Cu această colecție de aforisme, să descoperim împreună cele mai frumoase Citate despre Oameni Buni.Citate intense, dulci, profunde și perfecte pentru a reflecta asupra relației noastre cu ceilalți. Morala este o cale personală, alcătuită din reguli și limite care sunt diferite pentru fiecare dintre noi. Dar ceea ce este sigur este că într-un mod mic, oricine poate face ceva pentru a-i ajuta pe alții.
Bunătatea este adesea alcătuită din gesturi mici. Acțiuni care pot ușura dificultățile celor din jurul nostru și ne pot face să ne simțim mai bine. Pentru că ai ajuta pe alții este cel mai bun mod de a te simți bine cu tine însuți. Nu este nevoie să faci cine știe ce, doar întoarce un gând la următorul. Iată 50 de Citate despre oameni buni.

Citate, aforisme și Citate despre oameni buni
Trebuie să fii bun în tine pentru a fi atins de bunătatea altora. (Simon de Bignicourt)
Este absurd să împarți oamenii în buni și răi. Oamenii sunt fie fermecați, fie plictisitori. (Oscar Wilde)
Dragostea pentru animale este strâns asociată cu bunătatea caracterului și este sigur să spunem că cel care este crud cu animalele nu poate fi un om bun. (Arthur Schopenhauer)
Nu pierde timpul certându-te despre cum ar trebui să fie o persoană bună. Asigură-te că ești. (Marcus Aurelius)
Cea mai persistentă și urgentă întrebare din viață este: „Ce faci pentru alții
” (Martin Luther King Jr.)
Răutatea binelui este foarte periculoasă. Ceilalți îl distribuie în doze zilnice, în timp ce cei care îl concentrează fac din el instrumente explozive. (Giulio Andreotti)
Lumea este împărțită în bune și rele. Băieții buni dorm mai bine, dar cei răi se distrează mult mai mult când sunt trezi. (Woody Allen)
Este uimitor cât de completă este iluzia că frumusețea este bună. (Lev Tolstoi)
Cu cât omul meditează mai mult la gânduri bune, cu atât lumea lui și lumea în general va fi mai bună. (Confucius)
Un cap bun și o inimă bună sunt întotdeauna o combinație grozavă. (Nelson Mandela)
Adevăratul sens al vieții este să plantezi copaci, la umbra cărora nu plănuiești să stai. (Nelson Henderson)
Este curios să vedem că oamenii cu mult merit au întotdeauna maniere simple și că manierele simple au fost întotdeauna considerate un indiciu al unui merit mic. (Giacomo Leopardi)
Cu ceea ce primim ne câștigăm existența, cu ceea ce dăm ne construim o viață. (Winston Churchill)
Exemplul nu este lucrul care îi afectează cel mai mult pe alții. Și singurul lucru. (Albert Schweitzer)
Nu există măreție acolo unde nu există simplitate, bunătate și adevăr. (Lev Tolstoi)
Doar o viață trăită pentru alții și o viață care merită trăită. (Albert Einstein)
Pentru a avea ochi frumoși, caută bunătatea în ceilalți; pentru buze frumoase, rostește numai cuvinte amabile; pentru o siluetă zveltă, împărtășește-ți mâncarea cu oameni înfometați; pentru un păr frumos, lăsați un copil să-și treacă degetele prin el o dată pe zi; iar pentru atitudine, mergi cu conștientizarea că nu ești niciodată singur. (Audrey Hepburn)
Mulți oameni cred că au o inimă bună, dar au doar nervi slabi. (Marie von Ebner Eschenbach)
Oamenii mari sunt capabili să facă gesturi mari de bunătate. (Miguel de Cervantes)
Încrederea în bunătatea altora este o dovadă nu mică a bunătății cuiva. (Michel de Montagne)
Prefer bunătatea prostească în locul mândriei aride; dar prostia poate otrăvi chiar și bunătatea. (Henri-Frederic Amiel)
Fii amabil, pentru că fiecare persoană pe care o întâlnești duce deja o luptă grea. (Platon)
Există lucruri mai importante decât aspectul exterior. Nicio cantitate de machiaj nu poate acoperi o personalitate proastă. (Audrey Hepburn)
Unul dintre cele mai mari secrete ale vieții este că ceea ce merită cu adevărat făcut este ceea ce facem pentru alții. (Lewis Carroll)
Fii o expresie vie a bunătății lui Dumnezeu; bunătate în ochi, în față, în modul de salut: cred că modul în care este efectuat un gest este la fel de important ca și gestul în sine. (Maica Tereza de Calcutta)
Oamenii frumoși ies în evidență, nu se arată. Pur și simplu se îmbracă și ies. Cei care pot, recunoaște-i. (Cesare Pavese)
Oamenii buni nu au nevoie de legi care să le spună să acționeze responsabil, în timp ce oamenii răi vor găsi o cale de a ocoli legile. (Platon)
Cine nu are adevărata măreție sufletească nu poate avea bunătate; nu poate avea decât bunăvoinţă. (Nicolas de Chamfort)
Nu abuzați de răbdarea oamenilor buni. Sunt oameni care te pot ierta de sute de ori, dar sunt și cei care, atunci când decid să plece, nu se mai întorc niciodată. (Antonio Curnetta)
Fii unul care deschide porțile celor care vin după tine și nu încerca să faci din Univers o fundătură. (Ralph Waldo Emerson)
A nu face nimic pentru alții ne distruge pe noi înșine. (Horace Mann)
Tandrețea și bunătatea nu sunt un simptom al disperării și slăbiciunii, ci o expresie a puterii și a hotărârii. (Kahlil Gibran)
Istoria va trebui să-și amintească că cea mai mare tragedie a acestei perioade de tranziție socială nu a fost zgomotul zgomotos al oamenilor răi, ci tăcerea teribilă a oamenilor buni. (Martin Luther King Jr.)
Mă aștept să trec prin viață o singură dată. Așa că, dacă există vreun bine pe care îl pot arăta, sau orice lucru bun pe care îl pot face oricărei ființe umane, lasă-mă să-l fac acum, fără să aștept sau să-l neglijez, căci nu voi mai trece. (William Penn)
Fă-ți puțin bine acolo unde ești; aceste mici bucăți de bine puse împreună sunt cele care umplu lumea. (Desmond Tutu)
Bunătatea este singura investiție care nu eșuează niciodată. (Henry David Thoreau)
Egoismul, în interpretarea sa modernă, este antiteza, nu a altruismului, ci a idealismului. (John Buchanan Robinson)
Pe măsură ce razele unei lumânări mici ajung departe, la fel strălucește și o faptă bună într-o lume rea. (William Shakespeare)
Cinci lucruri constituie o virtute perfectă: gravitatea, mărinimia, seriozitatea, sinceritatea și bunătatea. (Confucius)
Fă un act de bunătate, la întâmplare, fără a aștepta o recompensă și fii sigur că într-o zi altcineva ar putea face același lucru pentru tine. (Diana Spencer)
Binele general și scuza ticălosului, ipocritului și lingușitorului. (William Blake)
Fericirea poate fi atinsă printre ființele umane care sunt gata să aibă încredere, să creadă în bunătatea altor oameni. (Nelson Mandela)
Pentru a te gestiona, folosește-ți capul; pentru a-i gestiona pe alții folosește-ți inima. (Eleanor Roosevelt)
Nu cunosc niciun semn de superioritate în afară de bunătate. (Ludwig van Beethoven)
Cei care îi ajută pe alții se ajută singuri. (Lucio Anneo Seneca)
Trebuie să fim recunoscători oamenilor care ne fac fericiți. Grădinarii grijulii sunt cei care ne fac sufletele să înflorească. (Marcel Proust)
Bunătatea este ca zăpada. Înfrumusețează tot ceea ce acoperă. (Kahlil Gibran)
Niciodată nu poate fi prea devreme să faci o bunătate, pentru că nu vei ști niciodată cât de curând va fi prea târziu. (Ralph Waldo Emerson)
Adevărul trist este că o mare parte din răul este făcut de oameni care nu se hotărăsc niciodată să fie buni sau răi. (Hanna Arendt)
Nu trebuie să regretăm timpul petrecut făcând bine. (Joseph Joubert)