Știm că jocurile de noroc pot fi extrem de plăcute, însă ca în orice altă activitate, poți întâmpina consecințe negative. Da, ele pot fi evitate, însă este important să fii atent la anumite momente cheie din rutina ta, care au capacitatea de a-ți atrage atenția către posibilitatea dezvoltării unor comportamente problematice. Dacă îți dorești să te bucuri de orice casino online, trebuie să fii precaut. De cele mai multe ori, provocările și riscurile vin din partea fiecărui jucător în parte, prin urmare tot aceștia sunt cei care își pot schimba abordarea pentru a beneficia de aspectele pozitive.

Jocurile de noroc sunt singurul lucru despre care vorbești

Dacă observi că te regăsești în situația în care vorbești mult prea mult despre  jocurile de noroc, acest lucru indică faptul că îți concentrezi toate resursele asupra acestei activități. Consecințele negative pot apărea ca urmare a faptului că alte subiecte și activități nu mai reprezintă o sursă de interes. Atunci când această preocupare devine dominantă în conversațiile tale, este mai bine să te oprești din a juca la cazinouri online. Orice persoană are nevoie să își mențină un echilibru în viață. În timp ce această activitate este distractivă și subiectul poate apărea în diverse discuții, nu strică să îți monitorizezi gândurile pentru a identifica dacă începi să te confrunți cu o problemă. Din acest punct de vedere, gândurile obsesive pot semnala faptul că ai început să percepi această realitate digitală a jocurilor drept un mecanism pentru a evada din stresul și îngrijorările vieții de zi cu zi. În alte cuvinte, jocurile de noroc pot reprezenta adeseori un refugiu, însă acest lucru nu este întocmai sănătos atunci când scapă de sub control.

De altfel, o grămadă de alte motive și factori se pot afla la baza acestei reacții. Cu toate acestea, este important ca în viața oricărui jucător să existe o varietate de subiecte și pasiuni, care să poată fi abordate în funcție de context și anturaj. Acest lucru ar trebui să reprezinte un obiectiv personal, prin urmare una dintre soluții ar fi să iei o pauză de la această activitate și să îți diversifici interesele.

Devii iresponsabil din punct de vedere financiar

Este realist să te aștepți să ai parte de numeroase pierderi când este vorba de jocurile de noroc. Totuși, dacă pierderile financiare devin semnificative, este mai bine să te oprești pentru a putea reflecta asupra abordării tale. Pentru a te putea considera responsabil din punct de vedere financiar, este necesar să ai un buget stabilit, pe care să îl poți respecta. Acesta trebuie să ia în calcul anumite limite, adică pe cât este posibil să fie anticipate mizele care vor fi plasate, cantitatea pierderilor acceptabile și o limită a câștigurilor, care va indica momentul pentru luarea unei pauze.

Urmărești pierderile

În comunitatea jocurilor de noroc se știe că urmărirea pierderilor nu poate avea consecințe pozitive pentru jucător. În mod normal acest stil de joc indică faptul că deciziile sunt luate impulsiv, că există o toleranță scăzută la stres și că există în mintea jucătorului așteptarea nerealistă de a recupera banii pierduți. Din păcate se ajunge mereu la anumite pierderi financiare suplimentare și la formarea unui cerc vicios. În schimb, dacă alegi să te oprești înainte de urmărirea pierderilor, îți poți menține un control mai bun atât asupra bugetului tău, cât și asupra deciziilor viitoare. În acest fel poți preveni apariția unui lung șir de comportamente problematice care conduc mereu către urmări neplăcute.

Nu vrei să recunoști că ai o problemă cu jocurile de noroc

Nu este necesar să recunoști că ai problemă cu jocurile de noroc pentru ca aceasta să existe cu adevărat. De multe ori comportamentele problematice sunt negate inițial de jucători, deoarece verbalizarea lor poate să vină la pachet cu anumite prejudecăți din partea altor persoane. În societatea de astăzi se lucrează activ pentru educarea și informarea populației în ceea ce ține de acest subiect, însă schimbarea se face cu pași mici. Cu atât mai mult, chiar și jucătorii sunt uneori slab informați, ceea ce poate duce către tendința de a subestima gravitatea consecințelor negative, impactul real al acestei probleme fiind greu de acceptat. Să nu uităm și de iluzia controlului care se poate stabili în mintea jucătorilor. Aceasta îi influențează să creadă că se pot opri din joc oricând își doresc, fără a ajunge totuși, cu adevărat, la realizarea acestui lucru. Nu uita sa joci responsabil!

Concluzie

Să identifici momentele când ar fi indicat să te oprești din a te juca jocuri la cazinouri nu este mereu cel mai ușor lucru de realizat. Jucătorii pot fi stimulați de diverși factori, iar analizarea propriilor gânduri și comportamente necesită dezvoltarea unei capacități de autoevaluare. Încurajăm toți jucătorii să depună eforturile necesare pentru a reuși să recunoască semnalele de alarmă din cadrul acestei activități, cu atât mai mult pentru a se opri atunci când este cazul.