Dacă vrei să vorbești împotriva opresiunii, inegalității și rasismului, aceste citate Amanda Gorman sunt perfecte pentru tine!
Această domnișoară este o poetă și activistă talentată. Ea a devenit faimă după ce și-a recitat poezia, The Hill We Climb, în ​​timpul ceremoniei de inaugurare a președintelui Joe Biden în 2021. Mai mult, mulți oameni au ajuns să-i aprecieze poeziile din cauza diferitelor probleme pe care se concentrează.
Munca Amandei Gorman se concentrează pe nedreptate, rasism și feminism. Prin poezia ei, ea contribuie și la împuternicirea femeilor. Consultați această compilație de linii creative și înțelepte pentru a afla mai multe despre înțelepciunea și scopul ei.
Începeți să citiți aici.
Și nu ratați aceste citate Maya Angelou și citate Rupi Kaur.

Cele mai bune citate Amanda Gorman
1. „Singura aprobare de care ai nevoie este a ta.”
2. „Sunt atât de bucuros că ai adus ultimul rând, speranța nu este ceva ce cerem altora, este ceva pe care trebuie să-l cerem de la noi înșine.”
3. „Când ești cineva care a trăit o viață în care anumite resurse erau rare, simți mereu că abundența este un fruct interzis.”
4. „Nu ne-am simțit pregătiți să fim moștenitorii unei ore atât de terifiante. Dar în ea am găsit puterea de a crea un nou capitol, de a ne oferi speranță și râs pentru noi înșine.”
5. „Nu voi trece sub nicio formă la ceea ce am văzut în ultimele săptămâni și, îndrăznesc să spun, în ultimii ani, dar ceea ce aspir cu adevărat să fac în poezie este să pot Folosește-mi cuvintele pentru a imagina un mod în care țara noastră se poate încă uni și încă se poate vindeca.”
6. „Există întotdeauna lumină. Doar dacă avem curaj să vedem asta. Întotdeauna există lumină. Doar dacă suntem suficient de curajoși să fim așa.”
7. „Am învățat că liniștea nu este întotdeauna pace, iar normele și noțiunile despre ceea ce este just, nu este întotdeauna dreptate.”
8. „Sunt fiica scriitorilor de culoare care provin din luptători pentru libertate care și-au rupt lanțurile și au schimbat lumea. Ei imi spun.”
9. „Deși ne putem simți mici, separați și singuri, oamenii noștri nu au fost niciodată mai strâns legați. Întrebarea nu este dacă vom face față acestui necunoscut, ci cum vom face față necunoscutului împreună.”
10. „Nu trebuie să fii poet, nu trebuie să fii politician sau să fii la Casa Albă pentru a avea un impact cu cuvintele tale. Cu toții avem această capacitate de a găsi soluții pentru viitor.”

Citate celebre Amanda Gorman

11. „Căci, în timp ce avem ochii pe viitor, istoria are ochii pe noi.”
12. „În fiecare zi, scriem viitorul. Împreună îl semnăm. Împreună, o declarăm. Îl împărtășim. Căci acest adevăr merge mai departe. În interiorul fiecăruia dintre noi.”
13. „Când se termină asta, vom zâmbi dulce, vom vedea în sfârșit. În vremuri de testare, am devenit cei mai buni dintre lucruri.”
14. „Oamenii noștri, diversi și frumoși, vor apărea, bătuți și frumoși. Când vine ziua, ieșim din umbră, în flăcări și fără teamă.”
15. „Poezia este întotdeauna la pulsul celor mai periculoase și mai îndrăznețe întrebări cu care s-ar putea confrunta o națiune sau o lume.”
16. „Citește cărți pentru copii, dansează singur pe muzica DJ. Să știți că această distanță ne va face inimile să devină mai îndrăgostite. „Din un val de nenorociri, lumea noastră va ieși mai puternică.”
17. „Nu ne vom întoarce la ceea ce a fost, ci ne vom întoarce la ceea ce va fi; o țară zdrobită, dar întreagă, binevoitoare, dar îndrăzneață, aprigă și liberă.”
18. „Ascultă-mă ca femeie. Ia-mă ca soră ta. În ziua de deschidere a câmpului de luptă violet, Aș putea spune că victoria noastră abia începe, Privește-mă ca schimbare, Spune că sunt mișcare, Că sunt anul și epoca femeilor.”
19. „Pentru că durerea noastră este cea care ne dă recunoştinţa noastră. Ne arată cum să găsim speranța, dacă o pierdem vreodată. Așa că asigură-te că această durere nu a fost îndurată în zadar. Nu ignora durerea. Dă-i un scop. Foloseste-l.”
20. „Ne străduim să ne facem uniunea cu scop. Să compună o țară dedicată tuturor culturilor, culorilor, caracterelor și condițiilor omului. Și așa ne ridicăm privirea, nu spre ceea ce stă între noi, ci spre ceea ce stă în fața noastră.”

Citate inspirate Amanda Gorman

21. „Acesta este un obiectiv lung, lung și îndepărtat, dar în 2036, candidez pentru funcția de președinte al Statelor Unite.”
22. „Dacă îmbinăm mila cu puterea și puterea cu dreptul, atunci iubirea devine moștenirea noastră și schimbă dreptul de naștere al copiilor noștri.”
23. „Unul dintre momentele cele mai pline de satisfacții ale carierei mele este atunci când vorbesc cu un copil care îmi spune că are același impediment de vorbire pe care a trebuit să-l depășesc și că va continua să scrie sau să-și împărtășească vocea după ce va auzi povestea mea.”

Citate Amanda Gorman despre artă și muzică

24. „Poezia și arta în general înseamnă să arăți cu cel mai bun sine. Și oricine ar fi, asta în sine este frumos. Cu cât ne putem aduce mai mult sinele nostru autentic, cu speranță, în acest moment, cu atât acel moment va apărea mai mult pentru noi.”
25. „Lucru pe care l-am învățat este că, oricât de mult mă descurc din aceste subiecte, există întotdeauna o paralelă cu natura în poezia mea.”
26. „Trebuie să-mi împletesc poezia cu scop. Pentru mine, acest scop este de a ajuta oamenii și de a arunca o lumină asupra unor probleme care au fost mult prea mult timp în întuneric.”
27. „În tot ce scrii, scrie ceva care să fie suficient de curajos pentru a avea speranță. În tot ceea ce scrii, scrie ceva care este mai mare decât tine.”
28. „Poezia și limbajul sunt adesea în ritmul inimii mișcărilor de schimbare.”
29. „De câte ori ascult melodii, le rescriu în minte.”
30. „Poezia este—este o formă de artă, dar, pentru mine, este și o armă, este și un instrument. Este capacitatea de a face idei care au fost cunoscute, simțite și spuse. Și acesta este, cred, un adevărat tip de datorie pentru poet.”
31. „Poezia este lentila pe care o folosim pentru a interoga istoria pe care ne aflăm și viitorul pe care îl reprezentăm.”
32. „Nu întâmplător la baza Statuii Libertății se află o poezie. Instinctul nostru este să apelăm la poezie atunci când căutăm să comunicăm un spirit care este mai mare decât noi înșine.”
33. „Trăim într-un moment important în arta neagră pentru că trăim într-un moment important în viața neagră.”

Citate Amanda Gorman despre apreciere și ambiție

34. „De câte ori o întâlnesc pe Michelle, sper că ea uită să mă întâlnească pentru că vreau doar o schimbare — vreau doar să o fac corect de data aceasta, dar ea își amintește mereu și este întotdeauna grozavă . Și când o îmbrățișez, sunt atât de scurtă, fruntea mea este ca în buricul ei.”
35. „Îmi plac poeții negri. Îmi place că, în calitate de fată de culoare, pot să particip la acea moștenire. Deci sunt Yusef Komunyakaa, Sonia Sanchez, Tracy K. Smith, Phillis Wheatley.”
36. „Dacă rămânem tăcuți, nu ești doar un trădător al genului tău, ci și al tău și al propriei tale povești. Deci, este cum pot femeile, în special femeile de culoare, să rămână fidele adevărului și poveștilor lor, cu atâtea impedimente, discurs literal și metaforic.”
37. „Amintiți-vă că Michelle Obama era aproape și ea a tot strigat lui Barack: „Nu mai îmbrățișați oamenii, nu vă apropiați de oameni”, iar apoi, când am terminat, l-a împins și mi-a dat doar cea mai mare și mai caldă îmbrățișare cu Michelle Obama.”
38. „Noi, succesorii unei țări și ai vremurilor în care o fată neagră slabă, descendentă din sclavi și crescută de o mamă singură, putem visa să devină președinte, doar ca să se trezească recitând pentru una.”
39. „Pentru femeile de culoare, există și politica respectabilității – în ciuda celor mai bune încercări ale noastre, suntem criticați pentru că nu am fost niciodată reuniți suficient; dar când o facem, suntem prea arătatori.”

Citate Amanda Gorman care aruncă lumină asupra feminismului

40. „Pentru mine, cred că din punct de vedere social, nu încurajăm băieții să fie bărbați, îi încurajăm să devină monștri.”
41. „Mă gândesc la felul în care oamenii mă judecă în timp ce scriu despre a fi judecat și cum devine asta, pentru noi toți, un titlu pe care îl purtăm în jur și pe care îl purtăm.”
42. „Știi, timpul expirat, în sine, este poetic. Sigur, înseamnă că a trecut timpul pentru bărbații care abuzează de puterea lor, dar la o scară mai largă, vorbește despre un timp mult mai lung și expansiv care a dominat.”

Deep Amanda Gorman Quotes to Give You Hope

43. „Pentru că a fi american este mai mult decât o mândrie pe care o moștenim, este trecutul în care pășim și cum îl reparăm.”
44. „Chiar trebuie să te încununezi cu convingerea că ceea ce sunt despre mine și pentru ce sunt aici este cu mult dincolo de acest moment.”
45. „Într-un fel am rezistat și am asistat la o națiune care nu este distrusă, ci pur și simplu neterminată.”
46. ​​„Învăț că „Nu” este o propoziție completă. Și îmi reamintesc că aceasta nu este o competiție. Sunt eu urmând traiectoria vieții pe care trebuia să o duc.”
47. „Am văzut o forță care ne-ar spulbera națiunea în loc să o împărtășească. Ne-ar distruge țara dacă ar însemna amânarea democrației. Și acest efort aproape că a reușit. Dar, deși democrația poate fi amânată periodic, ea nu poate fi niciodată învinsă definitiv.”
48. „Învăț că nu sunt un fulger care lovește o dată. Sunt uraganul care vine în fiecare an și vă puteți aștepta să mă vedeți din nou în curând.”
49. „Nu pentru că nu vom mai cunoaște niciodată înfrângerea, ci pentru că nu vom mai semăna niciodată dezbinare.”

Citate interesante Amanda Gorman care vă oferă o perspectivă asupra rețelelor sociale
50. „Cred că ne confruntăm cu probleme atunci când mărcile noastre online nu sunt înrădăcinate în cine suntem și cred că trebuie să avem discuții explicite cu noi înșine despre cine vrem să fim, ce vrem să reprezentăm și cum vrem să fim exprimă asta.”
51. „Ca o femeie tânără, neagră, observ uneori, în cadrul mass-media mainstream, încadrarea mișcării „eu și eu”, vezi o față albă de femeie sau o față albă de bărbat, iar acel tip de interogare și interogatori trebuie să aibă loc.”
52. „Am văzut zeci de mii de femei împărtășindu-și durerea pe internet și am decis să scriu această piesă, „Sestina pentru surorile mele”. Pentru mine, a fost un mod de a mă juca cu forma, de a mă juca cu această formă poetică cu un subiect care se simțea brut și în schimbare într-un mod în care această structură nu este.”
53. „Instagramul meu nu acoperă nesiguranța mea, lipsa mea de încredere în sine, acea săptămână pe care am petrecut-o plângând – există o întrebare dacă ar trebui să distribui asta online.”

Amanda Gorman Citate pentru a te face să mergi înainte

54. „Sestina este o cale cu adevărat grozavă pentru asta, deoarece te concentrezi cu adevărat pe formă și mai puțin pe ororile de a simți durerea acelei traume.”
55. „Lasă globul, dacă nu altceva, să spună că acest lucru este adevărat; că chiar dacă ne întristam, am crescut; că chiar dacă ne-am rănit, am sperat; că, deși oboseam, am încercat.”
56. „Fiecare să stea sub vița lui și sub smochinul său și nimeni să nu-l înspăimânte”.
57. „Abia până când am fost numit laureat al poetului pentru tineret al LA în liceu, am început să mă numesc oficial poet. Mi-a plăcut întotdeauna să scriu, punct.”
58. „Pentru mine, unitatea fără simțul dreptății, egalității și corectitudinii este doar o mentalitate toxică de mafie.”
59. „Să vorbesc în public ca o fată de culoare este deja destul de descurajantă, doar să vin pe scenă cu pielea mea întunecată, părul meu și rasa mea – asta în sine invită un tip de oameni care nu au fost adesea bineveniți sau celebrați în public sferă.”
60. „Unitatea care ne mută de fapt către viitor înseamnă că ne acceptăm diferențele – le îmbrățișăm și ne aplecăm către acea diversitate.”
61. „Sunt student la Universitatea Harvard și în prezent lucrez ca laureat al tineretului poet al Statelor Unite, un organizator comunitar și un activist.”
62. „Mult timp am privit-o ca pe o slăbiciune. Acum chiar îl privesc ca pe o forță pentru că trecând prin acel proces, m-a făcut scriitor, unul, pentru că trebuia să găsesc o formă în care să pot comunica altfel decât prin gura mea, și doi, când eram suficient de curajos. pentru a încerca să duc acele cuvinte de pe pagină pe scenă, am adus cu mine această înțelegere a complexității sunetului, a pronunției, a accentului.”

Mai multe Citate Amanda Gorman despre perseverență și succes

63. „Dacă vrem să fim la înălțimea timpului nostru, atunci victoria nu va sta în lamă. Dar în toate podurile pe care le-am făcut, aceasta este promisiunea de a poiana, dealul pe care îl urcăm.”
64. „Ceea ce a contribuit la scrisul meu devreme este modul în care mama a încurajat-o. A ținut televizorul oprit pentru că și-a dorit ca frații mei și cu mine să fim implicați și activi. Așa că am făcut forturi, am făcut piese de teatru, muzicale și am scris ca nebunul.”
65. „Dificultatea mea de vorbire nu a fost o bâlbâială, dar a lăsat mai multe litere pe care pur și simplu nu le-am putut spune timp de câțiva ani, în special sunetul „r”.”
66. „Nu vreau să fie ceva care devine o cușcă, unde pentru a fi o fată neagră de succes, trebuie să fii Amanda Gorman și să mergi la Harvard. Vreau ca cineva să perturbe în cele din urmă modelul pe care l-am stabilit.”
67. „Pentru a-mi perfecționa vocea, am citit totul, de la cărți la cutii de cereale, de trei ori; o dată pentru distracție, a doua oară pentru a învăța ceva nou despre meșteșugul scrisului, iar a treia oară a fost să îmbunătățesc piesa respectivă.”
68. „Când trebuie să înveți cum să spui sunete atunci când trebuie să fii foarte preocupat de pronunție, îți oferă o anumită conștientizare a sonicului, a experienței auditive.”
69. „Scrieam de când îmi amintesc – pur și simplu nu știam încă că este poezie sau că scrisul ar putea fi o carieră.”
70. „Eram obsedat de orice și orice; Am vrut să învăț totul, să citesc totul, să fac totul. Eram constant în suprasolicitare senzorială. Aș aduna zeci de cărți în cărțile mele de clasa a doua și, literalmente, aș încerca să citesc câte două, una lângă alta.”

Vrei și tu să devii poet

Scrierea este una dintre cele mai eficiente moduri de a te exprima. Puteți descrie și explica chiar și cele mai complexe idei pe care vi le puteți imagina.
Unii folosesc scrisul pentru a distra și a amuza oamenii, dar alții o folosesc ca o modalitate de a face diferența în lume. Când scrii, se pare că îți pui imaginația în acțiune.
Dar, din păcate, nu toți au capacitatea de a scrie și de a-și împărtăși gândurile. Deci, dacă ai talent, continuă să scrii. Profitați de această colecție de citate Amanda Gorman pentru a vă împuternici și pentru a vă inspira să vă atingeți visele în viață.
Care citate de Amanda Gorman sunt preferatele tale
. Vă rugăm să le trimiteți în zona de comentarii de mai jos.