Cu aceasta colectie de aforisme descoperim impreuna cele mai frumoase Citate despre yin si yang . Ganduri care ne pot ajuta sa reflectam asupra vietii, asupra modului in care totul se potriveste perfect. Nimic nu poate exista fara opusul sau, totul este esential. Un mesaj pe care il gasim in simbolul clasic chinezesc Taijitu, in care negrul (Yin) si albul (Yang) se intersecteaza pentru a genera fluxul vietii.

Yin si Yang , cele doua opuse care stapanesc intreaga lume. Conform filozofiei chineze, viata se bazeaza pe echilibru, iar pentru a asigura aceasta ordine sunt tocmai fortele opuse care guverneaza universul, ziua si noaptea, lumina si intuneric, binele si raul, alb si negru, negru… sau conceptul de yin si yang. Iata 40 de expresii despre yin si yang.

Aforisme, Citate si Expresii despre Yin si Yang

Libertatea nu consta in a alege intre alb si negru, ci in evitarea acestei alegeri prescrise. (Theodor Adorno)
Toata lumea stie ca frumosul este frumos si, prin urmare, cunoaste uratul; toata lumea stie ca binele este bine si, prin urmare, cunoaste raul; pentru ca fiinta si nefiinta se genereaza reciproc, dificil si usor se completeaza reciproc, lung si scurt se confrunta, sus si jos se inverseaza, sunetul si vocea se armonizeaza, inainte si dupa ce se succed. (Lao Tzu)
Bucuria mea consta in a sti ca vin de la inceput, in a contempla yin-ul si yang-ul, in a observa succesiunea anotimpurilor, alternanta zilei si a noptii si in a sti ca ma voi intoarce la inceput. (Chuang-Tzu)
Tao genereaza qi, Respiratia (Una), care se manifesta ca yin si yang (Doi), care produce Cele Trei: Cerul, Omul, Pamantul. (Fabrizio Berera)
Viata ta si armonia in care yin si yang se amesteca. (Chuang-tzu)
Inima unei fiinte umane nu este diferita de sufletul cerului si al pamantului. In practica voastra pastrati intotdeauna in gandurile voastre interactiunea dintre cer si pamant, apa si foc, yin si yang. (Morihei Ueshiba)
Si yin si yang. Lumina si mana stanga a intunericului… Lumina, intuneric. Frica, curaj. Rece fierbinte. Femeie barbat. Esti tu. Acolo. Amandoi si unul. O umbra pe zapada. (Ursula K. Le Guin)
Este una dintre legile fundamentale ale vietii ca totul se transforma continuu in opusul sau. (Osho)
Anticii vedeau lumea impartita in doua jumatati, barbat si femeie. Zeii si zeitele lor au incercat sa mentina un echilibru de puteri, yin si yang.
Cand principiile masculine si feminine erau in echilibru, armonia domnea in lume. Cand erau deranjati, acolo domnea haosul. (Dan Brown)
Rasul, distractia eliberatoare consta tocmai in a descoperi ca opusul sta mai bine decat cliseul, intr-adevar este mai adevarat sau, cel putin, mai credibil. (Dario Fo)
Mana ta se deschide si se inchide si se deschide si se inchide, daca ar fi mereu inchisa in pumn sau deschisa, ar fi paralizata. (Gialal al-Din Rumi)
Nu exista adversari mai mari decat yin si yang, pentru ca nimic in Rai sau pe Pamant nu le scapa. Dar nu yin si yang o fac, ci inima ta care o face asa. (Zhuangzi)
Deoarece fiecare parte a corpului, mintii si spiritului tanjeste dupa integrarea yin si yang, relatia angelica este ghidata spiritual mai degraba decat organele sexuale… Acolo unde actul sexual obisnuit uneste organele sexuale cu organele sexuale, cultivarea angelica uneste spiritul cu spiritul, mintea cu mintea si fiecare celula a unui corp cu fiecare celula a celuilalt corp. (Lao Tzu)
Yin este principiul feminin, intuitia, profunzimea, umbra, linistea, in timp ce yang este principiul masculin, ratiunea, inaltimea, lumina, mobilitatea. (JC Cooper)
Yin si yang, barbat si femeie, puternic si slab, teapan si tandru, cer si pamant, lumina si intuneric, tunete si fulgere, frig si caldura, bine si rau… interactiunea principiilor opuse constituie universul. (Confucius)
Aceasta interactiune intre puterile yin si yang, intre aceste energii, da nastere intregii lumi fenomenale. Nici una dintre cele doua puteri, de fapt, nu poate fi considerata completa in sine, ea poate fi de sine statatoare, in timp ce combinarea si cooperarea lor reciproca da nastere tuturor formelor si varietatilor de existenta a Naturii. (Jean Campbell Cooper)
Opusele nu sunt elemente opuse intre ele, ci componente ale aceleiasi unitati. (Anonim)
Toate dualitatile trebuie abandonate, dualitatea mintii si inimii, dualitatea materiei si mintii, dualitatea gandului si emotiei, dualitatea pozitiv si negativ, dualitatea masculin si feminin, a yin si yang, zi si noapte. , al verii si al iernii, al vietii si al mortii… toate dualitatile. Dualitatea ca atare trebuie abandonata, pentru ca existati dincolo de dualitate. (Osho)
Vechii chinezi au vazut (poate ca ar fi mai corect sa spunem: au auzit) universul ca o combinatie ciclica a doua ritmuri: „O data Yin, o data Yang: acesta este Tao”. Yin si Yang nu sunt idei, cel putin in sensul occidental al cuvantului. Nici nu sunt simple sunete sau semne. In schimb, sunt embleme, imagini care contin o reprezentare concreta a universului. (Octavio Paz)
Ceea ce este opus se impaca, din lucruri in contrast se naste cea mai frumoasa armonie si totul se genereaza prin cearta. (Heraclit)
Toate si una. Aceasta idee a dihotomiei este profund gresita. Si nimic mai bun decat un mare simbol asiatic, in acest caz chinezesc, aceasta roata cu Yin si Yang, reprezinta viata, universul… si armonia contrariilor. Pentru ca nu exista apa fara foc, nu exista feminin fara masculin, nu exista noapte fara zi, nu exista soare fara luna, nu exista bine fara rau. Si acest semn Yin si Yang este perfect. Pentru ca alb si negru se imbratiseaza. Si in interiorul negru este un punct alb si in interiorul alb este un punct negru. (Tiziano Terzani)
Universul este un sistem bipartit de ritmuri fluctuante si complementare. (Octavio Paz)
Sinele este si celalalt, celalalt si tot eul. (Chuang-tzu)
Omul este o fiinta finita, in timp ce universul este infinit. Ce a fost nevoie pentru a face contrariul!
(Pino Caruso)
Viata este ca yin si yang, in fiecare rau exista intotdeauna ceva pozitiv si in fiecare bine exista intotdeauna un pic de rau. (Anonim)
Tao genereaza Unul, Unul genereaza Doi, Cei Doi genereaza Trei, Cei Trei genereaza cele zece mii de creaturi. Creaturile isi intorc spatele la yin si isi intorc fetele spre yang, ceea ce infuzat de ch’i le face armonioase. (Lao Tzu)
Cand yang-ul a atins maximul, se retrage in favoarea yinului; cand yin-ul a atins maximul, se retrage in favoarea yang-ului. (Wang Ch’ung)
Este adevaratul opus al iubirii si fricii. Cand iubesti, te extinzi, te deschizi, ai incredere; cand ti-e teama ca te strangi, te inchizi, te asalteaza indoielile. (Osho)
Cand te astepti la ceva, cand tinesti ceva, iti diluezi energia; Impartiti-va energia, impartiti-va atentia si deveniti mai mult decat locul yin si yang. Nu numai ca impartiti, ci si creati problema. (Taizan Maezumi)
Tao-ul genereaza Unul. Unul genereaza yin si yang. Yin si yang genereaza armonie, puritate si impuritate. (Lao Tzu)
Trebuie sa intelegeti unitatea contrariilor. Trebuie sa fii mobil si static in acelasi timp. Defensiv in timp ce esti ofensiv. (Din filmul Calugarul)
Yin si yang sunt categorii rivale, dar complementare, separate, dar dialogante, opuse, dar tinzand spre unire. (Octavio Paz)
Importanta perechii de contrarii Yang-Yin consta in faptul ca nu numai ca a servit ca model de clasificare universala, ci ca, pe langa aceasta, a fost dezvoltata intr-o cosmologie care, pe de o parte, a sistematizat si a dat valabilitate numeroaselor tehnici. a corpului.si disciplinele spiritului si, pe de alta parte, a invitat la speculatii filozofice din ce in ce mai riguroase si sistematice. (Mircea Eliade)
Ideea de a intari yang-ul prin atingerea yin-ului este gresita. Cine promite ca te hraneste cu nemurirea te insala cu vorbe desarte. (Chuang Tzu Sa
nu misti niciodata sufletul fara trup, nici trupul fara suflet, astfel incat, aparandu-se reciproc, aceste doua parti sa-si mentina echilibrul si sanatatea. (Platon)
Fara experienta traita a contrariilor, nu poate exista o experienta a totalitatii. (Ernst Junger)
Lumina nu poate fi vazuta fara umbra, tacerea nu poate fi perceputa fara zgomot, intelepciunea nu poate fi atinsa fara nebunie. (Carl Gustav Jung)
Cel mai bun si mai sigur lucru este sa ai echilibru in viata ta, sa recunosti marile puteri din jurul nostru si din noi. Daca poti sa o faci si sa traiesti asa, vei fi o persoana cu adevarat inteleapta. (Euripide)
Opusii se atrag, cauta, completeaza, se iubesc pentru ca isi dau unul altuia ceea ce individual nu au si reprezinta totodata o atractie a curiozitatii reciproce. (Beniamino Joppolo)
Toate creaturile poarta yin pe umeri si yang in brate; respiratia goala il face un amestec armonios. (Lao Tzu)