Răsfoind prin această colecție de cele mai faimoase și inspirate citate Shel Silverstein, s-ar putea învăța foarte multe din modul său îndrăzneț și creativ de a transmite lecții de viață.
Sheldon Allan Silverstein a fost un poet, scriitor, caricaturist, dramaturg și compozitor american.
Unchiul Shelby, așa cum s-a numit în unele dintre lucrările sale, a creat desene, poezii, cântece și cărți pentru copii fenomenale.
Opusul său mare, „The Giving Tree”, a fost tradus în peste 30 de limbi diferite și s-a vândut în peste 20 de milioane de exemplare în întreaga lume.
Celelalte lucrări ale sale au fost recunoscute și făcute populare de alți muzicieni precum Johnny Cash.
Fii pregătit să fii uimit pentru că ești pe cale să fii martor la o mare operă de artă care cu siguranță îți va atinge inima. Cu siguranță vei învăța și te vei bucura în același timp.
Începeți să citiți aici.
Și asigurați-vă că consultați aceste citate Lewis Carroll și citate Simone de Beauvoir.

Cele mai bune citate Shel Silverstein

1. „Câte trântituri într-o ușă veche cu ecran
depinde cât de tare o închideți. Câte felii într-o pâine
Depinde cât de subțire o tăiați. Cât de bine într-o zi
Depinde cât de bine le trăiești. Câtă dragoste în interiorul unui prieten
Depinde cât de mult le oferi.”
2. „Pielea mea este cam maronie, roz, gălbuie, albă. Ochii mei sunt cenușii. verde albăstrui, dar mi s-a spus că arată portocaliu noaptea. Părul meu este maro blond roșcat, dar este argintiu când este ud și toate culorile în care sunt înăuntru nu au fost încă inventate.”
3. „Toți cei care ar-ar-ar putea-ar trebui să stea întinși la soare, vorbind despre lucrurile pe care le-ar fi putut-ar fi făcut. Dar toți acei ar-ar-ar putea-ar trebui să fugă și s-au ascuns de unul dintre cei mici.”
4. „Nu există finaluri fericite, finalurile sunt partea cea mai tristă. Așa că dă-mi doar un mijloc fericit și un început foarte fericit.”
5. „Desenează o imagine nebună, scrie o poezie nebunească, cântă un cântec mormăi, fluieră prin pieptene. Fă un dans nebunesc, traversează podeaua bucătăriei. Pune ceva prostesc în lume care nu a fost acolo înainte.”
6. „Spune-mi că sunt deștept, spune-mi că sunt amabil, spune-mi că sunt talentat, spune-mi că sunt drăguț, spune-mi că sunt sensibil, grațios și înțelept. Spune-mi că sunt perfect, dar spune-mi adevărul.”
7. „A fost odată un copac și ea iubea un băiețel.”
8. „Ascultă ce nu trebuie, copile, ascultă ce nu trebuie. Ascultă ce nu trebuie, imposibilul, ce nu trebuie. Ascultă ce nu are niciodată, apoi ascultă aproape de mine. Orice se poate întâmpla, copile, orice se poate întâmpla.”
9. „Există o voce în interiorul tău care șoptește toată ziua: „Simt că acest lucru este potrivit pentru mine, știu că este greșit”. Niciun profesor, predicator, părinte, prieten sau înțelept nu poate decide ce este potrivit pentru tine – doar ascultă vocea care vorbește în interior.”
10. „Ea avea pielea albastră, la fel și el. El a ținut-o ascuns, la fel și ea. Au căutat albastrul toată viața, apoi au trecut pe lângă ei și nu au știut niciodată.”
11. „A spus băiețelul: „Uneori îmi scap lingura”. Micul bătrân a spus: „Și eu fac asta”. Băiețelul a șoptit: „Mi-am udat pantalonii”. — Și eu fac asta, râse bătrânul. Băiețelul a spus: „Plâng adesea”. Bătrânul dădu din cap: — La fel. — Dar cel mai rău dintre toate, spuse băiatul, se pare că adulții nu mă bagă în seamă. Și simți căldura unei mâini bătrâne și ridate. „Știu ce vrei să spui”, a spus bătrânul.”
12. „Nimeni nu mă iubește, nimănui nu-i pasă. Nimeni nu-mi culege piersici și pere. Nimeni nu-mi oferă bomboane și Cola, nimeni nu mă ascultă și nu râde de glumele mele. Nimeni nu mă ajută când intru într-o ceartă, nimeni nu-mi face toate temele noaptea. Nimanui nu ii este dor de mine, nimeni nu plange, nimeni nu crede ca sunt un tip minunat. Așa că, dacă mă întrebi cine este cel mai bun prieten al meu, într-un zgomot, mă voi ridica și îți spun că Nimeni nu este! Dar ieri seară, m-am speriat destul de mult. M-am trezit și nimeni pur și simplu nu era acolo! Am strigat și am întins mâna lui Nimeni, în întunericul unde Nimeni nu stă de obicei. Apoi am scos prin casă, în fiecare colț și colț, dar am găsit pe cineva în fiecare loc în care m-am uitat. Am căutat până am obosit. Și acum, odată cu zorii, nu mai există nicio îndoială – nimeni nu a plecat!”
13. „Dacă ești un visător, intră. Dacă ești un visător, un doritor, un mincinos, un nădejde, un rugător, un cumpărător de fasole magice, dacă ești un pretendent, vino să stai lângă mine foc, căci avem niște povești de aur de in. Intra! Intra!”
14. „Nu voi juca la remorcher, mai degrabă aș juca la hug o’ war — unde toată lumea se îmbrățișează în loc de remorcher, unde toată lumea chicotește și se rostogolește pe covor, unde toată lumea se sărută și toată lumea rânjește și toată lumea se îmbrățișează și toată lumea câștigă.”

Citate Shel Silverstein care te vor face să zâmbești

15. „Oh, dacă ești o pasăre, fii devreme și prinde viermele pentru farfuria ta de mic dejun. Dacă ești pasăre, fii o pasăre timpurie. Dar dacă ești un vierme, dormi până târziu.”
16. „Cina de duminică nu este însorită, sărbătorile de Paște sunt doar ghinion, când o vezi din punctul de vedere al unui pui sau al unei rate. Oh, cât de mult îmi plăcea cândva salata de ton, carnea de porc și homari, și cotletele de miel, până când m-am oprit și m-am uitat la cina din punctul de vedere al cinei.”
17. „Teddy a spus că este o pălărie, așa că mi-am pus-o. Acum, tata spune: „Unde naiba s-a dus pistonul de la toaletă

18. „Dacă nu vine nimeni,
voi lua toată înghețata și ceaiul, voi râde cu mine și voi dansa cu mine însumi. , și voi cânta, „La mulți ani pentru mine!”
19. „Nu ne putem ține de mână, cineva ar putea vedea. Te rog, nu vrei să ții degetele de la picioare cu mine

20. „Dna. McTwitter, baby-sitter, cred că e puțin nebună. Ea crede că o baby-sitter ar trebui să stea pe copil.”
21. „De când prietenul meu m-a părăsit, nu am altceva de făcut decât să merg. merg să uit. Merg, scap, ajung mai departe. Prietenul meu nu se va întoarce, acum sunt un om de maraton.”
22. „Această barcă pe care tocmai am construit-o este în regulă. Și nu încercați să ne spuneți că nu, părțile laterale și spatele sunt divine. Este partea de jos, cred că am uitat.”
23. „Acum, mă culc să adorm, rog Domnului sufletul meu să păzească. Și dacă mor înainte să mă trezesc, mă rog Domnului să-mi rupă jucăriile. Deci niciunul dintre ceilalți copii nu le poate folosi. Amin.”
24. „Prefer să joc tenis decât să merg la dentist. Prefer să joc fotbal decât să merg la doctor. Prefer să joc Hurk decât să merg la muncă. Hurk
Hurk
Ce este Hurk
Nu știu, dar trebuie să fie mai bine decât munca.”
25. „Sunt Reginald Clark, mi-e frică de întuneric. Așa că vă rog să nu închideți această carte pe mine.”
26. „Dacă aș avea un brontozaur, i-aș numi Horace sau Morris. Dar dacă dintr-o dată ar avea o mulțime de brontozauri mici, i-aș schimba numele în Laurie.”
27. „Mi-am făcut un bulgăre de zăpadă cât se poate de perfect. M-am gândit să-l păstrez ca animal de companie și să-l las să doarmă cu mine. I-am făcut niște pijamale și o pernă pentru cap. Apoi noaptea trecută a fugit, dar mai întâi a udat patul.”
28. „The Yesees au spus da la orice a sugerat cineva. Soții Noees au spus nu la orice, cu excepția cazului în care a fost dovedit și testat. Deci, Yesees au murit toți din cauza mult prea mult și Noees au murit toți de frică. Dar cumva, cred că cei care gândesc pentru tine au ieșit cu toții în regulă.”
29. „Cred că dacă nu vrei să faci nimic, atunci stai acolo și nu o face, dar nu te aștepta ca oamenii să-ți dea un sandviș cu corn beef și să-ți spele șosetele pentru tine.”

Citate demne de remarcat Shel Silverstein

30. „Dacă ești în urmă cu vremurile, ei nu te vor observa. Dacă ești în ton cu ei, nu ești cu nimic mai bun decât ei, așa că nu le va păsa prea mult de tine. Fii cu puțin înaintea lor.”
31. „Fă-l atât de bun și atât de clar încât să nu aibă nevoie de alte explicații.”
32. „Doar pentru că nu s-a făcut ceva, nu înseamnă că nu se poate face.”
33. „Ce ai de spus, spui tu.”
34. „Dacă există o carte pe care vrei să o citești, dar nu a fost scrisă încă, scrie-o.”
35. „Orice este posibil. Orice poate fi.”
36. „Dacă pista este dură și dealul este accidentat, să te gândești că nu-ți ajunge!”
37. „Mi-a dispărut capul, mi-a scăpat coada, mi-a strigat ochii, mi-a îndepărtat picioarele, mi-a cântat căldura – așa că vedeți, chiar nu a mai rămas mult din mine.”
38. „Știi, cu ani în urmă, când erai copil, visul tău era să faci „Cine e cine” sau ceva de genul acesta. Dar după un timp, îți dai seama, nu înseamnă nimic al naibii. Toată lumea știe cine ești, dacă merită să știi.”
39. „Pentru mine, libertatea îți dă dreptul să faci ceva, nu să nu faci ceva.”
40. „Când voi fi plecat, ce vei face
Cine va scrie și va desena pentru tine
Cineva mai inteligent, cineva nou
Cineva mai bun – poate tu!”
41. „Nu știu unde se duce, dar vezi unde a fost.”
42. „Pot fi al cuiva și totuși să fiu al meu.”
43. „Uneori, sunt atât de deprimat din cauza a ceea ce nu am făcut.”
44. „Ar fi bine să râzi în timp ce îți exprimi punctul de vedere, sau nu o vei face prea mult.”

Citate Shel Silverstein care te vor lăsa să te întrebi

45. „Când lumina devine verde, te duci. Când lumina devine roșie, te oprești. Dar ce faci când lumina devine albastră cu pete portocalii și lavandă

46. „M-am dus să găsesc oala de aur care așteaptă unde se termină curcubeul. Am căutat, și am căutat, și am căutat, și am căutat, și apoi — acolo era, adânc în iarbă, sub o creangă veche și întortocheată. Este al meu, este al meu, este al meu, în sfârșit. Ce caut acum

47. „De fiecare dată când văd Omul cu susul în jos stând în apă, mă uit la el și încep să râd, deși nu ar trebui. Căci poate într-o altă lume, altă dată, alt oraș, poate el este cu partea în sus, iar eu sunt cu susul în jos.”
48. „Ești bun cu obiceiurile proaste sau ești prost cu obiceiurile bune

49. „Copilul întreabă: „De ce nu am acest lucru de fericire despre care îmi spui

50. „Totul nu este Tot.”
51. „Și-a irosit dorințele pentru a dori.”
52. „Ai vrea să auzi noaptea în care m-am luptat cu curaj cu—nu,
bine.”
53. „Este uimitor, diferența pe care o poate face un pic de cer.”
54. „Și nu prea știa încotro merge, dar știa că merge undeva, pentru că chiar trebuie să mergi undeva, nu-i așa

55. „Totuși e la fel cu scoica.”
56. „Nu am făcut-o, asta e o minciună. Nu am făcut-o, nu, nu eu. Nu am făcut-o, auzi-mă plângând. Nu am făcut-o, sper să mor. Nu am făcut-o, nu sunt așa de rău. Dar dacă aș face-o, ai fi supărat

57. „Mici ca o arahidă, mari ca un uriaș, suntem cu toții de aceeași dimensiune când stingem lumina. Bogați ca un sultan, săraci ca un acarian, toți merităm la fel când stingem lumina. Roșu, negru sau portocaliu, galben sau alb, toți arătăm la fel când stingem lumina. Deci, poate că modalitatea de a face totul corect este ca Dumnezeu să întindă mâna și să stingă lumina!”
58. „A băut dintr-o sticlă numită „Bea-mă” și a crescut atât de înaltă. Ea a mâncat dintr-o farfurie numită „Gustă-mă”, și s-a micșorat atât de mic. Și așa s-a schimbat, în timp ce alții nu au încercat niciodată nimic.”
59. „Oamenii îți acordă întotdeauna credit că vrei cu adevărat să spui mai mult decât ai spus.”

Citate Shel Silverstein despre experiențele sale ca scriitor și caricaturist

60. „Cred că, dacă ești o persoană creativă, ar trebui să-ți faci treaba, să-ți faci treaba și să nu-ți pese de modul în care este primită. Nu citesc niciodată recenzii, pentru că dacă le crezi pe cele bune, trebuie să le crezi și pe cele rele.”
61. „Dacă vrei să afli ce simte cu adevărat un scriitor sau un caricaturist, uită-te la munca lui. Destul.”
62. „Benele desenate stand-up reflectă mai puțin umor vizual și mai mult un comentariu.”
63. „Scriu aceste poezii din interiorul unui leu.”
64. „Au fost multe despre armata pe care le-am considerat destul de prostii. Dar aceste desene animate nu au fost menite să dea o lovitură de nimeni sau de nimic, ci să facă oamenii să râdă.”

Citate Shel Silverstein despre viața lui personală

65. „Nu puteam juca mingea, nu puteam dansa. Din fericire, fetele nu m-au vrut. Nu aș putea face mare lucru în privința asta. Așa că am început să desenez și să scriu. Când am ajuns acolo unde atrageam fete, eram deja în muncă și era mai important pentru mine.”
66. „Da, sunt adoptat. Oamenii mei nu au fost binecuvântați cu mine în modul obișnuit. Dar m-au ales, m-au ales dintre toți ceilalți, ceea ce este mult mai mult decât pot spune majoritatea copiilor.”
67. „Nu am avut mulți prieteni. Pur și simplu mă plimbam mult și inventam povești în cap, apoi mă duceam acasă și le scriam. Așa am început.”
68. „Când eram mai tânăr, nu reușeam și eram supărat pe toți cei care erau.”
69. „Eu însumi, nu cred în explicarea nimic.”
70. „Sunt liber să plec, să merg unde vreau, să fac ce vreau – cred că toată lumea ar trebui să trăiască așa. Nu depinde de nimeni altcineva – bărbat, femeie, copil sau câine.”
71. „Vreau să merg peste tot, să mă uit și să ascult totul. Poți să înnebunești cu unele dintre lucrurile minunate care există în viață.”
72. „Pntofii comozi și libertatea de a pleca sunt cele mai importante două lucruri din viață.”
73. „Pot să scriu o poezie în 10 minute. Îmi place să scriu melodii — pot scrie melodii în 5 sau 10 minute. Concentrarea mea pare foarte scurtă.”
74. „Imaginați-vă—patru ani, ați fi putut petrece călătorind prin Europa, întâlnind oameni sau mergând în Orientul Îndepărtat al Africii sau Indiei, întâlnind oameni, schimbând idei, oricum citind tot ce ți-ai fi dorit și, în schimb, am irosit-o la Roosevelt .”

Citate Shel Silverstein care îți vor face imaginația să zboare

75. „„Nu trebuie să mă împuști”, spune tânărul leu. „Voi fi covorul tău și mă voi întinde în fața șemineului tău și nu voi mișca niciun mușchi, iar tu poți să te așezi pe mine și să prăjești toate bezelele pe care le vrei. Îmi plac bezelele.’”
76. „Ai fost în Țara Fericirii – unde toată lumea este fericită toată ziua, unde glumește și cântă despre cele mai fericite lucruri și totul este vesel și gay
. Nu există nimeni nefericit în Happy, există râsete și zâmbete din belșug. Am fost în Țara Fericirii – ce plictisitor!”
77. „Deși nu-ți pot vedea fața în timp ce răsfoiești aceste poezii o vreme, undeva dintr-un loc îndepărtat, te aud râzând.”
78. „Magia Sandra a văzut un spiriduș, Eddie a atins un troll, Laurie a dansat cu vrăjitoare odată, Charlie a găsit niște spiriduși de aur, Donald a auzit o sirenă cântând, Susy a spionat un spiriduș, dar toată magia pe care am cunoscut-o, a trebuit să o fac. mă fac pe mine.”
79. „Acest pod te va duce doar la jumătatea drumului, către acele tărâmuri misterioase pe care tânjești să le vezi – prin tabere de țigani, prin târguri arabe învolburate și prin păduri luminate de lună unde unicornii aleargă liberi. Așa că vino și plimbă-te puțin cu mine și împărtășește potecile întortocheate și lumile minunate pe care le-am cunoscut. Dar acest pod te duce doar la jumătatea drumului – ultimii câțiva pași, va trebui să-i faci singur.”
80. „Multe frunze, un copac.”
81. „Și ea iubea un băiat foarte, foarte mult – chiar mai mult decât se iubea pe ea însăși.”
82. „Bebeluşul de liliac a ţipat speriat: „Porniţi întunericul, mi-e frică de lumină.”
83. „Barba îmi creşte până la degetele picioarelor, nu port niciodată haine. Îmi înfășoară părul în jurul meu gol, iar pe drum, plec.”
84. „Odată, am vorbit limba florilor. Odată, înțeleg fiecare cuvânt pe care l-a spus omida. Odată, am zâmbit în secret la bârfele graurilor.”
85. „Ricky era „L”, dar e acasă cu gripă, Lizzie, „O” al nostru, avea niște teme de făcut, Mitchell, „E” probabil s-a rătăcit pe drum, așa că sunt toată dragostea asta ar putea ajunge astăzi.”
86. „‘Vino, băiete, stai jos. Așează-te și odihnește-te. Și băiatul a făcut-o. Și copacul era fericit.”
87. „Copilul Rockabye, în vârful copacului. Nu știi că un copac nu este un loc sigur de legănat
Și cine te-a pus acolo sus, și leagănul tău
, Iubitule, cred că cineva de aici jos a luat-o pentru tine!
88. „’Speram că poate voi putea să mă rostogolesc cu tine.’ „Nu te poți rostogoli cu mine”, a spus Big O, „dar poate te poți rostogoli singur.”
89. „Nu găsim pisica. Nu știm unde se află. Oh, unde s-a dus .
Știe cineva
Să întrebăm această pălărie de mers.”

Mai multe Citate Shel Silverstein

90. „Sub fața mea exterioară, este o față pe care nimeni nu o poate vedea. Un pic mai puțin zâmbitor, puțin mai puțin sigur, dar mult mai mult ca mine.”
91. „Întâlnesc în continuare toți oamenii potriviți în orice moment nepotrivit.”
92. „Cunosc o modalitate de a rămâne prieteni pentru totdeauna – chiar nu e nimic în asta. Eu îți spun ce să faci și tu o faci.”
93. „Nu explica niciodată ceea ce faci – vorbește de la sine. O încurci doar vorbind despre asta.”
94. „El are obligația față de societate pe care o are orice ființă umană. Nu cred că un satiric are o obligație mai mare față de societate decât un zidar sau oricine altcineva.”
95. „Hei, facem muzică de două ori mai bună jucând ce avem!”
96. „Dacă ești urât, nu mă voi certa. Dacă ești dur, ei bine, ești doar tu. Dacă ești răutăcios, e în regulă și asta. Orice ai fi este totul în regulă. Oricum nu te plac.”
97. „William, spune, William, spune. Ia-ți săgeata, prinde-o bine. Uite mărul, țintește spre mijloc. Ei bine, ai ratat puțin.”
98. „O, copile, învață-ți ABC-urile și memorează-le bine. Și veți învăța să vorbiți, și să vorbiți, și să citiți, și să scrieți și să vrăjiți.”
99. „Există un loc unde se termină trotuarul.”
100. „Mi-am găsit piesa care lipsesc. Așa că unge-mi genunchii și lângă-mi albinele, mi-am găsit piesa care îmi lipsește!”

Cum interpretezi unele dintre replicile din poveștile sale
Shel Silverstein s-a născut în timpul Marii Crize, ceea ce înseamnă că viața sa timpurie nu a fost ușoară. În anii săi mai mic, i-a plăcut foarte mult să deseneze, dar nu este deosebit de bun la studii. Mai târziu în cariera sa, a primit două premii Grammy și a fost nominalizat la Premiul Oscar și la Globul de Aur.
Cea mai populară carte a sa, „The Giving Tree”, care a fost scrisă și ilustrată de el, a fost descrisă drept „una dintre cele mai dezbinate cărți din literatura pentru copii”. Intriga este despre deteriorarea relației dintre un copac și un băiat – pe măsură ce băiatul a îmbătrânit, relația a evoluat pentru a fi unilaterală, copacul dând tot ce poate pentru a satisface nevoile băiatului. Povestea este comparată cu dragostea unei mame sau a unui tată față de copilul lor.
Prin modul său unic, ingenios și artistic de a transmite lecții de viață și fapte, Shel Silverstein a atins o mulțime de vieți. Dacă păstrăm aceste piese de inspirație în inimile noastre, ar putea duce la o viață mai bună.
Care a fost cea mai mare concluzie de la aceste citate
. Ați citit unele dintre cărțile lui
Vom fi bucuroși să aflăm, scrieți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.