Aceste 120 de citate de Richard Nixon vă vor arăta cum a navigat prin șase ani la Casa Albă în timp ce încerca să echilibreze abordările sale contradictorii și complexe – liberalismul și conservatorismul.
Scopul lui Richard Nixon a fost ca administrația sa – și țara – să fie iconice, importante și semnificative; și în ciuda provocărilor cu care se confruntă din cauza scandalului Watergate, așa a fost.
Doriți să aflați mai multe
Citiți lista completă de mai jos.
Și asigurați-vă că consultați aceste citate Dwight Eisenhower și citate Franklin Roosevelt.

Cele mai bune citate de Richard Nixon

1. „Dă întotdeauna tot ce ai mai bun. Nu te descuraja niciodată. Să nu fii niciodată meschin.”
2. „Dacă aș fi avut sentimente, probabil nici nu aș fi supraviețuit.”
3. „Înfrângerea nu termină un bărbat, renunțarea o face.”
4. „Dacă vrei să faci muzică frumoasă, trebuie să cânți notele negre și notele albe împreună.”
5. „Pentru a scrie un roman, ai nevoie de un fund de fier.”
6. „Cel mai bun oțel trebuie să treacă prin cel mai fierbinte foc.”
7. „Vrei să faci un punct sau vrei să faci o schimbare
Vrei să scoți ceva din piept sau vrei să faci ceva

8. „Omul de gândire care nu va acționa este ineficient; omul de acțiune care nu va gândi că este periculos.”
9. „Doar dacă ai fost în cea mai adâncă vale poți ști vreodată cât de magnific este să fii pe cel mai înalt munte.”
10. „Spune-le să trimită tot ce poate zbura.”
11. „Legile federale și de stat ar trebui modificate pentru a nu mai constitui o infracțiune deținerea de marijuana pentru uz privat.”
12. „Alții s-ar putea să te urască, dar cei care te urăsc nu câștigă decât dacă îi urăști și apoi te distrugi pe tine însuți.”
13. „Soluțiile nu sunt răspunsul.”
14. „Știu că crezi că înțelegi ce credeai că am spus, dar nu sunt sigur că îți dai seama că ceea ce ai auzit este exact ceea ce am vrut să spun.”
15. „Eu chiar cred că viața este simplă. Toți ceilalți oameni sunt cei care complică lucrurile.”
16. „Viața este o criză după alta.”
17. „Măreția nu vine atunci când lucrurile merg întotdeauna bine pentru tine. Măreția vine când ești cu adevărat testat, când iei niște lovituri, niște dezamăgiri, când vine tristețea.”
18. „Aș fi făcut un papă bun.”
19. „Pot suporta. Cu cât devine mai dur, cu atât devin mai rece.”

Citate Richard Nixon despre schimbări și provocări

20. „Ne confruntăm în acest an cu alegerea între etica muncii care a construit caracterul acestei națiuni și noua etică a bunăstării care ar putea duce la slăbirea caracterului american.”
21. „În mintea ta, nu ai nimic de pierdut, așa că îți asumi o mulțime de șanse; iar dacă îți faci temele, mulți dintre ei plătesc. Atunci înțelegi, pentru prima dată, că ai avantaj pentru că concurenții tăi nu pot risca ceea ce au deja.”
22. „M-am născut în casa construită de tatăl meu.”
23. „Există unele cazuri în care ai putea fi înaintea noastră. De exemplu, în dezvoltarea tracțiunii rachetelor tale pentru investigarea spațiului cosmic. S-ar putea să existe unele situații în care suntem în fața dumneavoastră – în televiziunea color, de exemplu.”
24. „Atenția acordată lor și cauzele lor romantizează banalul și banalizează gravul.”
25. „În fața unei provocări clare, decizia de a nu-și folosi puterea trebuie să fie la fel de deliberată ca și decizia de a o folosi.”
26. „Unul dintre efectele rapidității schimbării în lumea de astăzi este că nu mai poate exista stabilitate statică; nu poate exista decât stabilitate dinamică.”
27. „Orice schimbare este rezistată deoarece birocrații au un interes personal în haosul în care există.”
28. „Pe măsură ce tehnologia a avansat în America, a încălcat din ce în ce mai mult una dintre aceste libertăți – ceea ce eu numesc dreptul la intimitate personală.”
29. „Odată ce înveți că trebuie să muncești mai mult decât toți ceilalți, devine un mod de viață pe măsură ce te muți de pe alee și pe drum.”
30. „Nu putem învăța unii de la alții până când nu încetăm să ne strigăm unul la altul – până când nu vorbim suficient de liniștit pentru ca cuvintele noastre să poată fi auzite la fel ca și vocile noastre.”
31. „Cea mai mare onoare pe care o poate acorda istoria este aceea de făcător de pace.”
32. „Resping punctul de vedere cinic conform căruia politica este o afacere murdară.”
33. „Trebuie să înveți să supraviețuiești unei înfrângeri. Atunci dezvolti caracterul.”
34. „Nu trebuie să fii niciodată mulțumit să pierzi. Trebuie să te enervezi, teribil de supărat, că ai pierdut. Dar semnul bunului învins este că își îndepărtează furia asupra lui însuși și nu asupra adversarilor învingători sau asupra coechipierilor.”
35. „Viața nu este menită să fie ușoară. Este greu de acceptat să fii în partea de sus sau de jos. Cred că sunt un fel de fatalist. Trebuie să ai un simț al istoriei, cred, pentru a supraviețui unora dintre aceste lucruri.”
36. „Este necesar să îmi stabilesc o imagine învingătoare. Prin urmare, trebuie să bat pe cineva.”
37. „Când voi fi mare, vreau să fiu un avocat cinstit, astfel încât astfel de lucruri să nu se poată întâmpla.”
38. „Nimeni nu poate să-și facă propriul drum tot timpul și nimeni nu are dreptate tot timpul.”
39. „Dacă mergem pe calea fișei permanente, caracterul american va fi însuși sărăcit.”

Citate Richard Nixon despre președinție și politică

40. „Când președintele face asta, înseamnă că nu este ilegal.”
41. „Am respectat regulile politicii așa cum le-am găsit.”
42. „Americanul obișnuit este la fel ca copilul din familie. Îi dai ceva responsabilitate și el va ajunge la ceva. O să facă ceva. Dacă, pe de altă parte, îl faceți complet dependent și îl răsfățați și îl veți satisface prea mult, îl veți face moale, răsfățat și, în cele din urmă, un individ foarte slab.”
43. „Am dezamăgit poporul american.”
44. „Nu mi-aș dori să fiu un lider rus. Nu ai ști niciodată când ai fost înregistrat”.
45. „Președinția are multe probleme, dar plictiseala este cea mai mică dintre ele.”
46. ​​„Această națiune a fost sfâșiată într-un mod ideologic de războiul din Vietnam, la fel de mult pe cât Războiul Civil a sfâșiat națiunea când Lincoln era președinte.”
47. „Dacă America pierde Războiul Rece, va fi din cauza eșecului clasei sale de conducere.”
48. „Națiunile care nu dețin o mare putere se pot răsfăța în luxul criticii altora; cei care o dețin au responsabilitatea deciziei.”
49. „Cea mai dificilă este perioada de indecizie – dacă să lupți sau să fugi.”
50. „Securitatea militară trebuie să se bazeze, în cele din urmă, pe stabilitatea economică și politică.”
51. „O națiune sau o societate care nu reușește să țină pasul cu schimbarea este în pericol să se destrame. Este important să recunoaștem acest lucru, dar la fel de important ca, încercând să menținem stabilitatea dinamică, să ne amintim.”
52. „Acțiunile, care altfel ar fi neconstituționale, ar putea deveni legale dacă sunt întreprinse în scopul păstrării Constituției și a națiunii.”
53. „Națiunea care supraviețuiește este cea care se ridică pentru a întâlni acel moment – ​​care are înțelepciunea de a recunoaște amenințarea și voința de a o întoarce înapoi și o face înainte de a fi prea târziu.”
54. „O măsură a unei societăți cu adevărat libere este vigoarea cu care protejează libertățile cetățenilor săi individuali.”
55. „Deoarece punctele noastre forte sunt atât de mari, ne putem permite să ne evaluăm slăbiciunile cu candoare.”
56. „Războiul Rece nu se dezgheță; arde cu o căldură mortală. Comunismul nu doarme; este, ca întotdeauna, complot, complot, lucru, luptă.”
57. „Numai dacă acționăm foarte mult în îndeplinirea responsabilităților noastre în străinătate vom rămâne o națiune mare; și numai dacă rămânem o națiune mare, vom acționa foarte mult pentru a face față provocărilor noastre acasă.”
58. „Nu o să-l mai ai pe Nixon să stea cu piciorul, pentru că, domnilor, aceasta este ultima mea conferință de presă.”
59. „Cea mai ușoară perioadă într-o situație de criză este de fapt bătălia în sine.”
60. „A părăsi funcția înainte de încheierea mandatului meu este opus oricărui instinct din corpul meu. Dar, în calitate de președinte, trebuie să pun interesele Americii pe primul loc. Prin urmare, voi demisiona din funcția de președinție mâine la prânz.”
61. „Cu siguranță, în următorii 50 de ani, vom vedea o femeie președinte, poate mai devreme decât crezi. O femeie poate și ar trebui să poată face orice activitate politică pe care o poate face un bărbat.”
62. „Cred în bătălie – fie că este bătălia unei campanii sau bătălia acestui birou, care este o bătălie continuă.”
63. „Dacă aș face publice aceste casete, care conțin remarci clare și sincere pe multe subiecte diferite, confidențialitatea biroului președintelui ar fi întotdeauna suspectă.”
64. „Putem menține o societate liberă doar dacă recunoaștem că într-o societate liberă nimeni nu poate câștiga tot timpul.”
65. „Terenurile publice reprezintă, într-un fel, spațiul de respirație al națiunii.”
66. „Chinezii folosesc două mișcări de pensulă pentru a scrie cuvântul „criză”. O singură mișcare de perie reprezintă pericol; celălalt pentru oportunitate. Într-o criză, fiți conștienți de pericol, dar recunoașteți oportunitatea.”
67. „În ceea ce mă privește acum, nu am niciun dușman în presă.”
68. „Dacă un individ vrea să fie un lider și nu este controversat, înseamnă că nu a susținut niciodată nimic.”
69. „Nu am anulat niciodată un abonament la un ziar din cauza unor caricaturi sau editoriale proaste. Dacă ar fi așa, nu aș avea ziare sau reviste de citit.”

Citate Richard Nixon despre înțelepciune și adevăr

70. „Nu mințeam. Am spus lucruri care mai târziu păreau a fi neadevărate.”
71. „Oamenii trebuie să știe dacă președintele lor este un escroc sau nu. Ei bine, nu sunt un escroc. Am câștigat tot ce am.”
72. „Deci ești slab, răutăcios și plin de resurse, și continui să mergi pe marginea prăpastiei pentru că de-a lungul anilor ai devenit fascinat de cât de aproape poți merge fără să-ți pierzi echilibrul.”
73. „Istoria mă va trata corect. Istoricii probabil nu o vor face, pentru că majoritatea istoricilor sunt de stânga.”
74. „Caracteristica definitorie a elitei intelectuale și media de astăzi este că înoată vesel într-o mare de fantezie.”
75. „Cu cât câștigă mai mulți adepți, cu atât mai mult îl tentează pe agresor.”
76. „Ideile care se potrivesc pe autocolante nu sunt deloc idei, sunt pur și simplu atitudini.”
77. „Prea des, televiziunea este pentru știri, așa cum autocolantele sunt pentru filozofie, iar acest lucru are un efect coroziv asupra înțelegerii publice a acelor probleme de care poate depinde supraviețuirea națională.”
78. „Le-am dat o sabie. Și l-au înfipt și l-au răsucit cu bucurie. Și cred că dacă aș fi fost în locul lor, aș fi făcut același lucru.”
79. „Noțiunea naivă că putem păstra libertatea emanând bunăvoință nu este doar o prostie, ci și periculoasă.”
80. „Este o bucată de tort până ajungi în vârf.”
81. „Nu va fi nicio văruire la Casa Albă.”
82. „Presa este inamicul.”
83. „Să trecem de la epoca confruntării la epoca negocierilor.”
84. „Sigur, există oameni necinstiți în administrația locală. Dar există și bărbați necinstiți în guvernul național.”
85. „Terminând pe locul al doilea la Jocurile Olimpice, îți aduce argint. Terminând pe locul al doilea în politică, îți aduce uitarea.”
86. „Văd acum clar că am greșit când nu am acționat mai hotărât și mai direct când am tratat Watergate.”
87. „Dacă crezi că Statele Unite au stat pe loc, cine a construit cel mai mare centru comercial din lume

88. „Omul care este conștient de sine este de acum înainte independent; și el nu se plictisește niciodată, iar viața este prea scurtă și este îmbibat de o fericire profundă, dar temperată.”
89. „Cerul nu mai este limita.”

Citate Richard Nixon despre emoții și voință de a face bine
90. „Nu ai impresia că îmi trezești furia. Vezi tu, cineva nu poate fi supărat decât pe cei pe care îi respectă.”
91. „Dacă nu-ți asumi riscuri, nu vei suferi înfrângeri. Dar dacă nu-ți asumi riscuri, nu câștigi nicio victorie.”
92. „Nu lăsa niciodată capul să atârne. Nu renunțați niciodată și nu vă așezați și vă întristați. Găsiți o altă cale. Și nu te rogi când plouă dacă nu te rogi când soarele strălucește.”
93. „Oamenii reacționează la frică, nu la iubire; ei nu predau asta la Școala duminicală, dar este adevărat.”
94. „Pe termen lung, putem spera că religia va schimba natura omului și va reduce conflictul. Dar istoria nu este încurajatoare în acest sens. Cele mai sângeroase războaie din istorie au fost războaiele religioase.”
95. „Nu știu nimic care să creeze voința de a câștiga mai bine decât sporturile competitive.”
96. „Nu am renunțat niciodată”.
97. „Odată ce intri în acest mare flux al istoriei, nu poți ieși.”
98. „Să începem prin a ne angaja adevărului pentru a-l vedea așa cum este și a-l spune așa cum este – pentru a găsi adevărul, a spune adevărul și a trăi adevărul.”
99. „Am analizat tot ce am putut și nu am găsit o infracțiune care poate fi atacată și, prin urmare, demisia nu este un curs acceptabil.”
100. „În seara asta – pentru voi, marea majoritate tăcută a colegilor mei americani – vă cer sprijinul.”
101. „Trebuie să ne amintim întotdeauna că America este o națiune mare astăzi, nu datorită a ceea ce a făcut guvernul pentru oameni, ci din cauza a ceea ce oamenii au făcut pentru ei înșiși și unii pentru alții.”
102. „Cu cât rămâi mai mult în acest gen de slujbă, cu atât realizezi mai mult că o persoană publică – o persoană publică importantă – este un om singuratic.”
103. „Nu învățăm prin inferență și deducție și prin aplicarea matematicii la filosofie, ci prin contact direct și simpatie.”
104. „Punctul meu tare, dacă am un punct tare, este performanța. Întotdeauna fac mai mult decât spun. Întotdeauna produc mai mult decât promit.”
105. „Ceea ce pornește procesul, într-adevăr, sunt râsetele și ușurarile și înțelepciunile când ești copil. Dacă furia ta este suficient de profundă și suficient de puternică, înveți că poți schimba acele atitudini prin excelență, performanță personală.”
106. „Dormiți bine și nu deranjați pe nimeni fără să mă întrebați pe mine.”
107. „Prin această acțiune, sper că voi fi grăbit începerea vindecării.”
108. „Știam că dacă aș continua să mă uit în jur, mi-ar fi greu să-mi stăpânesc propriile emoții. Așa că m-am întors de la ochii roșii ai mulțimii și m-am uitat doar la ochiul roșu al camerei, vorbind cu toată națiunea.”
109. „Când mă retrag, o să-mi petrec serile lângă șemineu trecând prin acele cutii. Sunt lucruri acolo care ar trebui arse.”
110. „Scurățarea podelelor și golirea patului are la fel de multă demnitate ca și Președinția.”
111. „Alegătorii uită repede ce spune un bărbat.”
112. „Sunt unii oameni, știi, ei cred că modalitatea de a fi un om mare este să țipe, să călci și să ridice iadul – și apoi nu se întâmplă nimic cu adevărat. Nu sunt așa, nu trag niciodată în blanc.”
113. „Dacă un președinte nu poate proteja confidențialitatea sfatului pe care îl primește, el nu poate primi sfatul de care are nevoie.”
114. „În era televiziunii, distincția cheie este între candidatul care poate vorbi poezie și cel care poate vorbi doar proză.”
115. „Îți cer sprijinul pentru oamenii noștri curajoși care luptă în seara asta la jumătatea lumii, nu pentru teritoriu, nu pentru glorie, ci pentru ca frații lor mai mici și fiii lor și fiii tăi să aibă șansa de a crește într-o lume a păcii. și libertate și dreptate.”
116. „Poți forța oamenii să iasă și să primească un lider străin, dar nu îi poți forța să zâmbească.”
117. „Există lucruri mai bune pe care le poți face cu timpul tău.”
118. „Președintele Johnson și cu mine avem multe în comun. Amândoi ne-am născut în orașe mici și suntem amândoi norocoși că credem că ne-am căsătorit mai presus de noi înșine.”
119. „Nu cred că un lider își poate controla într-o mare măsură destinul. Foarte rar poate interveni și schimba situația dacă forțele istoriei merg în altă direcție.”
120. „M-am doborât. M-am acuzat prin demisie.”

Te-au făcut aceste citate să vrei să realiniezi calea pe care o urmezi în viață
Scandalul Watergate a fost una dintre cele mai notabile piese ale istoriei din politica SUA. La urma urmei, l-a implicat direct pe cel de-al 37-lea președinte al Americii. Deși președinția sa este oarecum amintită într-o lumină proastă, el este amintit și pentru citatul său despre măreție: „Măreția vine când ești cu adevărat testat, când primești niște lovituri, unele dezamăgiri, când vine tristețea”. Și-a trăit viața după președinție așa – s-a ridicat în mijlocul provocărilor. El a perseverat. El credea că vor veni zile mai bune în viitor dacă își corectează calea chiar acum. Și asta ar trebui să ne amintim – niciodată nu este prea târziu pentru noi să facem ceea ce trebuie.
Ce ai învățat de la Richard Nixon
Care citate s-au evidențiat cel mai mult
Spune-ne în comentariile de mai jos.