Dacă simți că nu mergi nicăieri, atunci această listă cu cele mai bune citate Steve Jobs te va ajuta să-ți croiești calea către succes!
Steve Jobs a fost un om de afaceri și inovator american care a lăsat o amprentă de neșters în lume. Influența lucrărilor sale a ajuns în toate colțurile globului și nu există nicio îndoială că moștenirea vieții sale este ceva la care putem aștepta cu toții pentru sfaturi.
Deși drumul către succes este accidentat și plin de numeroase curbe și întoarceri în U, Steve Jobs nu a fost niciodată descurajat. A rămas fidel a ceea ce credea că sunt secretele succesului – curiozitatea, perseverența și pasiunea.
Pentru a obține mai multe sfaturi de la această persoană remarcabilă, asigurați-vă că parcurgeți lista noastră completă de mai jos.
Începeți să citiți aici.
Și nu uitați să consultați aceste citate Bill Gates și citate Elon Musk.

Cele mai bune citate Steve Jobs

1. „Singura modalitate de a face o muncă grozavă este să iubești ceea ce faci. Dacă nu l-ați găsit încă, căutați în continuare. Nu te mulțumi.”
2. „Ai curajul să-ți urmezi inima și intuiția. Ei știu cumva deja ce vrei cu adevărat să devii. Orice altceva este secundar.”
3. „Numai spunând nu vă puteți concentra asupra lucrurilor care sunt cu adevărat importante.”
4. „Oamenii care știu despre ce vorbesc nu au nevoie de PowerPoint.”
5. „O modalitate de a-ți aminti cine ești este să-ți amintești cine sunt eroii tăi.”
6. „Nu lăsa zgomotul opiniilor altora să-ți înece propria voce interioară.”
7. „Cred că lucrurile pe care le regreti cel mai mult în viață sunt lucrurile pe care nu le-ai făcut.”
8. „Trebuie să ai încredere în ceva – intestinul tău, destinul, viața, karma, orice.”
9. „Să mergem să inventăm mâine în loc să ne îngrijorăm pentru ceea ce s-a întâmplat ieri.”

Citate celebre Steve Jobs

10. „Oamenii care sunt suficient de nebuni încât să creadă că pot schimba lumea sunt cei care o fac.”
11. „Nu poți conecta punctele privind înainte; le poți conecta doar privind înapoi. Așa că trebuie să ai încredere că punctele se vor conecta cumva în viitorul tău.”
12. „Suntem aici pentru a pune o adâncitură în univers. Altfel, de ce altfel fii aici

13. „Să-ți amintești că vei muri este cel mai bun mod pe care îl cunosc pentru a evita capcana de a crede că ai ceva de pierdut.”
14. „Nimeni nu vrea să moară. Nici măcar oamenii care vor să meargă în rai nu vor să moară pentru a ajunge acolo.”
Citește și: Citate celebre, Citate de succes Citate

Steve Job care te vor inspira

15. „Uneori, viața te va lovi în cap cu o cărămidă. Nu-ți pierde credința.”
16. „A fi cel mai bogat om din cimitir nu contează pentru mine. Să mă culc noaptea spunând că am făcut ceva minunat – asta contează pentru mine.”
17. „Lucrurile grozave în afaceri nu sunt făcute niciodată de o singură persoană. Sunt realizate de o echipă de oameni.”
18. „Lucrurile mele preferate din viață nu costă niciun ban. Este foarte clar că cea mai prețioasă resursă pe care o avem cu toții este timpul.”
19. „Nu avem șansa de a face atât de multe lucruri și fiecare ar trebui să fie cu adevărat excelent. Pentru că aceasta este viața noastră. Viața este scurtă și apoi mori, știi
și toți am ales să facem asta cu viața noastră. Deci, ar fi bine să fie al naibii de bun. Mai bine merită.”
Citește și: Citate inspiraționale, Citate motivaționale Citate

scurte Steve Job pentru persoanele care au nevoie de motivație

20. „Creativitatea înseamnă doar conectarea lucrurilor.”
21. „Stai foame. Rămâne prost.”
22. „Lucrurile nu trebuie să schimbe lumea pentru a fi importante.”
23. „Timpul tău este limitat, așa că nu-l pierde trăind viața altcuiva.”
24. „Vreau să pun un zgomot în univers.”
25. „Dacă nu-ți place, vei eșua.”
26. „Gândește diferit.”
27. „Dacă vrei, poți zbura, trebuie doar să ai foarte multă încredere în tine.”
28. „Nu există niciun motiv să nu-ți urmezi inima.”
29. „Fără moarte, ar fi foarte puțin progres.”
Citește și: Citate scurte, Citate despre viață Citate

care deschide ochii Steve Jobs despre inovație și tehnologie

30. „Inovația face distincția între un lider și un adept.”
31. „Sunt la fel de mândru de multe dintre lucrurile pe care nu le-am făcut ca și de cele pe care le-am făcut. Inovația înseamnă să spui nu la o mie de lucruri.”
32. „Aceștia sunt cei mai importanți gânditori. Oamenii care creează cu adevărat lucrurile care schimbă această industrie sunt atât gânditor, cât și realizator într-o singură persoană.”
33. „Uneori, când inovezi, faci greșeli. Cel mai bine este să le recunoașteți rapid și să continuați să vă îmbunătățiți celelalte inovații.”
34. „Simplul poate fi mai greu decât complex – trebuie să muncești din greu pentru a-ți curăța gândirea pentru a o simplifica. Dar merită până la urmă pentru că odată ajuns acolo, poți muta munții.”
35. „Puteți să vă construiți propriile lucruri pe care alți oameni le pot folosi. Și odată ce înveți asta, nu vei mai fi niciodată la fel.”
36. „Cred că dacă faci ceva și iese destul de bine, atunci ar trebui să mergi să faci altceva minunat, să nu stai prea mult pe el. Aflați doar ce urmează.”
37. „Nu poți să întrebi clienții ce vor și apoi să încerci să le oferi asta. Până când îl vei construi, vor dori ceva nou.”
38. „Nu facem nicio cercetare de piață. Nu angajăm consultanți. Vrem doar să facem produse grozave.”
39. „Persoana cu adevărat grozavă va continua și va găsi cheia, principiul de bază al problemei și va veni cu o soluție frumoasă, elegantă, care funcționează.”
40. „Există o cantitate extraordinară de măiestrie între o idee grozavă și un produs grozav.”

Citate înțelepte Steve Jobs despre leadership și succes

41. „Nu-mi pasă să am dreptate. Îmi pasă de succes și de a face ceea ce trebuie.”
42. „Întotdeauna sfătuiesc oamenii — nu așteptați! Fă ceva când ești tânăr, când nu ai nimic de pierdut și ține cont de asta.”
43. „Fii un etalon al calității. Unii oameni nu sunt obișnuiți cu un mediu în care se așteaptă excelența.”
44. „Sunt convins că aproximativ jumătate din ceea ce îi separă pe antreprenorii de succes de cei fără succes este pură perseverență.”
45. „Tehnologia nu este nimic. Important este să ai încredere în oameni, că ei sunt practic buni și inteligenți, iar dacă le dai unelte, vor face lucruri minunate cu ei.”

Citate Steve Jobs despre muncă și pasiune

46. „Munca ta va umple o mare parte a vieții tale și singura modalitate de a fi cu adevărat mulțumit este să faci ceea ce crezi că este o muncă grozavă.”
47. „Trebuie să ai o idee, o problemă sau o greșeală pe care vrei să o corectezi și care te pasionează, altfel nu vei avea perseverența să o duci. Cred că asta e jumătate din bătălie chiar acolo.”
48. „Oamenii cred că concentrarea înseamnă să spui da la lucrul pe care trebuie să te concentrezi. Înseamnă să spui nu celor sute de alte idei bune care există. Trebuie să alegi cu grijă.”
49. „În ultimii 33 de ani, m-am uitat în oglindă în fiecare dimineață și m-am întrebat: „Dacă astăzi ar fi ultima zi din viața mea, aș vrea să fac ceea ce sunt pe cale să fac astăzi
” Și ori de câte ori răspunsul va fi „Nu”, de prea multe zile la rând, știu că trebuie să schimb ceva.”
50. „A fi concediat de la Apple a fost cel mai bun lucru care mi s-ar fi putut întâmpla vreodată. Greutatea de a avea succes a fost înlocuită cu ușurința de a fi din nou începător. M-a eliberat să intru în una dintre cele mai creative perioade din viața mea.”
51. „Întotdeauna am fost atras de schimbările mai revoluționare. nu stiu de ce. Pentru că sunt mai grei. Sunt mult mai stresanti din punct de vedere emotional. Și de obicei treci printr-o perioadă în care toată lumea îți spune că ai eșuat complet.”
52. „Modelul meu pentru afaceri este The Beatles. Erau patru băieți care țineau reciproc în frâu tendințele negative; se echilibrau unul pe altul. Și totalul a fost mai mare decât suma părților.”
53. „Apropie-te mai mult ca niciodată de clienții tăi – atât de aproape încât le spui de ce au nevoie înainte ca ei să-și dea seama.”
54. „Aveam totul de câștigat și ne-am gândit că chiar dacă ne prăbușim și ardem și pierdem totul, experiența va fi valoroasă de 10 ori mai mult decât costul.”
55. „Trebuie să arzi cu o idee, sau o problemă, sau o greșeală pe care vrei să o corectezi. Dacă nu ești suficient de pasionat de la început, nu vei ține niciodată.”

Citate perspicace Steve Jobs

56. „Dacă lucrezi la ceva interesant la care îți pasă cu adevărat, nu trebuie să fii împins. Viziunea te trage.”
57. „Recuperați vântul, amintiți-vă linia de sosire și continuați.”
58. „Dacă te comporți ca și cum ai putea face ceva, atunci va funcționa.”
69. „Trebuie să acționezi. Și trebuie să fii dispus să eșuezi, trebuie să fii gata să te prăbușești și să arzi, cu oameni la telefon, cu înființarea unei companii, cu orice. Dacă ți-e frică să nu reușești, nu vei ajunge prea departe.”
60. „Nu lua totul prea în serios. Dacă vrei să-ți trăiești viața într-un mod creativ, ca artist, trebuie să nu te uiți prea mult înapoi. Trebuie să fii dispus să iei orice ai făcut și oricine ai fost și să le arunci.”
61. „Cred că religiile diferite sunt uși diferite către aceeași casă. Uneori cred că casa există, iar alteori nu. Este un mare mister.”
62. „Când crești, ai tendința să ți se spună că lumea este așa cum este și viața ta este doar să-ți trăiești viața în interiorul lumii. Încercați să nu loviți prea mult de pereți. Încercați să aveți o viață de familie plăcută, distrați-vă, economisiți puțini bani. Aceasta este o viață foarte limitată.”
63. „A-ți aminti că voi fi mort în curând este cel mai important instrument pe care l-am întâlnit vreodată pentru a mă ajuta să fac alegerile mari în viață.”
64. „În cel mai larg context, scopul este să cauți iluminarea – indiferent cum ai defini-o.”

Mai multe citate Steve Jobs

65. „Calitatea este mai importantă decât cantitatea. Un home run este mult mai bun decât două duble.”
66. „În fiecare zi, descoperi ceva nou care este o nouă problemă sau o nouă oportunitate de a potrivi aceste lucruri într-un mod puțin diferit.”
67. „Ceea ce fac cel mai bine este să găsesc un grup de oameni talentați și să fac lucruri cu ei.”
68. „Tot ce suntem sunt ideile sau oamenii noștri. Asta ne face să mergem dimineața la muncă – să stăm în preajma acestor oameni strălucitori. Întotdeauna am crezut că recrutarea este inima și sufletul a ceea ce facem.”
69. „Nu ar trebui să înființați niciodată o companie cu scopul de a vă îmbogăți. Scopul tău ar trebui să fie să faci ceva în care crezi și să faci o companie care va dura.”
70. „Viața poate fi mult mai largă odată ce descoperi un fapt simplu – și acesta este tot ce numiți viață în jurul vostru, a fost alcătuit de oameni care nu erau mai deștepți decât tine.”

Ți-au declanșat aceste citate dorința de a-ți pune propria amprentă în lume

Cu toții avem propriile noastre vise și propriile situații de viață. Este de la sine înțeles că toți suntem unici, iar calea către succesul nostru va varia foarte mult. Dar, un lucru este sigur – sfaturile de la Steve Jobs ne pot ajuta să găsim calea cea mai eficientă spre atingerea viselor noastre.
Steve Jobs a avut începuturi umile, pornind Apple cu Steve Wozniak în garajul familiei sale în 1976. Cu toate acestea, împotriva tuturor pronelor, au reușit, iar Apple este acum una dintre companiile de top din lume. Pentru el, totul începe cu pasiune, cu dragostea și credința în ceea ce faci și cu un efort constant pentru a-ți pune munca acolo.
Putem învăța multe alte lecții de la Steve Jobs, dar a fi curioși și a gândi diferit ar trebui să fie înrădăcinate în mintea noastră. Nu te lăsa doar să te conformezi la ceea ce dictează societatea; în schimb, fă-ți treaba și stabilește-ți propriile standarde! Amintiți-vă că viața este prea scurtă pentru a respecta ceea ce vă spun alții.
Ține minte că inima și mintea ta știu ce vrei cu adevărat în adâncul tău. Dacă asculți doar ceea ce spun ei, vei găsi lucrurile care te vor propulsa către o viață mai împlinită.
Ce ați învățat de la Steve Jobs
Există și alte citate pe care ați dori să le adăugăm.
Enumerați-le mai jos!