Am adunat aceste citate Louis Armstrong pentru a-ți oferi o inspirație nesfârșită pentru a fi neînfricat și a-ți deschide mintea către diferitele oportunități din viața ta.
Louis Armstrong a fost unul dintre cei mai influenți muzicieni din istoria jazz-ului. Cunoscut cu drag ca „Satchmo”, el a învățat lumea cum să swing. Armstrong a fost un maestru de jazz a cărui minte pozitivă și umor extraordinar au cucerit inimile oamenilor de pretutindeni.
Impactul și influența sa profundă asupra muzicii continuă să crească și să prospere. Lasa-te inspirat de muzica si stilul lui de joc citind aceasta colectie.
Să începem.
Și nu uitați să verificați aceste citate Frank Sinatra și citate Elvis Presley.

Cele mai bune citate Louis Armstrong

1. „Muzicienii nu se pensionează, se opresc când nu mai este muzică în ei.”
2. „Dacă trebuie să întrebi ce este jazzul, nu vei ști niciodată.”
3. „Ceea ce jucăm este viața.”
4. „Și mă gândesc în sinea mea, ce lume minunată.”
5. „Jazz-ul se cântă din inimă. Poți chiar să trăiești din asta. Iubește-l mereu.”
6. „Muzica este viața însăși. Ce ar fi lumea asta fără o muzică bună
Indiferent de felul ei.”
7. „Memoria lucrurilor dispărute este importantă pentru un muzician de jazz. Lucruri precum bătrânii care cântă la lumina lunii în curtea din spate într-o noapte fierbinte sau ceva spus cu mult timp în urmă.”
8. „Mi se pare că nu lumea este atât de rea, ci ceea ce îi facem noi, și tot ce spun este: să vezi ce lume minunată ar fi dacă i-am oferi o șansă. Dragoste, iubito, iubire. Acesta este secretul.”
9. „A face bani nu este nimic interesant pentru mine.”
10. „Toți facem „do, re, mi”, dar trebuie să găsești singur celelalte note.”
11. „Există doar două moduri de a rezuma muzica – fie e bună, fie e rea. Dacă e bine, nu te încurci cu asta, doar te bucuri de el.”
12. „Toată muzica este muzică populară. Nu am auzit niciodată un cal cântând un cântec.”
13. „La jazz sau nu la jazz, nu există nicio întrebare!”
14. „De fiecare dată când închid ochii suflând din trâmbița aia, mă uit direct în inima vechiului New Orleans. Mi-a dat ceva pentru care să trăiesc.”

Citate celebre Louis Armstrong

15. „Nu face nimic la jumătate, altfel te trezești că scapi mai mult decât se poate ridica.”
16. „Trebuie să fii bun sau la fel de rău ca diavolul.”
17. „Cred că întregul meu succes datează de atunci când am fost arestat la vârsta de treisprezece ani, ca un băiat rebel. Pentru că atunci a trebuit să mă las de alergat și am început să învăț ceva. Cel mai mult, am început să învăț muzică.”
18. „Unii dintre voi, tinerii, îmi spuneau: „Hei, fraților, ce vrei să spui „Ce lume minunată
” Ce zici de toate războaiele de peste tot
Le spui minunate
Și ce zici de foamete și poluare,
asta nu este atat de minunat nici.”
19. „Nu exista asa ceva ca „la iesire”, atata timp cat inca faci ceva interesant si bun – esti in afacere pentru ca respiri.”
20. „S-ar putea să poți cumpăra o băutură mai bună decât vinul de la colț. Dar te îmbolnăvești la fel ca următoarea pisică și când mori ești la fel de mort ca și el.”
21. „Văd și eu copaci de trandafiri verzi, roșii. Le văd înflorind pentru mine și pentru tine.”
22. „Dacă nu exersez o zi, știu asta. Dacă nu exersez două zile, criticii știu asta. Și dacă nu exersez trei zile, publicul știe asta.”
23. „Am lumea pe o sfoară.”
24. „Nu jucăm încet și nu jucăm repede, jucăm pe jumătate repede.”
25. „Nu am încercat niciodată să demonstrez nimic, am vrut doar să dau un spectacol bun.”
26. „Dacă nu o ai în tine, nu o poți sufla.”
27. „Viața mea a fost întotdeauna muzica mea, a fost întotdeauna pe primul loc, dar muzica nu valorează nimic dacă nu o poți cânta în public. Principalul lucru este să trăiești pentru acel public, pentru că ceea ce ești acolo este să faci pe plac oamenilor.”
28. „Sunt unii oameni pe care, dacă nu știu, nu le poți spune.”
29. „O mulțime de pisici copiază Mona Lisa, dar oamenii încă se aliniază pentru a vedea originalul.”

Citate Louis Armstrong despre viață și experiențele sale

30. „Toată viața mea, întregul meu suflet, întregul meu spirit trebuie să sufle în acel corn.”
31. „Nu juca niciodată nimic în același mod de două ori.”
32. „Eram hotărât să-mi cânt la corn împotriva tuturor probabilităților și a trebuit să sacrific o mulțime de plăcere pentru a face acest lucru.”
33. „Vedeți, popi, ăsta e genul de discuție care distruge muzica. Toată lumea încearcă să facă ceva nou, nimeni nu încearcă să învețe mai întâi elementele fundamentale. Toți pisici tinere cântând acordurile lor ciudate. Și ce se întâmplă
Nimeni nu lucrează.”
34. „Trebuie să ții pasul ăia. Trebuie să mă încălzesc în fiecare zi timp de cel puțin o oră.”
35. „Subi cine ești.”
36. „Am continuat cu răceli urâte, temperaturi ridicate și cotlete învinețite. Uneori trebuie să te joci când buzele tale sunt atât de fragede, încât simți că sunt ace în ele.”
37. „Cred că am avut o viață frumoasă. Nu mi-am dorit nimic din ce nu puteam obține și am ajuns aproape de tot ce îmi doream pentru că am muncit pentru asta. Nu păstrez nimic pe care să nu-l pot folosi acum, așa că tot ce am încă mă bucur de el.”
38. „Știi, uneori stau prin casă și mă gândesc la toate locurile în care am fost eu și Lucille. Numiți țara și cam am fost acolo.”
39. „Există un lucru la care am visat toată viața și o să fiu al naibii dacă nu pare că e pe cale să devină realitate – să fiu parada Regelui Zulu. După aceea, voi fi gata să mor.”
40. „Am avut o admirație de multă vreme pentru poporul evreu. Mai ales cu timpul lor îndelungat de curaj, asumând atât de multe abuzuri atât de mult timp. Aveam doar șapte ani, dar puteam vedea cu ușurință tratamentul necinstit pe care albii îl dădeau sărmanei familii de evrei pentru care lucram.”
41. „Eram la un mic trompettist italian, iar mama lui era contesă, ei făceau spaghetele aia și ne plângeam, știi.”
42. „Când ceilalți copii au început să-mi spună porecle, am știut că totul era în regulă. Am o gură destul de mare, așa că s-au înțeles și au început să-mi spună Gatemouth sau Satchelmouth, iar acel Satchelmouth mi s-a lipit toată viața, cu excepția faptului că acum a devenit „Satchmo”—„Satchmo” Armstrong.”
43. „Nu am încercat niciodată să ne întâlnim și să le arătăm tinerilor negri ca mine, să încercăm și chiar să arătăm că are ambiții și doar cu puțină încurajare. Chiar aș fi putut face ceva util. Dar, în schimb, nu am făcut altceva decât să-i lăsăm pe tinerii parveniți să știe că sunt tineri și simpli, și asta a fost tot.”
44. „Casa de cărămidă a fost una dintre cele mai dure articulații în care am jucat vreodată. Băieții beau și se luptau între ei ca ferăstrăile circulare. Sticlele veneau zburând peste chioșc ca un nebun și erau multe împușcături și tăieturi comune. Dar cumva tot acel jive nu m-a deranjat deloc. Eram atât de fericit că am un loc unde să-mi sufle din corn.”

Citate Louis Armstrong pentru a vă oferi o privire asupra muzicii și carierei sale

45. „Când cânt, poate „Back o’ Town Blues”, mă gândesc la unul dintre momentele vechi, de jos, când poate femeia ta nu a făcut-o. va trateaza corect. Este un moment al naibii când o femeie îți spune: „Am un alt catâr în taraba.”
46. „Jazz este ceea ce cânt pentru a trăi.”
47. „Când ridic acel corn, lumea e în spatele meu și nu mă concentrez.”
48. „Dacă sună bine, este bine.”
49. „Muzica este fie bună, fie rea și trebuie învățată. Trebuie să ai echilibru.”
50. „Nu vreau să fiu niciodată mai mult decât sunt. Ce nu am, nu am nevoie.”
51. „Pentru ce vreau să devin celebru
Ce îmi pasă de faimos
Publicul face asta. Nu sunt eu omule. doar am suflat. Nu-mi pasă pentru cine joc sau unde joc. Mintea mea nu părăsește niciodată acel hayon.”
52. „Nu vreau un milion de dolari. Cu o mulțime de muzicieni, banii i-au făcut prosti. Ei uită de viața pe care o iubesc, stând pe chioșc. Nu caut să fiu sus pe un piedestal înalt. Doar apreciez ceea ce fac. Cred că tot ce pot face este să joc așa cum simt.”
53. „O ai ori nu ai. Îți cânți la corn la fel cum ai cânta un cântec sau un imn. Dacă este în inima ta, te exprimi pe melodie.”
54. „Dacă n-ar fi fost jazz, nu ar exista rock and roll.”
55. „Sunt atât de fericit la vârsta de 50 de ani—încă suflă în micuța mea trompetă Satchmo, încă mă bucur de lucrurile frumoase din viață, încă iubesc pe toată lumea și toată lumea încă mă iubește și de la un capăt la altul al lumii, pentru mine, toată lumea este doar o mare familie fericită.”
56. „Foarte puțini dintre bărbații ale căror nume au devenit grozave în pionieratul timpuriu al jazz-ului și al swing-ului au fost pregătiți în muzică. S-au născut muzicieni, și-au simțit muzica și au cântat după ureche și memorie. Așa a fost cu marii Dixieland Five.”
57. „Ma incalzesc acasa. Am urcat pe scenă, sunt gata, fie că este vorba de repetiție sau altceva.”
58. „Ei bine, vă spun — primul refren, cânt melodia. Al doilea refren, cânt melodia în jurul melodiei, iar al treilea refren, fac rutine.”
59. „Am înțeles că acei doi Big-shot Boys, Joe + Fletcher, doar le era frică să mă lase să cânt, gândindu-mă că poate le-aș strica reputația în publicul lor muzical. Ei nu știau că am cântat toată viața. În biserici, etc. Am avut unul dintre cele mai bune cvartete All Boys care au mers vreodată pe străzile din New Orleans.”

Citate puternice Louis Armstrong

60. „Am o regulă simplă despre toată lumea. Dacă nu mă tratezi corect, să-ți fie rușine.”
61. „Toate acele acorduri ciudate care nu înseamnă nimic. Nu ai nicio melodie pe care să-ți amintești și nici un ritm pe care să dansezi.”
62. „Dragostea este o pasiune vorbăreț.”
63. „Nu-mi las gura să spună nimic în care capul meu nu poate rezista.”
64. „Trebuie să iubești pentru a putea juca.”
65. „La început a fost doar o contravenție, dar apoi ai pierdut „delictul” și ai devenit din ce în ce mai răutăcios.”
66. „Dă-mi un sărut pe care să-mi construiesc un vis și imaginația mea va prospera cu acel sărut dragă, nu cer mai mult decât acesta un sărut pentru a construi un vis.”
67. „Dacă nu știi ce este, nu voi putea niciodată să îți explic.”
68. „Fiecare om are propria sa muzică clocotind în el.”
69. „Nu prea încet, nici prea repede. Cam pe jumătate rapid.”
70. „Nu spune nimănui tot ce știi.”
71. „Când ești mort, ai terminat.”
72. „Oamenii albi încă în frunte.”
73. „Nu am nevoie de cuvinte. Totul este în frază.”
74. „Cel mai bun pe care pot să fac este să rămân fericit.”

Citate profunde ale lui Louis Armstrong la care se gândește la

75. „Știi ce înseamnă să-ți fie dor de New Orleans
când acolo ți-ai lăsat inima. Lumina lunii de pe bayou este o melodie creolă care umple aerul. Visez la magnolii în floare și îmi doresc să fiu acolo.”
76. „Eu nu mă implic în politică. Tocmai mi-am sunat din corn.”
77. „Pariez chiar acum că majoritatea tinerilor și fanilor clubului fierbinți care aud numele Storyville nu au nici cea mai mică idee că este alcătuit din unele dintre cele mai mari prostituate din lume. Stând seara în pragurile lor, în neglijele lor fine și frumoase, strigându-le ușor pe băieți când treceau pe lângă pătuțurile lor.
78. „Așa cum îi tratează pe oamenii mei din sud, guvernul poate merge în iad!”
79. „Te face să te simți bine, omule, te face să uiți toate lucrurile rele care i se întâmplă unui negru. Te face să te simți dorit, iar când ești cu un alt fumător de ceai, te face să simți o rudenie specială.”
80. „Dacă mai trebuie să întrebi, să-ți fie rușine.”
81. „Taci, motto-ul meu este „Mâncați bine, rămâneți sănătoși și nu vă faceți griji că sunteți bogat.””
82. „Mulți dintre muzicieni m-au întrebat dacă, atunci când am lovit C-urile înalte pe discuri, am pus un clarinet să ia notele. Unii au crezut că am inventat un fel de gadget ca să pot juca registru înalt. Nu au fost mulțumiți până nu mi-au dat o trâmbiță pe care o aveau la ei și m-au pus să o leagăn. Apoi au aplaudat.”
83. „Am avut șansa să cânt cu cei mai buni muzicieni care au apărut pentru că eu însumi eram destul de bun, altfel nu m-ar fi tolerat.”
84. „Îmi plac buzele care se sărută. Buzele unei femei trebuie să spună: „Vino aici și sărută-mă, Pops.”
85. „Ziua strălucitoare binecuvântată, noaptea întunecată sfântă.”
86. „Dacă nu înțelegi, nu te încurca.”
87. „Când eram tânăr și foarte verde, am scris piesa aceea, soră Kate, și cineva a spus că e în regulă, lasă-mă să o public pentru tine. Îți dau 50 de dolari. Nu știam nimic despre hârtie și afaceri și l-am vândut direct.”
88. „Fasole roșie și orez al tău.”
89. „„Pisica
” „Pisica” poate fi oricine, de la tipul din jgheab la un avocat, doctor, cel mai mare om până la cel mai jos om, dar dacă este acolo cu o inimă bună și se bucură de aceeași muzică împreună, este un pisică.”

Mai multe citate Louis Armstrong

90. „Papa a fost un tip atât de bun, știi.”
91. „Ma încurcă foarte mult să văd marijuana conectată cu narcotice și toate chestiile astea. Este de o mie de ori mai bun decât whisky-ul. Este un asistent și un prieten.”
92. „Nu este ceea ce spui, este modul în care se spune.”
93. „Devine aproape atât de rău că un bărbat de culoare nu are nicio țară.”
94. „Prima dată când l-am auzit pe Jack Teagarden la trombon, aveam coșuri de gâscă peste tot.”
95. „Am petrecut nouă zile în închisoarea din centrul orașului Los Angeles. Judecătorul mi-a dat o pedeapsă cu suspendare și m-am dus la muncă în acea noapte, plângând ca și cum nimic nu s-a întâmplat. Totuși, ceea ce m-a frapat amuzant, am râs foarte tare când mai multe vedete de film au venit la chioșc în timp ce cântam la un platou de dans și mi-au spus că, când au auzit că am fost prins cu marijuana, au crezut că marijuana este un pui. Woo, băiete, care chiar m-a fracturat!”
96. „Eu sunt un pică, tu ești un ofay. Să ne jucăm.”
97. „Pe când eram tânăr, în micul orfelinat din New Orleans, eram claritorul instituției. Când am ajuns să am în jur de 13 sau 14 ani, m-au scos de la clară și m-au băgat în mica fanfară.”
98. „Nu poți să iei de la sine înțeles. Chiar dacă avem două, trei zile libere, mai trebuie să suflu din acel claxon câteva ore ca să țin pasul. Adică am jucat 50 de ani și asta am făcut pentru a rămâne în acel groove acolo.”
99. „Este muzica clasică a Americii – aceasta a devenit tradiția noastră – concluzia oricărei țări din lume este ceea ce am contribuit noi la lume

100. „Câte trupe ai auzit în New Orleans, atâtea trupe ai auzit cântând corect. Credeam că sunt în rai cântând la a doua trompetă în Tuxedo Brass Band și au avut niște marșuri funerare care ți-ar atinge inima, erau atât de frumoși.”

Ascultați des diferite tipuri de muzică

Ascultarea muzicii este o modalitate de a vă stimula starea de spirit. Îți va calma mintea și corpul. Pur și simplu cântând niște muzică, vei simți că te afli într-o altă lume.
Muzica și vocea lui Louis Armstrong sunt modalitatea tuturor de a scăpa de realitate, chiar și la ani de la moartea sa. Ascultarea muzicii sale va ajuta la vindecarea emoțiilor negative pe care le simți.
Moștenirea și influența sa în muzica jazz sunt încă amintite până în această eră modernă. Sperăm că cuvintele lui au fost capabile să vă ajute să vă rezolvați emoțiile și să vă inspire să vedeți viața într-o lumină pozitivă.
Care dintre aceste citate de Louis Armstrong v-a inspirat cel mai mult
Ați ascultat vreuna dintre piesele lui
. Împărtășiți-vă gândurile în secțiunea de comentarii de mai jos.