Aceste 150 de citate Deepak Chopra vă vor ajuta să rămâneți pozitiv, să creșteți productivitatea și să vă sporiți entuziasmul.
Deepak Chopra este un autor și un puternic susținător al medicinei alternative. Și-a folosit profesia de profesor ca una dintre platformele sale pentru a-și împărtăși înțelepciunea, credințele și viziunea asupra lumii.
Am adunat câteva dintre versurile noastre preferate care vă vor învăța despre viață și despre tot ce veți întâlni în timp ce trăiți pe acest pământ. Meditează la mesajele sale puternice și citește întreaga colecție de mai jos.
Să începem.
Și asigurați-vă că citiți aceste citate Ram Dass și Eckhart Tolle.

Cele mai bune citate Deepak Chopra

1. „Trebuie să găsești locul în tine în care nimic nu este imposibil.”
2. „De fiecare dată când ești tentat să reacționezi în același mod vechi, întreabă dacă vrei să fii prizonierul trecutului sau un pionier al viitorului.”
3. „Pur și simplu, cu o schimbare a minții, îți poți schimba viața.”
4. „Dacă încerci să scapi de frică și furie fără să le cunoști semnificația, ele vor deveni mai puternice și se vor întoarce.”
5. „Cel mai creativ act pe care îl vei întreprinde vreodată este actul de a te crea pe tine însuți.”
6. „Viața îți oferă suficient timp pentru a face tot ce vrei să faci dacă rămâi în momentul prezent.”
7. „Folosirea iubirii este de a vindeca. Când curge fără efort din adâncul sinelui, iubirea creează sănătate.”
8. „Nu există piese suplimentare în univers. Toată lumea este aici pentru că are un loc de umplut și fiecare piesă trebuie să se potrivească în marele puzzle.”
9. „Frica de moarte vine dintr-o conștientizare limitată.”
10. „Când faci o alegere, schimbi viitorul.”
11. „În loc să gândiți în afara cutiei, scăpați de cutie.”
12. „Dacă te concentrezi pe succes, vei avea stres. Dar dacă urmărești excelența, succesul va fi garantat.”
13. „Chiar și atunci când crezi că ți-ai gândit viața, se întâmplă lucruri care îți modelează destinul în moduri pe care poate nu ți-ai fi imaginat niciodată.”
14. „Viitorul nostru este creat din alegerile pe care le facem în fiecare minut.”
15. „Cel mai mare mister al existenței este existența însăși.”

Citate inspiraționale Deepak Chopra

16. „Dragostea nu are nevoie de rațiune. Vorbește din înțelepciunea irațională a inimii.”
17. „Dacă te predai incertitudinii, nimic nu merge prost.”
18. „Nu încerca să conduci râul.”
19. „Nu poți face alegeri pozitive pentru tot restul vieții fără un mediu care să facă acele alegeri ușoare, naturale și plăcute.”
20. „Toate marile schimbări sunt precedate de haos.”
21. „Mergi mereu cu pasiunile tale. Nu vă întrebați niciodată dacă este realist sau nu.”
22. „Pentru a dobândi adevărata putere de sine, trebuie să te simți sub nimeni, să fii imun la critici și să fii neînfricat.”
23. „Numai tu ești judecătorul valorii tale și scopul tău este să descoperi o valoare infinită în tine, indiferent de ce crede altcineva.”
24. „A ține orice este ca și cum să-ți ții respirația. Te vei sufoca. Singura modalitate de a obține ceva în universul fizic este renunțând la el. Lasă-te și va fi al tău pentru totdeauna.”
25. „Alegerile pe care le faci astăzi îți proiectează viitorul.”
26. „Dar adevăratul secret al unei sănătăți bune pe tot parcursul vieții este de fapt opusul: lasă-ți corpul să aibă grijă de tine.”
27. „Dacă ești cu adevărat spiritual, atunci ar trebui să fii total independent de părerile bune și rele ale lumii – ar trebui să ai încredere în tine.”
28. „Scopul vieții este extinderea fericirii.”
29. „Nici o soluție nu poate fi găsită niciodată alergând în trei direcții diferite.”
30. „Oamenii fac tot ce pot de la propriul lor nivel de conștiință.”

Citate Deepak Chopra despre îmbrățișarea schimbării și transformării

31. „Trecutul a dispărut, viitorul nu este aici, acum sunt liber de ambele. Chiar acum, aleg bucuria.”
32. „În procesul de a da drumul, vei pierde multe lucruri din trecut, dar te vei regăsi pe tine însuți. Va fi un sine permanent, înrădăcinat în conștientizare și creativitate. Odată ce ai capturat asta, ai capturat lumea.”
33. „Orice relații ai atras în viața ta în acest moment, sunt tocmai cele de care ai nevoie în viața ta în acest moment. Există un înțeles ascuns în spatele tuturor evenimentelor, iar acest sens ascuns servește propriei evoluții.”
34. „Modul în care gândești, felul în care te comporți, felul în care mănânci, îți poate influența viața cu 30 până la 50 de ani.”
35. „Cea mai bună utilizare a imaginației este creativitatea. Cea mai proastă utilizare a imaginației este anxietatea.”
36. „Trebuie să trecem dincolo de zgomotul constant al ego-ului, dincolo de instrumentele logicii și ale rațiunii, către locul nemișcat și calm din noi: tărâmul sufletului.”
37. „Cele mai înalte niveluri de performanță vin la oameni care sunt centrați, intuitivi, creativi și reflexivi – oameni care știu să vadă o problemă ca pe o oportunitate.”
38. „Perla este numită și esență, suflarea lui Dumnezeu, apa vieții – etichete pentru ceea ce noi, în epoca noastră științifică mai prozaică, am numi pur și simplu transformare.”
39. „Veți fi transformat de ceea ce citiți.”
40. „Când trăiești fiecare moment complet și apreciezi pe deplin lumea din jurul tău, nu acumulezi stres; prin urmare, activitatea zilnică dinamică beneficiază în mod direct de calitatea somnului tău.”

Citate perspicace Deepak Chopra despre viață și fericire
41. „Dacă vrei să faci lucruri cu adevărat importante în viață și lucruri mari în viață, nu poți face nimic singur. Și cele mai bune echipe ale tale sunt prietenii tăi și frații tăi.”
42. „Tu și cu mine suntem, în esență, infiniti factori de alegere. În fiecare moment al existenței noastre, ne aflăm în acel câmp al tuturor posibilităților în care avem acces la o infinitate de alegeri.”
43. „Umblă cu cei care caută adevărul. Fugi de cei care cred că l-au găsit.”
44. „Lumea fizică, inclusiv corpurile noastre, este un răspuns al observatorului. Ne creăm corpurile pe măsură ce creăm experiența lumii noastre.”
45. „Nimic nu este mai important decât reconectarea cu fericirea ta. Nimic nu este la fel de bogat. Nimic nu este mai real.”
46. ​​„Dacă te obsedezi dacă iei decizia corectă, în principiu presupui că universul te va răsplăti pentru un lucru și te va pedepsi pentru altul.”
47. „Intenția de a trăi cât mai mult posibil nu este una dintre cele mai bune intenții ale minții, pentru că cantitatea nu este același lucru cu calitatea.”
48. „Dacă vrei să fii fericit, fă pe altcineva fericit. Dacă vrei să găsești persoana potrivită în viața ta, fii persoana potrivită. Dacă vrei să vezi schimbarea în lume, devii schimbarea pe care vrei să o vezi.”
49. „Cu cât îți deschizi mai puțin inima altora, cu atât inima ta suferă mai mult.”
50. „Când te lupți cu partenerul tău, te lupți cu tine însuți. Fiecare greșeală pe care o vezi la ei atinge o slăbiciune negata în tine.”
51. „Orice gând negativ slăbește parteneriatul dintre minte și corp.”
52. „Nimic nu dă jos ziduri la fel de sigur ca acceptarea.”
53. „Ceea ce face viața fascinantă este creativitatea constantă a sufletului.”
54. „Pentru că întotdeauna am de ales, aleg iubirea.”
55. „Somnul este atunci când sufletul nostru ne împrospătează corpul.”

Citate Deepak Chopra care vă vor ajuta să vă descoperiți scopul

56. „Când vă extindeți gradul de conștientizare, evenimentele aparent aleatorii vor fi văzute ca se potrivesc unui scop mai mare.”
57. „Viața conține scop, sens, direcție și scopuri.”
58. „Sunt aici să slujesc. Sunt aici pentru a inspira. Sunt aici să iubesc. Sunt aici să-mi trăiesc adevărul.”
59. „Nu există accidente – există doar un scop pe care încă nu l-am înțeles.”
60. „Dacă restabiliți echilibrul în propriul sine, veți contribui enorm la vindecarea lumii.”

Citate interesante Deepak Chopra cu care toată lumea poate fi de acord

61. „Cheia reală este să trăiești într-un mediu în care mintea se simte liberă să aleagă ceea ce trebuie în loc să fie forțată de obișnuință și inerție să aleagă lucrul greșit.”
62. „În mijlocul mișcării și haosului, păstrează liniștea în tine.”
63. „Adevărata fericire este să ai liniște sufletească.”
64. „Cel mai sănătos răspuns la viață este bucuria.”
65. „Mi-a fost foarte frică la început până când Maestrul mi-a spus că durerea nu este adevărul; este ceea ce trebuie să treci pentru a găsi adevărul.”
66. „Pentru toată lumea, bunăstarea este o călătorie. Secretul este să te angajezi în această călătorie și să faci acei primi pași cu speranță și încredere în tine.”
67. „Evoluția este câștig-câștig – viața se corectează de sine.”
68. „Astăzi, văd toată abundența care mă înconjoară.”
69. „Dragostea fără acțiune este lipsită de sens și acțiunea fără iubire este irelevantă.”
70. „O viață fără riscuri este departe de a fi o viață sănătoasă.”
71. „Cu cât viziunea ta este mai nemărginită, cu atât ești mai real.”
72. „Cereți nimic mai puțin decât inspirație.”
73. „Fericirea este scopul suprem. Este scopul tuturor celorlalte obiective.”
74. „Îmbrățișați înțelepciunea incertitudinii”.
75. „Limbajul creează realitatea. Cuvintele au putere. Vorbește mereu pentru a crea bucurie.”

Citate motivaționale Deepak Chopra pentru a vă ajuta să reușiți

76. „În cariera unei persoane, ei bine, dacă sunteți orientat spre proces și nu total orientat spre rezultate, atunci este mai probabil să aveți succes. Adesea spun „urmărește excelența, ignoră succesul”. Succesul este un produs secundar al excelenței.”
77. „Succesul vine atunci când oamenii acționează împreună; eșecul tinde să se întâmple singur.”
78. „Există multe aspecte ale succesului; bogăția materială este doar o componentă. Dar succesul include și sănătate bună, energie și entuziasm pentru viață, relații împlinite, libertate creativă, stabilitate emoțională și psihologică, un sentiment de bine și liniște sufletească.”
79. „Ego-ul, însă, nu este cine ești cu adevărat. Ego-ul este imaginea ta de sine; este masca ta socială; este rolul pe care îl jucați. Masca ta socială prosperă după aprobare. Vrea control și este susținut de putere pentru că trăiește în frică.”
80. „Cel mai rău blestem care se întâlnește pe cineva este stagnarea, o existență banală, disperarea liniștită care vine din nevoia de conformare.”

Citate Deepak Chopra despre meditație

81. „Rugăciunea înseamnă că vorbești lui Dumnezeu. Meditația înseamnă a permite spiritului să-ți vorbească.”
82. „Ești o ființă spirituală care are o experiență umană. Nu ești o ființă umană care are o experiență spirituală.”
83. „Întreaga lume se deschide când acceptăm acest moment, chiar acest moment.”
84. „Meditația nu este o modalitate de a-ți liniști mintea. Este o modalitate de a intra în liniștea care este deja acolo – îngropată sub cele 50.000 de gânduri pe care omul obișnuit le gândește în fiecare zi.”
85. „Priviți lumea ca pe o reflectare a stării voastre interioare.”
86. „Meditația face ca întregul sistem nervos să intre într-un câmp de coerență.”
87. „Energia spirituală este genul care nu se epuizează niciodată.”
88. „Opriți. Respiră adânc de trei ori și zâmbește peste tot în corpul tău, observând ce se întâmplă în corpul tău. Continuați acum cu bunătate și înțelegere.”
89. „Pentru a face alegerile corecte în viață, trebuie să intri în contact cu sufletul tău. Pentru a face acest lucru, trebuie să trăiești singurătatea, de care majoritatea oamenilor se tem, deoarece în tăcere auzi adevărul și cunoști soluțiile.”
90. „Meditația este o modalitate vitală de a purifica și liniști mintea, întinerind astfel corpul.”

Citate Deepak Chopra care îți vor extinde imaginația

91. „Trăim ca valuri de energie în vastul ocean de energie.”
92. „Karma este experiență, iar experiența creează memorie, iar memoria creează imaginația și dorința, iar dorința creează din nou karma.”
93. „Toată viața mea am lucrat la subiectul conștientizării, fie că este vorba despre conștientizarea corpului, conștientizarea minții, conștientizarea emoțiilor tale, conștientizarea relațiilor tale sau conștientizarea mediului înconjurător. Cred că cheia pentru a-ți transforma viața este să fii conștient de cine ești.”
94. „Învățăm oamenii că indiferent de situație, indiferent cât de haotică, indiferent cât de multă dramă este în jurul tău, te poți vindeca prin prezența ta dacă doar rămâi în centrul tău.”
95. „Oamenii trebuie să știe că au toate instrumentele în ei înșiși. Conștientizarea de sine, ceea ce înseamnă conștientizarea corpului lor, conștientizarea spațiului lor mental, conștientizarea relațiilor lor – nu numai unul cu celălalt, ci și cu viața și ecosistemul.”
96. „’Când sapi o fântână, nu e niciun semn de apă până când ajungi la ea, doar pietre și pământ să se îndepărteze din drum. Ai eliminat suficient; în curând va curge apa pură”, a spus Buddha”.
97. „Sexul este întotdeauna despre emoții. Sexul bun este despre emoții libere; sexul rău este despre emoții blocate.”
98. „Conducerea iluminată este spirituală dacă înțelegem spiritualitatea nu ca un fel de dogmă sau ideologie religioasă, ci ca domeniul de conștientizare în care experimentăm valori precum adevărul, bunătatea, frumusețea, dragostea și compasiunea, precum și intuiția, creativitatea, înțelegerea, și atenție concentrată.”
99. „Nu există nicio separare între minte și corp. Sinele și ceilalți se ridică și dispar tot timpul.”
100. „Dragostea pe care o cauți te caută în acest moment.”
101. „Întâlnirea cu un străin poate fi total trecătoare și lipsită de sens, de exemplu, cu excepția cazului în care intri în lumea individului descoperind cel puțin un lucru care are sens pentru viața lui și schimbând cel puțin un sentiment autentic. Conectarea cu ceilalți este un flux circular: te trimiți spre oameni; le primești pe măsură ce îți răspund.”
102. „Mințile noastre influențează activitatea cheie a creierului, care apoi influențează totul; percepție, cunoaștere, gânduri și sentimente, relații personale; toate sunt o proiecție a ta.”
103. „Fiecare acționează de la propriul său nivel de conștiință. Acesta este tot ce ne putem cere de la noi sau de la oricine altcineva. Oricât de rănit este cineva, face tot ce poate, având în vedere limitele conștiinței sale.”
104. „Toți trăim cu dogme pe care le acceptăm ca adevăruri. Când una dintre acestea este răsturnată, se aude un gâfâit inițial, urmat în curând de o val de bucurie.”
105. „Universul nu are o agendă fixă. Odată ce iei orice decizie, funcționează în jurul acestei decizii. Nu există bine sau greșit, ci doar o serie de posibilități care se schimbă cu fiecare gând, sentiment și acțiune pe care o experimentezi.”

Citate profunde Deepak Chopra despre percepțiile și idealurile sale

106. „Medicina modernă, cu toate progresele ei, cunoaște mai puțin de 10% din ceea ce corpul tău știe instinctiv.”
107. „Dacă tu și cu mine avem un singur gând de violență sau de ură împotriva cuiva din lume în acest moment, contribuim la rănirea lumii.”
108. „Așadar, universul se mișcă constant în direcția impulsurilor evolutive superioare, a creativității, a abstracției și a sensului.”
109. „Secretul atracției este să te iubești pe tine însuți. Oamenii atrăgători nu se judecă nici pe ei înșiși, nici pe alții. Sunt deschiși la gesturi de dragoste. Ei se gândesc la iubire și își exprimă dragostea în fiecare acțiune. Ei știu că dragostea nu este un simplu sentiment, ci adevărul suprem din inima universului.”
110. „Banii sunt energie vitală pe care o schimbăm și o folosim ca rezultat al serviciului pe care îl oferim universului.”
111. „Dăruirea leagă doi oameni, cel care dă și cel care primește, iar această legătură dă naștere unui nou sentiment de apartenență.”
112. „Bogăția este realizarea progresivă a unor obiective demne, capacitatea de a iubi și de a avea compasiune, relații semnificative și de grijă.”
113. „Cea mai profundă foame din viață este un secret care este dezvăluit numai atunci când o persoană este dispusă să deblocheze o parte ascunsă a sinelui.”
114. „Când mintea, corpul și spiritul sunt în armonie, fericirea este rezultatul natural.”
115. „Obstacolele sunt oportunități deghizate.”
116. „Frica este amintirea durerii. Dependența este amintirea plăcerii. Libertatea este dincolo de ambele.”
117. „O minte liniștită este mai importantă decât o minte pozitivă.”
118. „Ceea ce cred alții despre tine nu este treaba ta. Dacă începi să faci din acea afacere afacerea ta, vei fi jignit pentru tot restul vieții.”
119. „Fii fericit fără motiv, ca un copil. Dacă ești fericit dintr-un motiv, ai probleme, pentru că acel motiv îți poate fi luat.”
120. „Matematica exprimă valori care reflectă cosmosul, inclusiv ordinea, echilibrul, armonia, logica și frumusețea abstractă.”

Citate de Deepak Chopra care provoacă gânduri pentru a te menține interesat

121. „Întregul tău univers este în mintea ta și nicăieri altundeva. Pentru a extinde universul, extinde-ți mintea.”
122. „Potrivit Vedanta, există doar două simptome de iluminare, doar două indicii că în tine are loc o transformare către o conștiință superioară. Primul simptom este că nu vă mai faceți griji. Lucrurile nu te mai deranjează. Devii uşurat şi plin de bucurie. Al doilea simptom este că întâlnești coincidențe din ce în ce mai semnificative în viața ta, din ce în ce mai multe sincronicități.”
123. „Ritmurile noastre biologice sunt simfonia cosmosului, muzică încorporată adânc în noi, pe care dansăm, chiar și atunci când nu putem numi melodia.”
124. „Fiecare dintre noi este aici pentru a ne descoperi adevăratul sine; că în esență suntem ființe spirituale care au luat manifestare în formă fizică; că nu suntem ființe umane care au experiențe spirituale ocazionale, că suntem ființe spirituale care au experiențe umane ocazionale.”
125. „În orice moment, universul îți oferă cel mai bun rezultat posibil.”
126. „Într-o dimensiune sau alta, fiecare eveniment din viață poate cauza doar unul din două lucruri: fie este bine pentru tine, fie aduce în discuție ceea ce trebuie să privești pentru a crea bine pentru tine.”
127. „Ceea ce acordați atenție crește. Dacă atenția ta este atrasă de situații și emoții negative, atunci acestea vor crește în conștientizarea ta.”
128. „Situațiile par să se întâmple oamenilor, dar în realitate, ele se desfășoară din cauze karmice mai profunde.”
129. „Nejudecata liniștește dialogul intern și aceasta deschide din nou poarta către creativitate.”
130. „Nici o singură decizie pe care ați luat-o vreodată nu a dus în linie dreaptă până unde vă aflați acum.”
131. „Religia este un instrument pentru a lega oamenii, pentru a le consolida unitatea, dar, ca orice instrument, poate fi gestionat greșit, chiar folosit în opoziție cu modul în care ar trebui.”
132. „Tăcerea este marele învăţător şi pentru a-i învăţa lecţiile trebuie să-i fii atent. Nu există nici un substitut pentru inspirația creativă, cunoașterea și stabilitatea care provin din a ști cum să contactezi miezul tău al tăcerii interioare.”
133. „Nu lăsa să treacă o zi fără să întrebi cine ești – de fiecare dată când lași un ingredient nou să intre în conștientizarea ta.”
134. „Nu există viață sfântă. Nu există război între bine și rău. Nu există păcat și mântuire. Niciunul dintre aceste lucruri nu contează pentru tu adevărat. Dar toate contează enorm pentru tu fals, cel care crede în sinele separat.”
135. „Fiecare dintre noi este o componentă unică în rețeaua complicată a vieții și suntem aici pentru a aduce o contribuție.”

Mai multe Citate Deepak Chopra

136. „În viața mea, nimic nu merge prost. Când lucrurile par să nu corespundă așteptărilor mele, renunț la cum cred că ar trebui să fie lucrurile. Este o chestiune de a nu avea niciun atașament față de vreun rezultat fix.”
137. „A te defini înseamnă a te limita. Fără etichete, rămâi ființa infinită.”
138. „Îmi amintesc de trecut și învăț din el. Mă bucur și sărbătoresc în prezent și îmi imaginez din nou viitorul. Acum este momentul care nu se termină niciodată.”
139. „Renunță la atașamentul tău față de cunoscut, pășește în necunoscut și vei păși în câmpul tuturor posibilităților.”
140. „Un job este modul în care faci bani. O carieră este modul în care îți pui amprenta. O chemare este modul în care recunoști o viziune superioară, oricare ar fi aceasta.”
141. „ADN-ul este un computer cuantic care localizează o conștiință sau un spirit omniprezent non-local în informații și materie de energie spațiu-timp.”
142. „Fiecare celulă din corpul tău îți ascultă cu urechea gândurile.”
143. „Egoul se bazează pe familiar. Este reticent să experimenteze necunoscutul, care este însăși esența vieții.”
144. „Renunță la a avea dreptate. În schimb, radiați pace, armonie, dragoste și râs din inima voastră.”
145. „Scopul este să fii observatorul gândurilor tale și să nu lași gândurile tale să te controleze.”
146. „Nu-mi place cuvântul „auto-ajutor”. Conștientizarea de sine, da, dar nu autoajutor.”
147. „Religia înseamnă a crede în experiența altcuiva, spiritualitatea înseamnă a avea propria ta experiență.”
148. „Dacă ai avea toți banii și tot timpul din lume, ce ai face
!”
149. „Minunile se întâmplă în fiecare zi. Nu doar în satele îndepărtate de la țară sau în locuri sfinte de la jumătatea globului, ci aici, în propriile noastre vieți.”
150. „Tăcerea interioară promovează claritatea minții; ne face să prețuim lumea interioară; ne antrenează să mergem în interior la sursa păcii și a inspirației atunci când ne confruntăm cu probleme și provocări.”

Ce v-a învățat Deepak Chopra despre a trăi o viață
plină de
sens Deepak Chopra a studiat și a absolvit Institutul de Științe Medicale din India. A petrecut câteva luni în India rurală tratând bolnavi. Mai târziu, s-a mutat în America și a făcut un stagiu clinic.
Timp de peste două decenii, Dr. Chopra a lucrat în domeniul sănătății și al bunăstării și a fost o forță lider în gestionarea eșecurilor mentale. Nu există nicio îndoială că putem învăța multe lucruri din cuvintele sale înțelepte.
El este autorul cărții Total Meditation, o carte care îi învață pe oameni să trăiască fără stres. În afară de asta, ne-a învățat și despre mindfulness, meditație și practici de îngrijire de sine.
Ce lecții perspicace ați învățat din această colecție .
Ce citate sunt preferatele dvs.
Comentați mai jos.