Dacă ești în căutarea unora dintre cele mai inspirate citate Sylvia Plath care să te ajute să te apreciezi puțin mai mult pe tine și pe emoțiile tale, atunci această colecție este pentru tine!
Sylvia Plath a ales poezia ca carieră față de alte domenii.
Fiind diagnosticată cu depresie, și-a folosit mintea inteligentă și inteligentă pentru a-și exprima gândurile și a-și descoperi mintea prin poezie.
Poezia ei este simbolul onestității, arătând lumii despre durerea pe care a trăit-o.
Dacă te confrunți cu cea mai întunecată zi din viața ta sau vrei doar niște mici bucăți de inspirație, atunci aceste citate pe care le-am adunat te-ar putea ajuta să treci cu bine și să ai suficientă putere pentru a urma viața!
Adaugă asta la lista ta de citit obligatoriu astăzi.
Verificați colecția completă aici.
Și asigurați-vă că citiți aceste citate de Pablo Neruda și citate de John Donne.

Cele mai bune citate Sylvia Plath

1. „Am respirat adânc și am ascultat vechea laudă a inimii mele. Sunt, sunt, sunt.”
2. „Pentru persoana din borcanul cu clopot, goală și oprită ca un copil mort, lumea în sine este un vis urât.”
3. „Vreau să trăiesc și să simt toate nuanțele, tonurile și variațiile experienței mentale și fizice posibile în viața mea. Și sunt oribil de limitat.”
4. „Este ca și cum viața mea ar fi condusă în mod magic de doi curenți electrici – pozitiv vesel și negativ deznădăjduitor – oricare dintre acestea rulează în acest moment domină viața mea, o inundă.”
5. „Dar viața este lungă. Și termenul lung este cel care echilibrează scurta aprindere a interesului și a pasiunii.”
6. „Poate că într-o zi mă voi târî înapoi acasă, bătut, învins. Dar nu atâta timp cât pot face povești din durerea mea, frumusețea din tristețe.”
7. „De ce nu pot încerca vieți diferite, cum ar fi rochiile, pentru a vedea care se potrivește cel mai bine și este mai potrivită

8. „Libertatea nu este de folos celor care nu știu să o folosească.”
9. „Dacă nu aștepți nimic de la cineva, nu ești niciodată dezamăgit.”
10. „Îmi închid ochii și toată lumea moare. Îmi ridic ochii și totul se naște din nou.”
11. „Este atât de mult rănit în acest joc de căutare a partenerului, de testare, de încercare. Și îți dai seama brusc că ai uitat că este un joc și te întorci în lacrimi.”
12. „Sărută-mă și vei vedea cât de important sunt”.
13. „A muri este o artă, ca orice altceva. O fac excepțional de bine. O fac ca să se simtă ca naiba. O fac ca să se simtă real. Cred că ai putea spune că am un telefon.”
14. „Mi-am simțit plămânii umflandu-se de zgomotul peisajului – aer, munți, copaci, oameni. M-am gândit: „Asta este să fii fericit.”

Citate celebre Sylvia Plath

15. „Sunt îngrozit de acest lucru întunecat care doarme în mine.”
16. „Am vrut să fiu acolo unde nimeni nu știam că ar putea veni vreodată.”
17. „Dacă un nevrotic își dorește două lucruri care se exclud reciproc în același timp, atunci sunt nevrotic ca naiba. Voi zbura înainte și înapoi între un lucru care se exclude reciproc și altul pentru tot restul zilelor mele.”
18. „Și, apropo, despre orice în viață se poate scrie, dacă ai curajul să faci asta și imaginația să improvizezi.”
19. „Am început să cred că vodca era băutura mea în sfârșit. Nu avea gust de nimic, dar mi-a coborât direct în stomac ca sabia unui înghițitor de săbii și m-a făcut să mă simt puternic și divin.”
20. „Nu există nicio cale de ieșire din minte

21. „Am de ales să fiu constant activ și fericit sau introspectiv pasiv și trist. Sau pot să înnebunesc ricoșând între ele.”
22. „Lasă-mă să trăiesc, să iubesc și să spun bine în propoziții bune.”
23. „Trebuie să fii capabil să-ți faci o viață adevărată creativă, înainte de a te aștepta ca altcineva să-ți ofere una gata făcută.”
24. „Nu cred că cei blânzi vor moșteni pământul. Cei blânzi sunt ignorați și călcați în picioare.”
25. „Am cusut viața în mine ca pe un organ rar.”
26. „Dacă aș încerca să-mi descriu personalitatea, aș începe să țâșnesc că trăiesc lângă ocean jumătate din viața mea și că am fost crescut cu „Alice în Țara Minunilor” și să cred în magie ani și ani.”
27. „De ce naiba suntem condiționați în lumea netedă a mamei-gâște, cu căpșuni și smântână, fabula Alice în Țara Minunilor, doar pentru a fi rupti pe roată pe măsură ce creștem și devenim conștienți de noi înșine ca indivizi cu o responsabilitate plictisitoare în viață

28. „Lumea mea se prăbușește, se dărâmă. — Centrul nu poate rezista. Nu există nicio forță integratoare, doar frica goală, îndemnul de autoconservare.”
29. „De când eram mică îmi plăcea să simt că cineva îmi pieptănează părul. M-a făcut să fiu somnoros și liniștit.”

Citate inspiraționale Sylvia Plath

30. „Gândul că aș putea să mă sinucid sa format în mintea mea rece ca un copac sau o floare.”
31. „Desigur, nu credeam în viața de după moarte sau în nașterea din fecioară sau în inchiziția sau în infailibilitatea acelui Papă cu chip de maimuță sau nimic, dar nu trebuia să-l las pe preot să vadă asta, aș putea concentrează-te doar asupra păcatului meu și el m-ar ajuta să mă pocăiesc.”
32. „Problema a fost că am fost inadecvat tot timpul, pur și simplu nu m-am gândit la asta.”
33. „Îmi plac oamenii prea mult sau deloc. Trebuie să cobor adânc, să cad în oameni, să-i cunosc cu adevărat.”
34. „Iată-mă, un mănunchi de amintiri trecute și vise viitoare, înnodate într-un mănunchi destul de atractiv de carne. Îmi amintesc prin ce a trecut această carne, visez prin ce poate trece.”
35. „Așa se întărește, viziunea mea despre acea copilărie de pe litoral. Tatăl meu a murit, ne-am mutat în interior. Pe care acei nouă ani primii ai vieții mele s-au sigilat ca o navă într-o sticlă, frumoși, inaccesibili, învechiți: un mit fin, alb, zburător.”
36. „Pardoseala părea minunat de solidă. A fost reconfortant să știu că am căzut și că nu puteam să cad mai departe.”
37. „Amintiți-vă, amintiți-vă, aceasta este acum și acum și acum. Trăiește-l, simți-l, agăță-te de el. Vreau să devin foarte conștientă de tot ceea ce am luat de la sine înțeles.”
38. „Mi-am îngropat capul sub întunericul pernei și m-am prefăcut că e noapte. Nu vedeam rostul să mă ridic. Nu aveam ce să aștept cu nerăbdare.”
39. „Ceea ce mă îngrozește cel mai mult este ideea de a fi inutil, bine educat, promițător strălucit și de a trece într-o vârstă mijlocie indiferentă.”
40. „Crede într-o forță benefică dincolo de propriul tău sine limitat. Doamne, Doamne, Doamne, unde ești
Te vreau, am nevoie de tine. Credința în tine, iubire și omenire.”
41. „Poate că atunci când ne trezim că ne dorim totul, este pentru că suntem periculos de aproape de a nu dori nimic.”
42. „Purtă-ți inima pe piele în această viață.”
43. „Îmi doresc lucrurile care mă vor distruge în cele din urmă”.
44. „Cel mai mare dușman al creativității este îndoiala de sine.”

Citate Sylvia Plath despre scris

45. „Atunci, scrisul a fost un substitut pentru mine. Dacă nu mă iubești, iubește-mi scrisul și iubește-mă pentru scrisul meu. Este, de asemenea, mult mai mult, un mod de a ordona și reordona haosul experienței.”
46. ​​„Poezia, cred, este o disciplină tiranică. Trebuie să mergi atât de departe atât de repede într-un spațiu atât de mic; trebuie să arzi toate perifericele.”
47. „Scriu doar pentru că există o voce în mine, care nu va fi liniştită.”
48. „Arogant, cred, am scris rânduri care mă califică să fiu „Poetesa Americii”, deoarece Ted va fi „Poetul Angliei” și stăpâniile ei.”
49. „Unele lucruri sunt greu de scris. După ce ți se întâmplă ceva, te duci să-l notezi și fie îl dramatizizi prea mult, fie îl subminiști, exagerezi părțile greșite sau le ignori pe cele importante. În orice caz, nu o scrii niciodată așa cum vrei.”
50. „Jetul de sânge este poezie și nu se poate opri.”
51. „Nu pot citi niciodată toate cărțile pe care le vreau. Nu pot fi niciodată toți oamenii pe care îi vreau și să trăiesc toată viața pe care mi le doresc. Nu mă pot antrena niciodată în toate abilitățile pe care le doresc. Și de ce vreau

52. „Mi-e frică. Nu sunt solid, ci gol. Simt în spatele ochilor o cavernă amorțită, paralizată, o groapă a iadului, mimând nimicul. Nu m-am gândit niciodată. Nu am scris niciodată, nu am suferit niciodată.”
53. „Nimic nu miroase ca o grămadă de scrieri nepublicate.”
54. „Cred că poeziile mele ies imediat din experiențele senzuale și emoționale pe care le am.”
55. „Poezia în cea mai bună măsură îți poate face mult rău.”
56. „Cum aș putea să scriu despre viața când nu am avut niciodată o poveste de dragoste sau un copil și nici măcar nu am văzut pe cineva murind
. O fată pe care o știam tocmai câștigase un premiu pentru o nuvelă despre aventurile ei printre pigmeii din Africa. Cum aș putea să concurez cu așa ceva

57. „Sunt scriitor. Sunt un geniu al unui scriitor, îl am în mine. Scriu cele mai bune poezii din viața mea, ele îmi vor face un nume.”
58. „Vreau să scriu pentru că am dorința de a excela într-un singur mediu de traducere și exprimare a vieții. Nu pot fi mulțumit de munca colosală de a trăi. Oh, nu, trebuie să ordon viața în sonete și sestine și să ofer un reflector verbal pentru capul meu iluminat de 60 de wați.”
59. „Îmi amintesc că, în timp ce scriam o poezie despre „Zăpada”, când aveam opt ani, am spus cu voce tare: Mi-aș dori să pot avea capacitatea de a scrie sentimentele pe care le am acum când sunt mic, pentru că atunci când voi crește , voi ști să scriu, dar voi fi uitat cum e să fii mic.”

Citate Sylvia Plath despre viață

60. „Trebuia să mă simt bine.”
61. „Ieși și fă ceva. Nu camera ta este o închisoare, ci tu însuți.”
62. „Cu mine, prezentul este pentru totdeauna și pentru totdeauna este mereu în mișcare, curgere, topire. Această secundă este viața. Și când dispare, este mort. Dar nu poți începe de la capăt cu fiecare nouă secundă. Trebuie să judeci după ceea ce este mort.”
63. „Când m-au întrebat ce vreau să fiu, i-am spus că nu știu.”
64. „Poți să înțelegi pe
Cineva, undeva, poți să mă înțelegi puțin, să mă iubești puțin
Pentru toată disperarea mea, pentru toate idealurile mele, pentru toate astea — iubesc viața. Dar este greu și am atât de multe – atât de multe de învățat.”
65. „Viața a fost o combinație de coincidențe de basm și bucurie de a trăi și șocuri de frumusețe împreună cu unele întrebări dureroase de sine.”
66. „Viața nu trebuia să stau într-un timp liber amorf fierbinte în curtea mea din spate, scriind sau nu scriind, așa cum mă mișca spiritul. În schimb, alerga nebunește, într-un program aglomerat, într-o cușcă de veverițe de oameni ocupați.”
67. „Nu iubesc. Nu iubesc pe nimeni în afară de mine însumi. Este un lucru destul de șocant de recunoscut. Nu am nimic din dragostea altruistă a mamei mele. Nu am nimic din dragostea îndrăzneață și practică.”
68. „Mi-am văzut viața ramificându-se în fața mea ca smochinul verde din poveste. Din vârful fiecărei ramuri, ca o smochine mov grasă, un viitor minunat făcea semn și făcea cu ochiul.”
69. „Cât avem nevoie de această securitate. Cum avem nevoie de un alt suflet de care să ne agățăm, de un alt corp care să ne țină de cald. Să se odihnească și să aibă încredere; a-ți oferi sufletul în încredere: am nevoie de asta, am nevoie de cineva în care să mă revars.”
70. „Nu aveam, în ultimul moment, chef să spăl cele două linii diagonale de sânge uscat care îmi marcau obrajii. Păreau înduioșătoare și destul de spectaculoase, și m-am gândit că le voi purta cu mine, ca relicva unui iubit mort, până când vor scăpa de la sine.”
71. „Iubesc oamenii. Toata lumea. Le iubesc, cred, așa cum un colectionar de timbre își iubește colecția. Fiecare poveste, fiecare incident, fiecare fragment de conversație este materie primă pentru mine.”
72. „Așa că am început să mă gândesc că poate era adevărat că atunci când erai căsătorit și aveai copii, era ca și cum ți-ar fi spălat creierul, iar după aceea ai amorțit ca sclav într-un stat totalitar privat.”
73. „M-am simțit topindu-mă în umbră ca negativul unei persoane pe care nu o mai văzusem niciodată în viața mea.”
74. „Sunt, ca să fiu concis și concis, îndrăgostit doar de mine însumi, ticălosul meu fiind cu sânii ei mici, inadecvați și talentele slabe și subțiri. Sunt capabil de afecțiune pentru cei care reflectă propria mea lume.”

Citate Sylvia Plath despre dragoste

75. „Dacă ar înlocui cuvântul „poftă” cu „dragoste” în cântecele populare, s-ar apropia mai mult de adevăr.”
76. „Cât de fragilă trebuie să fie inima umană—un bazin de gândire în oglindă.”
77. „Întotdeauna spunea cum spunea mama lui: „Ceea ce vrea un bărbat este o pereche și ceea ce își dorește o femeie este o siguranță infinită

78. „„Dacă o iubești”, i-am spus, „vei iubi pe altcineva”. într-o zi.”
79. „Când îi dai cuiva toată inima ta și el nu o dorește, nu o poți lua înapoi. A dispărut pentru totdeauna.”
80. „Am loc în mine pentru dragoste. Și pentru totdeauna atâtea vieți mici.”
81. „Acesta este unul dintre motivele pentru care nu mi-am dorit niciodată să mă căsătoresc. Ultimul lucru pe care mi-l doream a fost securitate infinită și să fie locul din care trage o săgeată. Voiam schimbare și entuziasm și să pornesc eu în toate direcțiile, ca săgețile colorate ale unei rachete din 4 iulie.”
82. „Dragostea este un artificiu disperat de a lua locul acelor doi părinți originali care s-au dovedit a nu fi zei atotștiință corecti.”
83. „Mi-a plutit chipul mamei mele, o lună palidă, plină de reproș, la ultima și prima ei vizită la azil de la aniversarea a douăzeci de ani. O fiică într-un azil! I-am făcut asta. Totuși, evident că a decis să mă ierte.”
84. „Este ceva demoralizant în a vedea doi oameni înnebunindu-se din ce în ce mai mult unul după celălalt, mai ales când ești singura persoană în plus din cameră. Este ca și cum ai privi Parisul dintr-un vagon expres care se îndreaptă în direcția opusă – cu fiecare secundă orașul devine din ce în ce mai mic, doar că simți că te simți din ce în ce mai mic și mai singur și mai singur, fugind de toate acele lumini și entuziasm la aproximativ un milion. mile pe oră.”
85. „În ritmul acesta, aș fi norocos dacă aș scrie o pagină pe zi. Atunci am știut care este problema. Aveam nevoie de experiență.”
86. „Dacă nu am puterea de a mă pune în locul celorlalți oameni, dar trebuie să mă îngrozesc continuu în interior, nu voi fi niciodată persoana creativă mărinimoasă pe care mi-aș dori să fiu. Cu toate acestea, sunt hipnotizat de funcționarea individului, singur și mă folosesc în mod continuu ca specimen.”
87. „Acolo m-am dus din nou, construind o imagine plină de farmec a unui bărbat care m-ar iubi cu pasiune în clipa în care m-a întâlnit și totul din câteva nimicuri proaste.”
88. „Am nevoie mai mult decât orice în acest moment, ceea ce este, desigur, cel mai imposibil, cineva care să mă iubească, să fie cu mine noaptea când mă trezesc cu groază înfiorătoare și cu frica de tunelurile de ciment care duc în camera de șoc, să mă consoleze cu o asigurare pe care niciun psihiatru nu poate reuși să o transmită.”
89. „Și când în sfârșit găsești pe cineva căruia simți că-ți poți revărsa sufletul, te oprești șocat la cuvintele pe care le rostești – sunt atât de ruginite, atât de urâte, atât de lipsite de sens și slabe de a fi ținute în micul înghesuit. întuneric în tine atât de mult timp.”

Citate Sylvia Plath despre depresie

90. „Și pericolul este ca în această mișcare către noi orizonturi și direcții îndepărtate, să pierd ceea ce am acum și să nu găsesc nimic în afară de singurătate.”
91. „Pentru că oriunde m-aș așeza – pe puntea unei nave sau la o cafenea de pe stradă din Paris sau Bangkok – aș fi stat sub același borcan de sticlă, înghițind în aerul meu acru.”
92. „Trebuie să fie destul de multe lucruri pe care o baie fierbinte nu le poate vindeca, dar nu le cunosc multe. Ori de câte ori sunt trist că voi muri, sau atât de nervos încât nu pot dormi, sau îndrăgostit de cineva pe care nu mă voi întâlni timp de o săptămână, mă prăbușesc până acum și apoi spun: „Eu”. Mă duc să fac o baie fierbinte.”
93. „Și stau aici fără identitate, fără chip. Ma doare capul.”
94. „Tăcerea m-a deprimat. Nu a fost tăcerea tăcerii. A fost propria mea tăcere.”
95. „Când ești nebun, ești ocupat să fii nebun tot timpul. Când eram nebun, asta era tot ce eram.”
96. „M-am văzut stând în picioarele acestui smochin, murind de foame, doar pentru că nu mă puteam hotărî pe care dintre smochine aș alege. Mi-am dorit pe fiecare dintre ele, dar a-l alege pe unul însemna să le pierd pe restul și, în timp ce stăteam acolo, neputând să mă hotăresc, smochinele au început să se încrețească și să se înnegrească și, unul câte unul, s-au prăbușit la pământ la picioarele mele.”
97. „Da, există bucurie, împlinire și companie – dar singurătatea sufletului în conștiința sa îngrozitoare de sine este oribilă și copleșitoare.”
98. „Mâine voi blestema zorii, dar vor mai fi și alte nopți mai devreme, iar zorii nu vor mai fi iadul așternuți în alarme și clopote brut și sirene.”
99. „Mă simt proscris pe o stea rece, incapabil să simt altceva decât o amorțeală îngrozitoare și neputincioasă.”
100. „Ceea ce mă tem cel mai mult, cred, este moartea imaginației. Când cerul afară este doar roz, iar acoperișurile doar negre, acea minte fotografică care spune, în mod paradoxal, adevărul, dar adevărul fără valoare, despre lume.”
101. „Cu cât erai mai deznădăjduit, cu atât te-au ascuns mai departe.”
102. „Nu știam de ce o să plâng, dar știam că dacă cineva îmi vorbea sau mă privea prea atent, lacrimile mi-ar zbura din ochi și suspinele mi-ar zbura din gât și eu” d plânge timp de o săptămână. Simțeam lacrimile curgând în mine ca apa într-un pahar nesigur și prea plin.”
103. „Am înnebunit destul de mult știind că accept numărul covârșitor de lucruri pe care nu le pot cunoaște niciodată, locuri în care nu pot merge niciodată și oameni în care nu pot fi niciodată.”
104. „M-am simțit înțelept și cinic ca tot iadul.”

Citate Sylvia Plath despre feminism

105. „Sunt încă atât de naiv. Știu destul de mult ce îmi place și ce nu îmi place, dar te rog, nu mă întreba cine sunt. O fată pasionată, fragmentară, poate

106. „Mama mea învățase stenografie și dactilografiere să ne susțină de când a murit tatăl meu și, în secret, îl ura și îl ura că a murit și nu a lăsat bani pentru că nu avea încredere în vânzătorii de asigurări de viață. ”
107. „Mama a spus că leacul pentru a te gândi prea mult la tine a fost să ajuți pe cineva care era mai rău decât tine.”
108. „Am început să văd de ce cei care urăsc femeile puteau face atât de prosti femeile. Urătorii femeilor erau ca Dumnezeu, invulnerabili și plini de putere. Au coborât, apoi au dispărut. N-ai putea prinde niciodată unul.”
109. „Voiam să-i spun că dacă doar ceva ar fi în neregulă cu corpul meu ar fi bine, mai degrabă aș avea ceva în neregulă cu corpul meu decât ceva în neregulă cu capul meu, dar ideea mi s-a părut atât de implicată și obositoare încât am făcut-o” nu spune nimic. M-am îngropat doar mai departe în pat.”
110. „Vreau să fiu important. Fiind diferit. Și aceste fete sunt toate la fel.”
111. „Din moment ce lumea femeii mele este percepută foarte mult prin emoții și simțuri, o tratez în acest fel în scrisul meu și sunt adesea supraponderat cu pasaje descriptive grele și un caleidoscop de comparații.”
112. „Da, dorința mea mistuitoare este să mă amestec cu echipaje rutiere, marinari și soldați, obișnuiți ai barului – să fac parte dintr-o scenă, anonim, să ascult, să înregistrez – toate acestea sunt stricate de faptul că sunt o fată, o Femeie mereu în pericol de agresiune și agresiune. Interesul meu consumator pentru bărbați și viețile lor este adesea interpretat greșit ca o dorință de a-i seduce sau ca o invitație la intimitate. Da, Doamne, vreau să vorbesc cu toată lumea cât de profund pot. Vreau să pot dormi într-un câmp deschis, să călătoresc spre vest, să merg în voie noaptea.”
113. „Aparent, cea mai dificilă performanță pentru un bărbat din Cambridge este să accepte o femeie nu doar ca sentiment, nu doar ca gândire, ci ca gestionând o împletire complexă și vitală a ambelor.”
114. „Trebuie să-mi iau sufletul înapoi de la tine, îmi ucid trupul fără el.”
115. „Când învățam să mă târâșesc, mama m-a lăsat pe plajă să văd ce părere am despre asta. M-am târât direct spre valul care urma și am trecut chiar prin peretele verde când ea mi-a prins călcâiele.
116. „Bănuiesc că ar fi trebuit să reacționez așa cum au fost majoritatea celorlalte fete, dar nu m-am putut convinge să reacționez. M-am simțit foarte nemișcat și foarte gol, așa cum trebuie să se simtă ochiul unei tornade, mișcându-mă încet în mijlocul gălăgiei din jur.
117. „Fiecare femeie adoră un fascist.”
118. „Cum poți fi atât de multe femei pentru atât de mulți oameni ciudați, o, fată ciudată

119. „Mama credea că ar trebui să dorm enorm și așa că nu eram niciodată cu adevărat obosită când mă culcam. Acesta a fost cel mai bun moment al zilei, când puteam să stau întins în amurgul vag, adormindu-mă, inventând vise în capul meu așa cum ar trebui să meargă.”

Citate Sylvia Plath despre natură

120. „Peisajul copilăriei mele nu a fost pământ, ci capătul pământului – dealurile reci, sărate și curgătoare ale Atlanticului. Uneori cred că viziunea mea asupra mării este cel mai clar lucru pe care îl am.”
121. „Poate că uitarea, ca un fel de zăpadă, ar trebui să le amorțeze și să le acopere. Dar ei erau parte din mine. Erau peisajul meu.”
122. „Marea era principala noastră distracție. Când a venit compania, le-am așezat înaintea ei pe covoare, cu termosuri și sandviciuri și umbrele colorate, de parcă apa, albastru, verde, gri, bleumarin sau argintiu, oricum ar fi, ar fi fost suficientă pentru a privi.”
123. „Am luat cuțitul de argint și am spart capacul oului. Apoi am pus jos cuțitul și m-am uitat la el. Am încercat să mă gândesc pentru ce mi-au plăcut cuțitele, dar mintea mi-a scăpat de lațul gândului și s-a balansat, ca o pasăre, în centrul aerului gol.”
124. „Dacă luna ar zâmbi, s-ar semăna cu tine. Lași aceeași impresie despre ceva frumos, dar anihilant.”
125. „Un lucru mic, cum ar fi copiii care îmi pun flori în păr, poate umple crăpăturile tot mai mari ale siguranței mele de sine, precum lanolină liniștitoare.”
126. „Nu știu cât m-am ținut la asta. M-am simțit destul de în siguranță, întins pe podea și am stat destul de nemișcat.”
127. „Cred că marea a înghițit zeci de seturi de ceai – aruncate în abandon de pe vase sau trimise la maree de miresele părăsite.”
128. „Nu părea să mai fie vară.”
129. „Din când în când, când devin nostalgic în legătură cu copilăria mea oceanică – plânsul pescărușilor și mirosul de sare – cineva preocupat mă va strânge într-o mașină și mă va conduce la cel mai apropiat orizont sărat.”

Citate Sylvia Plath despre moarte

130. „Întotdeauna mi-a plăcut foarte mult definiția morții care spune că este inaccesibilitatea la experiență.”
131. „„Știi ce este o poezie, Esther
” „Nu, ce
‘ Aș spune. — O bucată de praf. Apoi, exact când zâmbea și începea să pară mândru, aș spune: „La fel și cadavrele pe care le tăiați. La fel și oamenii pe care credeți că îi vindeci. Sunt praf ca praf. Socotesc că o poezie bună durează mult mai mult decât o sută dintre acei oameni adunați împreună.”
132. „Moartea trebuie să fie atât de frumoasă. A sta întins în pământul moale și maro, cu ierburile fluturând deasupra capului, și a asculta tăcerea. Să nu ai ieri și nici mâine. Să uiți timpul, să ierți viața, să fii în pace.”
133. „Am închis ochii și muzica a izbucnit peste mine ca o furtună de ploaie.”
134. „„Păstrează-le pentru înmormântarea mea”, am spus eu.”
135. „Din cenușă, mă ridic cu părul meu roșu și mănânc bărbați ca aerul.”
136. „I-am spus că cred în iad și că anumiți oameni, ca mine, au trebuit să trăiască în iad înainte de a muri, pentru a compensa faptul că au ratat după moarte, pentru că nu credeau în viața după moarte, și ceea ce credea fiecare persoană i s-a întâmplat când a murit.”
137. „Atât de mult de lucru, de citit, de gândit, de trăit de făcut. O viață nu este suficientă.”
138. „Un calm de vară și-a pus mâna liniștitoare peste tot, ca moartea.”
139. „Ar trebui să ne întâlnim într-o altă viață, ar trebui să ne întâlnim în aer, eu și tu.”

Citate Sylvia Plath despre speranță

140. „Trebuie să fiu slab și să scriu și să fac lumi pe lângă asta în care să trăiesc.”
141. „Am simțit mari progrese în poezia mea, principala fiind o victorie tot mai mare asupra nuanțelor cuvintelor și o suprafluență a adjectivelor.”
142. „Nu este momentul pentru punctul de vedere privat.”
143. „Nu este ușor să afirmi schimbarea pe care ai făcut-o. Dacă sunt în viață acum, eram totuși mort, ca o piatră, nederanjat de asta.”
144. „Nu suntem ceea ce am putea fi, ceea ce suntem.”
145. „Dar când am ajuns la asta, pielea încheieturii mele părea atât de albă și lipsită de apărare, încât nu am putut să o fac. Parcă ceea ce voiam să omor nu era în pielea aceea sau în pulsul subțire albastru care îmi sărea sub degetul mare, ci în altă parte, mai adânc, mai secret și mult mai greu de ajuns.”
146. „Sunt sigur că există lucruri care nu pot fi vindecate printr-o baie bună, dar nu mă pot gândi la una.”
147. „Nu voiam flori, voiam doar să stau întins cu mâinile în sus și să fiu complet goală. Cât de liber este, habar n-ai cât de liber.”
148. „Sper să mă prezint la micile reviste de aici „independenți” și poate să mă alătur Clubului Muncii, pentru că îmi doresc foarte mult să mă informez despre politică și pare să aibă un program excelent. Cu siguranță nu sunt conservator, iar liberalii sunt prea vagi și aproape de cei din urmă.”
149. „Vreau să gust și să mă laud în fiecare zi și să nu-mi fie niciodată frică să experimentez durere și să nu mă închid niciodată într-un miez amorțit de nesimțire, sau să încetez să pun la îndoială și să critic viața și să iau calea ușoară. A învăța și a gândi, a gândi și a trăi, a trăi și a învăța, asta întotdeauna, cu o nouă perspectivă, o nouă înțelegere și o nouă iubire.”
150. „Am o imaginație vizuală.”
151. „Te-am îndepărtat pentru că nu suportam să fiu o fantezie trecătoră. Înainte de a-mi da corpul, trebuie să-mi dau gândurile, mintea, visele. Și nu ai avut niciuna dintre acestea.”
152. „Am crezut că cel mai frumos lucru din lume trebuie să fie umbra, milioanele de forme în mișcare și cul-de-sac ale umbrei. Era umbră în sertarele birourilor, dulapurile și valizele, și umbră sub case, copaci și pietre, și umbră în spatele ochilor și zâmbetele oamenilor și umbră, la kilometri și kilometri, pe partea de noapte a pământului. ”
153. „Nu am găsit niciodată pe nimeni care să suporte să accepte dragostea demonstrativă zilnică pe care o simt în mine și să dea înapoi la fel de bine pe cât o dau.”
154. „Mă întreb de ce nu mă culc și nu mă culc. Dar apoi va fi mâine, așa că decid că, oricât de obosit, oricât de incoerent aș fi, pot sări peste încă o oră de somn și să trăiesc.”

Citate Sylvia Plath despre fericire

155. „Dacă nu m-aș gândi, aș fi mult mai fericit. Dacă nu aș avea organe sexuale, nu m-aș clătina tot timpul în pragul emoțiilor nervoase și a lacrimilor.”
156. „Și există eroarea existenței. Ideea că cineva poate fi fericit pentru totdeauna și poate îmbătrâni cu o anumită situație sau o serie de realizări.”
157. „În după-amiaza aceea mama îmi adusese trandafirii.”
158. „Este cineva fericit undeva

159. „E posibil să nu fiu niciodată fericit, dar în seara asta sunt mulțumit.”
160. „M-am simțit mândru că prima aventură adevărată a bebelușului ar trebui să fie un protest împotriva nebuniei anihilării lumii. Deja un anumit procent din copiii nenăscuți sunt condamnați de precipitații și nimeni nu știe efectele cumulate ale a ceea ce otrăvește deja aerul și marea.”
161. „Da, vreau laudele, banii și dragostea lumii și sunt furios pe oricine îmi va depăși.”
162. „Dacă te compari cu ceilalți, s-ar putea să devii zadarnic sau amărât – pentru că întotdeauna vor fi persoane mai mari și mai mici decât tine. Dincolo de o disciplină sănătoasă, fii blând cu tine însuți. Ești un copil al universului nu mai puțin decât copacii și stelele, ai dreptul să fii aici.”
163. „A trăi cu el este ca și cum i s-a spus o poveste perpetuă, mintea lui este cea mai mare, cea mai imaginativă pe care am întâlnit-o vreodată. Aș putea trăi în țările ei în creștere pentru totdeauna.”
164. „Interzice toate extrapolările. Dincolo de intervalul de acum și aici, balenele albe au dispărut cu oceanul alb.”

Citate memorabile Sylvia Plath

165. „Ești un vis. Sper să nu te întâlnesc niciodată.”
166. „Da, eram îndrăgostit de tine, încă sunt. Nimeni nu a sporit vreodată o capacitate atât de puternică de senzație fizică în mine.”
167. „Nu știai că voi fi cel mai mare, cel mai distractiv autor și artist din lume
Ei bine, nu te simți rău, nici eu nu m-am simțit!”
168. „Trebuie să fac o punte între strălucirea adolescenților și strălucirea matură.”
169. „Vreau cărți și bebeluși și tocane de vită.”
170. „Munții mă îngrozesc, doar stau, sunt atât de mândri.”
171. „O persoană ar trebui să fie capabilă să controleze și să manipuleze experiențele cu o minte informată și inteligentă.”
172. „Ce au făcut brațele mele înainte să te țină

173. „Atâția oameni sunt închiși strânși în ei înșiși ca niște cutii, dar s-ar deschide, desfășurându-se destul de minunat, dacă te-ar fi interesat de ei.”
174. „Toată căldura și frica s-au epurat. M-am simțit surprinzător de pace. Borcanul cu clopot atârna, suspendat, la câțiva metri deasupra capului meu. Eram deschis la aerul care circula.”
175. „Vorbesc cu Dumnezeu, dar cerul este gol.”
176. „Doamne, dar viața este singurătate, în ciuda tuturor opiaceelor, în ciuda veseliei stridente a „petrecerilor” fără rost, în ciuda fețelor false rânjitoare pe care le purtăm cu toții.”
177. „Vă rog să nu vă așteptați să fiu mereu bun, bun și iubitor. Sunt momente când voi fi rece, necugetat și greu de înțeles.”
178. „Eternitatea mă plictisește, nu mi-am dorit-o niciodată.”
179. „Sunt gelos pe cei care gândesc mai profund, care scriu mai bine, care desenează mai bine, care schiează mai bine, care arată mai bine, care trăiesc mai bine, care iubesc mai bine decât mine.”

Citate Sylvia Plath care vă vor schimba modul de a gândi

180. „Nu există nimic ca să vomitați cu cineva pentru a vă face prieteni vechi.”
181. „Oamenii sau vedetele mă privesc cu tristețe, îi dezamăgesc.”
182. „Necazul săriturii a fost că, dacă nu ai ales numărul potrivit de etaje, s-ar putea să fii încă în viață când ai lovit fundul.”
183. „Nu-mi pasă de nimeni, iar sentimentul este destul de evident reciproc.”
184. „Cel mai greu este să trăiești bogat în prezent, fără a-l lăsa să fie pătat de frica pentru viitor sau de regret pentru trecut.”
185. „Pentru ce este viața mea și ce o să fac cu ea
, nu știu și mi-e frică.”
186. „De ce electrocutăm bărbați pentru uciderea unui individ și apoi punem o inimă violet pe ei pentru sacrificarea în masă a cuiva etichetat arbitrar inamic

187. „A fost prima mea șansă mare, dar iată-mă, stând pe spate și lăsând-o să-mi curgă printre degete ca atâta apă.”
188. „Sunt prea curat pentru tine sau pentru oricine.”
189. „Îmi plac depunerile mele de respingere. Ei îmi arată că încerc.”
190. „Mi s-a părut o prostie să mă spăl într-o zi când va trebui să mă spăl din nou doar în următoarea. M-a obosit doar să mă gândesc la asta.”
191. „Aș zări în depărtare un om impecabil, dar de îndată ce s-a apropiat, am văzut imediat că nu s-ar descurca deloc.”
192. „M-am simțit mut și supus. De fiecare dată când încercam să mă concentrez, mintea mea aluneca, ca un patinator, într-un spațiu gol mare și pirueta acolo, absent.”
193. „M-am întrebat de ce nu mai pot merge pe tot drumul făcând ceea ce ar trebui. Acest lucru m-a întristat și obosit. Apoi m-am întrebat de ce nu aș putea merge pe tot drumul făcând ceea ce nu ar trebui, așa cum a făcut Doreen, iar asta m-a făcut și mai trist și mai obosit.”
194. „Am început să gândesc ca un evreu, să mă simt ca un evreu.”

Citate Sylvia Plath That Will Touch Your Heart

195. „Mă înclin spre tine, amorțit ca o fosilă. Spune-mi că sunt aici.”
196. „Cred că te-am inventat în capul meu.”
197. „Am așteptat, ca și cum marea ar putea să ia decizia mea pentru mine.”
198. „Cred că această experiență personală este foarte importantă, dar cu siguranță nu ar trebui să fie un fel de experiență narcisistă, cu aspect de oglindă. Cred că ar trebui să fie relevant și relevant pentru lucrurile mai mari, lucrurile mai mari, cum ar fi Hiroshima și Dachau și așa mai departe.”
199. „Sângele iubirii a țâșnit în inima mea cu o durere lentă.”
200. „Sunt atât de flămând de o mare dragoste creativă zdrobitoare, în plină dezvoltare.”
201. „Trec pe lângă oameni, pascându-i pe margini, și mă deranjează. Trebuie să admir pe cineva să-i placă cu adevărat profund, să-i prețuiesc ca prieteni.”
202. „Profesori excelenți ne-au plouat ca niște meteoriți. Profesori de biologie susținând creierul uman, profesori de engleză care ne inspiră o înverșunare ideologică personală despre Tolstoi și Platon, profesori de artă care ne conduc prin mahalalele din Boston, apoi înapoi la șevalet pentru a arunca guașa din școala publică cu conștientizare și furie socială.”
203. „Îl iubesc până în iad și înapoi și în rai și înapoi, și am și fac și voi.”
204. „Astăzi este 1 august. Este fierbinte, abur și umed. Ploua. Sunt tentat să scriu o poezie. Dar îmi amintesc ce scria pe o fișă de respingere: „După o ploaie abundentă, poezii intitulate „Ploaia” se revarsă din toată țara.”

Mai multe Citate Sylvia Plath

205. „Nemurirea și permanența să fie al naibii. Sigur, le vreau, dar sunt inexistente și nu vor conta când putrezesc sub pământ. Tot ce vreau să spun este că am făcut tot ce e mai bun dintr-o slujbă mediocră. A fost o luptă bună cât a durat. Și așa merge viața.”
206. „Perfecțiunea este teribilă, nu poate avea copii.”
207. „Indecizia și reveriile sunt anestezicele acțiunii constructive.”
208. „Am luat o pastilă ca să o ucid. Cel subțire. Senzație de hârtie.”
209. „Sunt o victimă a introspecției.”
210. „M-am simțit ca un cal de curse într-o lume fără piste de curse sau ca un fotbalist campion la facultate, confruntat brusc cu Wall Street și un costum de afaceri, zilele lui de glorie s-au micșorat la o mică cupă de aur pe mantaua lui, cu o dată gravată pe ea ca data pe o piatră funerară.”
211. „Trebuie să mă disciplinez. Trebuie să fiu imaginativ și să creez intrigi, să împletesc motive, să sondaj dialog, mai degrabă decât să încerc să înregistrez descrieri și senzații.”
212. „Aș vrea să găsești ieșirea din capul meu.”
213. „Există o piață în creștere pentru chestii pentru spitalele mintale. Sunt un prost dacă nu o retrăiesc, o recreez.”
214. „După rădăcinile părului meu un zeu m-a apucat.”
215. „Toată noaptea respirația ta de molie. Pâlpâie printre trandafirii roz plat. Mă trezesc să ascult. O mare îndepărtată se mișcă în urechea mea.”
216. „Ceea ce vreau înapoi este ceea ce am fost.”
217. „Ce obsesie au oamenii pentru distrugere și ucidere

218. „Văduvă. Cuvântul se consumă pe sine.”
219. „‘Ce bărbat este o săgeată în viitor și ce este o femeie un loc din care săgeata trage
’ până m-a obosit.”
220. „Tot ceea ce au făcut oamenii părea atât de prostesc, pentru că au murit doar în cele din urmă.”

Care dintre aceste citate Sylvia Plath te motivează

Poeziile Sylvia Plath sunt o dovadă de supraviețuire. Poezia Plath constă în onestitate și provocare. Cumva, atunci când o citești, te poți simți trist și te poți raporta la fiecare rând pe care încearcă să o implice.
Chiar dacă Sylvia Plath duce o viață tragică, poezia ei este cu adevărat inspirațională. Ea influențează împuternicirea femeilor și vorbește despre problemele de sănătate mintală.
Colecția de citate Sylvia Plath de mai sus vă va ajuta cu siguranță să vă descoperiți. Aceasta va învăța că viața nu va fi întotdeauna în rai sau în iad. Răspunde și nu lăsa lupta să te stăpânească.
Ce citate de Sylvia Plath sunt preferatele tale
Nu uitați să le comentați mai jos. Împărtășește-l cu prietenii tăi!