In aceasta colectie de Citate biblice vorbim despre frica, speranta, intelepciune, onestitate, bogatie si infatisare… toate datorita a peste 50 de Citate si versete din Biblie. Am adunat materiale atat din Vechiul, cat si din Noul Testament, pentru a acoperi o gama larga de subiecte.

Biblia este unul dintre cele mai cunoscute texte din istorie. Paginile sale aduc Cuvantul lui Dumnezeu ucenicilor sai si ofera intr-adevar multe idei pe diferite subiecte. Iata 60 de propozitii din Biblie.

Treceri, versuri, versuri si Citate ale Bibliei

In seara vietii ceea ce conteaza este sa fi iubit. (Fapte 20:17-38)
O inima linistita si viata a intregului trup, invidia si putrezirea oaselor. (Proverbe 14:30)
Ferice de omul care se dedica intelepciunii si reflecta cu inteligenta sa, care isi mediteaza caile in inima si isi patrunde secretele cu mintea. (Sirah 14:20-21)
Nu te teme, caci Eu sunt cu tine; nu te rataci, ca eu sunt Dumnezeul tau, te intaresc si de asemenea iti vin in ajutor si te sustin cu dreapta biruitoare. (Isaia 41:10)
Nu va ingrijorati sa cautati moartea cu greselile vietii voastre, sa nu va aduceti ruine prin faptele mainilor voastre. (Intelepciunea 1:12)
Domnul insusi umbla inaintea ta; el va fi cu tine; nu te va parasi si nu te va abandona; nu va temeti si nu va pierdeti inima. (Deuteronom 31:8)
Cei care comit pacat si nedreptate sunt proprii lor dusmani. (Tobia 12:10)
Orice faptura este ca iarba si toata slava ei ca o floare de camp. Iarba se ofileste, florile cad, dar cuvantul Domnului ramane in veci. (Petru 1:24)
Omule, ai fost invatat ce este bine si ce cere Domnul de la tine – practica neprihanirea, iubeste bunatatea, umbla cu smerenie cu Dumnezeul tau (Mica 6:8)
Ridica un pom bun, rodul lui va fi fii de asemenea bun. Luati un pom rau, chiar si fructul lui va fi rau: de fapt, pomul este cunoscut dupa fruct. (Matei 12:33)
Sa nu-ti doresti nevasta aproapelui tau, sclavul lui, sclava lui, boul lui, magarul sau sau nimic care apartine aproapelui tau. (Exod 20:17)
Credinta si certitudinea lucrurilor sperate, demonstrarea lucrurilor nevazute. (Evrei 11:1)
Nu va considerati intelepti prin voi insiva. (Romani 12:16)
Invata unde este prudenta, unde este puterea, unde este inteligenta, pentru a intelege si unde este longevitatea si viata, unde este lumina ochilor si pacea. (Baruc 3:14)
Ne-am nascut intamplator si dupa aceea vom fi ca si cum nu am fi fost. Respiratia narilor noastre este fum, gandul este o scanteie in bataile inimii noastre. (Intelepciunea 2:2)
Mai bine sa auzi o mustrare inteleapta decat sa auzi laudele nebunilor. (Qoelet 7: 5)
Intelepciunea care vine de sus este mai intai curata, apoi pasnica, blanda, supusa, plina de mila si roada buna, impartiala si sincera. (Iacov 3:17)
Pentru orice, exista timpul sau, timpul sau pentru tot ce este sub cer. (Qoelet 3: 1)
Iata, frica de Domnul, aceasta este intelepciunea, evitarea raului, aceasta este inteligenta. (Iov 28:28)
Daca bogatia este un bine de dorit in viata, ce bogatie este mai mare decat intelepciunea, care produce totul
(Intelepciunea 8:5)
Asadar, toate lucrurile pe care vrei sa ti le faca oamenii, fa-le si tu. lor; pentru ca aceasta este legea si proorocii. (Matei 7:12)
Si ca o potarnichie care cloceste ouale altcuiva, una care acumuleaza bogatii necinstit. In mijlocul zilelor va trebui sa-i paraseasca si in cele din urma va parea un prost. (Ieremia 17:11)
Cine intepa un ochi il face sa planga, oricine ciulge o inima isi descopera sentimentul. (Sirah 22:19)
Doar o suflare si fiecare om care traieste, ca o umbra si omul care trece pe langa; doar o suflare care se agita, acumuleaza bogatii si nu stie cine le aduna. (Psalmul 39)
Daca as vorbi in limbile oamenilor si ale ingerilor, dar n-as avea mila, as fi ca un arama care zgomoseste sau ca un chimval care zgomoseste. (Corinteni 13:1)
Daca spunem ca nu avem pacat, ne amagim pe noi insine si adevarul nu este in noi. (Ioan 1:8)
Ferice de omul care nu intra in soborul celor rai, nu sta pe calea pacatosilor si nu sta in ceata celor trufasi, ci in legea Domnului isi gaseste bucurie. (Psalmul 1)
Ferice de cel care nu are ce sa-si reproseze si care nu si-a pierdut speranta. (Sirah 14:2)
Bogatia face perfida; mandru nu exista, isi deschide falcile ca iadul si, ca moartea, nu se multumeste. (Habacuc 2:5)
Fii puternic si curajos; nu te speria si nu te inspaimanta, caci Domnul, Dumnezeul tau, va fi cu tine oriunde vei merge. (Iosua 1:9)
Nu fi indarjator ca sa nu fii respins, dar nu te rataci prea departe pentru a nu fi uitat. (Sirah 13:10)
Nu te teme, caci Eu sunt cu tine; nu va pierdeti, caci Eu sunt Dumnezeul vostru.” (Isaia 41:10)
Lucrurile care se vad sunt pentru un timp, dar cele care nu se vad sunt vesnice. (Corinteni 4:18)
Omul nu traieste numai cu paine. (Deuteronom 8:3)
Omul vede infatisarea, dar Domnul vede inima. (Samuel 16:7)
Este mai usor pentru o camila sa treaca prin urechea unui ac decat pentru un bogat sa intre in imparatia lui Dumnezeu.” (Matei 19:23)
. toate popoarele.comoara anume; caci tot pamantul este al meu. (Iesirea 19:5)
Nu fii atent la toate zvonurile care se fac, ca sa nu auzi ca slujitorul tau a vorbit de rau despre tine, pentru ca inima ta stie ca si tu ai vorbit de rau pe altii de multe ori. (Qoelet 7:21)
Pacientul indura pana cand este momentul potrivit, dar in cele din urma bucuria lui va curge. Pana cand momentul oportun ii va tine ascunse cuvintele si buzele multora ii vor celebra intelepciunea. (Sirah 1:23-24)
Un prieten credincios este un balsam in viata. (Sirah 6:14)
Triumful celor rai este scurt si bucuria celui pervers este o clipa. (Iov 20:5)
Cereti si vi se va da; cauta si vei gasi; bate si ti se va deschide. (Matei 7:7)
Mai bine o mana cu odihna decat doua maini cu oboseala. (Qoelet 4:6)
Intelepciunea il face pe intelept mai puternic decat zece conducatori puternici ai orasului. (Qoelet 7:19)
Cuvintele inteleptilor dau un gust de stiinta, in timp ce gura nebunilor spune prostii. (Proverbe 15:2)
Acest lucru este bun si placut inaintea lui Dumnezeu Mantuitorul nostru, care vrea ca toti oamenii sa fie mantuiti si sa ajunga la cunoasterea adevarului. (1 Timotei 2:3-4)
Un om intelept are ochii pe frunte, dar un nebun umbla in intuneric. (Qoelet 2:14)
Nu fi usor sa te enervezi in duhul tau, caci mania locuieste in sanul prostilor. (Qoelet 7:9)
O mancare de legume cu dragoste este mai buna decat un bou gras cu ura. (Proverbe 15:17)
Fii smerit ca porumbeii si prevazator ca serpii. (Matei 10:16)
Toti se indreapta spre aceeasi locuinta: totul a venit din tarana si totul se intoarce in tarana. (Qoelet 3:20)
De fapt, noi suntem lucrarea Lui, fiindca am fost creati in Hristos Isus pentru a face faptele bune, pe care Dumnezeu le-a pregatit anterior pentru ca noi sa le practicam. (Efeseni 2:10)
Rationamentul muritorilor este timid si nesigur reflectiile noastre, caci un trup coruptibil ingreuneaza sufletul, iar perdeaua de lut asupreste o minte plina de griji. (Intelepciunea 9: 14-15)
Daca esti intelept, esti in avantajul tau, daca esti indraznet, doar tu vei merita. (Proverbe 9:12)
Deci, oricine ai fi, omule pe care il judeci, nu ai nicio scuza sa te condamni pe tine insuti in timp ce-l judeci pe celalalt; voi care judeci, de fapt, faceti aceleasi lucruri. (Romani 2:1)
Pentru ca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat a dat pe singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. (Ioan 3:16)
Intelepciunea valoreaza mai mult decat armele de razboi, dar o singura greseala poate distruge un bine imens. (Qoelet 9:18)
Cei care dispretuiesc intelepciunea si disciplina sunt nefericiti. Speranta si ostenelile lor zadarnice sunt zadarnice, lucrarile lor inutile. (Intelepciunea 3:11)
Drumul celor drepti este ca lumina zorilor, care isi sporeste splendoarea pana la amiaza. Calea celor rai este ca intunericul: ei nu stiu unde vor fi manati sa cada. (Proverbe 4:18-19)
Ceea ce este gresit nu poate fi indreptat si ceea ce lipseste nu poate fi numarat. (Qoelet 1:15)