Pentru a face nunta speciala poti folosi frazele despre casatoria unor poeti celebri; sunt multi scriitori si filozofi care au dedicat reflectiilor si poeziilor iubirii. Iti poti personaliza nunta si sa o faci de neuitat alegand-o pe cea care reprezinta cel mai bine unirea ta dintre frazele de dragoste pe care ti le oferim. In acest moment trebuie doar sa-l folosesti pentru a rosti discursul de multumire, atunci cand te adresezi oaspetilor tai la inceputul receptiei. Sau poti scrie un scurt aforism de dragoste pe felicitarile de multumire pe care le vei trimite prietenilor si familiei dupa nunta. Pentru alte idei despre asta, va trimitem la articolul dedicat multumirilor de nunta. Marii autori ai trecutului au vorbit despre casatorie si despre dragostea care leaga sot si sotie, asa ca nu lipsesc frazele poetilor din care sa traga. Aici iti oferim cele mai frumoase fraze de nunta scrise de poeti si ganditori celebri si potrivite pentru a face ziua nuntii tale unica.

Citate despre casatorie ale poetilor si scriitorilor celebri

Iata cateva poezii despre dragoste si casatorie; versete interesante pe care le puteti dedica sufletului pereche in ziua nuntii sau le puteti folosi pentru a va face nunta speciala.

 • Sa fie iubirea tot ce exista / Si ce stim despre iubire; / Si poate fi suficient ca greutatea lui sa fie / egala cu santul pe care il lasa in inima. (Emily Dickinson)
 • Niciodata sa nu pun impedimente / la unirea a doua suflete credincioase; Dragostea nu este iubire / Daca se schimba cand descopera o schimbare / Sau tinde sa dispara cand celalalt se indeparteaza. / Oh nu! Dragostea este un far mereu fixat / Trecand cu vederea furtunii si neclintit niciodata; / si steaua calauzitoare a fiecarei barci, / a carei valoare este necunoscuta, desi distanta este cunoscuta. / Dragostea nu este supusa Timpului, chiar daca buzele roz / si obrajii trebuie sa cada sub lama lui curbata; / Dragostea nu se schimba in cateva ore sau saptamani, / dar neinfricat rezista in ultima zi a judecatii; / daca aceasta este o greseala si am incercat-o, / n-am scris niciodata, si nimeni nu a iubit vreodata. (William Shakespeare)
 • Dragostea nu da nimic in afara de ea insasi / si nu ia nimic decat pe sine. / Dragostea nu poseda, / ar vrea sa fie posedata / pentru ca dragostea este suficienta pentru iubire. (Khalil Gibran)
 • Cand te intrebi ce este iubirea, / imagineaza-ti doua maini aprinse / intalnirea, / doua priviri pierdute una la alta, / doua inimi care tremura / in fata imensitatii unui sentiment, / si cateva cuvinte / pentru a face o clipa eterna. . (Alan Douar)

Poezii pentru nunti: Pablo Neruda

Cand vine vorba de poezii pentru nunti, nu se poate sa nu-l mentionam pe Pablo Neruda. Printre cei mai mari poeti ai secolului XX, Neruda a scris cuvinte minunate care pot fi folosite cu ocazia nuntii. Iata o selectie de poezii frumoase dedicate casatoriei sau celui mai frumos sentiment din lume: dragostea.

 • Poate sa nu fii si sa fii fara sa fii, / fara sa tai amiaza / ca o floare albastra, fara sa te plimbi / mai tarziu prin ceata si caramizi, / fara acea lumina pe care o porti in mana / ca poate altii o vor face. nu vezi de aur, / ca poate nimeni nu stia ca a crescut / ca originea rosie a trandafirului, a trandafirului, / fara sa fii, in sfarsit, fara sa vii / brusc, emotionant, sa-mi cunosti viata, / izbucnire de gradina de trandafiri , grau al vantului, / si atunci sunt pentru ca esti, / si atunci esti, eu sunt si suntem, / si pentru dragoste voi fi, vei fi, vom fi.
 • Nu te iubesc de parca ai fi trandafir de sare, topaz / sau sageata de garoafe care imprastie foc: / Te iubesc precum iubesti anumite lucruri intunecate, / pe ascuns, intre umbra si suflet. / Te iubesc ca pe planta care nu infloreste si poarta / in sine, ascunsa, lumina acelor flori; / datorita iubirii tale traieste intuneric in trupul meu / aroma concentrata care s-a ridicat de pe pamant. / Te iubesc fara sa stiu cum, sau cand, sau de unde, / Te iubesc direct fara probleme sau mandrie: / asa te iubesc pentru ca nu stiu sa iubesc altfel / decat asa, in felul acesta in care Eu nu sunt si tu nu esti, / atat de aproape incat mana ta pe pieptul meu este a mea, / atat de aproape incat ochii tai se inchid cu somnul meu.
 • Vei sti ca nu te iubesc si ca te iubesc / pentru ca viata este in doua feluri, / cuvantul este o aripa a tacerii, / focul are un scop de frig. / Te iubesc sa incep sa te iubesc, / sa reincep infinitul, / sa nu incetez sa te iubesc: / din acest motiv inca nu te iubesc. / Te iubesc si nu te iubesc parca / in mainile mele cheile bucuriei / si un destin nefericit incert. / Iubirea mea are doua vieti sa te iubeasca. / De aceea te iubesc cand nu te iubesc / si de aceea te iubesc cand te iubesc.
 • Tu esti a mea acum / Tu esti a mea acum. Odihneste-te cu somnul tau in somnul meu. / Dragoste, durere, griji, acum trebuie sa doarma. / Noaptea se intoarce pe rotile ei invizibile / langa mine esti pur ca chihlimbarul adormit. / Nu mai, iubire, o sa dormi cu visele mele. / Vei merge, vom merge impreuna prin apele timpului. / Nimeni nu va calatori in umbra cu mine, / numai tu, mereu viu, mereu soare, mereu luna. / Pana acum mainile tale si-au deschis pumnii delicati / si au lasat semne dulci fara curs, / ochii tai s-au inchis ca doua aripi cenusii, / in timp ce eu urmaresc apa pe care o porti si care ma poarta: / noaptea, lumea, vantul se desfasoara. destinul lor, / si fara tine acum nu sunt decat singurul tau vis.

Poezii pentru nunti: Khalil Gibran

Citeste poezii si fraze pentru nuntisi un mod frumos de a sarbatori momentul unic in care un cuplu jura iubire vesnica. Acestea pot fi scrise pe cartea de nunta sau, daca ai fost invitata la nunta unui prieten, le poti dedica. Khalil Gibran a scris poezii si fraze romantice si profunde, ideale pentru toti cei care doresc sa faca cea mai importanta zi din viata lor dulce si de neuitat.

 • V-ati nascut impreuna si veti fi impreuna pentru totdeauna. / Veti fi impreuna cand aripile albe ale mortii va imprastie zilele. / Si impreuna in amintirea tacuta a lui Dumnezeu. / Dar sa fie loc in unirea voastra, / Si sa danseze vanturile cerurilor intre voi. / Iubiti-va unii pe altii, dar sa nu faceti din ea o inchisoare a iubirii: / Mai degraba sa fie o miscare a marii intre tarmurile sufletelor voastre. / Umpleti-le unul altuia, dar nu beti dintr-o ceasca. / Dati-va intretinere, dar nu mancati aceeasi paine. / Cantati si dansati impreuna si fiti veseli, dar fiecare dintre voi sa fie singur, / Precum coardele lautei sunt singure, desi vibreaza cu aceeasi muzica. / Dati-va inima voastra, dar sa nu fie unul refugiu pentru celalalt, / Caci numai mana vietii va poate cuprinde inimile. / Si fiti uniti, dar nu prea aproape;
 • Atunci Almitra a vorbit iarasi si a spus: / Ce este Casatoria, stapane
  / Si a raspuns zicand: / Voi v-ati nascut impreuna si impreuna veti fi in veci. / Veti fi impreuna cand aripile albe ale mortii va imprastie zilele. / Si impreuna in amintirea tacuta a lui Dumnezeu. / Dar sa fie loc in unirea voastra, / Si sa danseze vanturile cerului intre voi. / Iubiti-va unii pe altii, dar sa nu faceti din ea o inchisoare a iubirii: / Mai degraba sa fie o miscare a marii intre tarmurile sufletelor voastre. / Umpleti-le unul altuia, dar nu beti dintr-o ceasca. / Dati-va intretinere, dar nu mancati aceeasi paine. / Cantati si dansati impreuna si fiti veseli, dar fiecare dintre voi sa fie singur, / Precum coardele lautei sunt singure, desi vibreaza cu aceeasi muzica. / Dati-va inima voastra, dar sa nu fie unul refugiu pentru celalalt, / Caci numai mana vietii va poate cuprinde inimile. / Si fiti uniti, dar nu prea aproape;

Aforisme despre casatorie Aforismele de

dragoste si versurile de poezie pentru o nunta pot fi si ele folosite ca laitmotiv pentru ziua ta cea mare. Poeziile de nunta nu sunt doar cuvinte care pot umple o felicitare sau pot imbogati discursul martorului sau promisiunea mirilor; pot fi folosite si pentru personalizarea cartoanelor sau decoratiunilor florale.

 • Casatoria trebuie sa lupte necontenit cu un monstru care devoreaza totul: obiceiul. – Balzac
 • Idealul spre care vizeaza casatoria este cel al uniunii spirituale prin cea fizica. Iubirea umana care se concretizeaza in casatorie trebuie sa constituie piatra unei adevarate iubiri universale vad. – Gandhi
 • Legatura oricarei relatii, fie ca este in casatorie sau in prietenie, sta in conversatie. – Wilde
 • O casnicie fericita este o cladire care trebuie construita in fiecare zi. – Andre Maurois
 • Casatoria face din barbat si femeie un singur trup. – William Con Greve