În căutarea celei mai bune colecții de citate Lyndon B. Johnson
Atunci, această listă este cu siguranță o citire obligatorie!
A jurat în funcție după asasinarea lui JFK, el a sărit direct în rolul său și a asigurat efectiv milioane de americani că vom transforma viziunea fostului președinte asupra unei Americi progresiste în realitate.
Președinția sa a fost plină de o mulțime de evenimente cu impact – războiul din Vietnam, proiecte de lege pentru drepturile civile și înființarea Medicare.
Aflați mai multe despre Lyndon B. Johnson prin colecția de mai jos.
Și nu ratați aceste citate Herbert Hoover și Thomas Jefferson.

Cele mai bune citate Lyndon B. Johnson

1. „Exersează să-ți placă oamenii până înveți să faci acest lucru cu adevărat.”
2. „Putem trage lecții din trecut, dar nu putem trăi în el.”
3. „Cultivează calitatea de a fi interesant, astfel încât oamenii să obțină ceva de valoare din asocierea lor cu tine.”
4. „Ieri nu este al nostru pentru a ne recupera, dar mâine este al nostru să câștigăm sau să pierdem.”
5. „Dă putere spirituală oamenilor, iar ei îți vor oferi afecțiune autentică.”
6. „Nu fi egoist. Ferește-te de impresia că știi totul.”
7. „Dobândiți calitatea de „relaxat, liniștit”, astfel încât lucrurile să nu vă deranjeze.”
8. „Cărțile și ideile sunt cele mai eficiente arme împotriva intoleranței și ignoranței.”
9. „Fii o persoană confortabilă, astfel încât să nu fie efort în a fi cu tine. Fii un individ cu pantofi vechi, cu pălărie veche.”
10. „Pământul a înflorit pentru că era hrănit din atâtea surse – pentru că era hrănit de atâtea culturi, tradiții și popoare.”
11. „Votul este cel mai puternic instrument conceput vreodată de om pentru a distruge nedreptatea și a distruge zidurile teribile care îi închid pe oameni pentru că sunt diferiți de ceilalți oameni.”
12. „Studiați pentru a scoate elementele zgârietoare din personalitatea voastră, chiar și pe acelea din care ați putea fi inconștient.”
13. „Dacă îl poți convinge pe cel mai de jos alb că este mai bun decât cel mai bine colorat, nu va observa că-i strângi buzunarul. La naiba, dă-i pe cineva pe care să-l privească și el își va goli buzunarele pentru tine.
14. „Un om fără vot este un om fără protecție.”
15. „Încercați cu sinceritate să vindecați, pe o bază creștină cinstită, fiecare neînțelegere pe care ați avut-o sau pe care o aveți acum. Scurgeți-vă nemulțumirile.”
16. „Învață să-ți amintești numele. Ineficiența în acest moment poate indica faptul că interesul dvs. nu este suficient de expeditiv.”
17. „Poate că nu știu multe, dar știu căcat de pui din salata de pui.”
18. „Nu rata niciodată o ocazie de a spune un cuvânt de felicitare pentru realizările nimănui sau de a-ți exprima simpatie în tristețe sau dezamăgire.”
19. „Dacă generațiile viitoare vor să ne amintească cu recunoștință mai degrabă decât cu dispreț, trebuie să le lăsăm mai mult decât miracolele tehnologiei. Trebuie să le lăsăm o privire asupra lumii așa cum a fost la început, nu doar după ce am terminat cu ea.”

Citate Lyndon B. Johnson despre importanța educației și a dobândirii înțelepciunii

20. „Educația nu este o problemă. Educația este o oportunitate.”
21. „În timp ce îți salvezi fața, îți pierzi fundul.”
22. „Nu am ales să fim paznicii porții, dar nu există nimeni altcineva.”
23. „Nu scuipa în supă, trebuie să mâncăm cu toții.”
24. „De ce are SeaWorld un restaurant cu fructe de mare
. Sunt la jumătatea burgerului meu cu pește și îmi dau seama, omule, că aș putea mânca un învățător lent.”
25. „Pentru fiecare generație, există un destin. Pentru unii, istoria decide. Pentru această generație, alegerea trebuie să fie a noastră.”
26. „Mai bine să-ți ai dușmanii în interiorul cortului care se enervează, decât în ​​afara cortului.”
27. „Noi credem că fiecare om trebuie să fie într-o zi liber. Și credem în noi înșine.”
28. „Căci despre asta este America. Este deșertul netrecut și creasta necărcată. Este steaua care nu este atinsă și recolta doarme în pământul nearat.”
29. „Nimic nu vine gratis. Nimic. Nici măcar bine, mai ales nu bine.”
30. „Dacă nu asculți, nu înveți.”
31. „Educația este cheia oportunității în societatea noastră, iar egalitatea șanselor educaționale trebuie să fie dreptul de naștere al fiecărui cetățean.”
32. „Vino acum. Să raționăm împreună.”
33. „La biroul unde stau, am aflat un mare adevăr. Răspunsul pentru toate problemele noastre naționale – răspunsul pentru toate problemele lumii – ajunge la un singur cuvânt. Acest cuvânt este educație.”
34. „Nu înveți nimic când vorbești.”
35. „Sala de clasă – nu șanțul – este frontiera libertății acum și pentru totdeauna.”
36. „Cel mai bun îngrășământ pentru o bucată de pământ sunt urmele pașilor proprietarului său.”
37. „Tot ce am aș fi dat cu plăcere să nu stau aici astăzi.”
38. „Educația nu va vindeca toate problemele societății, dar fără ea nici un remediu pentru nicio problemă nu este posibil.”
39. „Dacă trebuie să fim în dezacord, să nu fim de acord fără să fim dezagreați.”
40. „Sărăcia are multe rădăcini, dar rădăcina principală este ignoranța.”
41. „Fiecare copil trebuie încurajat să primească atâta educație cât are capacitatea de a primi. Vrem acest lucru nu numai de dragul lui, ci de dragul națiunii.”
42. „Pentru anii de școală primară și gimnazială, vom ajuta școlile publice care deservesc familiile cu venituri mici și vom ajuta elevii din școlile publice și private.”
43. „Este un truism că educația nu mai este un lux. Educația în zilele noastre este o necesitate.”
44. „Un pârâu limpede, un orizont lung, o pădure sălbatică și un cer deschis – acestea sunt cele mai vechi posesiuni ale omului. Într-o societate modernă, ei sunt cei mai de neprețuit al lui.”
45. „Noile laboratoare și centre vor ajuta școlile noastre să-și ridice standardele de excelență și să exploreze noi metode de predare. Aceste centre vor oferi instruire specială pentru cei care au nevoie și merită un tratament special.”
46. ​​„Odată am considerat educația o cheltuială publică; știm acum că este o investiție publică.”
47. „Orice bărbat care nu este dispus să ia o jumătate de pâine într-o negociere, ei bine, acel bărbat nu s-a culcat niciodată flămând.”
48. „Când familia se prăbușește, copiii sunt de obicei afectați. Când se întâmplă la scară masivă, comunitatea în sine este paralizată.”
49. „Aud titlurile la radio, le văd la televizor și le citesc în ziar. Când aud de la bărbați de acolo, uneori nu cred că vorbesc despre aceeași situație.”

Citate Lyndon B. Johnson despre dificultățile războiului, politicii și guvernului

50. „Pistolele și bombele, rachetele și navele de război sunt toate simboluri ale eșecului uman.”
51. „Dacă stăm pasivi în timp ce centrul fiecărui oraș devine un stup de depravare, crime și deznădejde, dacă devenim doi oameni, bogații din suburbii și săracii din orașe, fiecare plin de neîncredere și teamă pentru celălalt, atunci vom va schilodi efectiv fiecare generație viitoare.”
52. „Până când justiția va fi oarbă la culoare, până când educația nu va fi conștientă de rasă, până când oportunitatea nu va fi preocupată de culoarea pielii bărbaților, emanciparea va fi o proclamație, dar nu un fapt.”
53. „Târfa aceea de război a ucis-o pe doamna pe care o iubeam cu adevărat – marea societate.”
54. „Emanciparea a fost o proclamație, dar nu un fapt.”
55. „Îi voi pune pe negrii aceia să voteze democrat în următorii 200 de ani.”
56. „Sărăcia negra nu este sărăcia albă. Multe dintre cauzele sale și multe dintre remediile sale sunt aceleași. Dar există diferențe – diferențe profunde, corozive, obstinate – care radiază rădăcini dureroase în comunitate și în familie, precum și în natura individului. Aceste diferențe nu sunt diferențe rasiale. Ele sunt doar și pur și simplu consecința brutalității antice, a nedreptății trecute și a prejudecăților prezente.”
57. „Conceput în dreptate, scris în libertate, legat în unire, a fost menit să inspire într-o zi speranțele întregii omeniri; și ne leagă încă. Dacă îi respectăm termenii, vom înflori.”
58. „Nu trebuie doar să protejăm mediul rural și să îl salvăm de la distrugere, ci trebuie să restabilim ceea ce a fost distrus și să salvăm frumusețea și farmecul orașelor noastre.”
59. „Pacea este o călătorie de o mie de mile și trebuie făcută pas la un moment dat.”
60. „Republicanii pur și simplu nu știu cum să gestioneze economia.”
61. „Dacă guvernul dorește să servească vreun scop, este să facă pentru alții ceea ce ei nu pot face pentru ei înșiși.”
62. „Sunt un om liber, un american, un senator al Statelor Unite și un democrat – în această ordine.”
63. „Pentru a susține un mediu potrivit pentru om, trebuie să luptăm pe o mie de câmpuri de luptă. În ciuda tuturor bogățiilor și cunoștințelor noastre, nu putem crea o pădure de sequoie, un râu sălbatic sau un țărm strălucitor.”
64. „Când poverile președinției par neobișnuit de grele, îmi amintesc întotdeauna că ar putea fi și mai rău. Aș putea fi primar.”
65. „Nici o suveranitate națională nu reglementează în spațiul cosmic. Cei care se aventurează acolo merg ca trimiși ai întregii rase umane. Căutarea lor, prin urmare, trebuie să fie pentru întreaga omenire, iar ceea ce vor găsi ar trebui să aparțină întregii omeniri.”
66. „În anii de atunci, acele patru libertăți – libertatea de exprimare, libertatea de cult, libertatea de lipsă și libertatea de frică – au reprezentat un rezumat al aspirațiilor noastre pentru Republica Americană și pentru lume.”
67. „Războiul este întotdeauna același. Sunt tineri care mor în plinătatea promisiunii lor. Este încercarea de a ucide un bărbat pe care nici măcar nu-l cunoști suficient de bine pentru a-l ura. Prin urmare, a cunoaște războiul înseamnă a ști că încă mai există nebunie în lume.”
68. „Fiecare cetățean, indiferent de rasă, crez sau culoare, are dreptul la dreptate egală.”
69. „Pe măsură ce menținem privegherea păcii, trebuie să ne amintim că și dreptatea este o priveghere – o priveghere pe care trebuie să o ținem pe străzile și școlile noastre și în viețile întregului popor – pentru ca cei care au murit aici în timpul lor. pământul natal nu va fi murit în zadar.”
70. „Democrația este o tensiune constantă între adevăr și jumătate de adevăr și, în arsenalul adevărului, nu există o armă mai mare decât faptele.”
71. „Democrații legiferează; Republicanii investighează.”
72. „Sunt obosit. M-am săturat să mă simt respins de poporul american. M-am săturat să mă trezesc în miezul nopții îngrijorându-mă de război.”
73. „Un guvern plin de compasiune păstrează credința în încrederea oamenilor și prețuiește viitorul copiilor lor. Prin compasiune pentru situația dificilă a unui singur individ, guvernul își îndeplinește scopul de slujitor al tuturor oamenilor.”
74. „Băieți, este exact ca Alamo. Cineva ar fi trebuit să-i ajute pe acei texani. Mă duc în Vietnam.”
75. „A fi foame de utilizare și de a rămâne nefolosit este cea mai mare foame dintre toate.”
76. „Voi construi genul de națiune la care a sperat președintele Roosevelt, pentru care a lucrat președintele Truman și pentru care a murit președintele Kennedy.”
77. „Nu doar o națiune, ci o națiune de națiuni.”
78. „Nu mi se pare ușor să trimit floarea tinereții noastre, cei mai buni tineri ai noștri, în luptă.”
79. „Președinția l-a făcut pe fiecare om care a ocupat-o, oricât de mic, mai mare decât a fost; și oricât de mare, nu suficient de mare pentru cerințele sale.”

Citate Lyndon B. Johnson despre excelență și succes

80. „Cea mai nobilă căutare este căutarea excelenței”.
81. „Victoria nu mai este un adevăr. Este doar un cuvânt pentru a descrie cine a rămas în viață în ruine.”
82. „Nu există probleme pe care să nu le putem rezolva împreună și foarte puține pe care le putem rezolva singuri.”
83. „Destinul nostru în mijlocul schimbării se va baza pe caracterul neschimbat al poporului nostru și pe credința lor”.
84. „Înainte de a se termina această generație de americani, acest dușman nu numai că se va retrage, ci va fi cucerit.”
85. „Arta este cea mai prețioasă moștenire a unei națiuni. Căci în operele noastre de artă ne dezvăluim nouă înșine și altora versiunea interioară care ne ghidează ca națiune. Și acolo unde nu există vedenie, poporul piere”.
86. „Puterea este acolo unde se duce puterea.”
87. „Cursul națiunii noastre este foarte clar. Aspirăm la nimic care să aparțină altora. Nu căutăm stăpânirea asupra semenului nostru, ci stăpânirea omului asupra tiraniei și mizeriei.”
88. „Să unim acum rațiunea cu credința și acțiunea cu experiența, pentru a transforma unitatea noastră de interes într-o unitate de scop.”
89. „De fiecare dată, din locurile secrete ale inimii americane, a ieșit la iveală credința pe care nu o puteau vedea sau pe care nici măcar nu și-o puteau imagina. Ne-a adus victoria și o va face din nou.”
90. „A dispărut lumea noastră
Noi spunem: „La revedere”. Se apropie o lume nouă
. O binevenim – și o vom îndrepta spre speranțele omului.”
91. „Lumină la capătul tunelului
Nici măcar tunel nu avem; nici măcar nu știm unde este tunelul.”
92. „Succesul hrănește doar apetitul de agresivitate.”
93. „Dacă părăsim Vietnamul, mâine ne vom lupta în Hawaii, iar săptămâna viitoare va trebui să luptăm în San Francisco.”
94. „Trebuie să deschidem ușile oportunității. Dar trebuie, de asemenea, să pregătim oamenii noștri să treacă prin acele uși.”
95. „Viața nu este niciodată ușoară. Există o muncă de făcut și obligații de îndeplinit – obligații față de adevăr, dreptate și libertate.”
96. „Voi face tot posibilul. Asta este tot ce pot face. Îți cer ajutorul — și al lui Dumnezeu.”
97. „Există ceva special de făcut pentru toată lumea. Ține minte, nicio experiență nu este o experiență proastă decât dacă nu câștigi nimic din ea.”
98. „Faptul că un bărbat este reporter de ziar este dovada unui defect de caracter.”
99. „Celor cărora li se dă mult, se cere mult”.
100. „Nu voi căuta și nu voi accepta numirea partidului meu pentru un alt mandat ca președinte.”
101. „Orașul american ar trebui să fie o colecție de comunități la care fiecare membru are dreptul să aparțină. Ar trebui să fie un loc în care fiecare bărbat să se simtă în siguranță pe străzile sale și în casa prietenilor săi.”
102. „Familia este piatra de temelie a societății noastre.”
103. „Sărăcia nu trebuie să fie un obstacol în calea învățării, iar învățarea trebuie să ofere o scăpare din sărăcie.”
104. „Aplicarea eficientă a legii și justiția socială trebuie urmărite împreună, ca fundament al eforturilor noastre împotriva criminalității.”
105. „Este entuziasmul de a deveni — de a deveni mereu, de a încerca, de a sonda, de a cădea, de a te odihni și de a încerca din nou — dar mereu încercând și câștigând mereu.”
106. „Așadar, aș face un apel către colegii mei americani spunând că singurul drum real spre progres pentru oamenii liberi este procesul legii și acesta este drumul pe care îl va parcurge America.”
107, „Fiecare dar conține un pericol. Orice dar avem, suntem obligați să exprimăm. Și dacă expresia acelui dar este blocată, distorsionată sau doar lăsată să lâncezeze, atunci darul se întoarce împotriva noastră și suferim.”
108. „Dacă eșuăm acum, atunci vom fi uitat din belșug ceea ce am învățat în dificultate – că democrația se bazează pe credință; libertatea cere mai mult decât dă; iar judecata lui Dumnezeu este cea mai aspră asupra celor mai favorizați.”
109. „Marea societate este un loc în care oamenii sunt mai preocupați de calitatea bunurilor lor decât de cantitatea bunurilor lor.”

Citate Lyndon B. Johnson despre valori și luarea deciziilor corecte

110. „Știi, a face ceea ce este corect este ușor. Problema este să știi ce este corect.”
111. „Nixon este ca un cal spaniol care aleargă mai repede decât oricine în primele nouă lungimi și apoi se întoarce și aleargă înapoi. Vei vedea; va face ceva greșit până la urmă. Întotdeauna o face.”
112. „Aceasta este următoarea și mai profundă etapă a bătăliei pentru drepturile civile. Căutăm nu doar libertate, ci și oportunități. Căutăm nu doar echitatea juridică, ci și capacitatea umană; nu doar egalitatea ca drept și teorie, ci egalitatea ca fapt și egalitatea ca rezultat.”
113. „Bărbații vor să facă parte dintr-o întreprindere comună – o cauză mai mare decât ei înșiși.”
114. „Fiecare dintre noi trebuie să găsească o modalitate de a promova scopul națiunii, găsind astfel un nou scop pentru noi înșine. Fără aceasta, vom deveni o națiune de străini.”
115. „Dușmanii noștri au făcut întotdeauna aceeași greșeală. În timpul vieții mele – în depresie și în război – au așteptat înfrângerea noastră.”
116. „Dar trebuie să priviți în propriile inimi la vechile promisiuni și la vechiul vis. Ei te vor conduce cel mai bine dintre toate.”
117. „Cât de incredibil este că în această existență fragilă, ar trebui să ne urâm și să ne distrugem unii pe alții.”
118. „Mă voi agăța ca un iepure într-o furtună de praf.”
119. „Vreau loialitate reală. Vreau pe cineva care să mă sărute în fund în fereastra lui Macy și să spună că miroase a trandafiri.”
120. „Votul este prima datorie a democrației.”
121. „Într-o națiune de milioane și o lume de miliarde, individul este încă primul și agentul de bază al schimbării.”
122. „Uneori, istoria și soarta se întâlnesc la un moment dat într-un singur loc pentru a modela un punct de cotitură în căutarea nesfârșită a omului de libertate.”
123. „Testul în fața noastră ca popor nu este dacă angajamentele noastre se potrivesc cu voința și curajul nostru; dar dacă avem voința și curajul să ne îndeplinim angajamentele.”
124. „Să închidem izvoarele otravii rasiale. Să ne rugăm pentru inimi înțelepte și înțelegătoare. Să lăsăm deoparte diferențele irelevante și să ne întregim națiunea.”
125. „Sunt singurul președinte pe care îl ai.”
126. „Trebuie să ne schimbăm pentru a stăpâni schimbarea.”
127. „Sunt un compromis și un manevrat. Încerc să obțin ceva. Așa funcționează sistemul nostru.”
128. „Conservarea este sănătoasă din punct de vedere etic. Are rădăcinile în dragostea noastră pentru pământ, respectul pentru drepturile altora, devotamentul nostru față de statul de drept.”
129. „Este un tip drăguț, dar a jucat prea mult fotbal cu casca scoasă.”
130. „Ceea ce convinge este convingerea.”

V-au inspirat aceste citate să creați o lume mai bună pentru toată lumea
La fel ca ceea ce vedem în viața președintelui Lyndon B. Johnson, nu contează de unde vine cineva, atâta timp cât are o viziune clară despre unde vrea să ajungă. În calitate de cel de-al 36-lea președinte al Statelor Unite, a devenit una dintre figurile esențiale ale secolului al XX-lea și a condus țara cu o viziune inspiratoare – o viziune a păcii, progresului și egalității pentru toți. Și-a aliniat misiunea cu ambițiile poporului său și a devenit un lider respectat și onorat, care este amintit până astăzi.
Ce fel de abordare de conducere ați luat de la Lyndon B. Johnson
Au avut aceste citate un impact pozitiv asupra dvs.
Comentați-vă gândurile mai jos