Alăturați-vă marșului și fluturați steagurile libertății cu aceste citate de top Huey P. Newton.
Huey P. Newton a fost un revoluționar și unul dintre fondatorii Partidului Pantera Neagră.
Contribuțiile sale au inclus lansarea de programe de hrănire și clinici medicale.
În calitate de activist, el a pledat și pentru drepturile grupurilor marginalizate de femei și ale LGBT.
Bunătatea și neînfricarea lui Newton l-au ajutat să încurajeze mulți oameni să se alăture cauzei.
Violența statului nu l-a împiedicat să slujească poporul.
Citiți mai jos colecția completă.
Și nu uitați să verificați aceste citate Malcolm X și citate Fred Hampton.

Cele mai bune citate Huey P. Newton

1. „Puterea neagră oferă putere oamenilor care nu au avut puterea de a-și determina destinul.”
2. „Prima lecție pe care trebuie să o învețe un revoluționar este că este un om condamnat. Dacă nu înțelege acest lucru, el nu înțelege sensul esențial al vieții sale.”
3. „Sarcina este de a transforma societatea. Numai oamenii pot face asta – nu eroii, nu celebritățile, nici vedetele.”
4. „Tinerii sunt trecuți prin școli care nu predau. Apoi au fost forțați să caute locuri de muncă care nu există și, în cele din urmă, au rămas blocați să se uite la viețile pline de farmec care se reclamă în jurul lor.”
5. „Poți să închizi un revoluționar, dar nu poți să închizi revoluția. Poți conduce un luptător pentru libertate în toată țara, dar nu poți conduce lupta pentru libertate în toată țara. Poți ucide un eliberator, dar nu poți ucide eliberarea.”
6. „Frica mea nu era de moarte însăși, ci de o moarte fără sens. Am vrut ca moartea mea să fie ceva la care oamenii s-ar putea relaționa – o bază pentru mobilizarea în continuare a comunității.”
7. „Puterea este capacitatea de a defini fenomenele și de a le face să acționeze într-un mod dorit.”
8. „Orice oameni neînarmați sunt sclavi sau sunt supuși sclaviei în orice moment”.
9. „Îmi poți ucide trupul și îmi poți lua viața, dar nu-mi poți ucide niciodată sufletul. Sufletul meu va trăi veșnic!”
10. „Ar trebui făcute legi pentru a servi poporul. Oamenii nu trebuie făcuți să servească legilor.”
11. „Poți să mori o singură dată, așa că nu mori de o mie de ori îngrijorându-te pentru asta.”
12. „Bărbații și femeile de culoare care refuză să trăiască sub opresiune sunt periculoși pentru societatea albă, deoarece devin simboluri ale speranței pentru frații și surorile lor, inspirându-i să le urmeze exemplul.”
13. „Supraviețuirea nu este o chestiune simplă sau ceva care să fie considerat de la sine înțeles.”
14. „Sinuciderea revoluționară nu înseamnă că eu și tovarășii mei avem o dorință de moarte – înseamnă exact opusul. Avem o dorință atât de puternică de a trăi cu speranță și demnitate umană, încât existența fără ele este imposibilă.”
15. „Mi-am dorit libertate, iar posesiunile însemna non-libertate pentru mine.”

Citate inspirate Huey P. Newton
16. „Nu cred că viața se va schimba în bine fără un atac asupra instituției, care continuă să-i exploateze pe nenorociții pământului. Această credință se află în centrul conceptului de sinucidere revoluționară.”
17. „A muri pentru rasiști ​​este mai ușor decât o pană, dar a muri pentru oameni este mai greu decât orice munte și mai adânc decât orice mare.”
18. „Revoluția a fost întotdeauna în mâinile tinerilor. Tinerii moștenesc întotdeauna revoluția.”
19. „Nu am susținut niciodată violența. Violența ne este aplicată. Dar credem în autoapărare pentru noi înșine și pentru oamenii de culoare.”
20. „Nu va exista nicio închisoare care să ne poată opri mișcarea.”
21. „Dacă încetezi să te lupți, atunci oprești viața.”
22. „Am oamenii în spatele meu și oamenii sunt puterea mea”.
23. „Când forțele reacționale ne zdrobesc, trebuie să ne mișcăm împotriva acestor forțe, chiar și cu riscul morții. Va trebui să fim alungați cu un băț.”
24. „Este mai bine să mă opun forțelor care m-ar conduce la autocrimă decât să le îndur.”
25. „Poți să știi pomul după fructele pe care le aduce. Vedeți prin ceea ce oferă organizația în ceea ce privește un program concret. Dacă fructele pomului se acru sau devin salmami, atunci a sosit timpul să-l tăiem, să-l îngropam, să trecem peste el și să plantăm semințe noi.”
26. „Cred că ceea ce motivează oamenii nu este marea ură, ci marea dragoste pentru ceilalți.”
27. „Cred că este absurd să vorbim despre—o dată când erai în afara sistemului, acum ești în sistem—nu, ne luptăm, cauza luptei este că sistemul este rău din care nu putem ieși aceasta.”
28. „Când ai de-a face cu un bărbat, ai de-a face cu cel mai valoros bun al lui, viața lui. Există joc și există fluxul profund. Îmi place să duc lucrurile în fluxul profund al jocului pentru că totul este un joc, serios și neserios în același timp. Așa că joacă viața ca și cum ar fi un joc.”
29. „Avem două rele de luptat – capitalismul și rasismul. Trebuie să distrugem atât rasismul, cât și capitalismul.”
30. „Oamenii vor câștiga o lume nouă. Cu toate acestea, când mă gândesc la indivizii din revoluție, nu pot să prezic supraviețuirea lor. Revoluționarii trebuie să accepte acest fapt.”

Citate puternice Huey P. Newton care te vor elibera
31. „Nu mă aștept ca mass-media albă să creeze imagini pozitive cu bărbați negri.”
32. „Am început să citesc. Ceea ce am descoperit în cărți m-a făcut să mă gândesc să pun întrebări, să explorez și, în cele din urmă, să-mi redirecționez viața.”
33. „Polițiștii de câini rasiști ​​trebuie să se retragă imediat din comunitățile noastre, să înceteze uciderea lor nebunească, brutalitatea și tortura oamenilor de culoare sau să înfrunte mânia oamenilor înarmați.”
34. „Există un vechi proverb african: „Eu sunt noi”. Dacă întâlneai un african în vremurile străvechi și pe ei cine era, el răspundea: „Eu sunt noi.”
35. „Acești frați aveau simțul armoniei și comuniunei de care aveam nevoie pentru a menține acea parte a mea care nu era total zdrobită de școli și alte autorități.”
36. „Existența este violentă, eu exist, prin urmare, sunt violent în acest fel.”
37. „Unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le învețe orice copil de culoare este cum să lupte bine.”
38. „În sens metafizic, am bazat expresia „Toată puterea poporului” pe ideea omului ca zeu. Nu am alt Dumnezeu decât omul și, în sfârșit, cred că omul este binele cel mai înalt sau principal.”
39. „Îmi doream mai ales să fac înainte din viața unui servitor forțat să-și ia acele slujbe prost plătite și privit cu dispreț de șefii albi.”
40. „În special, această țară nu știe ce să facă cu tinerii ei negri.”

Huey P. Newton Citate despre revoluționari

41. „Predându-mi viața revoluției, am găsit viața veșnică.”
42. „Într-adevăr, suntem cu toții — alb și negru deopotrivă — bolnavi în același mod, bolnavi de moarte. Dar înainte de a muri, cum vom trăi
Spun cu speranță și demnitate și, dacă moartea prematură este rezultatul, acea moarte are un sens pe care nu-l poate avea niciodată sinuciderea reacționară. Este prețul respectului de sine.”
43. „Sinuciderea reacţionară este „înţeleaptă”, iar sinuciderea revoluţionară este un „prost”. Un prost pentru revoluție, așa cum a vrut să spună Pavel când a vorbit despre a fi un „prost pentru Hristos”. Prostia aceea poate muta munți de opresiune. Este marele nostru salt și angajamentul nostru față de cei morți și nenăscuți.”
44. „Să continuăm să ne autodepășim. Un om revoluționar se transcende întotdeauna pe sine sau altfel nu este un om revoluționar, așa că facem întotdeauna ceea ce cerem de la noi înșine sau mai mult decât ceea ce știm că putem face.”
45. „Cred că baza — temelia — a fost deja pusă pentru o societate în care oamenii vor lucra împreună și se vor bucura împreună de bogăția întregii națiuni. Cred că acest lucru se va realiza pentru că aceasta este tema programului guvernului revoluționar”.
46. ​​„În dragostea revoluționară, trebuie să facem o cauză comună cu aceste comunități oprimate.”
47. „Ne-am dat seama la un moment foarte timpuriu al dezvoltării noastre că revoluția este un proces. Nu este o acțiune anume și nici nu este o concluzie. Este un proces.”
48. „Nu mă îndoiesc că revoluția va triumfa. Oamenii lumii vor învinge, vor prelua puterea, vor prelua mijloacele de producție, vor sterge rasismul, capitalismul.”
49. „Prea mulți așa-ziși lideri ai mișcării au fost transformați în celebrități și fervoarea lor revoluționară a fost distrusă de mass-media. Ei devin obiecte de la Hollywood și își pierd identificarea cu problemele reale.”
50. „Orice opinii personale și nesiguranțe despre homosexualitate și diferitele mișcări de eliberare dintre homosexuali și femei – și vorbesc despre homosexuali și femei ca pe grupuri oprimate – ar trebui să încercăm să ne unim cu ei într-o manieră revoluționară.”

Progressive Huey P. Newton Citate

51. „Polițiștii sau soldații sunt doar o armă în mâna instituției. Ei îl asigură pe rasist în rasismul lui.”
52. „Instituțiile funcționează astfel – un fiu este ucis de poliție și nu se face nimic. Instituțiile trimit familia victimei într-un carusel, mergând de la o agenție la alta până se uzează și renunță. Aceasta este o modalitate foarte eficientă de a doborî oamenii săraci și asupriți, care nu au timp să-și judece cazurile.”
53. „Uneori, dacă vrei să scapi de armă, trebuie să ridici arma.”
54. „Malcolm X a fost prima persoană politică din această țară cu care m-am identificat cu adevărat. Dacă ar fi trăit și nu ar fi fost epurat, probabil că m-aș fi alăturat musulmanilor”.
55. „Timpul este bani pentru oamenii săraci. A merge la Sacramento înseamnă pierderea unei zile de salariu – de multe ori pierderea locului de muncă. Dacă aceasta este o democrație, evident, este o democrație burgheză limitată la clasele de mijloc și de sus. Doar ei își pot permite să participe la el.”
56. „Unii văd lupta noastră ca un simbol al tendinței spre sinucidere în rândul negrilor. Savanții și academicienii, în special, s-au grăbit să facă această acuzație. Ei nu reușesc să perceapă diferențele.”
57. „Rescrierea legilor nedrepte este un drept fundamental al omului și o obligație fundamentală.”
58. „Deși risc probabilitatea morții, există cel puțin posibilitatea, dacă nu probabilitatea, de a schimba condiții intolerabile. Această posibilitate este importantă, deoarece multe din existența umană se bazează pe speranță fără nicio înțelegere reală a șanselor.”
59. „Nu conduc. Eu nu am domnit niciodată. Am un vot și sunt liderul partidului. Mereu am avut un vot la comitetul central. Am avut întotdeauna mai multă influență decât acel vot. Voi recunoaște asta.”
60. „Legile și regulile pe care oficialii le impun oamenilor săraci îi împiedică să funcționeze armonios în societate.”
61. „Sistemul imperialist sau capitalist ocupă zone. Ocupă Vietnamul acum. Ei îi ocupă trimițând soldați acolo, trimițând polițiști acolo.”
62. „Nu am fost instruit de sistemul școlar ca alți copii, iar când m-am concentrat pe învățare, mintea mea a fost aglomerată și blocată de programarea sistemului.”
63. „Pereții, gratiile, tunurile și gărzile nu pot încercui sau ține niciodată ideea oamenilor.”
64. „În căutarea libertății și în încercările lor de a-l împiedica pe opresor să-i dezbrace de toate lucrurile de care au nevoie pentru a exista, oamenii văd lucrurile ca trecând de la A la B la C. Ei nu văd lucrurile ca trecând de la A. la Z.”
65. „Trebuie să câștigăm securitate în noi înșine și, prin urmare, să avem respect și sentimente pentru toți oamenii asupriți.”

Huey P. Newton Citate despre partidul Black Panther

66. „Firea unei pantere este că nu atacă niciodată. Dar dacă cineva atacă sau dă înapoi într-un colț, pantera se apropie pentru a-l șterge pe acel agresor sau pe acel atacator.”
67. „Îi descurajez pe membrii partidului să dea jos oamenii care nu înțeleg. Chiar și oamenilor neluminați și aparent burghezi ar trebui să li se răspundă într-un mod politicos. Lucrurile ar trebui să le fie explicate cât mai complet posibil.”
68. „După ce s-a format Partidul Pantera Neagră, aproape că am căzut în această eroare. Nu puteam înțelege de ce oamenii erau orbi la ceea ce vedeam atât de clar. Apoi, mi-am dat seama că înțelegerea lor trebuia dezvoltată.”
69. „Am avut mult timp și, în primul an în care am fost în închisoare, am încercat să fac Partidul să oprească împușcăturile, să oprească discuțiile despre chestia cu armele.”
70. „Am știut să influențez oamenii, dar într-adevăr este doar un vot. Dar partidul este tratat într-un mod foarte bun.”
71. „FBI-ul a fost cel mai deranjat de programele de supraviețuire ale Panthers care oferă servicii comunitare. Popularul program de mic dejun gratuit, în care Partidul a oferit mic dejun cald gratuit copiilor din comunitățile negre din Statele Unite, a fost, după cum sa menționat deja, un ghimpe deosebit în partea lui J. Edgar Hoover. Găsind puține lucruri de criticat cu privire la program în mod obiectiv, Biroul a decis să-l distrugă.”
72. „Mulți oameni din comunitate nu le-a putut crede la început că aveam în suflet doar interesul lor. Nimeni nu le-a dat vreodată sprijin sau asistență atunci când poliția i-a hărțuit, dar iată-ne, negri mândri, înarmați cu arme și cunoștințe de lege. Mulți cetățeni au ieșit imediat din închisoare și au intrat în Partid, iar statisticile privind crimele și brutalitățile comise de polițiști din comunitățile noastre au scăzut brusc.”
73. „Nu vreau ca oamenii să creadă că el este atât de important – partidul nostru este important pentru că partidul nostru lucrează pentru oameni și niciun individ nu este important în partidul nostru, inclusiv eu.”
74. „Când am înființat Partidul în 1966, tocmai împlinisem 24 de ani și în fiecare an, nu, nu în fiecare an, în fiecare zi pe care o trăiesc am căpătat experiențe noi. Acum, critica nu înseamnă că partidul nu a jucat un rol pozitiv în acele vremuri, dar, pentru a fi obiectivi, nu am realizat lucrurile pe care ne-am propus”.
75. „Nu am spus deloc multe despre homosexuali, dar trebuie să ne raportăm la mișcarea homosexuală pentru că este un lucru real și știu prin citire și prin experiența mea de viață și observații că homosexualilor nu li se oferă libertate și libertate prin oricine din societate. Ar putea fi cei mai asupriți oameni din societate.”

Huey P. Newton Citate care vă vor ridica spiritul revoluționar

76. „Opresorul trebuie hărțuit până la moartea sa. Nu trebuie să aibă pace nici ziua, nici noaptea. Sclavii i-au depășit întotdeauna numeric pe stăpânii sclavilor. Puterea asupritorului se bazează pe supunerea poporului.”
77. „Toată viața, am căutat ceva și oriunde m-am întors, cineva a încercat să-mi spună ce este. Și eu le-am acceptat răspunsurile, deși deseori erau în contradicție și chiar autocontradictorii.”
78. „Încercam să sporim conflictul care se producea deja. Am simțit că vom duce conflictul la un nivel atât de înalt încât a trebuit să vină unele schimbări.”
79. „Știu din punct de vedere sociologic că cuvintele – puterea cuvântului – cuvintele stigmatizează oamenii.”
80. „Dușmanii mei m-au numit vagabond, criminal, criminal. Unii chiar m-au numit negru. Îmi imaginez că acum vor trebui măcar să-mi spună Dr. Negru.”
81. „America albă a avut grijă ca istoria negrilor să fie suprimată în școli și în cărțile de istorie americane. Curajul a sute de strămoșii noștri care au luat parte la rebeliunile sclavilor s-a pierdut în negura vremurilor, deoarece proprietarii de plantații au făcut tot posibilul pentru a preveni orice relatări scrise despre revolte.”
82. „Nu există niciun motiv pentru care instituția să se teamă de mine. Dar are tot dreptul să se teamă de oameni în mod colectiv – eu sunt una cu oamenii.”
83. „De multe ori cel mai sărac alb este cel mai rasist pentru că îi este frică să nu piardă ceva sau să descopere ceva ce nu are.”
84. „Nimeni nu poate spune: „Am renunțat – nu mai sunt în sistem”. Când ești în închisoare, ești și mai aproape de sistem – îl simți mai mult și s-ar putea să fii acolo din orice motiv. Nu transformi sistemul ca pe un lucru absolut.”
85. „Trebuie să ne aliam cu comunitățile oprimate ale lumii. Nu ne putem purta ca naționaliști. Nici măcar nu ne putem purta ca internaționaliști. Trebuie să ne punem speranțele viitoare pe filosofia intercomunalismului – filozofia care susține că ascensiunea imperialismului în America transformă toate celelalte națiuni în comunități oprimate.”
86. „Sângele, transpirația, lacrimile și suferința oamenilor de culoare sunt bazele bogăției și puterii Statelor Unite ale Americii. Am fost forțați să construim America și, dacă suntem forțați, o vom dărâma. Rezultatul imediat al acestei distrugeri va fi suferința și vărsarea de sânge. Dar rezultatul final va fi pacea perpetuă pentru întreaga omenire.”
87. „Nu mai depind de lucrurile lumii, m-am simțit cu adevărat liber pentru prima dată în viața mea. În trecut, am fost ca temnicerii mei. Urmăsisem obiectivele Americii capitaliste. Acum, aveam o libertate mai mare.”
88. „În timp ce viața va fi mereu plină de sunet și furie. Poate fi mai mult decât o poveste care nu înseamnă nimic.”
89. „Ceea ce încerc cu adevărat să spun este că am crezut că o insurecție armată ar putea funcționa. După ce am fost împușcat și am fost la închisoare, asta a pus capăt iluziei. Am avut timp să mă gândesc.”
90. „Întotdeauna am spus asta, iar oamenii cred că este un răspuns drăguț, dar eu spun că am fost mereu în sistem și de aceea ne luptăm pentru că nu ne place sistemul. Încercăm să o transformăm.”

Citate Wise Huey P. Newton
91. „Testele IQ sunt folosite în mod obișnuit ca arme împotriva oamenilor de culoare în special, și a grupurilor minoritare și a oamenilor săraci în general. Testele se bazează pe standardele clasei mijlocii albe, iar atunci când obținem un scor scăzut la ele, rezultatele sunt folosite pentru a justifica prejudecata că suntem inferiori și lipsiți de inteligență. Din moment ce suntem învățați să credem că testele sunt infailibile, ele au devenit o profeție care se împlinește singur, care ne întrerupe inițiativa și ne spală creierul.”
92. „Trebuie să realizăm moștenirea noastră neagră pentru a ne da putere să mergem mai departe și să progresăm. Dar în ceea ce privește revenirea la vechea cultură africană, este inutil și nu este avantajos în multe privințe. Credem că cultura însăși nu ne va elibera. Vom avea nevoie de lucruri mai puternice.”
93. „Prima carte pe care am citit-o cu adevărat a fost „Republica” a lui Platon, iar apoi a trebuit să o citesc de cinci ori sau ceva.”
94. „Încerc să fiu cordial pentru că așa câștigi oamenii. Nu îi poți câștiga prin trasarea liniei de demarcație, spunând că ești de această parte, iar eu sunt de cealaltă – asta arată o lipsă de conștiință.”
95. „Căsătoria, familia și datoria — într-un fel, un alt fel de sclavie.”
96. „Statele Unite se pot ascunde în spatele unei fațade pur și simplu pentru că suge sângele altor oameni. Oamenii lumii a treia – Africa, Asia și America Latină.”
97. „Valorile burgheze definesc situația familiei din America, îi dau anumite scopuri. Oamenii asupriți și săraci care încearcă să atingă aceste obiective eșuează din cauza însăși condițiilor pe care burghezia le-a stabilit.”
98. „Cei din comunitate care sfidează autoritatea și „încalcă legea” par să se bucure de viața bună și să aibă totul în ceea ce privește posesiunile materiale. Pe de altă parte, oamenii care muncesc din greu, se luptă și suferă mult sunt victimele lăcomiei și indiferenței, învinși. Această inversare nebună a valorilor apasă puternic asupra comunității negre. Cauzele provin din exterior și sunt impuse de un sistem care își caută fără milă propriile recompense, indiferent de costul vieților umane distruse.”
99. „M-am așteptat să mor în niciun moment înainte de proces. Mă aștept să evadez cu viața mea. Cu toate acestea, a fi executat în camera de gazare nu a însemnat neapărat înfrângere. Ar putea fi încă un pas pentru a aduce comunitatea la un nivel mai înalt de conștiință.”
100. „În acei ani lungi în școlile publice din Oakland, nu am avut un profesor care să mă fi învățat ceva relevant pentru propria mea viață sau experiență. Niciun instructor nu a trezit vreodată în mine dorința de a afla mai multe, de a pune întrebări sau de a explora lumea literaturii, științei și istoriei. Tot ce au făcut a fost să încerce să-mi răpească sentimentul propriei mele unicități și valoare și, în acest proces, aproape că mi-au omorât dorința de a întreba.”

Citate semnificative Huey P. Newton despre lupta pentru emancipare

101. „A sări de pe un pod nu este același lucru cu a te deplasa pentru a distruge forța copleșitoare a unei armate opresive. Când oamenii de știință numesc acțiunile noastre sinucigașe, ele ar trebui să fie consecvente din punct de vedere logic și să descrie toate mișcările revoluționare istorice în același mod.”
102. „Richard avea o teorie despre relațiile umane intime. El a văzut dragostea neposesivă ca iubire pură, singura iubire, iar iubirea posesivă ca o batjocură a iubirii pure. Dragostea neposesivă nu a înrobit și nu a constrâns obiectul iubirii.”
103. „Am devenit temporar străini comunității negre, în timp ce radicalii albi au fost cufundați mai adânc în criza lor de identitate particulară. Geniul lui Cleaver pentru schizofrenia politică și culturală ne-a infectat pe toți, Alb și Negru, și a fost ratată oportunitatea ca tinerii din ambele rase de a-și exprima și de a concretiza solidaritatea și dragostea lor autentică. Acest lucru rămâne încă de făcut.”
104. „Este o afirmație fundamentală a acestui studiu că societatea majoritară – în zelul ei provocat de frică de a-și menține și asigura poziția inechitabilă în societatea americană – a cochetat cu și s-a apropiat periculos de mult de abandonarea totală a libertății particulare asupra căreia toți ceilalți. sunt în cele din urmă dependenți, dreptul de a nu fi de acord. Mai mult, este o afirmație auxiliară a acestui studiu că pericolul nu a trecut încă.”
105. „Eldridge a înțeles greșit mișcarea radicală White. El a exploatat alienarea lor și i-a încurajat pe tinerii albi să se considere negri „răi”, astfel, îndepărtându-i din ce în ce mai mult de propria lor comunitate. În același timp, i-a sedus pe tinerii negri să se imagineze ca niște expatriați boemi din „Babilonul” din clasa de mijloc, în timp ce a analogizat poetic, dar greșit, America super-industrială.”
106. „Nu există nici un dezacord cu privire la această funcție a legii în niciun cerc – dezacordul apare din întrebarea căreia trebuie să servească legile oamenilor. Astfel de parlamentari ignoră faptul că este de datoria celor săraci și nereprezentați să construiască reguli și legi care să le servească mai bine interesele.”
107. „Întotdeauna am avut un comitet central. Au fost fascinați de Eldridge Cleaver.”
108. „Eu spun, „oricare ar fi nesiguranța ta”, pentru că, așa cum știm foarte bine, uneori, primul nostru instinct este să vrem să lovim un homosexual în gură și să vrem ca o femeie să tacă. Vrem să lovim un homosexual în gură pentru că ne este frică că am putea fi homosexuali și vrem să lovim femeile sau să o închidem din gură pentru că ne este teamă că ne-ar putea castra sau să ia nucile pe care nu le avem. a începe cu.”
109. „Cred că este momentul potrivit pentru organizare și pentru a oferi negrilor mai multă politică — negrilor progresiști, trebuie să faceți o distincție — participare, mai mulți negri în poziții mai autoritare, în poziții politice mai electorale. Dar le vrem pe cele potrivite.”
110. „Ne iubim pe noi înșine, corpurile noastre, dar nu vrem să înrobim nicio parte din noi înșine.”

Huey P. Newton Citate pentru a ști mai multe despre viața și credințele sale

111. „M-a oprit cu aroganța lui. Am venit să caut ceva, iar el m-a disprețuit pentru că nu știam deja ce caut. Nu puteam să înțeleg ce spunea despre „afro-americani”. Termenul era nou pentru mine. Dawson m-a dezamăgit cu adevărat. „Știi ce este un afro-cubanez
” „Da” „Știi ce este un afro-brazilian
‘ ‘Da’ ‘Atunci de ce nu știi ce este un afro-american

S-ar putea să fi fost evident pentru el, dar mie nu. Dar eram în continuare interesat.”
112. „Aș dori să adaug — sunt nevinovat. Nu sunt vinovat.”
113. „Am fost naiv. Mă căutam pe mine și puneam tuturor, cu excepția mea, întrebări la care eu și numai eu puteam să răspund. Mi-a luat mult timp și mi-a luat un bumerang dureros al așteptărilor mele pentru a realiza o realizare cu care toți ceilalți par să se fi născut – că nu sunt nimeni decât eu însumi.”
114. „Părerea mea este că termenul „Dumnezeu” aparține domeniului conceptelor, că este dependent de om pentru existența sa. Dacă Dumnezeu nu există decât dacă omul nu există, atunci omul trebuie să fie aici pentru a-L produce pe Dumnezeu.”
115. „Știam chiar acolo, în închisoare, că lectura mi-a schimbat pentru totdeauna cursul vieții. După cum văd astăzi, capacitatea de a citi a trezit în mine o dorință de multă vreme adormită de a fi în viață mental. Educația mea de casă mi-a dat, cu fiecare carte suplimentară pe care am citit-o, puțin mai multă sensibilitate la surditatea, mutitatea și orbirea care afectau rasa neagră din America.”
116. „Mama și tatăl meu sunt căsătoriți de 50 de ani, iar el tocmai a început să înțeleagă că ceva este în neregulă cu sistemul. A acceptat totul, vezi. Cu toate acestea, acest tip harnic de logodnă nu i-a adus succesul, conform termenilor americani, pe care și-l dorea. Probabil că am fost foarte afectat de asta. De fapt, știu că am fost.”
117. „Când am fost în penitenciar după ce am fost acuzat că am ucis un polițist, eram mai mult ca niciodată în sistemul penitenciarului.”
118. „Există o mișcare socialistă foarte puternică în Jamaica. Am fost în Jamaica cu ani în urmă. Toată discuția, toată ziua ei vorbesc politică. Rata de alfabetizare este foarte scăzută. Toată lumea este atât de interesată de politică, mai mult decât cei care pot citi în Statele Unite.”
119. „Nu îmi place să vorbesc doar despre Africa și sudul Saharei în general. Nu, voi vorbi despre Lumea a Treia în general. Aș dori să spun asta — noi, în Statele Unite, nu am crede niciodată că o altă formă de guvernare — nu-mi pasă, chiar dacă este împotriva rasismului, etc. Este greu să faci ca masele de oameni să creadă sau să accepte asta. un guvern socialist îi va scuti de majoritatea problemelor.”
120. „ Restul oamenilor din Lumea a Treia văd că țara poate face cu adevărat o schimbare. Nu schimbați sau schimbați un maestru cu altul.”

Citate Huey P. Newton despre guvernul revoluționar cubanez

121. „Aș dori să spun că atitudinea rasială și prejudecățile sunt probabil aici. Este foarte dificil să acţionezi acest lucru – discriminarea – discriminarea este un act. După ce ai prejudecățile, ies discriminările, dacă există o instituție pentru asta, dar cubanezii au încercat să creeze instituții fără discriminare.”
122. „Guvernul revoluționar cubanez a fost generos și foarte atent cu mine și cu familia mea. Am locuit în Santa Clara câteva luni pentru că îmi doream să lucrez la țară și să cunosc mai bine țara.”
123. „Un oaspete destul de onorat al guvernului cubanez, așa că nu aș avea probleme. Cred că ar fi nevoie de un cubanez negru să articuleze cu adevărat acest lucru, deoarece sunt tratat într-un mod foarte generos.”
124. „Cred că, în general, ambii oameni încearcă să fie eliberați de abuzurile autorităților nord-americane rasiste albe. Cred că acesta este singurul numitor comun. Cubanezii au găsit o modalitate de a se elibera, iar noi încă nu am găsit calea. Deci asta e diferența.”
125. „Vecinii erau mai mult decât vecini în Cuba. Erau ca parte din familie.”
126. „Cuba a fost o neo-colonie a Statelor Unite și încă suferă o blocada. Deci, deci, bunuri de larg consum și așa mai departe, nu avem aici, mai ales când părăsești zonele orașului e o viață spartană. Dar ceea ce este impresionant este ceea ce se întâmplă. Este viitorul pe care toți acești socialiști îl așteaptă cu nerăbdare.”
127. „Chiar înainte să plec din Cuba, eram pe cale să mă transfer la universitate. Hotărâsem că aveam suficientă experiență în lucrul în domeniile manuale. Dar apoi, am primit vestea din Statele Unite că mă pot întoarce. Că partidul meu a adunat suficiente informații despre acuzațiile false care erau împotriva mea pentru ca eu să mă întorc în Statele Unite.”
128. „Guvernul cubanez a vrut să lucrez la universitate ca profesor de literatură, dar am refuzat pentru că îmi doream mai mult sentimentul rural.”
129. „Sunt foarte fericit aici, în Cuba, dar simt că am de lucru în Statele Unite. Aici mă pot identifica cu lupta mondială totală pentru socialism. Dar cred că, ca nord-american, ca nord-american negru, am anumite înțelegeri, anumite contribuții de făcut, care sunt unice pentru experiența nord-americană.”
130. „Am vrut să părăsesc liceul în 1958 și să mă alătur revoluției cubaneze. Așa că singurul motiv pentru care nu am venit să mă alătur lui Castro a fost pentru că mama nu m-a lăsat. Aveam doar 16 ani.”

Mai multe citate Huey P. Newton
131. „Am început să cred că abordarea lui Melvin prin cărți era o modalitate de a examina aceste întrebări. Viața lui a necesitat o anumită detașare de comunitate și asta a fost atractiv pentru mine.”
132. „Nenorocirea este un test al fidelității oamenilor. Cei care protestează împotriva nedreptății sunt oameni cu adevărat merit.”
133. „Privind înapoi, văd că prietenii mei și cu mine eram toți în aceeași barcă – ne îndreptam către iadul pe pământ și încercăm să ajungem la rai în biserică.”
134. „Întotdeauna, conducătorii unui ordin, în concordanță cu propriile lor interese și numai cu propriul lor plan, au folosit ceea ce li s-a părut a fi cel mai optim și eficient mijloc de a menține avantajul social și economic de necontestat.”
135. „Am simțit că poliția are nevoie de o etichetă, o altă etichetă decât acea imagine a fricii pe care o poartă în comunitate.”
136. „Iubirea non-posesivă se bazează pe experiențe comune și pe prietenie. Este genul de dragoste pe care îl avem pentru corpul nostru, pentru degetul mare sau piciorul nostru.”
137. „El a simțit că oamenii nu ar trebui să fie ca mașinile sau casele. Niciun bărbat nu ar trebui să dețină o soție, nici o soție să dețină un soț, deoarece proprietatea se bazează pe control, garduri, bariere, constrângeri și tiranie psihologică.”
138. „Forța brută și violența directă și neascunsă – deși persistă în mod clar în multe părți ale societății – sunt astăzi mai puțin acceptabile pentru un public din ce în ce mai sofisticat, un public semnificativ îndepărtat de metodele de control social și economic comune în America timpurie.”
139. „Superioritatea clară în lucrurile sociale și economice – prin orice mijloace – a fost o premisă fără scrupule a autorității clasei conducătoare americane de la începuturile societății până în prezent.”
140. „Avantajul socioeconomic inițial, născut din sclavia proprietății, a fost impus prin violență nedescurată și amenințarea constantă cu mai multe violențe.”

Ești dispus să mori pentru oameni

Huey P. Newton a fost un martir revoluționar. A fost ucis pe străzile din Lower Bottoms din West Oakland, California. Într-adevăr, moartea lui a fost mai grea decât orice munte și mai adâncă decât orice mare pentru poporul său și pentru cauza pentru care lupta.
Huey își găsise locul în revoluția care leagă armele cu poporul negru și sectorul muncitoresc. I-a inspirat pe mulți să lupte pentru pace și dreptate socială care l-au făcut să trăiască pentru totdeauna. La urma urmei, poți ucide un revoluționar, dar nu și revoluția.
Sperăm că aceste citate v-au încurajat să marșați alături de oameni. A trăi într-o societate delimitată de sistemul opresiv este a noastră de demontat.
Care citat Huey P. Newton este preferatul tău personal.
Ați învățat multe lecții din această colecție
. Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.