Consultați această compilație de citate de John Brown care vă vor oferi o viziune luminată asupra luptei celor oprimați.
John Brown este un militant american care s-a dedicat luptei pentru anti-sclavie.
Provenind dintr-o familie care avea legături strânse cu liderii grupurilor aboliționiste, empatia lui pentru oameni a devenit în cele din urmă în acțiune.
Chiar și astăzi, numele lui este amintit de oameni. Este un martir care servește ca profesor și o inspirație în continuarea luptei pentru egalitate.
Aflați mai multe despre John Brown mai jos.
Și asigurați-vă că citiți aceste citate de Harriet Tubman și citate de Frederick Douglass.

Cele mai bune citate John Brown

1. „Nu va fi pace în acest pământ până când sclavia nu va fi terminată.”
2. „Am doar puțin timp de trăit, o singură moarte de murit și voi muri luptând pentru această cauză.”
3. „Sunt destul de sigur că crimele acestui pământ vinovat nu vor fi niciodată curățate, ci cu sânge. Așa cum cred acum, în zadar, m-am flatat că, fără prea multă vărsare de sânge, s-ar putea face.”
4. „Îngerii sunt duhuri slujitoare. Ei nu sunt spirite guvernante.”
5. „În primul rând, neg tot, în afară de ceea ce am recunoscut tot timpul, planul meu de a elibera sclavii.”
6. „Discursul este o instituție națională, dar nu ajută sclavul.”
7. „Acești oameni sunt toți vorbitori. Ceea ce este nevoie este acțiune – acțiune!”
8. „Acum, dacă se consideră necesar să-mi pierd viața pentru realizarea scopurilor dreptății și să-mi amestec și mai mult sângele cu sângele copiilor mei și cu sângele a milioane de oameni din această țară sclavă ale cărei drepturi sunt nesocotit de actele rele, crude și nedrepte, mă supun – așa că să se facă!”
9. „Sclavia de-a lungul întregii sale existențe în Statele Unite nu este altceva decât un război cel mai barbar, neprovocat și nejustificat al unei părți a cetățenilor săi asupra unei alte părți. Singurele condiții ale cărora sunt închisoarea perpetuă și servitutea fără speranță sau exterminarea absolută. În totală desconsiderare și încălcare a acelor adevăruri eterne și evidente de la sine expuse în Declarația noastră de Independență.”
10. „Atenție, domnule! M-am săturat veșnic să aud acest cuvânt — prudență. Nu este altceva decât cuvântul lașității!”
11. „Nu-mi amintesc o noapte atât de întunecată încât să fi împiedicat ziua următoare.”
12. „Dacă m-aș fi amestecat așa în favoarea celor bogați, puternici, inteligenți, așa-ziși mari sau în favoarea vreunuia dintre prietenii lor. Fiecare bărbat din această curte ar fi considerat că este un act demn de răsplată mai degrabă decât de pedeapsă.”
13. „Când voi lovi, albinele vor începe să roiască și vreau să le ajutați la stupi.”
14. „N-am intenționat niciodată să ucid, sau să trădez, sau să distrug bunuri, sau să excit sau să incite sclavii la revoltă sau să fac insurecție.”
15. „Nu voi avea nimic de-a face cu un act atât de răutăcios. Mai degrabă mi-aș lua arma și aș ajuta să te alung din țară.”

Citate John Brown despre abolirea sclaviei

16. „Nimic nu fermecă atât de mult poporul american ca curajul personal.”
17. „Nu recunosc niciun maestru în formă umană.”
18. „Iată, înaintea lui Dumnezeu, în prezența acestor martori, din acest timp, îmi consac viața distrugerii sclaviei!”
19. „Intenția și nu fapta stă în puterea noastră și, prin urmare, cine îndrăznește mult, face mult”.
20. „Vă aduc una dintre cele mai bune și mai curajoase persoane de pe acest continent – ​​generalul Tubman, așa cum o numim.”
21. „Aceasta este o țară frumoasă.”
22. „Vreau să înțelegi că respect drepturile celor mai săraci și mai slabi dintre oameni de culoare, asupriți — de a le refuza altora drepturile sau libertatea — de sistemul sclavagesc, la fel de mult ca și pe cei mai bogați și puternici. . Aceasta este ideea care m-a mișcat și numai asta.”
23. „Fii blând cu cei blânzi, pricepuți cu cei vicleni, încrezători celui cinstit, aspru cu ticălosul și un fulger mincinosului. Dar în toate acestea, nu fi niciodată neglijent de propria ta demnitate.”
24. „Cred că a fi intervenit așa cum am făcut eu în favoarea săracilor Lui disprețuiți nu a fost greșit, ci corect.”
25. „Pentru a avea un loc la masă și a modela viitorul este, cred, vital. Avem nevoie de o planetă pe care să desfășurăm activități viitoare de petrol și gaze.”
26. „Nu cred că oamenii din statele sclavagiste vor lua în considerare vreodată subiectul sclaviei în adevărata ei lumină „până când nu se recurge la un alt argument în afară de persuasiunea morală”.
27. „Voi răspunde la orice pot cu onoare, dar nu despre alții.”
28. „Nu am vrut niciodată să lupt împotriva Uniunii, dar nu am putut să-mi întorc spatele Virginiei.”
29. „Văd aici sărutată o carte care presupun că este Biblia, sau cel puțin Noul Testament. Asta mă învață că toate lucrurile, orice, aș vrea ca oamenii să mi le facă, și eu să le fac și lor.”
30. „Toate persoanele despre care se știe că sunt de bun caracter și de minte sănătoasă și de vârstă potrivită care sunt conectate cu această organizație – fie bărbați, fie femei – vor fi încurajate să poarte armele deschis.”

Citate John Brown despre Dumnezeu
31. „Sunt încă prea tânăr ca să înțeleg că Dumnezeu respectă orice persoană.”
32. „Sfințenia nu constă în speculații mistice, fervoare entuziaste sau austerități neordonate. Constă în a gândi așa cum gândește Dumnezeu și a dori așa cum vrea Dumnezeu.”
33. „Până acum, după cum am observat vreodată cum se comportă Dumnezeu cu sufletul meu, uneori m-au distrat fuga predicatorilor, dar expresiile din scripturi au pătruns în inima mea și, într-un fel, au fost specifice lor însele.”
34. „Acum, să mulțumim puterii veșnice, convinși că Cerul, dar ne încearcă virtutea prin suferință. Acela de multe ori norul care învăluie ora prezentă servește, dar pentru a ne lumina toate zilele viitoare.”
35. „Sunt la fel de mulțumit să mor pentru adevărul veșnic al lui Dumnezeu pe eșafod ca în orice alt fel”.

Citate John Brown care vă vor oferi o perspectivă asupra hotărârii sale

36. „Simptomele sunt limba maternă a corpului. Semnele sunt într-o limbă străină.”
37. „Această instanță recunoaște, după cum presupun, valabilitatea legii lui Dumnezeu. Mă învață, mai departe, să-i amintesc pe cei care sunt legați, ca fiind legați de ei.”
38. „Același ochi nu poate privi atât la cer, cât și la pământ.”
39. „Există un altar în templul veacului, unde minciuna a îmbălsămat pentru totdeauna amintirile celor care au meritat bine din țara și rasa lor.”
40. „Am fost doborât de o a cincea minge, care m-a lovit direct în față și am leșinat.”
41. „Este rau să scrii laudele goale ale duhului, așa cum zâmbetul rânjesc pentru a arăta că dinții lor sunt albi.”
42. „Mai bine, toți oamenii din Sud, vă pregătiți pentru o soluționare a acestei chestiuni, care trebuie să se rezolve mai devreme decât sunteți pregătiți pentru ea. Cu cât ești pregătit mai devreme, cu atât mai bine. Poți să elimini foarte ușor de mine — sunt aproape dispusă până acum, dar această întrebare rămâne încă de rezolvat — această întrebare neagră, vreau să spun. Sfârșitul asta nu este încă.”
43. „Cred că fiecare familie ar trebui să aibă un câine. Este ca și cum ai avea un copil perpetuu. Este jucăria și prietenul întregii case. Îi ține pe toți tineri.”
44. „Valor de neconceput mai mult de spânzurat decât pentru orice alt scop.”
45. „Școlile și bisericile înființate, cât mai curând posibil, în scopul instrucțiunilor religioase și de altă natură. Pentru prima zi a săptămânii, considerată ca o zi de odihnă și adecvată instruirii și îmbunătățirii morale și religioase, alinarea suferinței, instruirea tinerilor și ignoranților și încurajarea curățeniei personale, și nici unei persoane nu va fi cerută. în acea zi să efectueze muncă manuală obișnuită, cu excepția cazurilor extrem de urgente.”
46. ​​„Întâmpin sănătatea încet și sunt destul de vesel în vederea sfârșitului meu care se apropie.”
47. „Credem că va fi ușor pentru restul săptămânii, așa că nu cred că o zi fierbinte ca aceasta va fi o problemă. Ne relaxăm acasă, unde este răcoare înăuntru.”
48. „Nici un om, cu inima unui om în el, nu ajunge departe pe drumul său fără o dezamăgire amară, care cercetează sufletul. Fericit cel care este suficient de curajos să înainteze o altă etapă a călătoriei și să se odihnească acolo unde sunt izvoare vii de apă și șaptezeci de palme.”
49. „Nu este un caz pe care îl tratăm. Este un semen viu, palpitant, din păcate, prea des, suferind.”
50. „Am fost biciuit, după cum se spune, dar sunt sigur că pot recupera tot capitalul pierdut cauzat de acel dezastru. Atârnând doar câteva momente de gât și mă simt destul de hotărât să fac cât mai mult posibil dintr-o înfrângere.”

Care sunt lucrurile pentru care susțineți
Există momente în care scopul nostru leagă armele de străini care luptă pentru o cauză. Luptăm să trăim nu numai pentru noi, ci și în interesul maselor.
John Brown nu este un erou care a luptat singur. A luptat cu oamenii care merită drepturile pe care le au deja alții. El a trăit și a murit pentru cei asupriți.
Sperăm că ați învățat multe din citatele lui John Brown. Oricât de scurt ar fi trăit, acțiunile lui vor trăi pentru totdeauna în inimile multor oameni.
Care citat John Brown este preferatul tău.
Dorești să adaugi mai multe dintre cele mai bune citate ale lui
Spune-ne ce crezi în secțiunea de comentarii de mai jos!