Aceste citate Anais Nin te vor cufunda în operele și filozofiile acestei femei extraordinare pe care, fără îndoială, o vei adora și la care vei admira!
Anais Nin a fost un erotist, romancier și autor devotat. De-a lungul carierei sale, ea a fost o scriitoare controversată și o figură literară. Scrierile ei expresive despre sexualitatea femeilor păreau să trezească fie furie extremă, fie atenție exagerată.
Citatele de mai jos reflectă natura ei pasională și angajamentul profund față de pasiunea ei pentru scris. Să explorăm cu toții înțelepciunea și cunoștințele ei profunde citind lista completă de mai jos!
Începeți să citiți aici.
Și nu uitați să verificați aceste citate de James Joyce.

Cele mai bune citate Anais Nin

1. „Scriem pentru a gusta viața de două ori, în momentul de față și în retrospectivă.”
2. „Nu vedem lucrurile așa cum sunt, le vedem așa cum suntem.”
3. „Fiecare prieten reprezintă o lume în noi, o lume care poate nu s-a născut până la sosirea lor și doar prin această întâlnire se naște o lume nouă.”
4. „Este în regulă ca o femeie să fie, înainte de toate, umană. Sunt femeie în primul rând.”
5. „Lucul nu este o necesitate pentru mine, dar lucrurile frumoase și bune sunt.”
6. „Aruncă-ți visele în spațiu ca un zmeu și nu știi ce va aduce înapoi, o nouă viață, un nou prieten, o nouă iubire, o nouă țară.”
7. „Ori de câte ori faci ceva care nu este aliniat cu dorința sau cu sufletul tău — creezi suferință.”
8. „Și a venit ziua în care riscul de a rămâne strâns într-un boboc a fost mai dureros decât riscul de a înflori.”
9. „Trecutul, prezentul și viitorul se amestecă și ne trage înapoi, înainte sau ne fixează în prezent.”
10. „Anxietatea este cel mai mare ucigaș al dragostei. Creează eșecuri. Îi face pe ceilalți să se simtă așa cum ai putea tu atunci când un bărbat care se îneacă se ține de tine. Vrei să-l salvezi, dar știi că te va sugruma cu panica lui.”

Citate Anais Nin care te vor inspira

11. „Lucruri bune se întâmplă celor care se grăbesc.”
12. „Dacă te limitezi doar la ceea ce pare posibil sau rezonabil, te deconectezi de ceea ce îți dorești cu adevărat și tot ce mai rămâne este compromisul.”
13. „Nu poți salva oameni. Nu poți decât să-i iubești.”
14. „Fiecare contact cu o ființă umană este atât de rar, atât de prețios, încât ar trebui să-l păstrăm.”
15. „Misiunea mea, dacă aleg să o accept, este să găsesc pacea cu exact cine și ce sunt. Să mă mândresc cu gândurile mele, cu aspectul meu, cu talentele mele, cu defectele mele și să opresc această îngrijorare neîncetată că nu pot fi iubit așa cum sunt.”
16. „Când faci o lume tolerabilă pentru tine, faci o lume tolerabilă pentru alții.”
17. „Nu prea vreau să devin normal, mediu, standard. Vreau doar să câștig în forță, în curajul de a-mi trăi viața mai pe deplin, de a mă bucura mai mult, de a experimenta mai mult. Vreau să dezvolt trăsături și mai originale și mai neconvenționale.”
18. „Vreau să-mi fac propriile descoperiri – să pătrund în răul care mă atrage.”
19. „Experiența învață acceptarea imperfectului ca viață.”
20. „Nu aștepta – creează o lume, lumea ta. Singur. De sine stătătoare. Crea. Și atunci iubirea va veni la tine, apoi vine la tine.”
Citește și: Citate inspiraționale, Citate încurajatoare Citate

Anais Nin Despre viață

21. „Viața este un proces de devenire, o combinație de stări prin care trebuie să trecem. Acolo unde oamenii eșuează este că doresc să aleagă un stat și să rămână în el. Acesta este un fel de moarte.”
22. „Sunt o persoană excitabilă care înțelege viața doar liric, muzical, în care sentimentele sunt mult mai puternice ca rațiunea.”
23. „Viața personală trăită profund se extinde întotdeauna în adevăruri dincolo de sine.”
24. „A renunța la viață înseamnă a muri – cu cât dai mai mult din tine însuți vieții, cu atât viața te hrănește mai mult.”
25. „Viața noastră este compusă în mare măsură din vise din inconștient și ele trebuie aduse în legătură cu acțiunea. Trebuie să fie țesute împreună.”
26. „Viața este un cerc complet, care se lărgește până când se unește cu mișcările cercului infinitului.”
27. „Viața este cunoscută cu adevărat numai de cei care suferă, pierd, îndură necazuri și se poticnesc din înfrângere în înfrângere.”
28. „Ai dreptul să experimentezi viața ta. Vei face greseli. Și au dreptate.”
29. „Viața obișnuită nu mă interesează. Caut doar momentele înalte. Sunt în acord cu suprarealiştii, în căutarea minunatului.”
30. „Am urmărit viața și am vrut să fac parte din ea, dar mi-a fost dureros de dificilă.”
31. „Sunt cea mai obosită femeie din lume. Sunt obosit când mă trezesc. Viața necesită un efort pe care nu-l pot face.”
Citește și: Citate de trăit de

Deep Anais Nin Citate care te vor face să te gândești

32. „Uneori ne dezvăluim atunci când ne asemănăm cel mai puțin.”
33. „Oamenii care trăiesc profund nu se tem de moarte.”
34. „Deținerea cunoștințelor nu distruge simțul mirarii și al misterului. Există întotdeauna mai mult mister.”
35. „Secretul bucuriei este stăpânirea durerii.”
36. „De la colega care înjunghie în spate până la cumnata amestecată, ești responsabil de modul în care reacționezi la oamenii și evenimentele din viața ta. Poți fie să dai putere negativității asupra vieții tale, fie poți alege fericirea. Preia controlul și alege să te concentrezi pe ceea ce este important în viața ta. Cei care nu pot trăi pe deplin devin adesea distrugători de viață.”
37. „Cultura noastră a făcut o virtute de a trăi doar ca extrovertiți. Am descurajat călătoria interioară, căutarea unui centru. Așa că ne-am pierdut centrul și trebuie să-l găsim din nou.”
38. „Nu există un sens cosmic mare pentru toți; există doar sensul pe care fiecare îl dăm vieții noastre, un sens individual, un complot individual, ca un roman individual, o carte pentru fiecare persoană.”
39. „Creația care nu se poate exprima devine nebunie.”
40. „Societățile în declin nu au nici un folos pentru vizionari.”
41. „Când cineva se preface, întregul corp se revoltă.”
42. „Analiza este pentru cei care sunt paralizați de viață.”
43. „Rușinea este minciuna pe care ți-a spus-o cineva despre tine.”
44. „Deoarece dorința se îndreaptă întotdeauna către ceea ce este opusul nostru direct, ea ne obligă să iubim ceea ce ne va face să suferim.”
45. „Cât de greșit este pentru o femeie să se aștepte ca bărbatul să construiască lumea pe care și-o dorește, mai degrabă decât să o creeze ea însăși

Citește și: Citate semnificative Citate

Anais Nin care măresc asupra curajului

46. „Viața se micșorează sau se extinde proporțional la curajul cuiva.”
47. „Aș putea fi vindecat prin purul curaj de a continua să trăiesc. M-aș putea vindeca singur.”
48. „Nu înțeleg. Am atât de mult curaj, foc, energie, pentru atâtea lucruri, dar sunt atât de rănit, atât de rănit de lucruri mărunte.”
Citiți și: Citate despre curaj Citate

Anais Nin pentru a vă oferi o privire asupra părerilor ei despre dragoste

49. „Nu căuta „pentru că”. În dragoste nu există pentru că, nici motiv, nici explicație, nici soluții.”
50. „Acolo unde mitul eșuează, începe iubirea umană. Atunci iubim o ființă umană, nu visul nostru, ci o ființă umană cu defecte.”
51. „Dragostea este axa și respirația vieții mele. Arta pe care o produc este un produs secundar, o excrescență a iubirii, cântecul pe care îl cânt, bucuria care trebuie să explodeze, supraabundența – asta este tot!”
52. „Eu, cu un instinct mai profund, aleg un om care îmi forțează puterea, care îmi solicită enorm de mult, care nu se îndoiește de curajul meu sau de duritatea mea, care nu mă crede naiv sau inocent, care are curajul să trateze eu ca o femeie.”
53. „Dragostea nu moare niciodată ca moarte naturală. Moare pentru că nu știm cum să-și umplem sursa. Moare de orbire și erori și trădări. Moare de boală și răni; moare de oboseală, de ofilire, de pătări.”
54. „Nu găsești dragostea, ea te găsește pe tine. Are o mică legătură cu destinul, soarta și ceea ce este scris în stele.”
55. „Îmi rezerv dreptul de a iubi mulți oameni diferiți simultan și de a-mi schimba prințul des.”
56. „Dacă te iubesc înseamnă că împărtășim aceleași fantezii, aceleași nebunii.”
57. „Vârsta nu te protejează de iubire. Dar dragostea, într-o oarecare măsură, te protejează de vârstă.”
58. „Singura anormalitate este incapacitatea de a iubi.”
59. „Cel cu adevărat necredincios este cel care face dragoste doar cu o fracțiune din tine. Și neagă restul.”
60. „Dragostea noastră unul față de celălalt a fost ca două umbre lungi care se sărutau fără speranță de realitate.”
61. „Dușmanul iubirii nu este niciodată afară, nu este bărbat sau femeie, este ceea ce ne lipsește în noi înșine.”
62. „Vreau să te iubesc sălbatic. Nu vreau cuvinte, ci strigăte nearticulate, fără sens, din fundul ființei mele cele mai primitive, care curg din burtă ca mierea.”
Citește și: Citate de dragoste Citate

Anais Nin pline de înțelepciune
63. „Ceva se naște întotdeauna din exces: marea artă s-a născut din mare teroare, mare singurătate, mari inhibiții, instabilități și întotdeauna le echilibrează.”
64. „Nu scăpăm în filozofie, psihologie și artă – mergem acolo pentru a ne reface sinele zdrobit în unii întregi.”
65. „Corpul este un instrument care emite muzică doar atunci când este folosit ca corp. Întotdeauna o orchestră și, așa cum muzica traversează pereții, tot așa senzualitatea străbate corpul și ajunge până la extaz.”
66. „Suntem ca niște sculptori, cioplind neîncetat din ceilalți imaginea după care tânjim, avem nevoie, o iubim sau o dorim, adesea împotriva realității, împotriva beneficiului lor și întotdeauna, până la urmă, o dezamăgire, pentru că nu li se potrivește. ”
67. „De asemenea, este adevărat că creația provine dintr-un revărsare, așa că trebuie să înveți să consumi, să te îmbie, să te hrănești și să nu-ți fie frică de plenitudine. Plinătatea este ca un val care apoi te poartă, te duce în experiență și în scris.”

Citate interesante Anais Nin despre Being a Writer

68. „Sunt hotărât să scriu, să scriu și să scriu. Nimic nu mă poate îndepărta de o cale pe care mi-am propus cu siguranță să o urmez.”
69. „Cred că cineva scrie pentru că trebuie să creăm o lume în care să trăiești.”
70. „Funcția artei este de a ne reînnoi percepția. Ceea ce suntem familiarizați, încetăm să vedem. Scriitorul zguduie scena familiară și, ca prin farmec, vedem în ea un nou sens.”
71. „Dacă nu respiri prin scris, dacă nu strigi în scris sau nu cânți în scris, atunci nu scrie, pentru că cultura noastră nu are rost.”
72. „De obicei, ideile mele nu vin la biroul meu scriind, ci în mijlocul vieții.”
73. „Rolul unui scriitor nu este să spună ceea ce putem spune cu toții, ci ceea ce nu putem spune.”
74. „Sunt conștient că mă aflu într-o închisoare frumoasă, din care nu pot scăpa decât scriind.”
75. „Scriitorii nu duc o viață, ci două. Există cei vii și apoi este scrisul. Urmează a doua degustare, reacția întârziată.”
76. „Vreau să fiu un scriitor care să le amintească altora că aceste momente există; Vreau să demonstrez că există spațiu infinit, sens infinit, dimensiune infinită.”

Citate Anais Nin despre pasiune
77. „Pasiunea îmi oferă momente de plenitudine.”
78. „Trebuie să fie scos dintr-un ciclu încheiat în viață, iar acest salt este cel mai dificil de făcut – să te despart de credința cuiva, de iubirea cuiva, când ar prefera să reînnoiască credința și să recreeze pasiunea.”
79. „Ceea ce toată lumea uită este că pasiunea nu este doar o fuziune senzuală intensificată, ci un mod de viață care produce, la fel ca la mistici, o conștientizare extatică a întregii vieți.”
80. „Nu îmi doresc putere, doar artă – artă și pasiune.”
81. „Momentele de foc ale experienței pasionale sunt momentele de totalitate și totalitate ale personalității.”
82. „Cel care călătorește ca un iubit în căutarea unei noi pasiuni este deodată binecuvântat cu ochi noi, urechi noi, simțuri noi.”
Citește și: Citate despre pasiune

Citate perspicace Anais Nin despre realitate și adevăr

83. „Realitatea nu mă impresionează. Eu cred doar în ebrietate, în extaz, iar când viața obișnuită mă încătușează, scap, într-un fel sau altul.”
84. „În realitate, cei care mă mulțumesc sunt cei care pur și simplu îmi permit să trăiesc cu ideea mea despre ei.”
85. „Există multe moduri de a fi liber. Una dintre ele este să transcendem realitatea prin imaginație, așa cum încerc să fac.”

Citate Anais Nin Despre Vise

86. „Visul a fost mereu înaintea mea. A ajunge din urmă, a trăi o clipă la unison, a fost un miracol.”
87. „Visele trec în realitatea acțiunii. Din acțiuni decurge din nou visul, iar această interdependență produce cea mai înaltă formă de viață.”
88. „Visele sunt necesare vieții – și știi că nu toate visele noastre sunt sfinte, nu-i așa, ai avut unele care nu au fost atât de sfinte, visele noastre nu sunt sfinte, dar asta nu rănește sau schimbă sufletul fundamental.”
89. „Începem să vedem influența visului asupra realității și a realității asupra visului.”

Citate Anais Nin care te vor duce înapoi la cele mai cunoscute opere ale ei

90. „Vorbim despre masculin și feminin, dar sunt etichete greșite. Este într-adevăr mai mult o chestiune de poezie versus intelectualizare.”
91. „Totul cu mine este fie închinare și pasiune, fie milă și înțelegere. Urăsc rar, deși când urăsc, urăsc criminal.”
92. „O față albă uimitoare, ochi întunecați arzător, o față atât de vie încât am simțit că se va consuma de la sine în fața ochilor mei. Cu ani în urmă am încercat să-mi imaginez adevărata frumusețe; Mi-am creat în minte o imagine a unei astfel de femei.”
93. „Și în ochii lui, avea aspectul de pisică care inspiră dorința de a mângâia, dar nu iubește pe nimeni, care nu simte niciodată că trebuie să răspundă impulsurilor pe care le trezește.”
94. „De asemenea, nu-mi place compania femeilor. Sunt meschine și personale. Ei se agață de misterele și secretele lor, acționează și se prefac. Îmi place mai mult caracterul bărbaților.”
95. „Ce pot face cu fericirea mea
Cum o pot păstra, ascunde, îngropa acolo unde s-ar putea să nu o pierd niciodată

96. „Când sunt fericit este atât de rar. Trebuie să mă opresc asupra ei, să-l contempl. Ce foame, ce poftă de lucruri frumoase.”
97. „Există o asemănare între bărbați și femei, nu un contrast. Când un bărbat începe să-și recunoască sentimentele, cei doi se unesc. Când bărbații acceptă partea sensibilă a lor, ei prind viață.”
98. „Sunt un nevrotic – în sensul că trăiesc în lumea mea. Nu mă voi adapta la lume. Sunt obișnuit cu mine.”
99. „Ceea ce ne unește universal sunt emoțiile noastre, sentimentele noastre în fața experienței și nu neapărat experiențele reale în sine.”
100. „Nu mai mărturisesc, nu am remuşcări, totuşi fac penitenţă pentru bucuria mea

101. „Suntem rude. Suntem maturi într-un domeniu, copilăresc în altul.”
102. „Nu creștem absolut, cronologic. Creștem uneori într-o dimensiune, și nu în alta; inegal. Creștem parțial.”
103. „O iubesc pentru ceea ce a îndrăznit să fie, pentru duritatea ei, cruzimea ei, egoismul ei, perversitatea ei, distructivitatea ei demonică.”

Citate poetică Anais Nin pentru a vă aminti de stilul ei unic de scriere

104. „Dragostea unui singur bărbat sau a unei singure femei este o împrejmuire.”
105. „Nu ar trebui să mă iubești. Nu ar trebui să iubești luna. Dacă te apropii prea mult de mine, te voi răni.”
106. „Am plâns pentru că ochii mei s-au deschis la realitate. Am plâns pentru că nu mai puteam să cred și îmi place să cred.”
107. „Sunt neliniştit. Lucrurile mă cheamă departe. Părul meu este smuls din nou de stele.”
108. „Muzica topește toate părțile separate ale corpului nostru împreună.”
109. „Numai în febra creației și-a putut recrea propria viață pierdută.”
110. „Adevărul este ceva ce nu poate fi spus în câteva cuvinte. Cei care simplifică universul nu fac decât să reducă expansiunea sensului său.”
111. „Îmi plac tăcerile tale, sunt ca ale mele.”
112. „Sunt ca un șarpe care a fost deja mușcat. Mă retrag dintr-o luptă directă în timp ce cunosc efectul lent al otravii.”
113. „Pot alege ceva ce iubesc și mă pot absorbi în el.”
114. „Sunt o creatură înaripată căreia i se permite prea rar să-și folosească aripile.”
115. „Lumile create de sine sunt atât de pline de monștri și demoni.”

Mai multe citate despre Anais Nin la care să meditați
116. „Sunt responsabil doar pentru propria mea inimă, ai oferit-o pe a ta pentru că mi-ai spulberat draga. Numai un prost ar da un organ atât de vital.”
117. „Urăsc bărbații cărora le este frică de puterea femeilor.”
118. „Introspecția este un monstru devorator. Trebuie să-l hrănești cu mult material, multă experiență, mulți oameni, multe locuri, multe iubiri, multe creații, și apoi încetează să se hrănească cu tine.”
119. „Există foarte puține ființe umane care primesc adevărul, complet și uluitor, prin iluminare instantanee.”
120. „În lumea visătorului era singurătate: toate exaltările și bucuriile veneau în momentul pregătirii pentru viață. Au avut loc în singurătate.”
121. „Numai bătăile unite ale sexului și ale inimii împreună pot crea extaz.”
122. „Îmi face plăcere transformările mele. Arăt tăcută și consecventă, dar puțini știu câte femei sunt în mine.”
123. „În jurnalul copilăriei, am scris: „Am decis că este mai bine să nu iubești pe nimeni, pentru că atunci când iubești oamenii, atunci trebuie să fii despărțit de ei, iar asta doare prea mult.”
124. „ Când ceilalți mi-au întrebat adevărul, am fost convins că nu era adevărul pe care și-l doreau, ci o iluzie cu care puteau suporta să trăiască.”
125. „Călătorim, unii dintre noi pentru totdeauna, să căutăm alte stări, alte vieți, alte suflete.”
126. „Îi lipsește încrederea, tânjește nesățios la admirație. Ea trăiește din reflexele ei în ochii celorlalți. Nu îndrăznește să fie ea însăși.”
127. „Nu voi fi doar un turist în lumea imaginilor, doar uitând trecând imagini în care nu pot să trăiesc, să fac dragoste, să le dețin ca surse permanente de bucurie și extaz.”
128. „Viața mea nu se poate spune. Mă schimb în fiecare zi, îmi schimb tiparele, conceptele, interpretările. Sunt o serie de stări și senzații. Eu joc o mie de roluri. Plâng când găsesc că alții le cântă pentru mine. Sinele meu adevărat este necunoscut. Munca mea este doar o esență a acestei aventuri vaste și profunde.”
129. „Trăiești așa, la adăpost, într-o lume delicată, și crezi că trăiești. Apoi citești o carte – sau faci o excursie – și descoperi că nu trăiești, că hibernezi.”
130. „Sunt două căi de a ajunge la mine: prin sărutări sau prin imaginație. Dar există o ierarhie: sărutările singure nu funcționează.”

Cum ți-a schimbat această colecție viziunea asupra lumii

La vârsta de 11 ani, Anais Nin a început să scrie în reviste. Lucrarea ei în mai multe volume, Jurnalul lui Anais Nin, a devenit o serie iconică de scrieri în literatura feministă.
În conformitate cu aceasta, decizia lui Anais Nin de a nu avea copii a fost unul dintre cele mai intrigante aspecte ale personalității ei. Ea a rămas însărcinată de mai multe ori și a avortat de fiecare dată fății.
Cu toate acestea, ea le-a predat cititorilor și fanilor săi lecții valoroase. Ea credea că a fi curajos este esențial pentru a ne modela propria lume și a fi suficient de îndrăzneț pentru a ne atinge viitorul dorit. Experiențele ei de viață sunt mementouri puternice că întotdeauna există o lume nouă care ne așteaptă.
Sperăm că ați reușit să învățați ceva sau două prin această colecție! Deși revoluționare și unice, suntem siguri că gândurile și cuvintele lui Anais Nin au putut să-ți schimbe perspectiva într-un fel.
Care dintre citatele ei s-au evidențiat cel mai mult pentru dvs.
Există și alte citate pe care ați dori să le adăugăm la listă.
Participați la discuția de mai jos!