Aceste citate Anne Frank vă vor arăta că există speranță chiar și în mijlocul adversității.
Colecția noastră evidențiază 150 de citate din relatarea de primă mână a Annei Frank în timpul ocupației naziste din al Doilea Război Mondial.
Anne și familia ei s-au ascuns timp de doi ani și, neavând niciun prieten în care să aibă încredere, a apelat la jurnalul ei ca o sursă de confort și o modalitate de a face față.
Dacă doriți să citiți mai multe despre experiența lui Anne, consultați lista completă de mai jos.
Și asigurați-vă că citiți aceste citate Edgar Allan Poe și citate Ram Dass.

Cele mai bune citate Anne Frank

1. „Nimeni nu a devenit niciodată sărac dăruind.”
2. „Gândește-te la toată frumusețea rămasă în jurul tău și fii fericit.”
3. „Pentru că hârtia are mai multă răbdare decât oamenii. ”
4. „Nu mă gândesc la toată mizeria, ci la frumusețea care mai rămâne.”
5. „Ce minunat este că nimeni nu trebuie să aștepte o clipă înainte de a începe să îmbunătățească lumea.”
6. „Unde există speranță, acolo este viață. Ne umple cu curaj proaspăt și ne face din nou puternici.”
7. „Părinții pot doar să dea sfaturi bune sau să-i pună pe căile bune, dar formarea finală a caracterului unei persoane este în propriile mâini.”
8. „Pot să mă scutur de tot în timp ce scriu; durerile mele dispar, curajul meu renaște.”
9. „Oamenii îți pot spune să ții gura, dar asta nu te împiedică să ai propria ta părere.”
10. „Toți trăim cu obiectivul de a fi fericiți; viețile noastre sunt toate diferite și totuși la fel.”
11. „Uitați-vă cum o singură lumânare poate să sfideze și să definească întunericul.”
12. „O persoană care este fericită îi va face pe alții fericiți; o persoană care are curaj și credință nu va muri niciodată în mizerie.”
13. „Am descoperit că întotdeauna a rămas ceva frumusețe – în natură, în soare, în libertate, în tine; toate acestea te pot ajuta.”
14. „În ciuda tuturor, încă cred că oamenii sunt foarte buni la suflet.”
15. „Pe termen lung, cea mai ascuțită armă dintre toate este un spirit bun și blând.”
16. „Nu vreau să fi trăit degeaba ca majoritatea oamenilor. Vreau să fiu util sau să aduc plăcere tuturor oamenilor, chiar și celor pe care nu i-am întâlnit niciodată.”
17. „Gândesc multe, dar nu spun multe.”
18. „O conștiință liniștită face pe cineva puternic!”
19. „Poți fi singur chiar și atunci când ești iubit de mulți oameni, deoarece încă nu ești singurul și singurul nimănui.”
20. „Atâta timp cât există, acest soare și acest cer fără nori și atâta timp cât mă pot bucura de el, cum pot fi tristă

Citate Anne Frank despre frică și suferință

21. „Cel mai mare rău al războiului – degradarea omului spirit.”
22. „O zi goală, deși limpede și luminoasă, este la fel de întunecată ca orice noapte.”
23. „Mă sperie și eu când mă gândesc la prieteni apropiați care sunt acum la mila celor mai cruzi monștri care au pândit vreodată pământul. Și totul pentru că sunt evrei.”
24. „Oricum, am învățat un lucru acum. Îți cunoști cu adevărat oamenii doar atunci când ai avut o ceartă minunată cu ei – doar poți să le judeci adevăratele personaje!”
25. „Nenorocirile nu vin niciodată singure.”
26. „Toată lumea crede că mă arăt când vorbesc, ridicol când tac, insolent când răspund, viclean când am o idee bună, leneș când sunt obosit, egoist când mănânc o mușcătură mai mult decât mine ar trebui să.”
27. „Cred că este ciudat că adulții se ceartă atât de ușor și atât de des și despre chestiuni atât de mărunte. Până acum am crezut întotdeauna că cearta este doar ceva ce fac copiii și că au depășit-o.”
28. „În prezent sunt în mijlocul unei depresii. Nu aș putea să vă spun cu adevărat ce a declanșat-o, dar cred că provine din lașitatea mea, care mă confruntă la fiecare pas.”
29. „În adâncul sufletului, tinerii sunt mai singuri decât bătrânii.”
30. „Cei slabi mor și cei puternici vor supraviețui și vor trăi pentru totdeauna.”
31. „Oamenii morți primesc mai multe flori decât cei vii pentru că regretul este mai puternic decât recunoștința.”
32. „Și totuși nu se poate avea încredere în orice simț a ceea ce este bine și drept, pentru că ce altceva este război, decât două părți care se vor lupta pentru ceea ce fiecare crede că este corect

33. „Familiile sunt sfâșiate; bărbații, femeile și copiii sunt despărțiți. Copiii se întorc de la școală și descoperă că părinții lor au dispărut. Femeile se întorc de la cumpărături pentru a-și găsi casele sigilate, familiile lor plecate.”
34. „Sunt fierbinte de furie, dar nu pot să arăt.”
35. „Dacă suportăm toată această suferință și dacă mai rămân evrei, când se va sfârși, atunci evreii, în loc să fie condamnați, vor fi ridicați ca exemplu”.
36. „Am ajuns în punctul în care nu îmi pasă dacă trăiesc sau mor. Lumea va continua să se întoarcă fără mine, oricum nu pot face nimic pentru a schimba evenimentele.”
37. „Nu mă condamna, amintește-ți mai degrabă că uneori și eu pot ajunge la punctul de izbucnire.”
38. „Pur și simplu nu-mi pot construi speranțe pe o fundație constând din confuzie, mizerie și moarte.”
39. „Uneori sunt atât de adânc îngropat de auto-reproșuri încât tânjesc după un cuvânt de mângâiere care să mă ajute să mă scot din nou.”
40. „În plus, imaginația ta joacă adesea feste cu tine în momentele de pericol.”
41. „Văd că lumea se transformă treptat într-o sălbăticie. Aud tunetul care se apropie mereu, care ne va distruge și pe noi. Pot simți suferințele a milioane de oameni și totuși, dacă mă uit în sus, în ceruri, cred că totul va fi bine.”
42. „Cele mai ciudate lucruri ți se întâmplă când ești ascuns!”
43. „Oamenii pot fi tentați atât de ușor de slăbiciune și de bani.”
44. „Ce rost are războiul
De ce, oh, de ce nu pot oamenii să trăiască împreună în pace
De ce toată această distrugere

45. „Lucrurile erau diferite când eram copil.”
46. ​​„Întotdeauna am fost nevoit să plătesc dublu pentru păcatele mele: o dată cu mustrări și apoi din nou cu propriul sentiment de disperare.”
47. „Somnul face ca tăcerea și frica teribilă să treacă mai repede – ajută la trecerea timpului – deoarece este imposibil să ucizi.”
48. „Evreii și creștinii așteaptă, toată lumea așteaptă și sunt mulți care așteaptă moartea”.
49. „Mă simt rău dormind într-un pat cald, în timp ce pe undeva, cei mai dragi prieteni ai mei cad de epuizare sau sunt doborâți la pământ.”
50. „Trăiesc într-o perioadă nebună.”
51. „S-au întâmplat atât de multe; parcă întreaga lume s-ar fi întors brusc cu susul în jos.”
52. „Cum te poate ajuta să te gândești la mizeria altora dacă ești tu însuți mizerabil

53. „Aș putea petrece ore întregi spunându-ți despre suferința pe care a adus-o războiul, dar m-aș face doar mai mizerabil.”
54. „Nimeni nu este cruțat. Bolnavii, bătrânii, copiii, bebelușii și femeile însărcinate — toți au mărșăluit spre moartea lor.”
55. „Este ceva ce nu ar trebui să uităm niciodată; în timp ce alții își manifestă eroismul în luptă sau împotriva germanilor, ajutoarele noștri își dovedesc zi de zi pe al lor prin buna dispoziție și afecțiune.”
56. „Fine exemplare de umanitate, acei germani, și să cred că sunt de fapt unul dintre ei! Nu, nu este adevărat, Hitler ne-a luat naționalitatea cu mult timp în urmă.”
57. „Am fost prinși într-un cerc vicios de neplăcere și tristețe. Nu este o perioadă foarte fericită nici pentru noi, dar cel puțin se apropie de sfârșit.”
58. „Desigur, nu putem să ne uităm niciodată pe fereastră sau să ieșim afară. Și trebuie să fim liniștiți pentru ca cei de jos să nu ne poată auzi.”
59. „Suntem atât de norocoși aici, departe de frământări. Nu ar trebui să ne gândim nici măcar la toată această suferință dacă nu ar fi faptul că suntem atât de îngrijorați de cei pe care îi ținem dragi, pe care nu îi mai putem ajuta.”
60. „Mă întreb dacă cineva va reuși vreodată să-și facă copiii mulțumiți.”

Citate Anne Frank despre dragoste și companie

61. „Băieții vor fi băieți și chiar și asta nu ar conta dacă am putea împiedica fetele să devină fete.”
62. „Motivul pentru care am început un jurnal este că nu am prieteni adevărați.”
63. „Dragostea, ce este iubirea
Nu cred că poți să le exprimi cu adevărat în cuvinte. Dragostea înseamnă a înțelege pe cineva, a avea grijă de el, a-i împărtăși bucuriile și necazurile. Aceasta include în cele din urmă iubirea fizică. Ai împărtășit ceva, ai dat ceva și ai primit ceva în schimb, indiferent dacă ești sau nu căsătorit, dacă ai sau nu un copil. Să-ți pierzi virtutea nu contează, atâta timp cât știi că atâta timp cât trăiești vei avea lângă tine pe cineva care te înțelege și care nu trebuie să fie împărtășit cu nimeni altcineva!”
64. „Fac tot posibilul să mulțumesc tuturor, mult mai mult decât ar ghici ei vreodată. Încerc să râd, pentru că nu vreau să-i las să-mi vadă necazul.”
65. „Dacă citesc o carte care mă impresionează, trebuie să mă iau ferm în mână înainte să mă amestec cu alți oameni; altfel mi-ar crede mintea destul de ciudată.”
66. „Cine altcineva în afară de mine va citi vreodată aceste scrisori

67. „În viitor voi dedica mai puțin timp sentimentalismului și mai mult timp realității.”
68. „Trebuie să fie îngrozitor să simți că nu ai nevoie de tine.”
69. „Aceasta este o fotografie cu mine așa cum mi-aș dori să mă uit tot timpul. Atunci s-ar putea să am șansa să ajung la Hollywood.”
70. „Ceea ce condamn sunt sistemul nostru de valori și bărbații care nu recunosc cât de mare, dificilă, dar în cele din urmă frumoasă este ponderea femeilor în societate.”
71. „Sunt ceea ce este un film romantic pentru un gânditor profund – o simplă diversiune, un interludiu comic, ceva ce se uită curând.”
72. „Devine un vis urât, atât ziua, cât și noaptea. Îl văd aproape tot timpul și nu pot ajunge la el, nu trebuie să arăt nimic, trebuie să rămân gay cât timp sunt cu adevărat disperat.”
73. „Cine știe, poate că nu-i pasă deloc de mine și se uită la ceilalți în același mod.”
74. „Se agață de singurătatea sa – de indiferența lui afectată și de modurile sale de maturitate, dar este doar un act, ca să nu-și arate niciodată adevăratele sentimente.”
75. „Atunci adorm cu un sentiment stupid de a-mi dori să fiu diferit de ceea ce sunt sau de ceea ce vreau să fiu; poate să mă comport diferit de felul în care vreau să mă comport sau să mă comport.”
76. „Există o regulă de aur pe care trebuie să o ții în fața ta: râzi de tot și nu te deranja în privința celorlalți!”
77. „Nu, nu mi-e frică, decât când vine vorba de lucruri despre mine, dar lucrez la asta.”
78. „Sunt fericit când îl văd și și mai fericit dacă soarele strălucește când suntem împreună.”
79. „De câte ori mă privește cu acei ochi, cu acel zâmbet și cu acea clipă, parcă se aprinde o lumină în mine.”
80. „Nu vreau adepți, ci prieteni, admiratori care nu se îndrăgostesc de un zâmbet măgulitor, ci de ceea ce face și de caracter.”
81. „Dar este la fel cu toți prietenii mei, doar distracție și glume, nimic mai mult. Nu mă pot decide niciodată să vorbesc despre ceva în afara rundei comune.”
82. „Încă mă face fericit să mă gândesc la acele cuvinte și la acea privire.”
83. „Sper că vă voi putea încredința totul, așa cum nu am putut niciodată să mă încred nimănui, și sper că veți fi o mare sursă de mângâiere și sprijin.”
84. „Nu vreau să fiu supărat, dragostea nu poate fi forțată.”
85. „Am judecat-o greșit – nu era suficient de matur pentru a înțelege cât de greu a fost pentru ea.”
86. „Am fost prea fericit pentru cuvinte și cred că a fost la fel de bine.”
87. „Nimeni nu trebuie să știe că inima și mintea mea sunt mereu în război una cu cealaltă.”
88. „Tânjesc să merg pe bicicletă, să dansez, să fluier, să privesc lumea, să mă simt tânăr și să știu că sunt liber, și totuși nu pot lăsa să se arate.”
89. „Am o nevoie intensă de a fi singur.”
90. „Sunt sentimental – știu. Sunt disperat și prost – știu și asta. O, ajută-mă!”
91. „Dar sentimentele nu pot fi ignorate, oricât de nedrepte sau nerecunoscătoare par ele.”
92. „Amintirile înseamnă pentru mine mai mult decât rochiile.”
93. „Știu ce vreau. Am un scop – o opinie. Am o religie și o dragoste. Lasă-mă să fiu eu însumi și atunci sunt mulțumit. Știu că sunt o femeie, o femeie cu forță interioară și mult curaj.”
94. „Te iubesc cu o dragoste atât de mare, încât pur și simplu nu a putut continua să crească în inima mea, ci a trebuit să iasă afară și să se dezvăluie în toată amploarea ei.”
95. „Nu am prea multe în ceea ce privește banii sau posesiunile lumești — nu sunt frumos, inteligent sau deștept, dar sunt fericit și intenționez să rămân așa! M-am născut fericit. Iubesc oamenii. Am o fire de încredere și mi-aș dori să fie și toți ceilalți fericiți. ”
96. „Simpatie, dragoste, avere – toți avem aceste calități, dar totusi avem tendința de a nu le folosi!”

Citate Anne Frank despre speranță, perseverență și moștenire

97. „Măreția umană nu stă în bogăție sau putere, ci în caracter și bunătate. Oamenii sunt doar oameni și toți oamenii au defecte și neajunsuri, dar toți ne naștem cu o bunătate de bază.”
98. „A câștiga fericirea înseamnă a face bine și a munci, a nu specula și a fi leneș. Lenea poate părea îmbietoare, dar numai munca îți oferă adevărată satisfacție.”
99. „Îmi doresc să trăiesc în continuare chiar și după moartea mea.”
100. „Cât de nobili și de buni ar putea fi toți dacă în fiecare seară, înainte de a adormi, și-ar aduce în minte evenimentele din întreaga zi și ar lua în considerare exact ce a fost bine și rău. Apoi, fără să-ți dai seama, încerci să te îmbunătățești la începutul fiecărei zile noi.”
101. „Cei slabi cad, dar cei puternici vor rămâne și nu vor cădea niciodată!”
102. „Toată lumea are înăuntrul lui o veste bună. Vestea bună este că nu știi cât de grozav poți fi! Cât de mult poți iubi! Ce poți realiza! Și care este potențialul tău!”
103. „Viața mea aici a devenit mai bună, mult mai bună. Dumnezeu nu m-a părăsit și nu o va face niciodată.”
104. „Lenea poate părea atrăgătoare, dar munca dă satisfacție.”
105. „Uneori cred că Dumnezeu vrea să mă încerce, și acum și mai târziu; Trebuie să devin bun prin propriile mele eforturi, fără exemple și fără sfaturi bune.”
106. „Vreau să scriu, dar mai mult decât atât, vreau să scot în evidență tot felul de lucruri care stau îngropate adânc în inima mea.”
107. „Oamenii care au o religie ar trebui să fie bucuroși, pentru că nu toată lumea are darul de a crede în lucrurile cerești.”
108. „Ce minunat că toți, mari și mici, își pot aduce contribuția la introducerea dreptății imediat. Și poți întotdeauna, întotdeauna să oferi ceva – chiar dacă este doar bunătate!”
109. „Plânsul poate aduce ușurare, atâta timp cât nu plângi singur.”
110. „Este dificil în vremuri ca acestea, idealuri, vise și speranțe prețuite se ridică în noi, doar pentru a fi zdrobite de realitatea sumbră. Este o minune că nu mi-am abandonat toate idealurile. Par atât de absurde și nepractice.”
111. „Se întâmplă ceva în fiecare zi, dar sunt prea obosit și leneș pentru a scrie totul.”
112. „Cel mai bun remediu pentru cei care se tem, sunt singuri sau nefericiți este să iasă afară, undeva unde pot fi destul de singuri cu cerul, natura și Dumnezeu.”
113. „Săptămâna aceasta am citit mult și am lucrat puțin. Așa ar trebui să fie lucrurile. Acesta este cu siguranță drumul către succes.”
114. „Tinerilor nu le este frică să spună adevărul.”
115. „Ceea ce este făcut nu poate fi anulat, dar se poate împiedica să se repete.”
116. „Trebuie să muncești și să faci bine, să nu fii leneș și să pariezi, dacă vrei să câștigi fericirea.”
117. „Oamenii obișnuiți pur și simplu nu știu ce înseamnă cărțile pentru noi.”
118. „Nu presupune prea mult, nu te duce nicăieri.”
119. „Viețile noastre sunt modelate de alegerile noastre. Mai întâi facem alegerile noastre. Atunci alegerile noastre ne fac.”
120. „Omul te descurcă mai bine în viață dacă nu e prea modest.”
121. „M-am uitat la cer și m-am încrezut în Dumnezeu.”
122. „A trebuit să țin capul sus și să pun o față îndrăzneață asupra lucrurilor, dar gândurile continuă să vină oricum.”
123. „Vreau să văd lumea și să fac tot felul de lucruri interesante și puțini bani nu vor strica.”
124. „Nu pot să-i las să-mi vadă îndoielile sau rănile pe care mi le-au provocat.”
125. „Toate bogățiile pot fi pierdute, dar acea fericire din propria inimă nu poate fi decât acoperită și îți va aduce din nou fericire, atâta timp cât vei trăi.”
126. „Am avut o clipă ocazională de înțelegere, dar apoi m-am învăluit din nou egoist în propriile mele probleme și plăceri.”
127. „Munca, dragostea, curajul și speranța — fă-mă bun și ajută-mă să fac față!”
128. „În adâncul sufletului, știu că nu aș mai putea fi niciodată atât de nevinovat, oricât de mult mi-aș dori să fiu.”
129. „Timpul vindecă toate rănile.”
130. „Frumusețea rămâne, chiar și în nenorocire.”
131. „Bărbia sus, scoate-l afară. Vor veni vremuri mai bune.”
132. „Este mai ușor să-ți șoptești sentimentele decât să le trâmbițezi cu voce tare.”
133. „Cea mai frumoasă parte este să îmi scriu toate gândurile și sentimentele. Altfel, m-aș putea sufoca.”
134. „Nu cred că părerile mele sunt stupide, dar alții da, așa că este mai bine să le țin pentru mine.”
135. „Când mă uit la cer, simt cumva că totul se va schimba în bine, că și această cruzime se va termina, că pacea și liniștea se vor întoarce încă o dată.”
136. „Toți trăim, dar nu știm de ce sau de ce.”
137. „Nu intenționez să mă feresc de adevăr, pentru că cu cât este amânat mai mult, cu atât le va fi mai greu să-l accepte atunci când îl aud!”
138. „Sunt cel mai bun și cel mai dur critic al meu. Știu ce este bine și ce nu.”
139. „Oamenii care sunt religioși ar trebui să fie bucuroși, deoarece nu toată lumea este binecuvântată cu capacitatea de a crede într-un ordin superior.”
140. „Nu este imaginație din partea mea când spun că să privesc în sus la cer, la nori, la lună și la stele mă calm și mă face să răbd. Este un medicament mai bun decât valeriana sau bromul; mama natură mă face umil și pregătit să înfrunt fiecare lovitură cu curaj.”
141. „Atâta timp cât poți privi fără teamă cerul, vei ști că ești curat în interior și vei regăsi fericirea.”
142. „Îi sunt recunoscător lui Dumnezeu că mi-a dat acest dar, această posibilitate de a mă dezvolta și de a scrie, de a exprima tot ceea ce este în mine.”
143. „Știu că sunt departe de a fi ceea ce ar trebui; voi fi vreodată

144. „Voi arăta atunci că Anne Frank nu s-a născut ieri.”
145. „Arta de a trăi — nu este o expresie amuzantă

146. „Am sărit de bucurie. După evenimentele îngrozitoare de ieri, în sfârșit se întâmplă ceva bun și ne aduce speranță! Speranță pentru încheierea războiului, speranță pentru pace.”
147. „Am descoperit că este mai ușor să te gândești la întrebări decât să le pui.”
148. „Nu puteai să faci asta și nu puteai să faci asta, dar viața a continuat.”
149. „Am rămas cu o singură consolare, oricât de mică ar fi: stiloul meu a fost incinerat, așa cum mi-aș dori să fiu într-o zi.”
150. „Cred cu tărie că natura poate aduce mângâiere tuturor celor care suferă.”

Care dintre aceste citate din Anne Frank te fac să crezi în speranță și în bunătatea oamenilor
Jurnalul Annei Frank a fost o colecție de amintiri dureroase prin care familia ei a trebuit să treacă. Cu toate acestea, a reprezentat și puterea și perseverența Annei. Ea a considerat că bărbatul era înnăscut bun – că, chiar și prin tot ceea ce a trecut, ea credea că „oamenii sunt cu adevărat buni la suflet”.
Care dintre aceste citate v-a smuls cel mai mult
. Aveți alte subiecte pe care ați dori să le abordam
Anunțați-ne printr-un comentariu mai jos.