Aflați mai multe despre diferite aspecte ale vieții și culturii prin aceste citate Timothy Leary.
Timothy Leary a fost un psiholog și scriitor american. Și ca psiholog, drogurile psihoactive și impactul lor asupra minții umane au fost printre multele sale pasiuni.
Unul dintre obiectivele sale principale a fost să înțeleagă cum drogurile ne pot extinde capacitățile minții.
Aflați despre perspectiva sa unică prin această listă.
Suntem siguri că veți descoperi câteva idei care vă deschid ochii prin Timothy Leary!
Începeți să citiți aici.
Și nu uitați să verificați aceste citate Ram Dass și citate Terence McKenna.

Cele mai bune citate Timothy Leary

1. „Viața este evitarea plictiselii și a rutinei.”
2. „Dacă nu vă place ceea ce faceți, puteți oricând să vă ridicați acul și să vă mutați într-o altă canelură.”
3. „Pentru a-ți folosi capul, trebuie să-ți ieși din minți.”
4. „Programul este o hartă de călătorie, o serie de semnale, care, la fel ca radioul pilotului, oferă informațiile de bază de orientare necesare călătoriei.”
5. „Am lăsat instrucțiuni specifice că nu vreau să fiu adus înapoi în timpul unei administrații republicane.”
6. „Femeilor care caută să fie egale cu bărbații le lipsește ambiția.”
7. „Drogurile sunt religia oamenilor
. Singura speranță este drogul.”
8. „Ești la fel de tânăr ca ultima dată când te-ai răzgândit.”
9. „Astăzi aproape toată lumea este afectată de creier de educația noastră, care este concepută pentru a produce automate docili.”
10. „Recunoaște-l. Tu nu ești ca ei. Nici măcar nu ești aproape. S-ar putea să te îmbraci ocazional ca unul dintre ei, să te uiți la aceleași emisiuni de televiziune fără minte ca și ei, poate chiar să mănânci uneori același fast-food. Dar se pare că, cu cât încerci să te încadrezi mai mult, cu atât te simți mai mult ca un străin, urmărind „oamenii normali” în timp ce își desfășoară existența automată.”
11. „Îți place sau nu, suntem cu toții extratereștri insectoizi care se afundă în corpurile noastre urbanoide.”
12. „Crește odată cu fluxul.”
13. „Gândește-te singur. Pune la îndoială autoritatea.”
14. „Fiecare religie are propriul mod de a te face să te simți ca o victimă. Creștinii spun: „Ești un păcătos și ar fi bine să-ți închizi fermoarul la pantaloni și să dai banii papei, iar noi îți dăm o cameră sus în hotelul din cer”.
15. „Există trei efecte secundare ale acidului: îmbunătățirea memoriei pe termen lung, scăderea memoriei pe termen scurt și pe al treilea îl uit.”
Înrudit: Citate Jane Elliott Citate

celebre Timothy Leary

16. „Universul este un test de inteligență.”
17. „Avem de-a face cu generația cel mai bine educată din istorie. Dar au creierul îmbrăcat, fără unde să meargă.”
18. „LSD este un medicament psihedelic care provoacă ocazional comportament psihotic la persoanele care nu l-au luat.”
19. „Inteligenta este afrodisiacul suprem.”
20. „Declar că Beatles sunt mutanți – prototipuri de agenți evoluționari trimiși de Dumnezeu, înzestrați cu o putere misterioasă de a crea o nouă specie umană, o rasă tânără de oameni liberi care râd.”
21. „Emoțiile sunt cea mai joasă formă de conștiință.”
22. „Nu poți folosi limbajul fluturelui pentru a comunica cu omizile.”
23. „A învăța cum să operezi un suflet înseamnă să ia timp.”
24. „Șapte milioane de oameni am activat și doar o sută de mii au venit să-mi mulțumească.”
25. „Cel mai important lucru pe care îl faci în viața ta este să mori.”
26. „M-am considerat întotdeauna. Când am aflat ce înseamnă cuvântul, m-am considerat întotdeauna un păgân.”
27. „Misiunea noastră a fost să răsturnăm această civilizație prostească și judecăcioasă. Și a funcționat.”
28. „Orice este posibil după miezul nopții.”
29. „Am învățat mai multe despre psihologie în cele 5 ore în care am luat aceste ciuperci decât în ​​ultimii 15 ani de studiu și cercetare în psihologie.”
Înrudit: Citate Aldous Huxley Citate

inspiraționale Timothy Leary

30. „Informația este putere.”
31. „Asumă-ți responsabilitatea pentru a-ți face propria viață frumoasă.”
32. „Toată lumea poartă o piesă din puzzle. Nimeni nu intră în viața ta prin simplă coincidență. Crede în instinctele tale. Faceți neașteptat. Găsiți-i pe ceilalți.”
33. „Dă morții un nume mai bun sau mori încercând.”
34. „Sfatul meu pentru oamenii de astăzi este următorul: dacă iei în serios jocul vieții, dacă îți iei sistemul nervos în serios, dacă iei organele de simț în serios, dacă iei în serios procesul energetic, trebuie să pornești, acordați-vă și renunțați.”
35. „O confruntare cu divinitatea – propria ta inteligență superioară – te va schimba, iar unii oameni nu vor schimbarea.”
36. „Dacă vrei să schimbi felul în care oamenii îți răspund, schimbă felul în care răspunzi oamenilor.”
37. „Ești un suflet puternic, nelimitat și etern, care este aici pentru a se bucura de experiența creativității și pentru a contribui la evoluția umanității.”
38. „Ești un zeu. Poartă-te ca unul!”
39. „Abandonează-te — detașează-te de drama socială exterioară, care este la fel de deshidratată și ersatz ca TV. Porniți – găsiți un sacrament care vă întoarce la templul lui Dumnezeu, propriul vostru trup. Fă-te sus. Acordați-vă — renașteți. Reveniți să vă exprimați.”

Citate Timothy Leary despre droguri
40. „La un moment dat, dispozitivele de modificare a conștiinței precum microscopul și telescopul au fost incriminate exact din aceleași motive pentru care plantele psihedelice au fost interzise în anii următori. Ele ne permit să privim bucăți și zone de haos.”
41. „O experiență psihedelică este o călătorie către noi tărâmuri ale conștiinței.”
42. „Pur și simplu nu poți înțelege drogurile psihedelice, care activează creierul, decât dacă înțelegi ceva despre computere.”
43. „Nu există droguri rele. Sunt pur și simplu oameni proști care nu știu să le folosească.”
44. „Oamenii mă întreabă de câte ori am luat LSD și nu număr. Dar este același lucru când mă întreabă de câte ori am făcut dragoste. Răspunsul este, nu suficient.”
45. „LSD, folosit cu înțelepciune de către profesioniști, ar putea reprograma suficiente sisteme nervoase pentru a accelera.”
46. ​​„A urma viața religioasă astăzi fără a folosi droguri psihedelice este ca și cum ai studia astronomia cu ochiul liber pentru că așa făceau în secolul I d.Hr.”
47. „Desigur, drogul nu produce o experiență transcendentă. Acționează doar ca o cheie chimică – deschide mintea, eliberează sistemul nervos de tiparele și structurile sale obișnuite.”
48. „Acidul nu este pentru orice creier. Doar cei sănătoși, fericiți, sănătoși, frumoși, plini de speranță, plini de umor, de mare viteză ar trebui să caute aceste experiențe. Acest elitism este total autodeterminat. Dacă nu sunteți încrezător în sine, auto-dirijat, auto-selectat, vă rugăm să vă abțineți.”
49. „Sunt 100% în favoarea folosirii inteligente a drogurilor și 1000% împotriva consumului necugetat al acestora, fie că este cafeină sau LSD. Iar drogurile nu sunt esențiale în viața mea.”
50. „Exprimă psihedelicul cu ciberneticul.”

Citate Timothy Leary pentru a afla mai multe despre divinitate

51. „Toate religiile sunt jachete de drept, jachete pentru cei hetero.”
52. „După ce porniți, nu vă petreceți restul vieții contemplând minunile interioare. Începeți imediat să vă exprimați revelația prin acte de frumusețe. Aceasta face parte din religia noastră – glorificarea, interpretarea, exprimarea a ceea ce ați învățat.”
53. „Cuvântul „religie” se definește frumos, desigur. Se traduce „a lega” din cuvântul latin „re”, care înseamnă spate, iar „ligare” înseamnă „a lega”.
54. „Există trei procese implicate pe care fiecare profesor spiritual le-a transmis omenirii în ultimele mii de ani. În primul rând, priviți în interiorul gloriei în revelație. În al doilea rând, apoi exprimă-l în acte de glorie în exterior. Și în al treilea rând, detașează-te de tribul actual.”
55. „Limba lui Dumnezeu nu este engleza sau latină. Limbajul lui Dumnezeu este celular și molecular.”
56. „Rugăciunea este o comunicare extatică cu computerul tău de navigație interior.”
57. „Creștinismul fundamentalist face apel la oameni tribali pre-civilizați, prudenți, care nu sunt pregătiți pentru plăcerile feudale urbane.”
58. „Există doar supunere sau erezie. Cuvântul Islam înseamnă „supunere”. Poziția de bază a creștinismului este îngenuncherea. fă-se voia Ta.”
59. „Sacramentele sunt tehnici vizibile și tangibile pentru a te aduce aproape de propria ta divinitate.”
60. „Dumnezeu #1 este inteligența unicelulară – creierul colaborativ care știe să conducă un protozoar simplu. Primul Dumnezeu este Dumnezeul unicelular. Primul și original meșteșug al lui Dumnezeu este protozoare.”

Citate Timothy Leary despre cunoștințele fundamentale

61. „Filosofia este un sport de echipă. Învățând cum să-ți operezi creierul, învățând cum să-ți operezi mintea, învățând cum să reproiectezi haosul.”
62. „Cred că cei care s-au născut după Hiroshima vor crea o nouă filozofie care va schimba dramatic condiția umană.”
63. „Scopul unei vieți inteligente, potrivit lui Socrate, este de a continua căutarea filosofică – de a-și crește cunoștințele despre sine și despre lume.”
64. „Ne-am gândit la istorie la Harvard. Crezând că era vremea viziunilor, știind că America a rămas fără filozofie, că era nevoie de o nouă metafizică empirică, tangibilă.”
65. „Milioane de americani au acceptat „filozofia capului”, convingerea că ego-ul și realitatea socială sunt ficțiuni neuronale.”
66. „În era informației, nu predai filozofie așa cum se făcea după feudalism. Îl executați. Dacă Aristotel ar fi în viață astăzi, ar avea un talk-show.”
67. „Și a apărut o nouă filozofie numită fizică cuantică, care sugerează că funcția individului este de a informa și de a fi informat.”

Citate Timothy Leary despre politică
68. „O țară condusă de lege este o țară ruinată de avocați. Din punct de vedere neurologic, este imposibil ca un avocat sau un militar să gândească creativ sau să acționeze în armonie cu natura.”
69. „Așa cum fiecare film de la Hollywood este realizat de producători, care dețin întotdeauna un control strâns asupra întreprinderii și culeg partea leului din profituri, la fel este și industria haiducilor gestionată de avocați.”
70. „Civilizația americană – din anumite motive biblice explicite – aparent cere ca liderii săi, eroii săi politici să fie sacrificați public.”
71. „Infracționalitatea plătește, totuși, și frumos, pentru avocații care produc emisiunea națională crime-păcat.”
72. „Civilizația este insuportabilă, dar este mai puțin insuportabilă în vârf.”
73. „Unul dintre multele aspecte curioase ale culturii americane este absența unei clase „superioare”, a unei societăți „înalte” și a aristocrației „hedoniste”.
74. „Nimeni nu înțelege niciodată ce face un pionier.”
75. „Adepții nu se plac, desigur. De aceea se târăsc. Iar stăpânii nu au decât dispreț față de servitorii lor, motiv pentru care le impun astfel de jene colorate.”
76. „Secolul al XX-lea poate găsi statutul istoric ca epoca în care omul a început să se studieze pe sine ca fenomen științific.”

Citate profunde Timothy Leary pentru auto-descoperirea

77. „Aștept cu nerăbdare cea mai fascinantă experiență din viață – care este pe moarte.”
78. „Scopul vieții umane este să te cunoști pe tine însuți”.
79. „Mișcarea este focul vieții din care venim cu toții. Alatura-te. Este o parte din tine.”
80. „Curajul este cheia creativității și a oricărei renunțări la structura ego-ului.”
81. „Învață cum să te pui într-o stare de vulnerabilitate, deschidere la minte, haotică, confuză, vulnerabilă pentru a te informa.”
82. „Ne trăim viața din AZ, dar uităm de celelalte 24 de litere.”
83. „Un om fără dreptate este o fiară, iar un om care s-ar face fiară uită durerea de a fi om.”
84. „Toată suferința este cauzată de a fi în locul greșit. Dacă ești nemulțumit unde ești, mișcă-te.”
85. „Trei cuvinte ale mele preferate în limba engleză sunt „Nu știu”, pentru că de fiecare dată când le spun, învăț ceva nou.”
86. „Începe o nouă secvență de comportament care să reflecte viziunea ta.”

Citate Timothy Leary despre moarte

87. „Atunci când comportamentul și conștiința individului sunt legate de o secvență de rutină de acțiuni externe, el este un robot mort și este timpul ca el să moară și să renaască.”
88. „A trăi, a muri și a gândi – toate sunt sporturi de echipă.”
89. „Actul de plimbare este simbolul „fii aici acum”, iar plimbarea cu metroul este cea mai acută formă a acesteia. Adică viitorul tău este chiar înaintea ta, trecutul explodează în spatele tău, trezirea ta dispare, urmele tale sunt spălate de pe nisip. Este un act neproductiv, nedepletiv, care este făcut doar pentru valoarea dansului în sine. Și acesta este destinul omului.”

Citate Timothy Leary pentru a vă ajuta să faceți față emoțiilor
90. „Atenție la emoții. Orice copil îți poate spune asta. Atenție la persoana emoțională. El este un nebun zguduitor.”
91. „Nu ai încredere în nimeni care vine emoțional.”
92. „Toate emoțiile se bazează pe frică.”
93. „Singura stare în care putem învăța, armoniza, crește, contopi, uni, înțelege este absența emoției. Aceasta se numește fericire sau extaz, obținută prin centrarea emoțiilor.”
94. „Emoțiile sunt cauzate de secrețiile biochimice din organism pentru a servi în timpul stării de urgență acută.”
95. „Acțiunile emoționale sunt cea mai contractată, restrânsă și periculoasă formă de comportament.”
96. „Persoana emoțională nu poate gândi și nu poate efectua nicio acțiune de joc eficientă decât în ​​acte de agresiune fizică și forță.”
97. „Marea lovitura a experienței mistice, lovitura exultante, extatică, este ușurarea bruscă de presiunea emoțională.”
98. „Emoțiile creează dependență, narcotice și stupefiante.”
99. „Ți-ai imaginat că ar putea exista emoții în rai
Emoțiile sunt strâns legate de jocurile ego-ului. Verifică-ți emoțiile la ușa paradisului.”

Citate Timothy Leary despre riscurile iubirii

100. „Poezia și ficțiunea romantică din ultimii 200 de ani ne-au orbit destul de mult la faptul că emoțiile sunt o formă activă și dăunătoare de stupoare.”
101. „Iubirea conștientă nu este o emoție; este o contopire senină cu tine însuți, cu alți oameni, cu alte forme de energie. Dragostea nu poate exista într-o stare emoțională.”
102. „Secretul este păcatul originar. Frunza de smochin din Grădina Edenului. Crima de bază împotriva iubirii.”
103. „Închide ochii și ascultă. Aflați că este cel mai vechi mesaj de dragoste, pace și râs, și încredere în Dumnezeu și nu vă faceți griji. Ai încredere în viitor, nu te certa, ai încredere în copiii tăi și nu-ți face griji pentru că totul este frumos și corect.”
104. „Dacă asculți de neurologi și psihiatri, nu te-ai îndrăgosti niciodată.”

Citate Timothy Leary despre mintea umană

105. „Fie că experimentați raiul sau iadul, amintiți-vă că mintea voastră este cea care le creează.”
106. „Poți fi oricine de data asta.”
107. „Am tradus învățătura hindusă de bază conform căreia totul este o iluzie în adevărul neurologic modern că totul este o născocire a propriului tău creier.”
108. „În esență, există un univers în creierul tău. Numărul de conexiuni posibile în interiorul creierului tău este nelimitat. Și pe măsură ce oamenii au învățat să aibă mai mult acces managerial și creativ direct la creierul lor, ei au dezvoltat, de asemenea, matrici sau rețele de oameni care comunică electronic.”
109. „Ca ghid și protecție, ruginește-ți divinitatea, ai încredere în creierul tău.”
110. „Utilizarea corectă a creierului nu este susținută de guvernele federale și nici de corporațiile uriașe implicate în profituri financiare serioase de la o populație spălată și sclavizată.”
111. „Creierul nu este o mașină oarbă, reactivă, ci un bio-computer complex și sensibil pe care îl putem programa. Și dacă nu ne asumăm responsabilitatea programării, atunci va fi programat fără să vrea, din întâmplare sau de mediul social.”
112. „Creierul este cheia, creierul este sursa, creierul este Dumnezeu. Tot ceea ce fac oamenii este neuroecologie.”
113. „Ori de câte ori aveți îndoieli, opriți-vă mintea, relaxați-vă, plutiți în aval.”
114. „Conștiința liberă nu trebuie decât să audă și să-și amintească învățăturile pentru a fi eliberată.”
115. „De-a lungul istoriei omenirii, pe măsură ce specia noastră s-a confruntat cu faptul înspăimântător, terorizant că nu știm cine suntem sau unde ne îndreptăm în acest ocean de haos, au fost autoritățile, politicile, religioase, autoritățile educaționale care au încercat să ne consoleze dându-ne ordine, reguli, reglementări, informând, formându-ne în minte viziunea lor asupra realității.”
116. „Ar trebui să fie avertizați că, dacă intri în acest templu, te vei confrunta cu o activare fulgerătoare a creierului tău. Nu vei fi niciodată la fel.”

Citate Timothy Leary despre realitate

117. „Orice realitate este o opinie. Ne alcătuim propria noastră realitate.”
118. „Amintiți-vă, dincolo de electricitatea care curge neliniștită a vieții este realitatea supremă.”
119. „Realitatea interioară este cu siguranță mai importantă decât realitatea exterioară.”
120. „Nu putem studia creierul – instrumentul pentru a fabrica realitățile pe care le locuim și pentru a folosi constructele mentale ale trecutului.”
121. „Exisți cu adevărat doar atunci când ești într-un domeniu, împărtășind și schimbând informații. Tu creezi realitățile pe care le locuiești.”
122. „Când înveți pe cineva cum să performeze în mod creativ, îi extinzi potențialul de a experimenta mai mult și mai bogat.”

Citate Timothy Leary despre Cyberspace și lumea de azi

123. „Există conexiuni directe între creier sau computer. Puteți pur și simplu să vă conectați și să vă pilotați creierul în spațiul cibernetic.”
124. „PC-ul este LSD-ul anilor ’90.”
125. „Nivelul de inteligență a crescut enorm, deoarece oamenii gândesc și comunică în termeni de ecrane, și nu în cărți cu litere.”
126. „Când oamenii critică generația de computere, generația de înaltă tehnologie și spun că neglijează corpul – ei bine, mergi printr-un campus universitar și vei vedea cel mai sănătos, cel mai conștient din punct de vedere fizic și cel mai alert grup de ființe umane pe care am m-am întâlnit vreodată. Nu sunt tocilari deloc.”
127. „Omul nu poate evolua din capota cuiva de robot până când își dă seama cât de total a fost robotizat.”
128. „O mare parte din acțiunea reală are loc în ceea ce se numește spațiul cibernetic. Oamenii au învățat cum să pornească, să activeze și să-și transmită creierul.”

Citate profunde Timothy Leary despre existența și comportamentul uman

129. „Când cunoașterea noastră sistematică a comportamentului expresiv uman este mai avansată, va fi posibil să studiem documentele literare și istorice din trecut și să stabilim opiniile exprimate și implicite ale personalității care au determinat comportamentul strămoșilor noștri.”
130. „Rolul anxietății în dezvoltarea personalității umane este central și este complicat dincolo de înțelegerea noastră.”
131. „Ceea ce ființele umane își doresc în mod conștient este adesea în contradicție cu rezultatele pe care modelele lor reflexe le creează automat.”
132. „Ființele umane au dreptul de a-și schimba conștiința și este inadmisibil și absolut greșit ca orice guvern sau orice persoană să stea în calea cuiva care alege să-și schimbe conștiința.”
133. „Omul nu poate înțelege ritmurile și semnificațiile lumii exterioare până când nu stăpânești dialectele corpului.”
134. „Direcția generală a evoluției este de a produce o creatură cu mai multe creiere care se imprimă în serie, capabilă să-și descifreze propriul program, să creeze tehnologia de a părăsi planeta și de a trăi în mini-lumi post-terestre și de a decoda sectoarele îmbătrânite ale codul ADN. Astfel, asigurând nemurirea și acționați în armonie cu etapele evoluției viitoare.”
135. „Adevărul materiei este că toate formele aparente ale materiei și corpului sunt grupuri momentane de energie. Suntem puțin mai mult decât licăriri pe un ecran de televiziune multidimensional. Această realizare experimentată direct poate fi încântătoare. Te trezești brusc din amăgirea unei forme separate și te cuplezi la dansul cosmic. Conștiința alunecă de-a lungul matricelor undelor, în tăcere cu viteza luminii.”
136. „Conștiința este alterată de evenimente fizice și obiecte fizice, care afectează organele mele de simț sau pe care le introduc în corpul meu.”
137. „Acea manifestare intermediară a procesului divin pe care noi o numim codul ADN a petrecut ultimele două miliarde de ani făcând această planetă o grădină a Edenului.”
138. „Există o limită neliniștită între ceea ce este exterior și ceea ce este interior, iar această limită este definită exact de organele de simț și piele și de introducerea lucrurilor externe în propriul meu corp.”
139. „Cel mai bun prieten al omului este dogma lui.”
140. „Oamenii folosesc cuvântul „natural”. Ceea ce este natural pentru mine sunt aceste specii botanice care interacționează direct cu sistemul nervos.”
141. „Surferii sunt „aruncătorii” omenirii, nu dâra. Ei nu sunt oaia neagră a umanității, ci futuriștii pe care îi conduc spre locul unde își dorește în cele din urmă să ajungă.”

Citate Timothy Leary despre știință și inteligență

142. „Ficțiunile științifico-fantastice sunt suprimate numai atunci când sunt susceptibile de a contribui cu mai multe cunoștințe și libertate decât ortodoxiile defensive pe care le contestă.”
143. „Pericolul descoperirii interioare este un pericol pentru instituție.”
144. „Mai înaltă a fost întotdeauna traiectoria evoluției inteligente.”
145. „La fiecare nivel, există opt etape ale inteligenței. Trebuie să-ți pornești creierul la circuitele care sunt folosite la acel nivel de inteligență. Și există modalități de a schimba creierul uman în diferite etape. Lucrurile care îți schimbă creierul se numesc „droguri”.
146. „Se pare că locuim într-un univers format dintr-un număr mic de elemente, particule sau bucăți care se învârte în nori haotici, ocazional grupându-se în configurații temporare logice geometric. ”
147. „Pentru a descrie elementele externe, devii om de știință. Pentru a descrie o experiență, devii un artist.”
148. „Știința este o metaforă.”
149. „Ritualul este pentru științele interne ceea ce experimentul este pentru științele externe.”
150. „Am vrut să științesc miturile și să mitologizez știința.”

Ce crezi despre citatele lui

Timothy Leary Timothy Leary a devenit un simbol al contraculturii datorită susținerii deschise a substanțelor psihedelice. De asemenea, a fost numit un erou al intelectului american.
A fost un avocat al drogurilor, dar perspectivele sale au mai multe scopuri, deoarece acoperă realismul și cultura vieții reale. El a oferit inspirație și încurajare altora prin noutățile și intuițiile sale.
Cărțile și opiniile lui Timothy Leary nu se concentrează doar pe sprijinul său fervent pentru droguri. De asemenea, îi influențează pe cititorii săi să aprecieze modul în care mintea umană poate fi unică și se poate extinde în continuare odată cu utilizarea drogurilor psihoactive. Și-a folosit scrisul ca o platformă pentru a împărtăși lumii în ce credea și ceea ce a descoperit.
Ce părere aveți despre ideile lui Timothy Leary
Ce ai învățat de la el
Spune-ne în comentariile de mai jos.