Am adunat aceste citate The Screwtape Letter pentru a vă dezvolta creșterea spirituală, credința și credințele.
În The Screwtape Letter, CS Lewis a predat cu măiestrie în sens invers.
El a scris această carte pentru a reprezenta credința și valorile creștine în viață.
Deci, chiar dacă nu ești religios, cuvintele de înțelepciune scrise aici sunt aplicabile în toate domeniile vieții noastre.
Aflați mai multe despre acest roman și descoperiți numeroasele lecții pe care le puteți folosi pentru a deveni o persoană mai bună.
Sperăm că vă va oferi o înțelegere profundă a gândurilor lui CS Lewis despre păcat și ispită.
Vezi lista completă aici.
Și nu uitați să verificați aceste citate CS Lewis și citate Lewis Carroll.

Cele mai bune citate de scrisori The Screwtape
1. „Cu cât se simte mai des fără să acționeze, cu atât mai puțin va putea vreodată să acționeze; și, pe termen lung, cu atât va putea simți mai puțin.”
2. „Recunoștința se uită la trecut și iubirea la prezent – ​​frica, avariția, pofta și ambiția privesc înainte.”
3. „Este genul de femeie care trăiește pentru alții. Poți să le spui celorlalți după expresiile lor vânate.”
4. „Căci prezentul este punctul în care timpul atinge eternitatea.”
5. „Orice fac trupurile lor le afectează sufletele. Este amuzant cum muritorii ne imaginează mereu ca punând lucruri în mintea lor. În realitate, cea mai bună lucrare a noastră este făcută ținând lucrurile afară.”
6. „Frica torturată și încrederea stupidă sunt ambele stări de spirit dezirabile.”
7. „Într-adevăr, cel mai sigur drum către iad este cel gradual – panta blândă, moale sub picioare, fără cotituri bruște, fără repere, fără indicatoare.”
8. „Nu mă aștept la capete bătrâne pe umerii tineri.”
9. „Caracteristica durerilor și plăcerilor este că sunt inconfundabil reale și, prin urmare, în măsura în care merg, îi oferă omului care le simte o piatră de încercare a realității.”
10. „O castitate, sau onestitate sau milă care cedează în fața pericolului va fi castă, cinstită sau milostivă numai în condiții.”
11. „Curajul nu este doar una dintre virtuți, ci forma fiecărei virtuți în punctul de testare, ceea ce înseamnă în punctul realității celei mai înalte.”
12. „Mai presus de toate, nu încercați să folosiți știința ca o apărare împotriva creștinismului. Îl vor încuraja în mod pozitiv să se gândească la realitățile pe care nu le poate atinge și nu le poate vedea.”
13. „Suspectarea creează adesea ceea ce bănuiește.”
14. „Lucrește din greu, deci, la dezamăgirea sau la dezamăgirea care vine cu siguranță la pacient în primele câteva săptămâni ca om al bisericii, inamicul permite ca această dezamăgire să apară în pragul oricărei eforturi umane.”
Înrudit: Citate de pe web a lui Charlotte Citate

celebre Scrisorile Screwtape

15. „Dacă, odată ce trec cu succes prin această uscăciune inițială, devin mult mai puțin dependenți de emoție și, prin urmare, mult mai greu de tentat.”
16. „Viitorul este ceva la care toată lumea ajunge cu 60 de minute pe oră, orice ar face, oricine ar fi.”
17. „Vrem o întreagă cursă în urmărirea perpetuă a sfârșitului curcubeului, niciodată sinceră, nici bună, nici fericită acum. Dar folosind întotdeauna ca simplu combustibil pentru a îngrămădi altarul viitorului fiecare dar real care le este oferit în prezent.”
18. „O religie moderată este la fel de bună pentru noi ca nicio religie – și mai amuzantă.”
19. „Prosperitatea unește un om în lume. Simte că își găsește locul în ea, în timp ce într-adevăr își găsește locul în el.”
20. „Și cât de dezastruoasă este pentru noi amintirea continuă a morții pe care o impune războiul. Una dintre cele mai bune arme ale noastre, lumea mulțumită, devine inutilă.”
21. „Toate extremele, cu excepția devotamentului extrem față de inamic, trebuie încurajate.”
22. „Cauza noastră nu este niciodată mai în pericol decât atunci când un om, care nu mai dorește, dar încă intenționează, să facă voia dușmanului nostru, privește în jur la un univers din care orice urmă a Lui pare să fi dispărut și întreabă de ce a fost părăsit și încă ascultă.”
23. „Dar aici, ca în orice altceva, trebuie să fie pregătită calea pentru atacul tău moral, întunecându-i intelectul. Oamenii nu sunt supărați de o simplă nenorocire, ci de nenorocirea concepută ca rănire.”
24. „Există două erori egale și opuse în care rasa noastră poate cădea în legătură cu diavolii. Una este să nu crezi în existența lor. Celălalt este să crezi și să simți un interes excesiv și nesănătos față de ei. Ei înșiși sunt la fel de încântați de ambele erori și salută un materialist sau un magician cu aceeași încântare.”
25. „Acum, problema în încercarea de a te face mai prost decât ești cu adevărat este că de foarte multe ori reușești.”
26. „Căci așa cum stau lucrurile, omul tău a descoperit acum adevărul periculos că aceste atacuri nu durează pentru totdeauna. În consecință, nu puteți folosi din nou ceea ce este. La urma urmei, cea mai bună armă a noastră – credința oamenilor ignoranți că nu există nicio speranță de a scăpa de noi decât cedând.”
27. „În timp de război, nici măcar un om nu poate crede că va trăi pentru totdeauna.”
28. „Cu siguranță știi că, dacă un om nu poate fi vindecat de mersul la biserică, cel mai bun lucru este să-l trimiți prin tot cartierul să caute biserica care îi „se potrivește” până când devine un degustator sau un cunoscător de biserici.”
29. „Nu contează cât de mici sunt prevăzute păcatele că efectul lor cumulat este de a îndepărta omul de lumină și de a ieși în nimic. Crima nu este mai bună decât cărțile dacă cărțile pot face șmecheria.”

Scrisoarea Screwtape Citate despre credințe și religie

30. „Floarea fină a nesfințeniei poate crește numai în vecinătatea apropiată a Sfântului.”
31. „El nu poate „ispiti” la virtute așa cum facem noi la viciu. El vrea ca ei să învețe să meargă și, prin urmare, trebuie să-i ia mâna. Și dacă doar voința de a merge într-adevăr este acolo, el este mulțumit chiar și de poticnirile lor.”
32. „Trebuie să ne imaginăm iadul ca pe o stare în care toată lumea este permanent preocupată de propria demnitate și avansare, în care toată lumea are o nemulțumire și în care toată lumea trăiește cu pasiunile mortale și serioase ale invidiei, importanței de sine și resentimentelor.”
33. „Și, în timp ce el crede asta, nu trebuie să ne luptăm cu pocăința explicită a unui păcat definit, pe deplin recunoscut, ci doar cu sentimentul său vag, deși neliniștit, că nu s-a descurcat prea bine în ultima vreme. Această neliniște slabă necesită o manipulare atentă.”
34. „Diavolii sunt înfățișați cu aripi de lilieci și îngerii buni cu aripi de păsări, nu pentru că cineva ar crede că deteriorarea morală ar putea transforma penele în membrană, ci pentru că celor mai mulți oameni le plac păsările mai mult decât liliecii.”
35. „Când vorbește despre pierderea lor, El înseamnă doar să renunțe la zgomotul voinței proprii, odată ce au făcut asta.”
36. „La suflet este un hedonist. Toate acele posturi și privegheri, țăruși și cruci sunt doar o fațadă.”
37. „Viitorul este, dintre toate lucrurile, cel mai puțin asemănător eternității. Este cea mai temporală parte a timpului – pentru că trecutul este înghețat și nu mai curge, iar prezentul este luminat cu raze eterne.”
38. „Oamenii sunt amfibieni, jumătate spirit și jumătate animale – ca spirite aparțin lumii eterne, dar ca animale locuiesc în timp. Aceasta înseamnă că, în timp ce spiritul lor poate fi îndreptat către un obiect etern, trupurile, pasiunile și imaginațiile lor sunt în continuă schimbare, pentru că a fi în timp înseamnă a se schimba.”
39. „Cu condiția ca oricare dintre acei vecini să cânte în ton sau să aibă cizme care scârțâie, sau bărbie dublă sau haine ciudate, pacientul va crede cu ușurință că religia lor trebuie, prin urmare, să fie cumva ridicolă.”
40. „Dacă îl poți face odată să creadă că „religia este foarte bine până la un punct”, te poți simți destul de fericit pentru sufletul lui.”
41. „Cititorii sunt sfătuiți să-și amintească că Diavolul este un mincinos.”
42. „O lege spirituală importantă este aici implicată. I-am explicat că îi poți slăbi rugăciunile distragindu-i atenția de la inamic însuși la propriile sale stări de spirit despre inamic.”
43. „Ce vrea El să facă din ei
Aceasta este întrebarea insolubilă.”
44. „Am mari speranțe că vom învăța în timp util cum să le emotivăm și să mitologizăm știința lor în așa măsură încât ceea ce este, de fapt, o credință în noi, deși nu sub acest nume, se va strecura în timp ce mintea umană rămâne închisă. la credința în inamic.”

Screwtape Letter Citate care sunt pline de lecții de viață

45. „Nu există nimic ca suspansul și anxietatea pentru a baricada mintea unui om împotriva inamicului. El vrea ca bărbații să fie preocupați de ceea ce fac. Afacerea noastră este să-i ținem să se gândească la ce se va întâmpla cu ei.”
46. ​​„Și întrebările pe care le pun sunt, desigur, fără răspuns. Căci ei nu cunosc viitorul și care va fi viitorul depinde în mare măsură doar de acele alegeri pe care acum le invocă viitorul pentru a-i ajuta să le facă.”
47. „Oamenii nu pleacă de la acea percepție directă a Lui pe care noi, din păcate, nu o putem evita. Ei nu au cunoscut niciodată acea luminozitate îngrozitoare, acea strălucire înjunghiătoare și arzătoare care face fundalul durerii permanente în viața noastră.”
48. „Inamicul vrea ca, în cele din urmă, să fie atât de liber de orice prejudecăți în favoarea lui, încât să se poată bucura de propriile sale talente la fel de sincer și de recunoscător ca și de talentul vecinului său.”
49. „Jocul este să-i arăți pe toți să alerge cu stingătoarele de incendiu atunci când este o inundație și să se înghesuie pe partea aceea a bărcii care este deja aproape de prag.”
50. „Ura este cel mai bine combinată cu frica. Lașitatea, singura dintre toate vicii, este pur dureroasă – oribilă de anticipat.”
51. „De aceea, trebuie să păstrezi cu zel în mintea lui presupunerea curioasă: „Timpul meu este al meu”. Lasă-l să aibă sentimentul că începe fiecare zi ca posesor legal de 24 de ore. Omul nu poate nici să facă, nici să rețină, un moment de timp. Totul îi vine prin dar pur, ar putea la fel de bine să privească soarele și luna ca bunurile sale.”
52. „Pilat a fost milos până când a devenit riscant.”
53. „Curtea este timpul pentru a semăna acele semințe care cresc 10 ani mai târziu în ură domestică.”
54. „Nu uita niciodată că atunci când avem de-a face cu orice plăcere în forma ei sănătoasă, normală și satisfăcătoare, suntem, într-un fel, pe terenul inamicului. Știu că am câștigat multe suflete prin plăcere.”
55. „Când au învățat cu adevărat să-și iubească aproapele ca pe ei înșiși, li se va permite să se iubească pe ei înșiși ca pe aproapele lor.”
56. „Muzica – o accelerare fără sens în ritmul experienței cerești.”
57. „În ceruri, tot ceea ce nu este muzică este tăcere.”
58. „Vedeți, este atât de greu pentru aceste creaturi să persevereze. Rutina adversității, decăderea treptată a iubirilor de tineret și a speranțelor tinerești, disperarea liniștită „abia simțită ca durere” de a depăși vreodată ispitele cronice cu care le-am învins din nou și din nou, monotonia pe care o creăm în viața lor și resentimentele nearticulate cu care îi învățăm să răspundă la ea — toate acestea oferă oportunități admirabile de a uza sufletul prin uzură.”
59. „Învățați-i să estimeze valoarea fiecărei rugăciuni prin succesul lor în a produce sentimentul dorit și nu îi lăsați niciodată să bănuiască cât de mult succes sau eșec de acest fel depinde dacă sunt bine sau bolnavi, proaspăt sau obosiți în acest moment.”

Scrisoarea Screwtape Citate despre umanitate

60. „Atâta timp cât el nu o transformă în acțiune, nu contează cât de mult se gândește un om despre pocăința sa.”
61. „Folosește pe deplin faptul că, până la un anumit punct, oboseala le face pe femei să vorbească mai mult și pe bărbați să vorbească mai puțin. Multe resentimente secrete, chiar și între îndrăgostiți, pot fi trezite din asta.”
62. „Și, din moment ce nu putem înșela întreaga rasă umană tot timpul, este cel mai important astfel să tăiem fiecare generație de toate celelalte – căci acolo unde învățarea face un comerț liber între epoci, există întotdeauna pericolul ca erorile caracteristice ale unul poate fi corectat de adevărurile caracteristice altuia”.
63. „El și-a umplut lumea plină de plăcere. Există lucruri pe care oamenii trebuie să le facă toată ziua, fără ca El să se gândească cel puțin – să doarmă, să se spele, să mănânce, să bea, să facă dragoste, să se joace, să se roage și să lucreze. Totul trebuie să fie răsucit înainte să ne fie de folos. Luptăm sub un dezavantaj crud. Nimic nu este în mod natural de partea noastră.”
64. „O femeie înseamnă prin altruism în principal să-și facă necazuri pentru alții. Un bărbat înseamnă să nu dea necazuri celorlalți astfel, în timp ce femeia se gândește să facă bune slujbe și bărbatul să respecte drepturile altora, fiecare sex, fără niciun motiv evident, îl poate și îl consideră pe celălalt ca fiind radical egoist.”
65. „Când doi oameni au trăit împreună de mulți ani, se întâmplă de obicei ca fiecare să aibă tonuri ale vocii și expresii ale feței care sunt aproape insuportabil de iritante pentru celălalt. Lucrați la asta. Aduceți pe deplin în conștiința pacientului dvs. acea ridicare specială a sprâncenelor mamei sale pe care a învățat să nu-i placă în creșă și lăsați-l să se gândească cât de mult îi displace.
66. „Nimeni care spune: „Sunt la fel de bun ca tine”, nu crede asta. Nu ar spune asta dacă ar face-o.”
67. „Și nimic nu este foarte puternic – suficient de puternic pentru a fura cei mai buni ani ai unui om, nu în păcate dulci, ci într-o pâlpâire înfricoșătoare a minții despre nu știe ce și nu știe.”
68. „Inamicul vrea să-l aducă pe om într-o stare de spirit în care să poată proiecta cea mai bună catedrală din lume, să știe că este cea mai bună și să se bucure de fapt, fără să fie mai „sau mai puțin” sau mai puțin. altfel, bucuros că ar fi făcut-o decât ar fi fost dacă ar fi fost făcută de altul.”
69. „Prin această metodă, mii de oameni au fost aduși să creadă că smerenia înseamnă femei frumoase care încearcă să creadă că sunt bărbați urâți și deștepți care încearcă să creadă că sunt proști.”
70. „Toți muritorii tind să se transforme în ceea ce pretind că sunt. Acest lucru este elementar.”
71. „Omul care se bucură cu adevărat și dezinteresat de orice lucru din lume, de dragul său, și fără să-i pese de ce spun alții despre el, este prin aceeași avertizare împotriva unora dintre cele mai subtile moduri de atac ale noastre. ”
72. „Omul a fost obișnuit, încă de când era băiat, să aibă o duzină de filozofii incompatibile să danseze împreună în capul lui. El nu consideră doctrinele în primul rând „adevărate” sau „false”, ci ca „academice” sau „practice”, „învechite” sau „contemporane”, „convenționale” sau „nemilositoare”.
73. „Oamenii trăiesc. în timp, dar dușmanul nostru Dumnezeu le-a destinat pentru veșnicie”.
74. „Râdem de onoare și suntem șocați să găsim trădători în mijlocul nostru.”

Mai multe Citate Scrisorile Screwtape
75. „Pretenția de egalitate, în afara domeniului strict politic, este făcută doar de cei care se simt într-un fel inferiori.”
76. „Am căutat dosarul acestei fete și sunt îngrozit de ceea ce găsesc. Nu doar un creștin, ci și un astfel de creștin – o rătăcitoare ticăloasă, furișă, smerită, modestă, monosilabică, asemănătoare șoarecilor, apoasă, nesemnificativă, virginală, dornică. Mica brută. Mă face să vomit. Pute și opărește chiar prin paginile dosarului. Mă înnebunește așa cum s-a înrăutățit lumea.”
77. „Mori și mori și apoi ești dincolo de moarte.”
78. „Un sfânt răsfățat, un fariseu, un inchizitor sau un magician face un joc mai bun în iad decât un simplu tiran sau desfrânat obișnuit.”
79. „Pe de altă parte, vrem și ne dorim foarte mult să-i facem pe oameni să trateze creștinismul ca pe un mijloc – de preferință, desigur, ca pe un mijloc pentru propria lor progres, dar, în lipsă, ca pe un mijloc pentru orice – chiar și la justiția socială.”
80. „Este într-un fel mai greu să urmărești și să lovești o viespe evazivă decât să împuști, de la o distanță apropiată, un elefant sălbatic. Dar elefantul este mai supărător dacă ratezi.”
81. „Uneori mă întreb dacă crezi că ai fost trimis pe lume pentru a ta distra.”
82. „Întotdeauna noviceul este cel care exagerează.”
83. „A fost foarte speriat și se crede un mare laș și, prin urmare, nu simte mândrie, dar și-a făcut tot ce i-a cerut datoria și poate puțin mai mult.”
84. „Ține minte, el nu este ca tine, un spirit curat.”
85. „Când aceasta sau orice altă distragere îi trece prin minte, ar trebui să-l încurajezi să o respingă prin pură voință și să încerce să continue rugăciunea normală ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Odată ce acceptă distracția ca fiind problema sa actuală și pune asta în fața inamicului și face din ea tema principală a rugăciunilor și a eforturilor sale, atunci, departe de a face bine, ai făcut rău.”
86. „Acum văd că mi-am petrecut cea mai mare parte a vieții făcând nici ceea ce trebuia, nici ceea ce îmi plăcea.”
87. „Umorul este harul atotconsolator și atot-scuzator al vieții.”
88. „Toți aceștia, după cum descopăr de la biroul de evidență, sunt oameni de încredere – batjocori și lumești consecvenți, care, fără crime spectaculoase, avansează în liniște și confortabil spre casa tatălui nostru.”
89. „El nu poate răpi. Nu poate decât să atragă.”
90. „Pacientul tău a devenit umil. I-ați atras atenția asupra faptului că
Toate virtuțile sunt mai puțin formidabile pentru noi odată ce omul este conștient că le are, dar acest lucru este valabil mai ales în cazul smereniei.”

Există o perioadă în care credința ta în Dumnezeu a fost testată

Citind Scrisorile Screwtape, vei afla despre luptele sufletului între bine și rău. De asemenea, vă va ajuta să înțelegeți strategiile pe care le folosește răul pentru a-i ispiti pe oameni departe de Dumnezeu.
Ca și în viață, ne confruntăm cu multe alegeri care vor avea ca rezultat fie bune, fie rele. Și, uneori, ne străduim să ajungem la decizia corectă.
Această colecție este semnalul tău de trezire că există un adevărat război spiritual. Mai mult, sperăm să vă reamintească că fiecare zi este un dar de la Dumnezeu. Așadar, fă lucruri bune față de familia și prietenii tăi, căci acesta este modul de viață care te va aduce mai aproape de El.
Ați citit această carte
. Aveți vreo preferință din citatele pe care le-am adunat
Vă rugăm să le scrieți în secțiunea de comentarii de mai jos.