Aceste citate Martin Luther King Jr. sunt obligatorii dacă sunteți în căutarea unei schimbări în viața voastră sau doriți să aflați mai multe despre moștenirea lui.
În viața noastră de zi cu zi, suntem chemați în mod constant să luptăm pentru drepturile noastre. Este un fapt că inechitatea a fost de multă vreme o problemă, în special pentru oamenii de culoare, iar rasismul și inegalitatea ne mănâncă încet societățile și comunitățile. Acum este momentul să acţionăm pentru abolirea unei astfel de discriminări.
Unul care a luptat cu adevărat pentru drepturile oamenilor este Martin Luther King Jr., un cunoscut lider și activist pentru drepturile civile. El a luptat pentru drepturi egale de cetățenie a afro-americanilor prin proteste nonviolente. Dacă sunteți curios să aflați mai multe, consultați această listă cu cele mai bune citate ale sale.
Începeți să citiți aici.
Și nu ratați aceste citate Malcolm X și citate Nelson Mandela.

Cele mai bune citate Martin Luther King Jr.

1. „Întotdeauna este timpul potrivit pentru a face ceea ce este corect.”
2. „Nedreptatea oriunde este o amenințare la adresa justiției pretutindeni.”
3. „Nimic în lume nu este mai periculos decât ignoranța sinceră și prostia conștiincioasă.”
4. „Am un vis că cei patru copii ai mei mici vor trăi într-o zi într-o națiune în care nu vor fi judecați după culoarea pielii, ci după conținutul caracterului lor.”
5. „Numai în întuneric poți vedea stelele.”
6. „Poți ucide visătorul, dar nu poți ucide visul.”
7. „Nu suntem făuritori de istorie. Suntem făcuți de istorie.”
8. „Am un vis că într-o zi, chiar acolo, în Alabama, băieții și fetițele negre negre vor putea să-și unească mâinile cu băieții albi și fetițele albe ca surori și frați.”
9. „Nonviolența cere ca mijloacele pe care le folosim să fie la fel de pure ca și scopurile pe care le căutăm.”
10. „În unele nu prea îndepărtate mâine, stelele strălucitoare ale iubirii și fraternității vor străluci peste marea noastră națiune cu toată frumusețea lor sclipitoare.”
11. „Într-o zi vom învăța că inima nu poate fi niciodată complet corectă când capul este total greșit.”
12. „Trebuie să mergem mai departe în zilele următoare cu o credință îndrăzneață în viitor.”
13. „Măsura supremă a unui om nu este locul în care se află în momentele de confort și comoditate, ci locul în care se află în momente de provocare și controversă.”
14. „Cea mai persistentă și urgentă întrebare a vieții este: „Ce faci pentru alții

15. „Trebuie să folosim timpul în mod creativ, știind că timpul este întotdeauna potrivit pentru a face bine.”

Celebrul Martin Luther King Jr. Citate

16. „Credința face primul pas chiar și atunci când nu vezi toată scara.”
17. „Nu contează cât de mult trăiești, ci cât de bine o faci.”
18. „Nimeni nu știe cu adevărat de ce sunt în viață până nu știe pentru ce ar muri.”
19. „Viețile noastre încep să se termine în ziua în care tăcem despre lucrurile care contează.”
20. „Am zburat aerul ca păsările și am înotat marea ca peștii, dar încă nu am învățat simplul act de a merge pe pământ ca frații.”
21. „Am un vis că într-o zi, pe dealurile roșii ale Georgiei, fiii foștilor sclavi și fiii foștilor proprietari de sclavi vor putea să stea împreună la o masă de frățietate.”
22. „Trebuie să acceptăm dezamăgirea finită, dar să nu pierdem niciodată speranța infinită.”
23. „Vreau să fiu fratele albului, nu cumnatul lui.”
24. „Schimbarea nu are loc pe roțile inevitabilității, ci vine printr-o luptă continuă.”
25. „Fii un tufiș dacă nu poți fi un copac. Dacă nu poți fi o autostradă, fii doar o potecă. Dacă nu poți fi un soare, fii o stea. Căci nu după mărime câștigi sau eșuezi. Fii cel mai bun din orice ai fi.”
26. „Chiar dacă ne confruntăm cu dificultățile de azi și de mâine, încă am un vis.”
27. „Orice afectează pe cineva direct, îi afectează pe toți indirect. Nu pot fi niciodată ceea ce ar trebui să fiu până când tu nu ești ceea ce ar trebui să fii. Aceasta este structura interconectată a realității.”
28. „Frumusețea fraternității autentice și a păcii este mai prețioasă decât diamantele, argintul sau aurul.”
29. „Am un vis că într-o zi această națiune se va ridica și va trăi adevăratul înțeles al crezului său – considerăm că aceste adevăruri sunt de la sine înțelese: că toți oamenii sunt creați egali.”
Citește și: Citate celebre, Citate motivaționale Citate

inspiraționale Martin Luther King Jr.

30. „Dacă nu poți zbura, atunci fugi dacă nu poți fugi, mergi dacă nu poți merge, târă-te, dar orice faci, trebuie să faci continuă să mergi înainte.”
31. „Aproape întotdeauna, minoritatea creativă dedicată a făcut lumea mai bună.”
32. „Căci când oamenii sunt prinși de ceea ce este corect și sunt dispuși să se sacrifice pentru asta, nu există nici un punct de oprire înainte de victorie.”
33. „Dacă nu pot face lucruri mari, pot face lucruri mici într-un mod minunat.”
34. „Poate că am venit cu toții pe nave diferite, dar acum suntem în aceeași barcă.”
35. „Am un vis că într-o zi fiecare vale va fi înălțată, fiecare deal și munte va fi coborât, locurile aspre vor fi îndreptate și slava Domnului va fi descoperită și toată făptura o va vedea împreună.”
Citește și: Citate inspiraționale, Citate încurajatoare Citate

puternice Martin Luther King Jr. pentru a te încuraja să faci o diferență în lume
36. „Trebuie să învățăm că a accepta pasiv un sistem nedrept înseamnă a coopera cu acel sistem și, prin urmare, a deveni un participant la răul său.”
37. „Diferența dintre un visător și un vizionar este că un visător are ochii închiși și un vizionar are ochii deschiși.”
38. „Vă veți răzgândi; iti vei schimba aspectul; îți vei schimba zâmbetul, râsul și felurile, dar indiferent ce vei schimba, vei fi mereu tu.”
39. „Tot ceea ce vedem este o umbră aruncată de ceea ce nu vedem.”
40. „Arta acceptării este arta de a face pe cineva care tocmai ți-a făcut o mică favoare să-și dorească să-ți fi făcut una mai mare.”
41. „Când ai dreptate nu poți fi prea radical; când greșești, nu poți fi prea conservator.”
42. „Fiecare om trebuie să decidă dacă va merge în lumina altruismului creator sau în întunericul egoismului distructiv.”
43. „Înțelegerea superficială din partea oamenilor de bunăvoință este mai frustrantă decât neînțelegerea absolută a oamenilor de rea voință.”

Citate Martin Luther King Jr. pentru a vă insufla curaj

44. „Trebuie să înlocuim curajul cu prudența.”
45. „Curajul este puterea minții de a învinge frica.”
46. ​​„Un om care nu vrea să moară pentru ceva nu este apt să trăiască.”
47. „Curajul este o rezoluție interioară de a merge înainte în ciuda obstacolelor.”
48. „În cele din urmă, nu ne vom aminti de cuvintele dușmanilor noștri, ci de tăcerea prietenilor noștri.”
49. „Trebuie să construim diguri de curaj pentru a opri potopul fricii.”
50. „Niciodată, niciodată să nu vă fie frică să faceți ceea ce este corect, mai ales dacă este în joc bunăstarea unei persoane sau a unui animal. Pedepsele societății sunt mici în comparație cu rănile pe care le provocăm sufletului nostru când privim în altă parte.”
51. „Nu există nimic mai maiestuos decât curajul hotărât al indivizilor dispuși să sufere și să se sacrifice pentru libertatea și demnitatea lor.”
52. „Bărbații curajoși nu-și pierd niciodată pofta de a trăi, chiar dacă situația lor de viață este lipsită de entuziasm; oamenii lași, copleșiți de incertitudinile vieții, își pierd dorința de a trăi.”
Citește și: Citate despre curaj

Deep Martin Luther King Jr. Citate despre dragoste și ură

53. „Dragostea este singura forță capabilă să transforme un inamic într-un prieten.”
54. „Am decis să rămân cu dragoste. Ura este o povară prea mare de suportat.”
55. „Întunericul nu poate alunga întunericul; doar lumina poate face asta. Ura nu poate alunga ura; numai dragostea poate face asta.”
56. „Ura paralizează viața; dragostea o eliberează. Ura încurcă viața; dragostea o armonizează. Ura întunecă viața; dragostea o luminează.”
57. „Nu poate exista o dezamăgire profundă acolo unde nu există iubire profundă.”
58. „Poate fi adevărat că legea nu poate face un om să mă iubească, dar îl poate împiedica să mă linșeze și cred că asta este destul de important.”
59. „Cel care este lipsit de puterea de a ierta este lipsit de puterea de a iubi.”
60. „Știu că iubirea este în cele din urmă singurul răspuns la problemele omenirii.”
61. „Omul trebuie să dezvolte pentru orice conflict uman o metodă care respinge răzbunarea, agresivitatea și răzbunarea. Fundamentul unei astfel de metode este dragostea.”
62. „Ura este la fel de vătămătoare pentru cel care urăște, precum este pentru cel urât. La fel ca cancerul necontrolat, ura corodează personalitatea și îi mănâncă unitatea vitală. Multe dintre conflictele noastre interioare sunt înrădăcinate în ură.”
63. „Dragostea este cea mai mare forță din univers. Este bătaia inimii cosmosului moral. Cel ce iubește este un participant la ființa lui Dumnezeu.”
64. „Știi, mulți oameni nu se iubesc pe ei înșiși. Și trec prin viață cu conflicte emoționale profunde și bântuitoare. Deci, durata vieții înseamnă că trebuie să te iubești pe tine însuți. Și știi ce înseamnă să te iubești pe tine însuți
. Înseamnă că trebuie să te accepți pe tine însuți.”
65. „Dacă cineva iubește un individ doar din cauza prieteniei sale, el îl iubește de dragul beneficiilor ce vor fi câștigate din prietenie, mai degrabă decât de dragul propriului prieten. În consecință, cel mai bun mod de a te asigura că iubirea este dezinteresată este să ai o dragoste pentru aproapele- dușman de la care nu poți aștepta niciun bine în schimb, ci doar ostilitate și persecuție.”
66. „Nu am ajuns oare într-un asemenea impas în lumea modernă încât trebuie să ne iubim dușmanii – sau altfel
Reacția în lanț a răului – ura care naște ură, războaie care produc mai multe războaie – trebuie să fie întreruptă, altfel vom fi cufundați în abisul întunecat al anihilării”.
67. „Vom egala capacitatea voastră de a provoca suferință cu capacitatea noastră de a îndura suferința. Vom întâlni forța voastră fizică cu forța sufletească. Fă-ne ce vrei. Și vom continua să te iubim.”
Citește și: Citate de dragoste, Citate semnificative Citate

motivaționale Martin Luther King Jr. despre Always Moving Forward

68. „Mamă dragă, într-o zi voi întoarce lumea asta cu susul în jos.”
69. „Dacă moartea fizică este prețul pe care trebuie să-l plătesc pentru a-mi elibera frații și surorile albe de o moarte permanentă a spiritului, atunci nimic nu poate fi mai răscumpărător.”
70. „Cei care nu caută fericirea sunt cel mai probabil să o găsească, deoarece cei care caută uită că cel mai sigur mod de a fi fericiți este să caute fericirea pentru alții.”
71. „Cred că adevărul neînarmat și iubirea necondiționată vor avea ultimul cuvânt în realitate. Acesta este motivul pentru care dreptul, temporar învins, este mai puternic decât răul triumfător.”
72. „Nu putem merge singuri. Și pe măsură ce mergem, trebuie să ne angajăm că vom merge mereu înainte. Nu ne putem întoarce.”
73. „Ne confruntăm acum cu faptul că mâine este azi. Ne confruntăm cu urgența acerbă de acum. În această încurcătură a vieții și istoriei care se desfășoară, „există” așa ceva ca să fie prea târziu. Nu este momentul pentru apatie sau mulțumire. Acesta este un moment pentru acțiuni viguroase și pozitive.”
74. „Pe măsură ce suferințele mele au crescut, mi-am dat seama curând că există două moduri în care puteam răspunde la situația mea – fie să reacționez cu amărăciune, fie să caut să transform suferința într-o forță creatoare. Am decis să urmez acest din urmă curs.”
75. „Avem niște zile grele înainte. Dar acum chiar nu contează pentru mine pentru că am fost pe vârful muntelui. M-am uitat peste și am văzut pământul promis. S-ar putea să nu ajung acolo cu tine. Dar vreau să știți în seara asta că noi, ca popor, vom ajunge în țara promisă.”
Citește și: Moving On Citate

Martin Luther King Jr. Citate despre justiție și drepturile omului

76. „Un drept amânat este un drept refuzat.”
77. „Arcul moral al universului se îndoaie în cotul dreptății.”
78. „Un om moare când refuză să susțină ceea ce este drept. Un bărbat moare când refuză să susțină dreptatea. Un om moare când refuză să ia atitudine pentru ceea ce este adevărat.”
79. „Fiecare pas către scopul dreptății necesită sacrificii, suferință și luptă; eforturile neobosite și preocuparea pasională a unor indivizi dedicați.”
80. „Legea și ordinea există în scopul stabilirii dreptății și, atunci când eșuează în acest scop, devin baraje structurate periculos care blochează fluxul progresului social.”
81. „Este incontestabil și deplorabil că negrii au comis crime, dar sunt crime derivate. Ei sunt născuți din crimele mai mari ale societății albe.”
82. „Tot ce îi spunem Americii este: „Fii fidel la ceea ce ai spus pe hârtie”. Dacă aș locui în China sau chiar în Rusia, sau în orice țară totalitară, poate aș putea înțelege negarea anumitor privilegii de bază ale primului amendament, deoarece ei nu s-au angajat în acest sens acolo. Dar undeva am citit despre libertatea de întrunire. Undeva am citit despre libertatea de exprimare. Undeva am citit despre libertatea presei. Undeva am citit că măreția Americii este dreptul de a protesta pentru drept.”
83. „De asemenea, am venit în acest loc sfințit pentru a aminti Americii de urgența înverșunată de acum. Nu este momentul să vă angajați în luxul de a vă răcori sau să luați medicamentul tranchilizant al gradualismului. Acum este momentul să realizăm promisiunile democrației.”
84. „Tendința contemporană în societatea noastră este de a ne baza distribuția pe penuria, care a dispărut, și de a ne comprima abundența în gurile supraalimentate ale claselor mijlocii și superioare, până când aceștia de prisos. Pentru ca democrația să aibă sensul larg, este necesar să se ajusteze această inechitate. Nu este doar moral, ci este și inteligent. Risipim și degradăm viața umană prin agățarea de gândirea arhaică.”

Citate interesante Martin Luther King Jr. despre Hope

85. „Din muntele disperării, o piatră a speranței.”
86. „Speranța unei lumi sigure și viabile stă în nonconformiștii disciplinați care sunt dedicați dreptății, păcii și fraternității.”
87. „Dacă pierzi speranța, pierzi cumva vitalitatea care continuă să se miște, pierzi acel curaj de a fi, acea calitate care te ajută să mergi mai departe în ciuda tuturor. Și așa că astăzi am încă un vis.”

Citate Martin Luther King Jr. care deschide ochii despre serviciu

88. „Toată lumea poate fi grozavă – pentru că oricine poate sluji. Nu trebuie să ai o diplomă de facultate pentru a servi. Nu trebuie să vă faceți subiectul și verbul să fie de acord să servească. Ai nevoie doar de o inimă plină de har. Un suflet generat de iubire.”
89. „Prima întrebare pe care preotul și levitul au pus-o a fost: „Dacă mă opresc să-l ajut pe acest om, ce mi se va întâmpla
ce se va întâmpla cu el

90. „Suntem predispuși să judecăm succesul în funcție de indicele salariilor noastre sau de dimensiunea mașinilor noastre, mai degrabă decât de calitatea serviciilor noastre și a relației noastre cu omenirea.”
91. „Din când în când mă întreb: „Ce aș vrea să spună
” Aș dori ca cineva să menționeze în acea zi că „Martin Luther King Jr., a încercat să-și dea viața în slujba altora”. Aș dori ca cineva să spună în acea zi că „Martin Luther King Jr., a încercat să iubească pe cineva”.

Citate Martin Luther King Jr. pentru a vă ajuta să vă valorificați munca

92. „Orice ar fi munca din viața voastră, fă-o bine. . Un om ar trebui să-și facă treaba atât de bine încât cei vii, morții și cei nenăscuți să nu o poată face mai bine.”
93. „Nici o muncă nu este nesemnificativă. Toată munca care înalță umanitatea are demnitate și importanță și ar trebui întreprinsă cu o excelență minuțioasă.”
94. „Dacă un om este chemat să fie măturator de străzi, el ar trebui să măture străzile la fel cum a pictat un Michaelangelo, sau Beethoven a compus muzică sau Shakespeare a scris poezie. El ar trebui să măture străzile atât de bine încât toate oștile cerului și pământului să se oprească să spună: „Aici a trăit un mare măturător de străzi care și-a făcut bine treaba.”

Citate Martin Luther King Jr. despre obținerea libertății

95. „Libertatea nu este niciodată dată în mod voluntar de către opresor; trebuie cerut de cei asupriți”.
96. „Să nu căutăm să ne satisfacem setea de libertate bând din paharul amărăciunii și al urii”.
97. „Oamenii asupriți nu pot rămâne asupriți pentru totdeauna. Dorința de libertate se manifestă în cele din urmă.”
98. „Trebuie să ne îndreptăm spatele și să muncim pentru libertatea noastră. Un bărbat nu te poate călăre decât dacă spatele tău este îndoit.”

Citate Martin Luther King Jr. despre lupta sa pentru egalitate

99. „Un vis de egalitate de șanse, de privilegii și de proprietate, larg distribuit; un vis al unui pământ în care oamenii nu vor lua nevoile celor mulți pentru a oferi lux celor puțini.”
100. „Vara înăbușitoare a nemulțumirii legitime a negrului nu va trece până nu va exista o toamnă revigorantă a libertății și egalității.”
101. „Dintre toate formele de inegalitate, nedreptatea în îngrijirea sănătății este cea mai șocantă și inumană.”

Citate Martin Luther King Jr. despre sfârșitul rasismului
102. „Nu se poate aștepta ca trei sute de ani de umilire, abuz și privare să găsească o voce în șoaptă.”
103. „Acum este timpul să deschidem ușile oportunității tuturor copiilor lui Dumnezeu. Acum este momentul să ne ridicăm națiunea de la nisipurile mișcătoare ale nedreptății rasiale la stânca solidă a fraternității.”
104. „Este în regulă să-i spui unui om să se ridice cu propriile sale gheare, dar este o glumă crudă să-i spui unui bărbat fără ghete că ar trebui să se ridice cu propriile sale gheare.”
105. „Albii, trebuie spus sincer, nu depun un efort similar în masă pentru a se reeduca din ignoranța lor rasială. Este un aspect al sentimentului lor de superioritate faptul că oamenii albi din America cred că au atât de puțin de învățat.”
106. „Problema rasismului, problema exploatării economice și problema războiului sunt toate legate între ele. Acestea sunt relele triple care sunt interdependente.”
107. „Acum este momentul să ne ridicăm din valea întunecată și pustie a segregării pe calea luminată de soare a justiției rasiale.”

Citate scurte Martin Luther King Jr.

108. „O minciună nu poate trăi.”
109. „Ura îl distruge pe cel care urăște”.
110. „A vedea nu înseamnă întotdeauna a crede.”
111. „Vine o vreme când tăcerea este trădare.”
112. „Nu există câștig fără luptă.”
113. „O revoltă este limba celor neauziți.”
114. „Nimeni nu are dreptul să plouă peste visele tale.”
Citește și: Citate scurte Citate

Martin Luther King Jr. pentru a te ajuta să trăiești viața pe care o meriți
115. „Calitatea, nu longevitatea, a vieții cuiva este importantă.”
116. „Nu este nimic mai tragic decât să găsești un individ blocat în lungimea vieții, lipsit de lățime.”
117. „Fiecare om trăiește în două tărâmuri: cel intern și cel extern. Internul este acel tărâm al scopurilor spirituale exprimate în artă, literatură, morală și religie. Externul este acel complex de dispozitive, tehnici, mecanisme și instrumente prin care trăim.”
118. „Vine o vreme când oamenii se obosesc să fie împinși din lumina strălucitoare a soarelui din iulie al vieții și lăsați în picioare în mijlocul frigului pătrunzător al unui noiembrie alpin.”
119. „Un individ nu a început să trăiască până când nu se poate ridica dincolo de limitele înguste ale preocupărilor sale individualiste la preocupările mai largi ale întregii omeniri.”
120. „Proprietatea este menită să slujească vieții și oricât de mult o înconjurăm cu drepturi și respect, ea nu are ființă personală. Este o parte a pământului pe care omul merge. Nu este om.”

Înțeleptul Martin Luther King Jr. Citate despre cum să-ți folosești puterea pentru a fi un bun lider

121. „Puterea noastră științifică a depășit puterea noastră spirituală. Avem rachete ghidate și oameni greșiți.”
122. „Un lider autentic nu este un cautator de consens, ci un modelator de consens.”
123. „Nu mă interesează puterea de dragul puterii, dar mă interesează puterea care este morală, care este corectă și care este bună.”
124. „Întrebarea nu este dacă vom fi extremiști, ci ce fel de extremiști vom fi. Națiunea și lumea au mare nevoie de extremiști creativi.”
125. „Puterea fără iubire este nesăbuită și abuzivă, iar iubirea fără putere este sentimentală și anemică. Puterea în cea mai bună formă este iubirea care pune în aplicare cerințele dreptății, iar dreptatea în cea mai bună măsură este puterea de a corecta tot ceea ce stă împotriva iubirii.”

Martin Luther King Jr. Citate despre valoarea educației și gândirea critică

126. „Funcția educației este de a învăța să gândească intens și să gândească critic. Inteligența plus caracterul – acesta este scopul adevăratei educații.”
127. „Rareori găsim bărbați care se angajează de bunăvoie într-o gândire dură și solidă. Există o căutare aproape universală pentru răspunsuri simple și soluții pe jumătate coapte. Nimic nu îi doare pe unii oameni mai mult decât a trebui să se gândească.”
128. „Dacă nu suntem atenți, colegiile noastre vor produce un grup de propagandiști apropiati, neștiințifici, ilogici, consumați de acte imorale. Fiţi atenţi, ‘fraţilor!’ Aveți grijă, profesori!”

Martin Luther King Jr. Citate provocatoare despre frică

129. „Negrul are nevoie de omul alb pentru a-l elibera de fricile lui. Omul alb are nevoie de neg pentru a-l elibera de vina lui.”
130. „Deci sunt fericit în seara asta. Nu sunt îngrijorat de nimic. Nu mă tem de niciun bărbat. Ochii mei au văzut slava venirii Domnului!”
131. „Omul blând la minte se teme întotdeauna de schimbare. Se simte în siguranță în status quo și are o teamă aproape morbidă de nou. Pentru el, cea mai mare durere este durerea unei idei noi.”
132. „Oamenii nu se înțeleg pentru că se tem unii de alții; se tem unul de altul pentru că nu se cunosc; nu se cunosc pentru că nu au comunicat între ei.”

Martin Luther King Jr. Citate despre război și pace

133. „Adevărata pace nu este doar absența tensiunii; este prezența dreptății”.
134. „Trecutul este profetic prin aceea că afirmă cu voce tare că războaiele sunt niște dălți sărace pentru a crea zile de mâine pașnice.”
135. „Nu este suficient să spunem că nu trebuie să ducem război. Este necesar să iubim pacea și să te sacrifici pentru ea.”
136. „Trebuie să ne concentrăm nu doar pe expulzarea negativă a războiului, ci pe afirmarea pozitivă a păcii.”
137. „Pacea nu este doar un scop îndepărtat pe care îl căutăm, ci un mijloc prin care ajungem la acel scop.”
138. „Nonviolența înseamnă evitarea nu numai a violenței fizice exterioare, ci și a violenței interne a spiritului. Nu numai că refuzi să împuști un bărbat, dar refuzi să-l urăști.”
139. „Principiul autoapărării, chiar și implicând arme și vărsare de sânge, nu a fost niciodată condamnat, nici măcar de Gandhi.”
140. „Nonviolența este un angajament absolut față de calea iubirii. Dragostea nu este o lovitură emoțională; nu este sentimentalism gol. Este revărsarea activă a întregii sale ființe în ființa altuia.”
141. „Nonviolența este o armă puternică și dreaptă, care taie fără să rănească și înnobilează pe omul care o mânuiește. Este o sabie care vindecă.”
142. „Dacă vrem să avem pace pe pământ, loialitățile noastre trebuie să devină mai degrabă ecumenice decât secționale. Loialitățile noastre trebuie să depășească rasa noastră, tribul nostru, clasa noastră și națiunea noastră; și asta înseamnă că trebuie să dezvoltăm o perspectivă mondială.”
143. „Violența este imorală pentru că se dezvoltă mai degrabă pe ură decât pe iubire – violența ajunge să se învingă pe sine. Creează amărăciune în supraviețuitori și brutalitate în distrugători.”
144. „Noi, cei care ne angajăm în acțiuni directe nonviolente, nu suntem creatorii tensiunii. Pur și simplu aducem la suprafață tensiunea ascunsă care este deja vie.”
145. „Una dintre cele mai mari victime ale războiului din Vietnam este marea societate – doborâtă pe câmpul de luptă din Vietnam.”
146. „Violența ca modalitate de a realiza justiția rasială este atât nepractică, cât și imorală. Nu țin cont de faptul că violența aduce adesea rezultate de moment. Națiunile și-au câștigat frecvent independența în luptă. Dar, în ciuda victoriilor temporare, violența nu aduce niciodată pace permanentă.”

Mai multe Citate Martin Luther King Jr. despre susținerea sa

147. „Dacă vrem să mergem înainte, trebuie să ne întoarcem și să redescoperim acele valori prețioase – că toată realitatea se bazează pe baze morale și că toată realitatea are control spiritual.”
148. „Dacă vreau să compun sau să scriu sau să mă rog sau să predic bine, trebuie să fiu supărat. Atunci tot sângele din venele mele este agitat și înțelegerea mea este ascuțită.”
149. „O națiune sau civilizație care continuă să producă bărbați blândi își cumpără propria moarte spirituală pe plan de rate.”
150. „Lașitatea pune întrebarea, este în siguranță
Actualitatea pune întrebarea, este politică
Vanitatea pune întrebarea, este populară
Dar conștiința pune întrebarea, este corectă
Și vine un moment când cineva trebuie să ia o poziție care nu este nici sigur, nici politic, nici popular, dar trebuie să o luăm pentru că este corect.”

Crezi că putem eradica complet inechitatea
Martin Luther King Jr. și-a obținut doctoratul în teologie la Universitatea din Boston. De asemenea, a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Dexter Avenue din Montgomery, Alabama.
În 1963, discursul său I Have a Dream la Lincoln Memorial a inspirat mii de oameni. Acest lucru a dus la adoptarea Legii privind drepturile civile din 1964 și a Legii privind drepturile de vot din 1965. Aceste lucruri arată doar cât de monumentală este influența sa pentru oameni.
Martin Luther King Jr. a susținut ceea ce credea, indiferent cât de greu a fost să continui. Și-a dedicat viața susținerii sale și a declanșat schimbarea prin proteste nonviolente. La fel ca și el, să ne susținem cu toții și să rămânem fermi ori de câte ori diferite provocări ne zguduie viața.
Care dintre aceste citate de Martin Luther King Jr. v-a stârnit patriotismul
Mai aveți citate pe care doriți să le adăugați
Vă rugăm să le lăsați în secțiunea de comentarii de mai jos.