Aceste 100 de citate Che Guevara te vor face să te scufunzi adânc în unul dintre cei mai faimoși revoluționari din lume.
De-a lungul vieții, Che Guevara a rămas curajos, sever și loial cauzei sale.
Era totul despre serviciu.
Ca medic, filozof politic, diplomat, strateg și, de asemenea, autor, a contestat status quo-ul cu cuvinte și acțiuni.
Aflați mai multe despre Che Guevara prin lista de mai jos.
Și asigurați-vă că consultați aceste citate Karl Marx și John Kennedy.

Cele mai bune citate Che Guevara

1. „Educația nu ar trebui să fie un privilegiu.”
2. „Nu putem fi siguri că avem ceva pentru care să trăim decât dacă suntem dispuși să murim pentru asta.”
3. „Și atunci multe lucruri au devenit foarte clare – am învățat perfect că viața unei singure ființe umane valorează de milioane de ori mai mult decât toate proprietățile celui mai bogat om de pe pământ.”
4. „Nu sunt un eliberator. Eliberatorii nu există. Oamenii se eliberează.”
5. „Mulți mă vor numi un aventurier, iar eu sunt doar unul de alt fel – unul care își riscă pielea pentru a-și dovedi adevărurile.”
6. „În fiecare zi, oamenii îndreaptă părul. De ce nu inima

Înrudit: Cele mai bune citate de păr
7. „Dacă tremuri de indignare pentru fiecare nedreptate, atunci ești un camarad de-al meu.”
8. „Lasă lumea să te schimbe și tu poți schimba lumea.”
9. „Cu riscul de a părea ridicol, să spun că adevăratul revoluționar este ghidat de un mare sentiment de iubire. Este imposibil să ne gândim la un revoluționar autentic lipsit de această calitate.”
10. „Mai presus de toate, fii întotdeauna capabil să simți profund orice nedreptate comisă împotriva oricui, oriunde în lume.”
11. „Prima datorie a unui revoluționar este să fie educat.”
12. „Nu există altă definiție a socialismului valabilă pentru noi decât cea a abolirii exploatării omului de către om.”
13. „Știu că ești aici să mă omori. Trage, las, vei ucide doar un om.
14. „Fii realist, cere imposibilul!”
15. „Aș prefera să mor în picioare decât să trăiesc viața în genunchi.”
16. „Tăcerea este un argument purtat prin alte mijloace.”
17. „Zidurile sistemului educațional trebuie să se dărâme.”
18. „Voi lupta cu toate armele la îndemâna mea, mai degrabă decât să mă las pironit pe o cruce sau orice altceva.”
19. „Știam că atunci când marele spirit călăuzitor va desprinde umanitatea în două jumătăți antagoniste, voi fi cu oamenii.”
Înrudit: Emiliano Zapata Citate Citate

Che Guevara despre caritate și slujire

20. „Am început să-mi dau seama în acel moment că erau lucruri care erau aproape la fel de importante pentru mine ca să devin faimos pentru a aduce o contribuție semnificativă la știința medicală – am vrut să-i ajut pe cei oameni.”
21. „Nu putem fi indiferenți față de ceea ce se întâmplă oriunde în lume, căci o victorie a oricărei țări asupra imperialismului este victoria noastră; la fel cum înfrângerea oricărei țări este o înfrângere pentru noi toți.”
22. „Știu acum, printr-o conformitate aproape fatalistă cu faptele, că destinul meu este să călătoresc.”
23. „Fiecare persoană are adevărul în inima lui.”
24. „Acolo, am înțeles că vocația noastră – adevărata noastră vocație – era să ne mișcăm pentru veșnicie de-a lungul drumurilor și mărilor lumii”.
25. „Întotdeauna curioși, uitându-ne în tot ceea ce ne-a venit în fața ochilor, adulmecând fiecare colț, dar mereu vag, fără a pune rădăcini în niciun pământ și nu stând suficient de mult pentru a vedea substratul lucrurilor; limitele exterioare ar fi suficiente.”
26. „Ești la fel de util ca mine, dar nu știi cât de utilă este contribuția ta pentru societatea care te sacrifică.”
27. „Omul își realizează cu adevărat condiția umană deplină atunci când produce fără a fi obligat de necesitatea fizică de a se vinde ca marfă.”
28. „Poate că într-o zi, obosit să fac ocolul lumii, mă voi întoarce în Argentina și mă voi stabili în lacurile andine. Dacă nu la infinit, atunci măcar pentru o pauză, în timp ce trec de la o înțelegere a lumii la alta.”
29. „Trebuie să ne străduim în fiecare zi ca această iubire de umanitate vie să se transforme în fapte reale, în acte care să servească drept exemple, ca forță mișcătoare.”
30. „Am început să intru în contact strâns cu sărăcia, cu foamea, cu boala, cu incapacitatea de a vindeca un copil din cauza lipsei de resurse.”
31. „Munca nu mai presupune predarea unei părți din ființa proprie sub forma forței de muncă vândute, care nu mai aparține individului, ci devine o expresie a sinelui, o contribuție la viața comună în care se reflectă, împlinirea. de datoria socială.”
32. „Prima poruncă pentru fiecare explorator bun este că o expediție are două puncte – punctul de plecare și punctul de sosire.”
33. „Cei care își ucid proprii copii și îi discriminează zilnic din cauza culorii pielii; cei care îi lasă pe ucigașii negrilor să rămână liberi, protejându-i și, în plus, pedepsind populația de culoare pentru că își cer drepturile legitime de oameni liberi – cum pot cei care fac asta să se considere gardieni ai libertății
34. „Am jurat înaintea unui portret al regretatului tovarăș Stalin că nu mă voi odihni până nu văd aceste caracatițe capitaliste anihilate.”
35. „A fost întotdeauna consolator să știm că bunăstarea unor ființe vii depindea de protecția noastră.”
36. „Forpa de gherilă este un nucleu armat, avangarda de luptă a poporului.”
37. „În afară de faptul că colectivismul, „parazitorul comunist”, este un pericol pentru viața decentă, comunismul care îi roade măruntaiele nu a fost decât un dor firesc de ceva mai bun, un protest împotriva foamei persistente transformată într-o dragoste pentru acest ciudat. doctrină, a cărei esență nu a putut-o înțelege niciodată, dar a cărei traducere, „pâine pentru săraci”, a fost ceva pe care a înțeles-o și, mai important, l-a umplut de speranță.”
38. „Este important să subliniem că războiul de gherilă este un război al maselor – un război al oamenilor.”
39. „El interpretează dorințele marii mase țărănești de a fi proprietari ai pământului, proprietari ai mijloacelor lor de producție, a animalelor lor, a tot ceea ce au tânjit de mult să-și numească al lor, a ceea ce constituie viața și voința lor. servesc, de asemenea, drept cimitir.”

Citate Che Guevara despre adversități și greutăți

40. „Nu există limite în această luptă până la moarte.”
41. „În sfârșit, m-am simțit îndepărtat definitiv de vânturile aventurii, către lumi pe care mi-am imaginat că vor fi mai ciudate decât sunt, în situații pe care mi le-am imaginat că vor fi mult mai normale decât s-au dovedit a fi.”
42. „Nu-mi pasă dacă cad atâta timp cât altcineva îmi ridică arma și continuă să tragă.”
43. „Ce lăsăm în urmă când trecem fiecare frontieră.
Fiecare moment pare împărțit în două – melancolie pentru ceea ce a rămas în urmă și entuziasmul de a intra într-un ținut nou.”
44. „Aceasta nu este o poveste a faptelor eroice sau doar narațiunea unui cinic; cel putin eu nu vreau sa fie. Este o privire a două vieți care rulează paralel pentru un timp, cu speranțe similare și vise convergente.”
45. „Bărbații mari care descoperă adevăruri strălucitoare trăiesc în ciuda micilor lor greșeli; iar aceste greșeli servesc doar pentru a ne arăta că sunt oameni.”
46. ​​„Erau ființe umane care puteau greși, chiar și având în vedere nivelul înalt de conștiință atins de acești giganți ai gândirii umane.”
47. „Învelit într-o pătură de poliție, am privit ploaia și am fumat o țigară neagră după alta.”
48. „Acolo, în ultimele momente, pentru oamenii al căror orizont cel mai îndepărtat a fost întotdeauna mâine, se înțelege tragedia profundă care circumscrie viața proletariatului din întreaga lume.”
49. „Nu am putut da răspunsuri precise la întrebările ei disperate și asta a îngrozit-o.”
50. „Nu trage! Eu sunt Che. Pentru tine valoresc mai mult viu decât mort!”
51. „Coșurile sale înalte aruncă fum negru, impregnând totul cu funingine, iar chipurile minerilor care străbăteau străzile erau și ele impregnate de acea veche melancolie a fumului, unind totul cu monotonurile sale cenușii, o cuplare perfectă cu muntele cenușiu. zile.”
52. „Acesta este Cuzco care îți cere să-ți iei armura și, călare pe spatele amplu al unui cal puternic, să desprinzi o cale prin carnea lipsită de apărare a unui turmă indian goală al cărui zid uman se prăbușește și dispare sub cele patru copite ale fiară în galop.”
53. „Aderarea la principii și aderarea la individ se combină pentru a face din Armata Rebelă un pumn indivizibil.”
54. „Veți muri cu pumnul strâns și cu maxilarul încordat – simbolul urii și al luptei – pentru că nu ești un simbol, ci un membru autentic al societății care trebuie distrusă.”
55. „Dorul de casă începe cu mâncarea.”
56. „Am executat mulți oameni prin împușcare fără să știm dacă sunt pe deplin vinovați. Uneori, Revoluția nu se poate opri să conducă multe investigații; are obligația de a triumfa.”
57. „Uciderea unor persoane de mică importanță nu este niciodată recomandabilă, deoarece duce la o creștere a represaliilor, inclusiv decese.”
58. „Când forțele de oprimare ajung să se mențină la putere împotriva legii stabilite, pacea este considerată deja ruptă.”
59. „Trebuie să ne facem timp să plângem pentru tovarășii noștri căzuți în timp ce ne ascuțim machetele.”

Citate Che Guevara despre comunitate și politică

60. „Revoluția nu este un măr care cade la copt. Trebuie să o faci să cadă.”
61. „Revoluția se face prin ființe umane, dar indivizii trebuie să-și creeze spiritul revoluționar zi de zi.”
62. „Când sunt întrebați dacă suntem sau nu marxişti, poziția noastră este aceeași cu cea a unui fizician.”
63. „Este un lucru trist să nu ai prieteni, dar este și mai trist să nu ai dușmani.”
64. „Trebuie să eliminăm toate ziarele; nu putem face o revoluție cu presa liberă.”
65. „Ziarele sunt instrumente ale oligarhiei.”
66. „Viitorul aparține poporului și treptat, sau într-o singură lovitură, ei vor lua puterea, aici și în fiecare țară.”
67. „Lucru groaznic este că oamenii trebuie educați și acest lucru nu pot face înainte de a prelua puterea, ci doar după.”
68. „Ei pot învăța doar cu prețul propriilor greșeli, care vor fi foarte grave și vor costa multe vieți nevinovate.”
69. „Cuvântul care descrie cel mai perfect orașul Cuzco este evocator. Praful intangibil din altă epocă se așează pe străzile sale, ridicându-se ca sedimentul tulburat al unui lac noroios când îi atingi fundul.”
70. „Pentru a trimite oameni la plutonul de execuție, dovezile judiciare nu sunt necesare. Aceste procedee sunt un detaliu arhaic burghez. Aceasta este o revoluție!”
71. „Un revoluționar trebuie să devină o mașină de ucidere la rece motivată de ură pură. Trebuie să creăm pedagogia parodonului.”
72. „Tinerii trebuie să se abțină de la punerea sub semnul întrebării ingrată a mandatelor guvernamentale. În schimb, ei trebuie să se dedice studiului, muncii și serviciului militar și ar trebui să învețe să gândească și să acționeze ca o masă.”
73. „O mică preocupare pentru simple dovezi este o trăsătură învechită și burgheză a sistemului juridic capitalist. Suntem revoluționari. Condamnăm dintr-o pasiune revoluționară.”
74. „Luptătorul de gherilă este un reformator social, prin aceea că ia armele răspunzând protestului furios al poporului împotriva asupritorilor săi și că luptă pentru a schimba sistemul social care îi ține pe toți frații neînarmați în ignominie și mizerie. .”
75. „Democrația reprezintă dictatura claselor exploatatoare.”
76. „Am câștigat războiul. Revoluția începe acum.”
77. „Individualismul, ca atare acțiunea izolată a unei persoane singure într-un mediu social, trebuie să dispară în Cuba.”
78. „Individualismul de mâine ar trebui să fie utilizarea adecvată a întregului individ, în beneficiul absolut al comunității.”
79. „Terorismul ar trebui considerat o tactică valoroasă atunci când este folosit pentru a ucide un lider remarcat al forțelor opresive, binecunoscut pentru cruzimea sa, eficiența în represiune sau altă calitate care face ca eliminarea sa să fie utilă.”
80. „Individii încep să se vadă reflectați în munca lor și să-și înțeleagă statutul deplin de ființe umane prin obiectul creat, prin munca realizată.”
81. „Revoluția este impersonală; le va lua viețile, folosind chiar memoria lor ca exemplu sau ca instrument de domesticire a tinerilor care îi urmează.”
82. „Este necesar să se facă distincția clară între sabotaj, o metodă revoluționară și extrem de eficientă de luptă și terorism – o măsură care este în general ineficientă și fără discernământ în ceea ce privește rezultatele sale, deoarece adesea face victime ale unor oameni nevinovați și distruge un număr mare de vieți. asta ar fi valoros pentru revoluție.”
83. „Când oamenii își urăsc guvernul, este ușor să-l înlăture.”
84. „Țări îndepărtate, fapte eroice și femei frumoase s-au învârtit în visul nostru turbulent.”
85. „Conduita față de populația civilă trebuie reglementată printr-un mare respect pentru toate regulile și tradițiile oamenilor din zonă, pentru a demonstra efectiv, prin fapte, superioritatea morală a gherilierului față de soldatul asupritor. ”
86. „Enormitatea demersului nostru ne-a scăpat în acele momente, tot ce puteam vedea era praful de pe drumul din față și pe noi înșine pe bicicletă, devorând kilometri în zborul spre nord.”
87. „Într-o revoluție adevărată, ori se trăiește, ori se moare.”
88. „Aceasta este o revoluție, nu o lovitură de stat. Este fie capitulare necondiționată, fie vom doborî garnizoana.”
89. „Ritmul său vast și șocant a lovit fortăreața din mine și i-a amenințat seninătatea impunătoare.”

Citate Che Guevara despre înțelepciune și perspectivă

90. „Cea mai bună formă de a spune este a fi.”
91. „O țară care nu știe să scrie și să citească este ușor de înșelat.”
92. „Trebuie să crești greu, dar fără să pierzi niciodată tandrețea.”
93. „Călătoria este un spațiu virtual care se termină când se termină și există atâtea mijloace câte moduri diferite de a termina. Adică mijloacele sunt nesfârșite.”
94. „Există adevăruri atât de evidente, care fac parte atât de mult din cunoștințele popoarelor, încât acum este inutil să le dezbatem.”
95. „Dacă faptele noi aduc noi concepte, acestea din urmă nu vor îndepărta niciodată acea parte de adevăr deținută de cei care au venit înainte.”
96. „Oricât de complicate ar fi circumstanțele lui, indiferent de cum îl privesc alții din afară și oricât de adânc sau de superficial sălășluiește adevărul în inima lui, odată ce inima îi va fi străpunsă cu un ac de cristal, adevărul va țâșni. ca un gheizer.”
97. „Pentru mine, marea a fost întotdeauna un confident – ​​un prieten care absorb tot ce i se spune și nu dezvăluie niciodată acele secrete; oferind întotdeauna cele mai bune sfaturi. Zgomotele sale semnificative pot fi interpretate în orice fel alegeți.”
98. „Unii dau impresia că continuă să trăiască doar pentru că este un obicei pe care nu-l pot scutura.”
99. „Efectele psihologice ale soarelui sunt ciudate – nu apăruse încă la orizont și deja ne simțeam mângâiați, doar imaginându-ne căldura pe care o va aduce.”
100. „Este și o teamă, că la sfârșitul meu va fi începutul meu.”

Te-au împins aceste citate Che Guevara să fii fără frică și fără compromis atunci când lupți pentru ceea ce este corect
Che Guevara era o persoană căreia îi plăcea să călătorească, iar ceea ce a văzut în timpul călătoriilor l-a îndemnat să lupte pentru a schimba sistemul care este adânc înrădăcinat în țara sa. El a văzut sărăcia extremă și exploatarea muncitorilor. Era hotărât să provoace schimbarea – și exact asta a făcut pentru țara lui, pentru Cuba, Bolivia și multe alte țări. El ne-a învățat că, dacă vrei să schimbi ceva, dacă vrei să faci ceva corect, atunci crede în cauza ta și luptă pentru ea indiferent de ce.
Ce știi despre revoluția cubaneză și Che Guevara
Care citate din colecție sunt preferatele tale
Spune-ne comentând mai jos.