Daca ati fost ales ca cel mai bun om de catre un prieten pentru nunta lui, este foarte probabil ca in timpul receptiei sa vi se ceara un scurt discurs pentru miri. Este un gest foarte dragut care denota o mare sensibilitate si in care iti poti exprima toata dragostea si bucuria pentru noua viata care asteapta cuplul. Daca sotii au optat pentru cununia civila, s-ar putea sa va treziti sa sustin discursul sotilor in timpul ceremoniei propriu-zise; cuvintele pe care le vei folosi sunt fundamentale. Discursul martorului de nunta este cel mai important, asa ca daca ati fost ales pentru acest rol va trebui sa va asigurati ca va exprimati dorintele in cel mai potrivit si sincer mod. Cum se face
Iata cateva reguli care va pot ajuta sa va scrieti discursul catre miri

. Martorul nuntii
Discursul sau scrisoarea catre miri de la martori este unul dintre cele mai frumoase momente ale unei nunti. Daca ai fost ales ca martor de nunta, sa stii ca rolul tau este foarte important; nu este pur si simplu o sarcina care ti se incredinteaza din motive emotionale, a fi martor are si valabilitate juridica.
Cu prezenta dumneavoastra si cu semnatura pe care o veti aplica pe certificatul de casatorie certificati legal unirea lor. Pentru a-ti indeplini bine rolul, nu poti evita sa tii un discurs in timpul receptiei.
Este cu siguranta un moment special dar, daca vrei sa-ti faci prezenta memorabila cuplului de prieteni care te-a ales, te sfatuim sa nu subestimezi scrisoarea catre soti de la martori. Scrie pe o felicitare frazele de nunta pe care le vei citi in fata invitatilor sau pe care vrei sa le dedici tinerilor casatoriti si creeaza astfel o scrisoare de urari pe care acestia o vor putea pastra pentru totdeauna.

Cum sa scrieti discursul catre miri

Chiar daca nu sunteti unul dintre martorii nuntii, este posibil sa fiti chemat sa spuneti cateva cuvinte pentru a contribui la ziua cea mare cu o dedicatie speciala.
Deci, amintiti-va ca un cont este sa scrieti o nota, altul si sa tineti un discurs in fata unui public de oameni. Totusi, daca ti-a revenit aceasta onoare, tot ce trebuie sa faci este sa urmezi aceste reguli simple care te vor ajuta sa construiesti un discurs perfect catre miri. In special, trebuie sa fie:

 • Spontan. In primul rand, relaxeaza-te, nu este un examen sau o intalnire de afaceri, esti printre prieteni. Chiar daca citesti un discurs pregatit in prealabil, pentru a angaja publicul va trebui sa arati natural si spontan. Daca scrisoarea catre soti de la martori este citita cu voce tare, aceasta trebuie studiata cu atentie; prin urmare, cu cateva zile inainte de nunta, fa ceva exercitiu acasa: vorbeste cu voce tare si simuleaza situatia. Daca doriti, puteti folosi un magnetofon pentru a va corecta mai bine.
 • Mic de statura. Discursul sau scrisoarea pe care o rostiti nu ar trebui sa fie prea lunga. Bineinteles ca nu va trebui sa te limitezi la un „Traiasca sotii!” dar nici macar nu risca sa plictiseasca oaspetii. Construiti discursul in jurul punctelor pe care doriti sa le abordati, de la invitati de multumire pana la povesti amuzante despre miri. Dar amintiti-va ca un discurs bun ar trebui sa dureze aproximativ 2-3 minute. De fapt, nu vei fi singurul care vrea sa tina un discurs pentru tinerii casatoriti, vor fi si alti martori de nunta, prieteni sau rude care vor sa vorbeasca.
 • Captivant. Intre un toast si celalalt ar putea fi greu sa vorbesti. Nu incepeti sa vorbiti in niciun moment, ci atrageti atentia cu un simplu „Doamnelor si domnilor, v-as aprecia atentia”.

Poezii despre dragoste pentru discursul catre soti

Iata cateva poezii pe care le puteti folosi pentru o dedicatie originala. Sunt poezii de dragoste din care poti lua doar cateva randuri sau pe care le poti citi in intregime in timpul discursului tau.
„Binecuvantat sot, nunta visurilor tale
este completa.
Fata pe care o iubesti este a ta .
O, mireasa, toti esti
har: ochii tai
sunt dulci, chipul tau frumos
si toata dragostea…
O, mire,
mire fericit,
noi fetele vom canta in
seara asta,
iubirea ta si
mireasa ta cu parfum de violete,
vom canta in seara asta”.
.- Safo „ V-
ati nascut impreuna si impreuna veti fi pentru totdeauna.
Veti fi impreuna cand aripile albe ale mortii va vor imprastia zilele.
Si impreuna in amintirea tacuta a lui Dumnezeu.
Dar sa fie loc in unirea voastra si sa danseze intre voi vanturile cerurilor.
Iubiti-va unii pe altii, dar nu faceti din ei o inchisoare a iubirii:
mai degraba sa fie o miscare a marii intre tarmurile sufletelor voastre.
Umpleti-le unul altuia, dar nu beti dintr-o ceasca.
Dati-va intretinere unul altuia, dar nu mancati aceeasi paine.
Cantati si dansati impreuna si fiti veseli, dar fiecare dintre voi este singur,
asa cum coardele lautei sunt singure, desi vibreaza cu aceeasi muzica.
Daruiti-va inima voastra, dar sa nu fie unul un refugiu pentru celalalt,
pentru ca numai mana vietii va poate cuprinde inimile.
Si fiti uniti, dar nu prea aproape,
coloanele templului stau departe,
iar stejarul si chiparosul nu cresc
unul la umbra celuilalt”.
– Gibran
„In somn, cel mult esti vise,
astept uitandu-te la fata ta in tacere,
ca steaua diminetii care apare
prima la fereastra ta.
Cu ochii voi bea primul zambet care,
ca un mugur, infloreste pe buzele tale intredeschise.
Destinul meu este doar acesta”.
– Rabindranath Tagore

Fraze de nunta de folosit pentru discursul catre soti

Iata cateva fraze scurte de nunta utile pentru alcatuirea unei scrisori catre soti de la martori.

 • Ti-ai unit vietile: fie ca nodul sa fie indisolubil si foarte dulce.
 • Multe urari bune pentru o luna de miere dulce, eterna, minunata.
 • Fie ca bucuria pe care o simti acum sa te insoteasca de-a lungul vietii si aceasta zi sa fie o amintire de neuitat pentru tine.
 • Cu speranta ca angajamentul pe care il iei astazi este unul dintre fericirea vietii in doi.
 • Sa stii ca esti atat de fericit uniti ne face atat de fericiti, asa ca speram ca viitorul tau va fi mereu la fel de luminos ca si in aceasta zi.
 • Incepeti o noua viata impreuna. BunNoroc si urari din toata inima.
 • Fie ca aceasta zi de mare bucurie sa fie pentru voi doar inceputul unei foarte lungi secvente de momente splendide si interminabile. Cele mai bune ganduri.
 • Astazi un vis devine realitate: esti casatorit. Iubeste-te mereu ca acum. Felicitari si cele mai bune urari pentru un viitor luminos impreuna.
 • Fie ca pasiunea, dragostea si stima reciproca sa va leaga mereu unul de celalalt ca astazi.
 • Viata voastra impreuna incepe astazi. Dorinta mea este ca viitorul tau sa fie mereu roz.
 • Mersul pe calea vietii impreuna poate fi uneori dificil, dar dragostea ta te va invata cum sa o faci.
 • Fie ca pasiunea, dragostea si stima reciproca sa va leaga mereu unul de celalalt ca astazi.

Discursul catre soti de catre martorii de nunta sau prietenii poate fi facut si mai semnificativ daca este imbogatit cu cateva citate biblice. Aici vei gasi cele mai frumoase fraze de nunta pe care sa le folosesti pentru discursul tau.