Aceste citate Arthur Schopenhauer te vor forța să privești ambele părți ale fiecărei situații – atât cele bune, cât și cele rele.
Fiind unul dintre promotorii pesimismului filozofic, el este amintit pentru opiniile sale cinice despre viață și natura umană.
Lista noastră se mândrește cu 150 de citate din publicații foarte lăudate și discutate pe scară largă precum The World as Will and Representation și Essays and Aforisms.
Citiți mai jos colecția completă.
Și asigurați-vă că consultați aceste citate Immanuel Kant și citate Nietzsche.

Cele mai bune citate Arthur Schopenhauer

1. „Este dificil să găsești fericirea în tine, dar este imposibil să o găsești în altă parte.”
2. „Omul poate fi el însuși numai atâta timp cât este singur; iar dacă nu iubește singurătatea, nu va iubi libertatea, pentru că numai atunci când este singur este cu adevărat liber.”
3. „Arta de a nu citi este una foarte importantă. Constă în a nu te interesa de ceea ce poate atrage atenția publicului larg la un moment dat.”
4. „Omul poate face ce vrea, dar nu poate să vrea ce vrea.”
5. „Fericirea constă în repetarea frecventă a plăcerii.”
6. „Compasiunea universală este singura garanție a moralității.”
7. „Când citim, o altă persoană gândește în locul nostru – doar îi repetăm ​​procesul mental.”
8. „Talentul lovește o țintă pe care nimeni altcineva nu o poate atinge. Geniul lovește o țintă pe care nimeni altcineva nu o poate vedea.”
9. „În mare parte, pierderea este cea care ne învață despre valoarea lucrurilor.”
10. „Ar trebui să folosiți cuvinte comune pentru a spune lucruri neobișnuite.”
11. „Viața este profund cufundată în suferință și nu poate scăpa de ea; intrarea noastră în ea are loc în mijlocul lacrimilor, în fund cursul său este întotdeauna tragic, iar sfârșitul lui este și mai mult.”
12. „Orice nebun nenorocit care nu are nimic cu care să poată fi mândru, adoptă ca ultimă resursă, mândria de națiunea căreia îi aparține; el este gata și fericit să-și apere toate greșelile și nebuniile, dinți și unghii, răsplătindu-se astfel pentru propria sa inferioritate.”
Dacă vă plac aceste citate, asigurați-vă că citiți colecția noastră de citate Albert Camus.
13. „A cumpăra cărți ar fi un lucru bun dacă s-ar putea, de asemenea, să-ți câștigi timp să le citești; dar, de regulă, cumpărarea de cărți este confundată cu însuşirea conținutului acestora.”
14. „Prezumția că animalele sunt fără drepturi și iluzia că tratamentul nostru față de ele nu are nicio semnificație morală, este un exemplu pozitiv revoltător de cruditate și barbarie occidentală.”
15. „Persoana care scrie pentru proști este întotdeauna sigură de un public numeros.”
16. „Ne spun că sinuciderea este cea mai mare piesă de lașitate – că sinuciderea este greșită, când este destul de evident că nu există nimic în această lume la care fiecare om să aibă un titlu mai inatacabil decât propria viață și persoană.”
17. „Compasiunea pentru animale este strâns asociată cu bunătatea caracterului și se poate afirma cu încredere că cel care este crud cu animalele nu poate fi un om bun.”
18. „Fiecare om ia limitele propriului câmp vizual pentru limitele lumii.”
19. „Viața este un proces constant de moarte.”
20. „Permitem trei sferturi din noi pentru a fi ca ceilalți oameni.”

Citate Arthur Schopenhauer despre om și liberul său arbitru

21. „A elibera un om de eroare înseamnă a da, nu a lua. Cunoașterea că un lucru este fals este un adevăr.”
22. „Simtul umorului este singura calitate divină a omului.”
23. „Dacă copiii ar fi aduși pe lume doar printr-un act de rațiune pură, rasa umană ar continua să existe

24. „Cărțile sunt umanitate tipărite.”
25. „Cel mai ieftin fel de mândrie este mândria națională; căci dacă un om este mândru de propria națiune, acesta argumentează că nu are calități proprii de care să se poată mândri; altfel, nu ar recurge la cele pe care le împărtășește cu atâtea milioane de semenii săi.”
26. „Omul care este înzestrat cu calități personale importante va fi prea gata să vadă limpede în ce privințe propria națiune este insuficientă, deoarece eșecurile lor vor fi în permanență sub ochii lui.”
27. „Nu mi-am spus încă ultimul cuvânt despre femei. Cred că dacă o femeie reușește să se retragă din masă, sau mai bine zis să se ridice de deasupra masei, ea crește neîncetat și mai mult decât un bărbat.”
28. „Un om se trezește, spre marea lui uimire, existând dintr-o dată după mii și mii de ani de inexistență. Trăiește puțin și apoi, din nou, vine o perioadă la fel de lungă când nu trebuie să mai existe. Inima se răzvrătește împotriva acestui lucru și simte că nu poate fi adevărat.”
29. „Sunt foarte puțini cei care pot gândi, dar fiecare om vrea să aibă o părere; și ce rămâne decât să o ia gata de la alții, în loc să-și formeze păreri pentru el însuși

30. „ Politețea este pentru natura umană ceea ce căldura este pentru ceară.”
31. „Oamenii obișnuiți doar gândesc cum își vor petrece timpul; un om talentat încearcă să-l folosească.”
32. „Necazurile sunt întotdeauna sociabili, iar semnul principal că un om are vreo noblețe în caracterul său este mica plăcere pe care o are în compania altora.”
33. „Cât de mic și limitat este intelectul uman normal și cât de puțină luciditate există în conștiința umană, poate fi judecat din faptul că, în ciuda efemei concizii a vieții umane, incertitudinea existenței noastre și nenumăratele enigme. care ne apasă din toate părțile, toată lumea nu filosofează continuu și neîncetat, ci doar cele mai rare excepții fac.”
34. „Cu toate acestea, pentru omul care învață pentru a obține înțelegere, cărțile și studiile sunt doar trepte ale scării pe care urcă până la vârful cunoașterii.”
35. „Convingerea că lumea, și prin urmare și omul, este ceva care cu adevărat nu ar trebui să existe, este de fapt calculată pentru a ne insufla îngăduință unul față de celălalt – pentru ce ne putem aștepta de la ființe plasate într-o astfel de situație în care suntem

36. „Certurarii sunt cei care au citit în cărți; dar gânditorii, oamenii de geniu, iluminatorii lumii și reformatorii rasei umane sunt cei care au citit direct în cartea lumii.”
37. „Banii sunt fericirea umană în abstract; și astfel, omul care nu mai este capabil să se bucure de o asemenea fericire în beton își pune toată inima pe bani.”
38. „Dacă natura umană nu ar fi josnică, ci pe deplin onorabilă, în fiecare dezbatere nu ar trebui să avem alt scop decât descoperirea adevărului. Nu ar trebui să ne preocupe, cel puțin, dacă adevărul s-a dovedit a fi în favoarea părerii pe care am început să o exprimăm sau a părerii adversarului nostru.”
39. „Optimismul nu este doar o doctrină falsă, ci și o doctrină pernicioasă, deoarece prezintă viața ca o stare dezirabilă și fericirea omului ca scop și obiect.”
40. „Vom deveni treptat indiferenți față de ceea ce se întâmplă în mintea altor oameni atunci când dobândim o cunoaștere a naturii superficiale a gândurilor lor – îngustimea opiniilor lor și a numărului erorilor lor. Cine acordă multă valoare opiniilor altora îi face prea multă onoare.”
41. „Este un lucru înțelept să fii politicos; în consecință, este o prostie să fii nepoliticos.”
42. „Religia este capodopera artei dresajului animalelor, pentru că îi antrenează pe oameni cu privire la modul în care vor gândi.”
43. „Ar trebui să citești doar când propriile gânduri se usucă, ceea ce desigur se va întâmpla destul de des chiar și celor mai bune capete; dar a-ți alunga propriile gânduri astfel încât să iei o carte este un păcat împotriva Duhului Sfânt; este ca și cum ai părăsi natura neîngrădită să te uiți la un ierbar sau la gravuri ale peisajelor.”
44. „Viața fiecărui individ, privită ca întreg și în general, și atunci când sunt subliniate doar trăsăturile sale cele mai semnificative, este cu adevărat o tragedie; dar parcursă în detaliu are caracterul unei comedie.”
45. „Căci cu cât se citește mai mult, cu atât mai puține sunt urmele din ceea ce a citit; mintea este ca o tăbliță care a fost scrisă iar și iar.”
46. ​​„Deci, este imposibil să reflectăm; și numai prin reflecție se poate asimila ceea ce a citit.”
47. „Dacă cineva citește înainte fără să se gândească la el mai târziu, ceea ce a fost citit nu prinde rădăcini, ci este în cea mai mare parte pierdut.”
48. „Lumea este ideea mea.”
49. „După moartea ta, vei fi ceea ce erai înainte de naștere”.
50. „Există o oarecare înțelepciune în a lua o viziune sumbră, în a privi lumea ca pe un fel de iad și în a-ți limita eforturile la asigurarea unei cămăruțe care să nu fie expusă focului.”
51. „Muzica este melodia al cărei text este lumea.”
52. „Somnul este dobânda pe care trebuie să o plătim pentru capitalul care este chemat la moarte; și cu cât rata dobânzii este mai mare și cu cât este plătită mai regulat, cu atât data răscumpărării este amânată.”
53. „Scenele din viața noastră seamănă cu imagini într-un mozaic brut; sunt ineficiente de aproape și trebuie privite de la distanță pentru a părea frumoase.”
54. „De aceea a obține ceva dorit înseamnă a descoperi cât de zadarnic este; și de ce, deși trăim toată viața în așteptarea unor lucruri mai bune, adesea, în același timp, tânjim cu regret după ceea ce a trecut.”
55. „Pentru a afla părerea ta reală despre cineva, judecă impresia pe care o ai atunci când vezi pentru prima dată o scrisoare de la ei.”
56. „Viața este plină de necazuri și necazuri pe care trebuie fie să se ridice deasupra ei prin intermediul gândurilor corectate, fie să o părăsească.”
57. „Un poet sau un filosof nu ar trebui să aibă nicio vină în privința vârstei, dacă nu-i permite decât să-și facă munca netulburat în propriul colț, nici cu soarta dacă colțul care i-a fost acordat îi permite să-și urmeze vocația fără a fi nevoit să-și facă. gândește-te la alți oameni.”
58. „Orice torță am aprinde și orice spațiu luminează, orizontul nostru va rămâne mereu înconjurat de adâncimea nopții.”
59. „Fiecare zi este puțină viață. La fiecare trezire și trezire o mică naștere. În fiecare dimineață proaspătă un pic de tinerețe. Fiecare o să se odihnească și să doarmă puțin moarte.”
60. „O operă de artă autentică nu poate fi niciodată falsă și nici nu poate fi discreditată prin trecerea timpului, pentru că nu prezintă o opinie, ci lucrul în sine.”
61. „Bărbații își arată cel mai bine caracterul în fleacuri acolo unde nu sunt în garda lor. În cele mai simple obiceiuri vedem adesea egoismul nemărginit care nu ține cont de sentimentele altora și nu își neagă nimic.”
62. „Bărbații au nevoie de un fel de activitate externă, pentru că sunt inactivi în interior.”
63. „Onoarea nu trebuie câștigată; numai că nu trebuie pierdut”.
64. „De ce, în ciuda tuturor oglinzilor din lume, nimeni nu știe cu adevărat cum arată

65. „Orice minte frumoasă plină de idei s-ar exprima întotdeauna în cel mai natural, simplu și direct mod, nerăbdător să-și comunice gândurile celorlalți și astfel să scape de singurătatea pe care trebuie să o experimenteze într-o lume ca aceasta. Dar, dimpotrivă, sărăcia intelectuală, confuzia și nedreptatea se îmbracă în expresiile cele mai laborioase și în variante obscure de frază pentru a ascunde gândurile meschine, banale, blande sau banale în expresii dificile și pompoase.”
66. „Viața se prezintă în primul rând ca o sarcină — sarcina de a se întreține, sarcina de a-și câștiga existența.”

Citate Arthur Schopenhauer despre adevăr și mulțumire
67. „Adevărul nu este o curvă care își aruncă brațele în jurul gâtului celui care nu o dorește. Dimpotrivă, este o frumusețe atât de timidă încât nici măcar bărbatul care îi sacrifică totul nu poate fi sigur de favorurile ei.”
68. „Viața este scurtă și adevărul lucrează departe și trăiește mult. Să spunem adevărul.”
69. „Există o singură eroare înnăscută și aceasta este noțiunea că existăm pentru a fi fericiți.”
70. „Credința este ca iubirea – nu se lasă forțată.”
71. „Ceea ce îi deranjează și îi deprimă pe tineri este vânătoarea de fericire pe baza ipotezei ferme că aceasta trebuie să fie întâlnită în viață.”
72. „Imagini înșelătoare ale unei fericiri vagi plutesc în fața noastră în visele noastre și căutăm în zadar originalul lor.”
73. „Aproape toate durerile noastre izvorăsc din relațiile noastre cu ceilalți oameni. Nu există cale mai greșită către fericire decât lumeștia.”
74. „Tratați o operă de artă ca pe un prinț – lăsați-o să vă vorbească mai întâi.”
75. „Deci problema nu este atât de a vedea ceea ce nimeni nu a văzut încă, cât de a gândi ceea ce nimeni nu a gândit încă despre ceea ce vede toată lumea.”
76. „Fără cărți, dezvoltarea civilizației ar fi fost imposibilă.”
77. „Speranța este confuzia dintre dorința unui lucru cu probabilitatea sa.”
78. „Filosofia este o știință și, ca atare, nu are articole de credință. În consecință, în ea nimic nu poate fi presupus ca existând decât ceea ce este fie dat pozitiv empiric, fie demonstrat prin concluzii indubitabile.”
79. „Căsătoria înseamnă a-ți înjumătăți drepturile și a-ți dubla îndatoririle.”
80. „Dacă viața – dorința pentru care este însăși esența ființei noastre – ar avea vreo valoare intrinsecă pozitivă, nu ar exista deloc așa ceva ca plictiseala. Simpla existență ne-ar satisface în sine și nu ar trebui să ne dorim nimic.”
81. „Citirea este doar un surogat pentru a gândi pentru tine. Înseamnă să lași pe altcineva să-ți orienteze gândurile.”
82. „În plus, multe cărți servesc doar pentru a arăta câte moduri există de a greși și cât de departe ai merge tu însuți dacă ai urma îndrumările lor.”
83. „Profunzimea inexprimabilă a muzicii – atât de ușor de înțeles și totuși atât de inexplicabilă – se datorează faptului că ea reproduce toate emoțiile celei mai interioare ființe, dar cu totul fără realitate și departe de durerea ei.”
84. „Muzica exprimă doar chintesența vieții și a evenimentelor ei, niciodată acestea în sine.”
85. „Numai schimbarea este eternă, perpetuă, nemuritoare.”
86. „Dacă nu am fi cu toții atât de interesați de noi înșine, viața ar fi atât de neinteresantă încât niciunul dintre noi nu ar fi în stare să o suporte.”
87. „Pentru a citi ceea ce este bine, trebuie să facem o condiție să nu citești niciodată ceea ce este rău; pentru că viața este scurtă și atât timpul cât și puterea limitate.”
88. „A obține ceva dorit înseamnă a descoperi cât de zadarnic este; și deși trăim toată viața în așteptarea unor lucruri mai bune, deseori, în același timp, tânjim cu regret după ceea ce a trecut.”
89. „Rareori ne gândim la ceea ce avem, dar întotdeauna la ceea ce ne lipsește.”
90. „Sunt de multă vreme părerea că cantitatea de zgomot pe care oricine o poate suporta netulburată este invers proporțională cu capacitatea sa mentală și, prin urmare, este considerată o măsură destul de corectă a acesteia.”
91. „Cel care scrie nepăsător mărturisește, prin urmare, de la bun început că nu acordă prea multă importanță propriilor gânduri.”
92. „Se întâmplă deseori să scoatem la iveală lucruri care ne pot fi dăunătoare într-un fel, dar tăcem în privința lucrurilor care ne pot face să arătăm ridicoli; pentru că în acest caz, efectul urmează foarte repede după cauză.”
93. „Afacerea romancierului nu este să relateze evenimente mari, ci să le facă interesante pe cele mici.”
94. „A fi șocat de cât de profund doare respingerea înseamnă a ignora ce implică acceptarea.”
95. „Lumea noastră civilizată nu este altceva decât o mare mascarada.”
96. „Viața reală a unui gând durează doar până când ajunge la punctul de vorbire.”
97. „Căci viața lui nu a fost niciodată altceva decât un moment prezent care întotdeauna disparea; iar acum s-a terminat.”
98. „Natura arată că odată cu creșterea inteligenței vine și capacitatea crescută de durere și doar cu cel mai înalt grad de inteligență suferința atinge punctul său suprem.”
99. „Interesul pentru adevăr, despre care se poate presupune că a fost singurul lor motiv atunci când au afirmat propoziţia pretinsă a fi adevărată, cedează acum intereselor deşertăciunii; și astfel, de dragul deșertăciunii, ceea ce este adevărat trebuie să pară fals, iar ceea ce este fals trebuie să pară adevărat.”
100. „Dar este de notorietate că religiile nu vor convingeri pe baza unor motive; ci credința, pe baza revelației”.
101. „Adevărul este cel mai frumos nedrapat.”
102. „Educația te umple de idei fără experiența coincidență care a dat naștere acestor idei în primul rând – oferindu-ți perspectivă și noțiuni incorecte.”

Citate Arthur Schopenhauer despre viață și singurătatea existenței

103. „Un grad înalt de intelect tinde să-l facă pe om nesocial.”
104. „Nici un trandafir fără spin, ci mulți spini fără trandafir”.
105. „Viața umană trebuie să fie un fel de greșeală. Adevărul acestui lucru va fi suficient de evident dacă ne amintim doar că omul este un compus de nevoi și necesități greu de satisfăcut; și că chiar și atunci când sunt mulțumiți, tot ceea ce obține el este o stare de nedurere, în care nu-i rămâne nimic decât abandonarea la plictiseală.”
106. „A simți invidia este uman, a savura „schadenfreude” este diavolesc.”
107. „Dacă bănuim că un om minte, ar trebui să ne prefacem că îl credem; căci atunci devine îndrăzneț și sigur, minte mai viguros și este demascat.”
108. „Nu sunt prea multe de ajuns nicăieri în lume. Este plin de mizerie și durere. Dacă cineva scapă de acestea, plictiseala îl pândește la fiecare colț.”
109. „Soarta este crudă și omenirea jalnică.”
110. „Eroarea face întotdeauna rău; mai devreme sau mai târziu, va aduce rău celui care o găzduiește.”
111. „Dacă lumea ar fi un paradis al luxului și al ușurinței, un pământ în care curge lapte și miere, unde fiecare Jack și-ar obține Jill-ul deodată și fără nicio dificultate, oamenii fie ar muri de plictiseală, fie s-ar spânzura sau ar fi războaie, masacre și crime; astfel încât, în cele din urmă, omenirea să-și provoace mai multă suferință decât trebuie să accepte acum din partea naturii.”
112. „Ceea ce este un om contribuie mult mai mult la fericirea lui decât ceea ce are sau modul în care este privit de alții.”
113. „Cu cât un om este mai neinteligent, cu atât existența i se pare mai puțin misterioasă.”
114. „Nu există o absurditate atât de palpabilă decât să poată fi înființată ferm în capul omului dacă începi să o inculci înainte de vârsta de cinci ani, repetând-o constant cu un aer de mare solemnitate.”
115. „Singuratatea va fi binevenită, sau îndurată sau evitată, în funcție de valoarea personală a unui bărbat este mare sau mică.”
116. „Defectul fundamental al caracterului feminin este lipsa simțului dreptății”.
117. „Simularea este astfel înnăscută în ea și, în consecință, se găsește la femeia proastă aproape la fel de des ca la cea deșteaptă.”
118. „O femeie complet sinceră care nu practică disimularea este poate o imposibilitate, motiv pentru care femeile văd atât de ușor prin disimularea celorlalți. Nu este recomandabil să încerci cu ei.”
119. „Căci cu cât un om are mai mult în sine, cu atât va dori mai puțin de la alți oameni – cu atât mai puține, într-adevăr, alți oameni pot fi pentru el.”
120. „A-ți face dușmani prin incivilitate inutilă și intenționată este o procedură la fel de nebună ca să-ți dai foc casei.”
121. „Căci politețea este ca un contor – o monedă falsă, cu care este o prostie să fii zgârcit.”
122. „Deoarece pe pământ există mai multă durere decât plăcere, fiecare satisfacție este doar trecătoare, creând noi dorințe și noi suferințe; iar agonia animalului devorat este întotdeauna cu mult mai mare decât plăcerea devoratorului”.
123. „Oamenii mari sunt ca vulturii și își construiesc cuibul pe o singurătate înaltă.”
124. „Viața se balansează ca un pendul – înapoi și înainte între durere și plictiseală.”
125. „Putem privi viața noastră ca pe un episod inutil deranjant în odihna fericită a neantului.”
126. „Aceasta este dovada directă că existența nu are o valoare reală în sine; căci ceea ce este plictiseala decât sentimentul golului vieții

127. „Fiecare despărțire dă o pregustare a morții; fiecare reuniune un indiciu al învierii.”
128. „Cel mai sigur mod de a nu fi foarte mizerabil este să nu te aștepți să fii foarte fericit.”
129. „Dacă îmi păstrez tăcerea în legătură cu secretul meu, acesta este prizonierul meu. Dacă o las să-mi scape din limbă, sunt prizonierul ei.”
130. „Scuritatea vieții, atât de des plânsă, poate fi cel mai bun lucru la ea.”
131. „Bogăția este ca apa mării – cu cât bem mai mult, cu atât devenim mai însetați; și același lucru este valabil și pentru faimă.”
132. „Niciodată nu se poate citi prea puțin din cărți rele sau prea mult din cărți bune. Cărțile rele sunt otravă intelectuală; ele distrug mintea.”
133. „Prezentul, pe de altă parte, este privit ca ceva destul de temporar și servește doar ca drum către scopul nostru.”
134. „Oamenii sunt dracii pământului, iar animalele sunt sufletele chinuite”.
135. „Ce este o persoană pentru sine, ce rămâne cu ea în singurătatea și izolarea sa și ceea ce nimeni nu-i poate da sau ia, acest lucru este evident mai esențial pentru el decât tot ceea ce posedă sau în ce poate fi. ochii altora.”
136. „Nu trebuie să permitem niciodată ca suferința noastră să fie agravată de sugestii că există ceva ciudat în suferința atât de profundă. Ar fi ceva în neregulă dacă nu am face-o.”
137. „Cea mai bună mângâiere în nenorociri sau suferințe de orice fel va fi gândul altor oameni care se află într-o situație și mai gravă decât tine; și aceasta este o formă de consolare deschisă tuturor”.
138. „Suntem ca niște miei pe câmp, care se distrează sub ochiul măcelarului care își alege mai întâi pe unul și apoi pe altul pentru pradă.”
139. „A fi singur este soarta tuturor minților mari – o soartă deplânsă uneori, dar totuși întotdeauna aleasă ca fiind cel mai puțin grav dintre cele două rele.”
140. „Căci lumea este iad, iar oamenii sunt pe de o parte sufletele chinuite, iar pe de altă parte diavolii din ea”.
141. „De unde a luat Dante materialul pentru iadul lui, dacă nu din această lume actuală a noastră

142. „Animalele aud despre moarte pentru prima dată când mor.”
143. „Dacă Dumnezeu a făcut această lume, atunci nu aș vrea să fiu Dumnezeu. Este plin de mizerie și suferință că îmi frânge inima.”
144. „Noaptea dă un aspect negru tuturor, oricare ar fi el.”
145. „Vanitatea noastră înnăscută, care este deosebit de sensibilă în ceea ce privește puterile noastre intelectuale, nu ne va permite să admitem că prima noastră poziție a fost greșită și dreptatea adversarului nostru.”
146. „În cele din urmă, toată lumea stă singur, iar cel mai important lucru este cine stă singur.”
147. „Dacă scopul imediat și direct al vieții noastre nu este suferința, atunci existența noastră este cea mai prost adaptată scopului său din lume.”
148. „Sociabilitatea aparține celor mai periculoase, chiar distructive înclinații, deoarece ne aduce în contact cu ființe, marea majoritate dintre ele fiind rele din punct de vedere moral și plictisitoare sau pervertite din punct de vedere intelectual.”
149. „Astăzi este rău și pe zi ce trece se va înrăutăți – până când în cele din urmă sosește cel mai rău dintre toate.”
150. „Durerea profundă care se simte la moartea fiecărui suflet prietenos provine din sentimentul că există, în fiecare individ, ceva care este inexprimabil, propriu numai lui și, prin urmare, este absolut și iremediabil pierdut.”

Care dintre aceste citate de Arthur Schopenhauer a lăsat o moștenire durabilă în modul în care percepeți lumea
Deși teoriile și noțiunile lui Arthur Schopenhauer despre viață erau în mare parte sumbre și pesimiste, ne face, de asemenea, să înțelegem viața puțin mai bine. Cu citatele din această colecție, ni se reamintește că, deși pot exista momente întunecate și aparent fără speranță în viața noastră, avem puterea în noi de a ne ridica deasupra acestor situații și, în schimb, să căutăm lumina care ne va aduce într-o stare de beatitudine. si satisfactie.
Te-au ajutat aceste citate să vezi partea mai strălucitoare a vieții
Care au fost preferatele tale
Spune-ne și comentează-le mai jos.