Aceste citate Og Mandino sunt cele mai grozave lecții de viață pe care le vei primi de la cineva considerat „Cel mai mare scriitor din lume”.
Cu cărțile sale s-au vândut în peste 36 de milioane de exemplare în întreaga lume, el este, fără îndoială, cineva la care putem admira când vine vorba de inspirație, dragoste, înțelepciune și autoajutorare.
Colecția noastră vă oferă 140 de citate care vă vor ajuta să vă schimbați viața în bine. Deci, asigurați-vă că nu ratați.
Începeți să citiți colecția completă de mai jos.
Și nu uitați să verificați aceste citate Brian Tracy și John Maxwell.

Cele mai bune citate Og Mandino

1. „Realiză că adevărata fericire se află în tine.”
2. „Fiecare înfrângere, fiecare frângere de inimă, fiecare pierdere conține propria ei sămânță – propria sa lecție despre cum să-ți îmbunătățești performanța data viitoare.”
3. „Voi iubi lumina pentru că ea îmi arată calea, dar voi îndura întunericul pentru că îmi arată stelele.”
4. „Voi trăi această zi ca și cum ar fi ultima mea. Nu voi pierde nici o clipă plângând nenorocirile de ieri, înfrângerile de ieri, durerile de inimă de ieri — căci de ce să arunc bine după rău

5. „Fericirea este un parfum pe care nu-l poți turna pe alții fără să primești câteva picături asupra ta.”
6. „Începând de astăzi, tratați-i pe toți pe care îi întâlniți ca și cum ar fi murit până la miezul nopții. Extinde-le lor toată grija, bunătatea și înțelegerea pe care le poți aduna și fă-o fără să te gândești la vreo recompensă. Viața ta nu va mai fi niciodată la fel.”
7. „Amintește-ți, în cele mai întunecate momente, că fiecare eșec este doar un pas către succes. Fiecare descoperire a ceea ce este fals te îndreaptă către ceea ce este adevărat. Fiecare încercare epuizează o formă tentantă de eroare și fiecare adversitate nu va face decât să ascunde, pentru o vreme, calea ta către pace și împlinire.”
8. „Astăzi nu se va mai întâmpla niciodată. Nu-l irosi cu un început fals sau fără pornire deloc.”
9. „Majoritatea oamenilor, în diferite grade, sunt deja morți. Într-un fel sau altul, și-au pierdut visele, ambițiile, dorința de o viață mai bună.”
10. „Sunt aici cu un scop și acel scop este să cresc într-un munte, nu să mă micșorez la un grăunte de nisip. De acum înainte, îmi voi aplica toate eforturile pentru a deveni cel mai înalt munte dintre toți și îmi voi încorda potențialul până când va striga după milă.”
11. „Nu pierde timpul și efortul căutând pacea, mulțumirea și bucuria în lumea exterioară.”
12. „Numără binecuvântările tale. Odată ce îți dai seama cât de valoros ești și cât de mult ai de gând pentru tine, zâmbetele vor reveni, soarele va izbucni, muzica va cânta și, în sfârșit, vei putea duce mai departe viața pe care Dumnezeu ți-a dorit-o cu har. , putere, curaj și încredere.”
13. „Amintiți-vă că nu există fericire în a avea sau în a primi, ci doar în a dărui. Întinde mâna. Acțiune. Zâmbet. Îmbrăţişare.”
14. „Nu vă simțiți niciodată rușine că ați încercat și nu ați eșuat, pentru că cel care nu a eșuat niciodată este cel care nu a încercat niciodată.”
15. „Voi saluta această zi cu dragoste în inima mea.”
16. „Zâmbetul rămâne cel mai ieftin cadou pe care îl pot oferi oricui și totuși puterile lui pot învinge regate.”
17. „Voi acționa acum. Voi acționa acum. Voi acționa acum. De acum înainte, voi repeta aceste cuvinte în fiecare oră, în fiecare zi, în fiecare zi, până când cuvintele devin la fel de mult un obicei ca și respirația mea, iar acțiunea care urmează devine la fel de instinctivă ca clipirea pleoapelor mele.”
18. „Mâine este ziua rezervată muncii celor leneși. Nu sunt leneș. Mâine este ziua în care eșecul va reuși. Nu sunt un eșec.”
19. „Bogăția nu ar trebui să fie niciodată scopul tău în viață. Adevărata bogăție este a inimii, nu a poșetei.”
20. „Slab este cel care permite gândurilor sale să-și controleze acțiunile; puternic este cel care își forțează acțiunile să-și controleze gândurile.”

Citate Og Mandino despre importanța zilei de azi

21. „Astăzi, încep o nouă viață.”
22. „Dacă pierd astăzi, voi distruge ultima pagină a vieții mele.”
23. „Dacă mă simt deprimat, voi cânta. Dacă mă simt trist, voi râde. Dacă mă simt rău, îmi voi dubla travaliul. Dacă simt frică, voi merge înainte. Dacă mă simt inferior, voi purta haine noi. Dacă mă simt nesigur, voi ridica vocea. Dacă simt sărăcia, mă voi gândi la bogăția care va veni. Dacă mă simt incompetent, îmi voi aminti succesele trecute. Dacă mă simt nesemnificativ, îmi voi aminti obiectivele mele. Astăzi, voi fi un maestru al emoțiilor mele.”
24. „Lucrează ca și cum ai trăi pentru totdeauna și trăiește ca și cum ai muri astăzi. Mai mergeți o milă!”
25. „Nu voi permite succesului de ieri să mă liniștească în automulțumirea de astăzi, pentru că acesta este marea bază a eșecului.”
26. „Experiența este comparabilă cu moda; o acțiune care s-a dovedit a fi de succes astăzi va fi imposibil de realizat și nepractic mâine.”
27. „Astăzi mă voi da în jertfă și în muncă, căci mâine nu voi avea ce să dau și nu va fi cine să primesc.”
28. „Nu voi mai judeca un om într-o singură adunare; nu voi mai eșua să chem din nou mâine pe cel care mă întâlnește astăzi cu ură.”
29. „Nu contează ce cred alții. Totuși, este de primă importanță ceea ce crezi despre tine.”
30. „Râzi de tine și de viață, nu în spiritul batjocoriei sau al autocompătimii plângătoare, ci ca un remediu – un medicament miraculos – care îți va atenua durerea, îți va vindeca depresia și te va ajuta să pui în perspectivă ceea ce aparent înfrângere teribilă.”
31. „Nu te lua niciodată prea în serios.”
32. „Bine ați venit în fiecare dimineață cu un zâmbet.”
33. „Priviți noua zi ca pe un alt dar special de la Creatorul vostru – o altă oportunitate de aur de a duce la bun sfârșit ceea ce nu ați reușit să terminați ieri.”
34. „Mă hotărăsc să aduc mai multe și mai bune servicii în fiecare zi decât sunt plătit să le fac. Cei care ajung în vârf sunt cei care nu se mulțumesc să facă doar ceea ce li se cere.”
35. „A fi mereu intenționat să-ți faci o viață nouă și mai bună, dar să nu găsești niciodată timp să te apuci de asta înseamnă să amâni să mănânci, să bei și să dormi de la o zi la alta până când ești mort.”
36. „Există două feluri de nemulțumiri în această lume – nemulțumiți care lucrează și nemulțumiți care își storesc mâinile.”
37. „Prețuiește fiecare oră din această zi pentru că nu se va mai întoarce niciodată.”
38. „Ei sunt morții vii și îi avem pe mulți dintre noi – își petrec zilele plângându-se și plângându-se și nu fac niciodată nicio încercare de a-și schimba viața în bine.”
39. „Timpul învață toate lucrurile celor care trăiesc pentru totdeauna, dar eu nu am luxul eternității.”
40. „Voi considera efortul din fiecare zi ca doar o lovitură a lamei mele împotriva unui stejar puternic.”
41. „Va trece și acesta”.
42. „Nu am fost livrat acestei lumi în înfrângere și nici eșecul nu curge în venele mele.”
43. „Există o distanță incomensurabilă între târziu și prea târziu.”
44. „Cine se îngrijorează de calamități le suferă de două ori.”
45. „Greșelile sunt modul vieții de a te învăța.”

Citate Og Mandino despre dragoste și fericire
46. ​​„Nu aspira la bogăție și muncă nu numai pentru a fi bogat. Străduiește-te în schimb pentru fericire – să fii iubit și să iubești și, cel mai important, să dobândești liniște sufletească și seninătate.”
47. „Mai devreme sau mai târziu, toată omenirea își va da seama că cel mai mare leac pentru toate relele și greșelile, grijile, durerea și crimele umanității se bazează numai în acte de dragoste.”
48. „Fiecăruia dintre noi, iubirea ne dă puterea de a face minuni cu propria ta viață și cu cei pe care îi atingem.”
49. „Fă toate lucrurile cu dragoste.”
50. „Atâta timp cât am ceva de făcut, pe cineva pe care să iubesc și ceva în care să sper, voi fi fericit.”
51. „Și mai presus de toate, mă voi iubi. Căci când voi face, voi cerceta cu zel toate lucrurile care intră în trupul meu, în mintea mea, în sufletul meu și în inima mea.”
52. „Iubirea de toate felurile de oameni pentru că fiecare are calități de admirat chiar dacă sunt ascunse.”
53. „Cu dragoste, voi dărâma zidul suspiciunii și al urii pe care l-au construit în jurul inimii lor și, în locul lui, voi construi punți pentru ca iubirea mea să intre în sufletele lor”.
54. „Voi întâmpina fericirea pe măsură ce îmi lărgește inima; totuși voi îndura tristețea pentru că ea îmi deschide sufletul.”
55. „Dar ai grija sa nu te lasi sa aluneci in situatia in care obiectivele tale privesc doar afacerea ta sau sa faci bani. Gândește-te la căsnicia ta, la copiii tăi și la prietenii tăi ca la domenii importante în care să-ți îmbunătățești viața.”
56. „Nu neglija niciodată lucrurile mărunte.”
57. „Sunt convins că cea mai mare moștenire pe care o putem lăsa copiilor noștri sunt amintirile fericite.”
58. „Poate fi lăudabil și nobil să-ți sacrifici viața unei cauze sau unei afaceri sau fericirii altora, dar dacă ești nefericit și neîmplinit în acel stil de viață și îl cunoști, atunci a rămâne în el este o ipocrizie, o minciună. , și o respingere a credinței puse în tine de către creatorul tău.”
59. „Eșecul, ca și durerea, este străin vieții mele. În trecut, am acceptat-o ​​așa cum am acceptat durerea. Acum îl resping și sunt pregătit pentru înțelepciune și principii care mă vor călăuzi din umbră în lumina soarelui bogăției, poziției și fericirii.”
60. „Mulți dintre oamenii noștri de afaceri din categoria superioară ar fi putut fi la fel de bogați, la fel de puternici; dar mai respectați și infinit mai fericiți, dacă ar fi parcurs drumul mai lent și mai lung al integrității etice absolute și al decenței morale.”
61. „A avea o familie fericită înseamnă a te bucura de un rai mai devreme.”
62. „Prețuiește prietenia pe care o primești mai presus de toate. Va supraviețui mult după ce aurul și sănătatea voastră vor dispărea.”
63. „Timpul tău este prea prețios pentru a fi sacrificat în zilele pierdute, luptând cu forțele ușoare ale urii, geloziei și invidiei.”
64. „Și atâta timp cât voi râde, nu voi fi niciodată sărac.”
65. „Să ne bucurăm de fețele zâmbitoare ale cât mai multor copii ai lui Dumnezeu putem, în timp ce putem să le vedem.”
66. „Atât de mulți dintre noi ne considerăm în micime – în inferioritate – gândind în jos. Suntem opriți de prea multă precauție. Suntem timizi să ne aventurăm. Nu suntem suficient de îndrăzneți. Loviți de propria noastră precauție, de propria noastră lipsă de încredere în noi înșine și în abilitățile noastre.”
67. „Poți să lucrezi cu poftă sau poți să lucrezi cu recunoștință; poți lucra ca om sau poți lucra ca robot.”
68. „Nu există nicio lucrare atât de nepoliticos, încât să nu vă înălțați în ea; nicio lucrare atât de înjositoare încât să nu poți sufla suflet în ea; nici o lucrare atât de plictisitoare încât să nu o însufleți.”
69. „Dumnezeu nu este navigatorul nostru. Nu a fost niciodată intenția Lui să tragă o cale pentru fiecare dintre noi și astfel să ne pună pe toți sub robia Lui. În schimb, El ne-a dăruit fiecăruia dintre noi intelect, talent și viziune pentru a ne mapa propriul drum – să scriem propria noastră Carte a Vieții în orice fel pe care îl alegem.”
70. „Nimic nu ne va face atât de caritabili și tandri față de greșelile altora, ca prin autoexaminare, să le cunoaștem în detaliu pe ale noastre.”
71. „Fără entuziasm, ești condamnat la o viață de mediocritate. Dar cu ea, poți realiza miracole.”
72. „Cei necugetate, ignoranții și indolenții, văzând doar efectele aparente ale lucrurilor și nu lucrurile în sine, vorbesc despre noroc, despre avere și întâmplări.”

Citate Og Mandino despre cultivarea bunelor obiceiuri

73. „Numai un obicei poate supune un alt obicei.”
74. „Victoria succesului este câștigată pe jumătate când cineva câștigă obiceiul de a stabili obiective și de a le atinge.”
75. „În adevăr, singura diferență dintre cei care au eșuat și cei care au reușit constă în diferența de obiceiuri.”
76. „Bunele obiceiuri sunt cheia succesului. Obiceiurile proaste sunt ușa descuiată către eșec. Astfel, prima lege pe care o voi respecta, care le precede pe toate celelalte – este că voi face obiceiuri bune și voi deveni sclavul lor.”
77. „Mai întâi ne facem obiceiurile, apoi obiceiurile noastre ne fac pe noi.”
78. „Căci când un act devine ușor prin repetare constantă, devine o plăcere să-l faci; iar dacă este o plăcere să performezi, este firea omului să o îndeplinească des. Când o fac des, devine un obicei și devin sclavul ei; și fiindcă este un obicei bun, aceasta este voia mea.”
79. „În copilărie, am fost sclavul impulsurilor mele; acum sunt sclavul obiceiurilor mele, la fel ca toți oamenii adulți”.
80. „Acțiunile mele sunt guvernate de apetit, pasiune, prejudecăți, lăcomie, dragoste, frică, mediu, obicei – iar cel mai rău dintre acești tirani este obișnuința.”
81. „Nu vă zgâriți niciodată cu acel efort suplimentar, acele câteva minute suplimentare, acel cuvânt blând de laudă sau mulțumire, acea livrare a tot ce puteți face.”
82. „Ia atitudinea unui student – ​​nu fi niciodată prea mare pentru a pune întrebări, nu știe niciodată prea multe pentru a învăța ceva nou.”
83. „Capacitatea ta de gafe ocazionale este inseparabilă de capacitatea ta de a-ți atinge obiectivele.”
84. „Nimeni nu le câștigă pe toate; iar eșecurile tale, atunci când se întâmplă, sunt doar o parte a creșterii tale.”
85. „Chiar și cea mai obositoare corvoadă va deveni suportabilă pe măsură ce defilezi în fiecare zi, convins că fiecare sarcină, oricât de ușoară sau plictisitoare, te aduce mai aproape de îndeplinirea viselor tale.”
86. „Visele mele sunt fără valoare, planurile mele sunt praf, scopurile mele sunt imposibile. Toate nu au valoare decât dacă sunt urmate de acțiune.”
87. „Nu permiteți nimănui să plouă pe parada voastră și astfel să arunce o groază de întuneric și de înfrângere toată ziua.”
88. „Nimic din exterior nu poate avea nicio putere asupra ta, dacă nu-i permiți.”
89. „Cei care se concentrează pe un singur lucru sunt cei care avansează în această lume. Marele bărbat sau femeie este cel care nu iese niciodată în afara specialității sale sau își risipește în mod prostește individualitatea.”
90. „Numai acțiunea îmi determină valoarea pe piață și, pentru a-mi înmulți valoarea, îmi voi înmulți acțiunile.”
91. „Munca nu este dușmanul tău, ci prietenul tău.”
92. „Cum lucrezi, nu ceea ce faci, determină cursul vieții tale.”
93. „Când ni s-a dat stăpânire peste lume, ni s-a dat și stăpânire peste noi înșine”.
94. „Sărăcia poate fi un privilegiu și chiar un mod de viață pentru călugărul din deșert, pentru că el nu are de întreținut decât el însuși și nu are pe plac decât pe zeul său, dar eu consider că sărăcia este semnul lipsei de capacitate sau al lipsei de ambiţie. Nu sunt deficitar în niciuna dintre aceste calități!”
95. „Concurența îți va pune întotdeauna viața în mâinile altora, în timp ce inițiativa îți oferă libertatea de a-ți alege propriul destin.”
96. „Ceea ce îți dorești poate fi realizat doar schimbând o singură persoană odată.”
97. „Niciodată nu voi exagera cererile trupului meu. Mai degrabă, îmi voi prețui corpul cu curățenie și cumpătare.”

Citate Og Mandino despre victorie și realizări
98. „Succesul nu va aștepta. Dacă amân, succesul va deveni căsătorit cu altul și va fi pierdut pentru totdeauna. Acesta este timpul. Acesta este locul. Eu sunt persoana.”
99. „Eșecul nu mă va depăși niciodată dacă hotărârea mea de a reuși este suficient de puternică.”
100. „Obstacolele sunt necesare pentru succes, deoarece în vânzare, ca în toate carierele importante, victoria vine doar după multe lupte și nenumărate înfrângeri.”
101. „Fii un auto-începător. Lasă-ți prima oră să stabilească tema succesului și a acțiunii pozitive, care cu siguranță va avea ecou pe parcursul întregii zile.”
102. „Secretul succesului este să-ți triplezi rata de eșec.”
103. „Singurul mijloc sigur de succes este să oferi mai multe și mai bune servicii decât se așteaptă de la tine, indiferent de sarcina ta.”
104. „Caracterul sănătos oferă puterea cu care o persoană poate călca în situațiile de urgență ale vieții în loc să fie copleșită de acestea. Eșecul este drumul către succes.”
105. „Voi persista până voi reuși. Voi mai face mereu un pas. Dacă nu va fi de niciun folos, voi lua altul și încă altul.”
106. „Adesea nu este începutul greșit, ci oprirea greșită, care face diferența între succes și eșec.”
107. „Succesul nu este ceva care trebuie să fie meritat sau câștigat. Este mai degrabă un drept inerent – ​​o responsabilitate inerentă.”
108. „Singura calificare pentru succes este să fii tu – să folosești orice combinație de talent pe care o deții în cea mai mare măsură posibilă.”
109. „Foarte des, suntem cel mai mare dușman al nostru, în timp ce construim în mod prostesc blocaje pe calea care duce la succes și fericire.”
110. „Prefer să încerc să reușesc și să eșuez, decât să încerc să nu fac nimic și să reușesc.”
111. „Nimeni altcineva nu-ți poate trăi viața pentru tine. Nimeni altcineva nu poate reuși pentru tine!”
112. „O carte nouă seamănă foarte mult cu un copil. Mai devreme sau mai târziu, trebuie să iasă în lume și să reușească sau să eșueze de la sine; de obicei, lăsând în urmă unul sau doi oameni iubitori, plini de îngrijorare și vinovăție și se întrebau dacă au făcut cu adevărat tot ce puteau avea pentru a-și pregăti problema pentru piața crudă a vieții.”
113. „Recompensele sunt mari dacă cineva reușește, dar recompensele sunt mari doar pentru că atât de puțini reușesc.”
114. „Nu poți niciodată să faci tot ce poți, ceea ce ar trebui să fie întotdeauna marca ta comercială, dacă tăiezi colțurile și te eschizi de responsabilități.”
115. „Ești specială. Acționează.”

Citate Og Mandino despre progres și înaintare

116. „Scură-ți gafele. Cum îți vei cunoaște limitele fără un eșec ocazional Să
nu renunți niciodată. Va veni rândul tău.”
117. „Oportunități
Au fost multe. Dar întotdeauna a existat riscul. Îndrăznim
. Vacilăm. Timpul trece în grabă. Oportunitatea dispărută. Ne chinuim. Anii se scurg. În cele din urmă, ne convingem că este prea târziu și ne mulțumim cu imitații ieftine ale vieții.”
118. „Fiecare luptă, fiecare înfrângere, îți ascuți abilitățile și punctele forte, curajul și rezistența, capacitatea și încrederea ta; și astfel, fiecare obstacol este un tovarăș de arme care te obligă să devii mai bun sau să renunți.”
119. „Fiecare respingere este o oportunitate de a merge înainte; Îndepărtează-te de ei, evită-i și îți arunci viitorul.”
120. „Evitați cu furie pe ucigașii timpului.”
121. „Scrisul, sunt convins, este cea mai puțin apreciată dintre toate artele creative.”
122. „Amintiți-vă că nici un talent, nicio lepădare de sine, nici creier, nici caracter, nu sunt necesare pentru a înființa o afacere de găsire a greșelilor.”
123. „Căci nu este sărac cel ce are puţin; numai cel care dorește mult și adevărata siguranță nu stă în lucrurile pe care le are, ci în lucrurile fără care se poate”.
124. „Bărbații nu eșuează; ei renunță să mai încerce.”
125. „Trăiești într-o lume care te scuzi pentru eșecul lor, pentru că este mai ușor să renunți decât să încerci în continuare.”
126. „Fiecare act memorabil din istoria lumii este un triumf al entuziasmului.”
127. „Nimic măreț nu s-a realizat niciodată fără ea, pentru că dă oricărei provocări sau ocupații, oricât de înspăimântătoare sau dificilă, un sens nou.”
128. „Bogăția, ca un copac, crește dintr-o sămânță mică.”
129. „Sunt produsul final al miilor de ani de evoluție; de aceea, sunt mai bine echipat atât la minte cât și la trup decât toți împărații și înțelepții care m-au precedat.”
130. „Premiile vieții sunt la sfârșitul fiecărei călătorii, nu aproape de început; și nu mi se dă să știu câți pași sunt necesari pentru a-mi atinge scopul.”
131. „A avea obiective fără un plan și o limită de timp a fost la fel de inutil ca să nu ai niciun obiectiv.”
132. „În mine arde o flacără care a trecut din generații nenumărate, iar căldura ei este o iritare constantă pentru spiritul meu pentru a deveni mai bun decât mine și voi face.”
133. „Voi deveni un licurici; și chiar și în timpul zilei, strălucirea mea se va vedea în ciuda soarelui. Lăsați-i pe ceilalți să fie ca fluturii care își fac aripile, dar depind pe viață de caritatea unei flori.”
134. „Femeile își au rădăcinile în pământ și adesea acele rădăcini sunt înfometate și devastate, dar nu există un om în viață care să nu poată atinge și să atingă, cu degetele ei, chiar vârful curcubeului lui Dumnezeu.”
135. „Lasă alții să construiască o peșteră cu lutul lor. Voi construi un castel cu al meu.”
136. „Orice mintea omului poate concepe și crede, el poate realiza.”
137. „Bogăția este bună când aduce bucurie altora.”
138. „Toată lumea ar trebui să fie bogată, chiar dacă doar pentru o zi, pentru ca fiecare să-și dea seama că a fi bogat nu este condiția ideală pe care o cred cei mai mulți.”
139. „Nu ați arătat nicio cunoaștere sau apreciere a unicității voastre. Cu toate acestea, ești cel mai rar lucru din lume.”
140. „Ori de câte ori faci o greșeală sau ești doborât de viață, nu te uita înapoi la ea prea mult.”

Ești gata să-ți schimbi viața cu aceste citate Og Mandino

Chiar dacă a murit deja, Og Mandino este încă cel mai citit autor de inspirație și autoajutor din lume. El a spus propria sa poveste personală despre cum a atins fundul și ce a făcut pentru a merge mai departe și a deveni succesul care a fost. Prin lucrările sale și discursurile sale, Og Mandino a atins viețile a milioane de oameni de pe tot globul, dovedind că toată lumea poate reuși și poate începe de la capăt dacă doar trece.
Te-ai inspirat din aceste citate de la Og Mandino
Care sunt preferatele tale
Spune-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.