Iată primele 70 de citate Jane Eyre din care poate învăța orice femeie și bărbat modern!
Deci, dacă aveți nevoie de puțină îndrumare și inspirație, atunci cu siguranță ar trebui să verificați această colecție.
Când a fost redactat pentru prima dată de Charlotte Bronte, ea nu a ghicit niciodată că opera ei va fi o operă majoră a literaturii engleze.
A fost un clasic instantaneu când a fost lansat pentru prima dată în 1847 și este încă foarte iubit și astăzi.
Romanul explorează diferite teme și a devenit binecunoscut pentru portretizarea realistă a emoțiilor, luptele și condițiile sociale ale unei femei.
Începeți să citiți colecția completă de mai jos.
Și asigurați-vă că consultați aceste citate Mândrie și prejudecăți.

Cele mai bune citate despre Jane Eyre
1. „Nu sunt pasăre și nicio plasă nu mă prinde în capcană. Sunt o ființă umană liberă, cu o voință independentă.”
2. „Trebuie să rămân sănătos și să nu mor.”
3. „Tu ești simpatia mea, sinele meu mai bun, îngerul meu bun. Sunt legat de tine printr-un atașament puternic.”
4. „Dacă toată lumea te-ar urî și te crede rău, în timp ce propria ta conștiință te-ar fi aprobat și te-ar scuti de vinovăție, nu ai fi fără prieteni.”
5. „Nu cred, domnule, că ai vreun drept să-mi porunci, doar pentru că ești mai în vârstă decât mine, sau pentru că ai văzut mai mult din lume decât am văzut eu; pretenția ta de superioritate depinde de modul în care ai folosit timpul și experiența ta.”
6. „Am suflet la fel ca tine și la fel de multă inimă! Și dacă Dumnezeu mi-ar fi dăruit ceva frumusețe și multă bogăție, ți-aș fi făcut la fel de greu să mă părăsești, precum mi-e și mie acum să te părăsesc.”
7. „Am găsit, pentru prima dată, ceea ce pot iubi cu adevărat – te-am găsit.”
8. „Aș prefera întotdeauna să fiu fericit decât demn.”
9. „Îmi pasă de mine. Cu cât sunt mai solitar, cu atât mai lipsit de prieteni, cu cât sunt mai nesusținut, cu atât mă voi respecta mai mult.”
10. „Prejudecățile, se știe, sunt cel mai greu de eradicat din inimă al cărei pământ nu a fost niciodată afânat sau fertilizat prin educație. Ei cresc acolo, tari ca buruienile, printre pietre.”
11. „Nu aveam de gând să-l iubesc; cititorul știe că m-am străduit din greu să-mi extirpez din suflet germenii iubirii de acolo detectați; iar acum, la prima vedere reînnoită a lui, au reînviat spontan, măreți și puternici! M-a făcut să-l iubesc fără să mă privesc.”
12. „Crezi că sunt un automat
O mașinărie fără sentimente și poate suporta să mi se smulgă bucata de pâine de pe buze și stropul meu de apă vie din ceașcă
Crezi că, pentru că sunt sărac, obscur, simplu , și micuț, sunt fără suflet și fără inimă
Tu gândești greșit!”
13. „Viața mi se pare prea scurtă pentru a fi petrecută în îngrijirea animozității sau înregistrând greșelile.”
14. „Cititorule, m-am căsătorit cu el.”
15. „Mi-a plăcut numele meu pronunțat de buzele tale cu un accent recunoscător și fericit.”
16. „Cred că ești bun, înzestrat, drăguț — în inima mea este concepută o pasiune fierbinte, solemnă; se înclină spre tine, te atrage spre centrul meu și izvorul vieții mele, îmi învăluie existența în jurul tău și, aprinzându-se într-o flacără pură și puternică, unește pe tine și pe mine într-una singură.”
17. „Fiecare atom al cărnii tale îmi este la fel de drag ca al meu – în durere și boală ar fi încă drag.”
18. „Nu sunt un înger și nu voi fi unul până nu voi muri – voi fi eu însumi. Domnule Rochester, nu trebuie nici să vă așteptați și nici să solicitați nimic celest de la mine, pentru că nu veți obține asta mai mult decât voi obține eu de la dvs., ceea ce nu anticipez deloc.
19. „Firtul este meseria unei femei, trebuie păstrat în practică.”

Cele mai sincere citate despre Jane Eyre
20. „Toată inima mea este a ta, domnule. Vă aparține; și cu tine ar rămâne, dacă soarta mi-ar exila pe restul meu din prezența ta pentru totdeauna.”
21. „Nu există fericire ca aceea de a fi iubit de semenii tăi și de a simți că prezența ta este un plus pentru confortul lor.”
22. „Nimeni nu știe câte rebeliuni în afară de rebeliunile politice fermentează în masele de viață pe care oamenii pământului.”
23. „Tu… ciudat, lucru aproape nepământesc! Te iubesc ca pe propria mea carne. Tu, sărac și obscur și mic și simplu, așa cum ești, te rog să mă accepți ca soț.”
24. „Uneori am un sentiment ciudat cu privire la tine, mai ales când ești lângă mine ca acum – este ca și cum aș avea un șir undeva sub coastele mele stângi, strâns și inextricabil înnodat cu un șir similar situat în sfertul corespunzător. a micului tău cadru.”
25. „Milioane sunt condamnate la un soar mai liniștit decât al meu, iar milioane sunt într-o revoltă tăcută împotriva soartei lor.”
26. „Știm că Dumnezeu este pretutindeni, dar cu siguranță că simțim prezența Lui cel mai mult atunci când lucrările Sale sunt la cea mai mare scară răspândite înaintea noastră; și tocmai pe cerul neînnorat al nopții, unde lumile Sale își rotesc cursul tăcut, citim cel mai clar infinitatea Lui – atotputernicia Sa, atotprezența Lui.”
27. „Femeile ar trebui să fie foarte calme în general, dar femeile se simt exact așa cum se simt bărbații.”
28. „Lumea poate râde, poate să mă numească absurd, egoist, dar nu înseamnă. Însuși sufletul meu te cere – va fi mulțumit sau se va răzbuna mortal pe cadrul lui.”
29. „Cât despre tine, m-ai uita.”
30. „Voința ta va decide destinul tău.”
31. „Nu face bine nici unei femei să fie lingușită de un bărbat care nu intenționează să se căsătorească cu ea; și este o nebunie în toate femeile să lase să se aprindă în ele o iubire secretă, care, dacă nu este returnată și necunoscută, trebuie să devoreze viața care o hrănește; și, dacă este descoperit și i se răspunde, trebuie să conducă, asemănător unui ignis-fatuus, în sălbăticii pline de noroi de unde nu există nicio descarcerare.”
32. „Totuși, ar fi de datoria ta să-l suporti, dacă nu ai putea evita. Este slab și prostesc să spui că nu poți suporta ceea ce ți se cere soarta să suporti.”
33. „Este în zadar să spunem că ființele umane ar trebui să fie mulțumite cu liniște – trebuie să aibă acțiune; și vor reuși dacă nu o vor găsi.”
34. „Sufletul, din fericire, are în ochi un interpret – adesea inconștient, dar totuși un interpret fidel.”
35. „Îți cer să treci prin viață alături de mine – să fii al doilea eu și cel mai bun partener pământesc.”
36. „Mi-a mai rămas puțin în mine. Trebuie să te am.”
37. „Nu puteam risca nici un fel de răspuns până acum – inima mea era nemișcată.”
38. „Chiar și pentru mine, viața avea strălucirile ei de soare.”
39. „Legile și principiile nu sunt pentru vremurile în care nu există ispită. Sunt pentru astfel de momente ca acesta, când trupul și sufletul se revoltă împotriva rigoarei lor. Dacă, după comoditatea mea, le-aș putea sparge, care ar fi valoarea lor
.”

Jane Eyre Quotes on Morals and Values

​​40. „Convenționalitatea nu este moralitate.”
41. „Mă consider extrem de binecuvântat – binecuvântat dincolo de ceea ce poate exprima limbajul; pentru că eu sunt viața soțului meu la fel de deplin precum el este a mea.”
42. „Neprihănirea de sine nu este religie.”
43. „Nu violența învinge cel mai bine ura, nici răzbunarea cea care cu siguranță vindecă rănirea.”
44. „A ataca pe primul nu înseamnă a-l ataca pe ultimul.”
45. „Mi-am dorit mai mult decât era la îndemâna mea. Cine mă învinovăţeşte
Mulți mă numesc nemulțumit. Nu m-am putut abține. Neliniștea este în natura mea – uneori m-a agitat până la durere.”
46. ​​„Plânsul nu indică faptul că ești slab. De la naștere, a fost întotdeauna un semn că ești în viață.”
47. „Și pe tine, spirit – cu voință și energie, și virtute și puritate – ești pe care îl vreau, nu singur cu structura ta fragilă.”
48. „Văd la intervale privirea unui fel de pasăre curioasă prin gratiile apropiate ale unei cuști – un captiv viu, neliniştit, hotărât este acolo; dacă ar fi fost liber, s-ar înălța până la înălțimea norilor.”
49. „Ești bun cu cei care sunt buni cu tine. Este tot ce îmi doresc să fiu”.

Citate Jane Eyre despre viziunea asupra lumii și percepția
50. „Mi-am amintit că lumea reală era largă și că un câmp variat de speranțe și temeri, de senzații și emoții, îi aștepta pe cei care au avut curajul să iasă în întinderea ei – să caute cunoașterea reală a vieții în mijlocul primejdiilor ei. ”
51. „Pentru această soartă, ai făcut deja alegerea ta și trebuie să o respecte.”
52. „El nu este pentru ei ceea ce este pentru mine”.
53. „Este mult mai bine să înduri cu răbdare un lucru inteligent pe care nimeni nu îl simte în afară de tine, decât să comită o acțiune grăbită ale cărei consecințe rele se vor extinde asupra tuturor celor care au legătură cu tine.”
54. „Știam că îmi vei face bine, într-un fel, la un moment dat. Am văzut asta în ochii tăi când te-am văzut pentru prima dată – expresia și zâmbetul lor nu au făcut plăcere în inima mea cea mai adâncă, așa că degeaba.”
55. „Este păcat că a face tot posibilul nu răspunde întotdeauna.”
56. „Toată încrederea mea este acordată lui, toată încrederea lui îmi este dedicată. Suntem tocmai potriviți ca caracter – rezultatul este concordanța perfectă.”
57. „Cel mai adevărat este că frumusețea este în ochiul privitorului.”
58. „Dacă oamenii ar fi întotdeauna buni și ascultători de cei care sunt cruzi și nedrepți, oamenii răi ar avea totul în felul lor; nu s-ar simti niciodata frica, asa ca nu s-ar schimba niciodata, ci ar deveni din ce in ce mai rau.”
59. „Când suntem loviți fără motiv, ar trebui să lovim din nou foarte tare; Sunt sigur că ar trebui – atât de greu încât să-l învățăm pe persoana care ne-a lovit să nu mai facă niciodată asta.”

Citate Jane Eyre despre inimă, dragoste și relații
60. „Am un sentiment ciudat cu privire la tine. De parcă aș avea un șir undeva sub coastele stângi, strâns înnodat la un șir similar în tine. Și dacă ar fi să pleci, mi-e teamă că s-ar rupe cordonul acela de împărtășire. Și am ideea că aș duce la sângerare interioară.”
61 „El a fost primul care m-a recunoscut și a iubit ceea ce a văzut.”
62. „Nu sunt înşelător. Dacă aș fi, aș spune că te-am iubit; dar declar că nu te iubesc. Nu-mi place de tine cel mai rău dintre oricine din lume.”
63. „De aceea, trebuie să repet continuu că suntem despărțiți pentru totdeauna. Și totuși, în timp ce respir și gândesc, trebuie să-l iubesc.”
64. „Nu puteam să-l iubesc acum, doar pentru că am descoperit că a încetat să mă bage în seamă.”
65. „Acum sunt căsătorit de zece ani. Știu ce înseamnă să trăiești în întregime pentru și cu ceea ce iubesc cel mai mult pe pământ.”
66. „Nici o femeie nu a fost niciodată mai aproape de partenerul ei decât mine – din ce în ce mai absolut os din oasele lui și carne din carnea lui.”
67. „A fi împreună înseamnă pentru noi să fim în același timp liberi ca în singurătate, la fel de gay ca în companie.”
68. „Vorbim, cred, toată ziua – a vorbi unul cu celălalt este doar o gândire mai animată și mai audibilă.”
69. „L-am iubit foarte mult – mai mult decât puteam avea încredere că voi spune, mai mult decât cuvintele aveau puterea de a exprima.”
70. „Vă mulțumesc, domnule Rochester, pentru marea dumneavoastră bunăvoință. Sunt ciudat de bucuros să mă întorc la tine și oriunde te-ai afla este casa mea, singura mea casă.”

Aceste citate de Jane Eyre au servit drept ghiduri utile care vă vor ajuta să navigați prin experiențele prin care treceți
Charlotte Bronte a fost supranumită „primul istoric al conștiinței private”, și pe bună dreptate, deoarece a creat-o pe Jane Eyre – o poveste despre maturizarea din perspectiva unei femei. Ea a arătat funcționarea interioară a minții unei femei, emoțiile și dorințele ei. Din cauza acestora, Jane Eyre a devenit imediat un hit, atât pe atunci, cât și până astăzi. Cu o poveste care este plină de o mulțime de lecții relevante pentru femei, nu există nicio îndoială că acest roman rămâne unul dintre clasicele la care oamenii încă se uită înapoi, le studiază și le analizează. Una dintre cele mai importante lecții pe care ni le-a învățat este că frumusețea este în ochiul privitorului. În zilele noastre, mulți oameni sunt obsedați să pună cele mai bune versiuni ale lor pe rețelele sociale. Cu toate acestea, aflăm din povestea lui Jane și Rochester că o relație adevărată înseamnă mai mult decât doar atributele fizice ale cuiva. In schimb,
Ați întâlnit alte lucrări ale lui Jane Eyre sau Charlotte Bronte.
Care citat a avut cel mai mult impact asupra dvs.
Ne-ar plăcea să auzim părerile voastre despre această colecție, așa că vă rugăm să le comentați mai jos.