Doar în SUA pariurile pe fotbal ajung la impresionanta sumă de 1 MILIARD de dolari şi nu ne putem imagina decât o cifră în apropierea acestei sume şi pe bătrânul continent. Aici fotbalul clasic este regele şi conduce lejer în preferinţele jucătorilor fiind sportul preferat din secţiunea de pariuri sportive.

Dar trebuie să recunoaştem că şi fotbalul american are frumuseţea lui, deşi se diferenţiază major faţă de fotbalul clasic care se practică la noi şi în restul lumii. Despre acest sport şi tipurile de pariuri pe care le poţi face vom detalia în rândurile care urmează aşa că parcurge-le cu atenţie!

Pariuri pe distribuţia de puncte

Acest pariu este de departe cel mai popular printre pariorii sportivi americani. Trebuie însă să ştii faptul că sunt ca şi la noi diverse case de pariuri care stabilesc cotele aşa că te poţi aştepta ca acesta să fie diferite.

Însă indiferent de mărimea acestora casele de pariuri dau întotdeauna înainte de începerea unui meci de fotbal american o marjă de puncte care va diferenţia ulterior cele 2 echipe şi pe care poţi în mod evident paria.

Denumită adesea şi linie de pariere, pariul se axează pe diferenţa de puncte care se va realiza la finalul meciului între câştigător şi perdant. Chiar dacă nu ştii cum să pariezi există şi aici ponturi pariuri fotbal la care să apelezi până când deprinzi experienţa necesară.

Dar dacă vrei pe scurt o explicaţie iată în ce constă aceasta. În fotbalul american sunt 2 unităţi de care trebuie să ţii seama, gol din teren şi touchdown. Primul aduce 3 puncte în timp ce al 2-lea dă 7 puncte, deci în jurul acestora se va stabili şi pariul de distribuţie de puncte.

Dacă pe teren se găsesc 2 echipe identice ca valoare atunci marja stabilită este una de 3 puncte în favoarea gazdelor. Dar dacă un favorit joacă cu o echipă mai slab clasată atunci marja poate să ajungă în cele mai optimiste cazuri la 14 puncte.

Pariuri pe liniile totale

Un pariu de linie totală este corelat cu proiecţia combinată a scorului celor 2 echipe care se confruntă pe teren. Pare complicat? În realitate nu este deloc aşa, pariul fiind la rândul lui unul uşor de înţeles.

Modul în care poţi paria pe acest tip de pariu este să determini dacă scorul combinat dintre cele 2 echipe rămâne sub numărul propus de casa de pariuri sau peste. Este dacă vrei un pariu de tip plus/minus goluri cu care te-ai întâlnit în fotbalul european.

Deşi pare simplu să decizi un scor cumulat în realitate trebuie să ţi seama de mai multe aspecte. Vezi dacă echipele au accidentări, care sunt condiţiile meteo la ora începerii meciului şi dacă s-au realizat transferuri importante de ambele părţi.

Pariul în sine este unul simplu, te-ai convins de acest lucru! Dar nu îl poţi pune la întâmplare, trebuie să decizi în cunoştinţă de cauză aşa că studierea statisticilor pre-meci te pot şi ele ajuta în acest demers.

Pariu pe liniile de bani

Pariurile de acest tip nu sunt atât de populare ca şi cele pe puncte însă reprezintă o modalitate bună de a fi profitabil dacă le stăpâneşti. În fond şi aici este vorba despre favoriţi sau echipe slab cotate aşa că poţi lua câteva repere corecte de pariere.

Dacă o echipă este favorită cu 3 puncte faţă de altă asta s-ar traduce într-un pariu care dă o cotă de 1,3 pe echipa favorită. La americani cotele nu sunt identice cu sistemul european tocmai de aceea am ales această abordare zecimală.

Aşadar dacă alegi să pui un pariu de 100 de dolari pe favorit este clar că vei avea parte de un câştig de 130 de dolari. Dar această diferenţă de 3 puncte între cele 2 echipe nu înseamnă decât că cele 2 echipe sunt sensibil egale ca şi valoare, dat fiind diferenţa mică anticipată la puncte de către casa de pariuri.

În fond este vorba doar despre un pariu pe favorit, similar celor cu care eşti obişnuit din fotbalul european. Singura diferenţă este că echipa mai puţin cotată nu are parte de o cotă sensibil mai mare decât favorita, în cazul nostru cota de succes a acesteia este stabilită la 1,5.

Pariuri pe viitor şi propuneri

Este simplu de înţeles că aceste pariuri speculează rezultatele unor meciuri care se vor desfăşura în viitorul apropiat. Cele mai populare pariuri de acest tip sunt cele pe câştigătorul Super Bowl din NFL sau câştigătorul titlului naţional în fotbalul universitar.

Însă casele de pariuri nu menţin până la ora desfăşurării meciului o cotă stabilă, aceasta diferă în funcţie de timpul scurs până la debutul acestuia. Dacă iniţial cota este una de 10 te poţi aştepta ca pe măsură ce timpul trece aceasta să scadă sau dimpotrivă, să crească.

Sunt însă deosebit de interesante pariurile de tip propunere care au ataşate cote extrem de apetisante. Acestea sunt de tipul ”Poate jucătorul X să marcheze Y puncte în meci?” şi va trebui să pariezi la modul da/nu sau sub/peste.

Pariurile de acest fel pot îmbrăca mai multe forme, în funcţie de imaginaţia fiecărei case de pariuri care le propune. Există însă un inconvenient, lansezi pariul însă va trebui să aştepţi timp îndelungat până când să încasezi banii în caz de succes.

Concluzie

Fotbalul american este un sport extrem de dinamic şi are o mulţime de admiratori. Printre aceştia se găsesc şi mulţi pariori care apreciază angajamentul bărbătesc de care acest sport dă dovadă şi aleg să parieze pe diverse evenimente şi anumite tipuri de pariuri. Dacă eşti fan fotbal american plasează un pariu pe distribuţie de puncte sau pe liniile de bani. Cotele sunt bune aşa că se anunţă posibilităţi de succes financiar real de care este bine să profiţi!