in mine. suflet (…)”
 • “Nu-i nimic ! Sunt acolo ! Sunt inca acolo.” / „Non e niente! sunt cine! sono sempre qui.”
 • Ophelie / Ofelia
  „Que ton coeur ecoutait le chant de la Nature Dans les plaintes de l’arbre et les soupirs des nuits (…) /“ Inima ta a ascultat cantecul naturii In gemetele copacului si in suspinele copacului noapte (…)”

Aforisme in franceza

Iata o selectie de aforisme si citate celebre in franceza .

 • „A life without love is a life without sun” (O viata fara iubire si o viata fara soare) Herve Bazin
 • „Nu exista dragoste, exista doar dovezi de iubire” (Non esiste l’amore, esistono le prove d’amore) Pierre Reverdy
 • „Iubire libera, singurul lucru gay si bun din lume” (L’amore libero, la sola cosa gaia e buona al mondo) Guy de Maupassant