Cu aceasta colectie de aforisme descoperim impreuna cele mai frumoase Citate despre apus . Citate de impartasit cu cei dragi, legendele perfecte pentru a insoti fotografiile noastre de vara… poate cu un apus frumos la mare, la munte sau la campie.

Apusul de soare este unul dintre cele mai magice momente ale zilei. Soarele ne intampina pentru a da spatiu noptii si stelelor ei, o imagine cu adevarat poetica. Lumina apusului a inspirat intotdeauna pictorii, poetii si scriitorii sa-si creeze lucrarile. Iata 60 de Citate despre apus.

Ganduri, Citate, Aforisme si Expresii despre Apus

Apusul si muzica de deschidere a noptii. (Mehmet Murat Ildan)
Acesta este sensul fiecarui apus din istorie, sentimentul implinirii interne si externe, al epuizarii care asteapta fiecare civilizatie vie. (Oswald Spengler)
Ce este calatoria si la ce
foloseste calatoria Orice apus de soare este apus; nu este necesar sa te duci sa-l vezi la Constantinopol. (Fernando Pessoa)
Apusul a ars ca unul dintre acele focuri festive si misterioase in care cele mai comune lucruri evoca, cu culorile lor, obiecte pretioase sau ciudate. (Gilbert Keith Chesterton)
Momentul nostru extrem este mai impresionat decat restul vietii noastre. Apusul soarelui la orizont si o muzica la ultimele sale note, si ultima savoare a prajiturii, mai dulce tocmai pentru ca este in cele din urma sortita sa ramana in memorie mai mult decat a fost gustata anterior. (William Shakespeare)
Stii… cand esti foarte trist, iubesti apusurile. (Antoine de Saint-Exupery)
Meditatia la apus, in timp ce te uiti la stele si iti mangai cainele, este un remediu infailibil. (Ralph Waldo Emerson)
Nimic in aceasta lume nu se stinge, dar cu miscarea alternativa se pune si se ridica din nou. (Lucio Anneo Seneca)
Pe cararea alba, copacii care se innegreau s-au ofilit; peste muntii indepartati sange si aur… Mort si soare… Ce cauti, poete, in apus
(Antonio Machado)
Toti sunt singuri pe inima pamantului strapuns de o raza de soare: si imediat se face seara. (Salvatore Quasimodo)
Moartea seamana cu apusul soarelui, care numai in aparenta este inghitit de noapte, in timp ce in realitate, care este singura sursa a fiecarei lumini, arde fara intrerupere, in lumi noi aduce zile noi, in fiecare clipa se ridica si in fiecare clipa apune. (Arthur Schopenhauer)
Nu exista nimic mai muzical decat un apus de soare. (Claude Debussy)
Tine-ma de mana la apus, cand ziua se estompeaza si intunericul isi aluneca perdeaua de stele… Tine-o strans cand nu pot trai aceasta lume imperfecta… Tine-ma de mana… ia-ma acolo unde timpul nu exista. (Hermann Hesse)
Oamenii, in fata apusului, inchid usa casei. (William Shakespeare)
Un apus si un rasarit in cealalta parte a lumii. (Anonim)
Totul este imperfect, nu exista apus atat de frumos incat sa nu poata fi mai mult. (Fernando Pessoa)
Apusul care ecranizeaza, dezvaluie, intensifica ceea ce vedem. Cu amenintari de ametist si santuri de mister. (Emily Dickinson)
Eternitatea si marea amestecata cu soarele. (Arthur Rimbaud)
Imi plac foarte mult apusurile. Haide, hai sa vedem un apus de soare. (Antoine de Saint-Exupery)
Am o groaza de apusuri, si romantic, face multa melodrama. (Marcel Proust)
In razele apusului un fluture zboara deasupra orasului. (Takarai Kikaku)
Eternitatea este pentru devot o zi care nu are apus; vesnicia si pentru cei rai o noapte care nu are zori. (Thomas Watson)
Dupa fiecare apus de soare, exista intotdeauna un rasarit. (Anonim)
Totul respira dincolo de culoare si zgomot, intr-un oftat adanc si tacut. (Fernando Pessoa) Apusul
soarelui la orizont si o muzica la ultimele note, si ultima savoare a prajiturii, mai dulce tocmai pentru ca este sortit pana la urma sa ramana in memorie mai mult decat se gustase anterior. (William Shakespeare)
Sa se intample, chiar si soarele celei mai proaste zile apune. (Proverb chinezesc)
Astazi la sfarsitul zilei apusul soarelui ii asez perlele pe parul fin si negru al serii si le-am ascuns ca un colier fara fir in inima mea. (Rabindranath Tagore)
Soarele nu apune niciodata asupra imperiului meu. (Carol al V-lea)
Iata, aceasta fericire prosteasca cu ferestrele albe larg deschise pe gradina de legume! Deasupra iazului, ca o lebada violeta, apusul navigheaza in tacere. (Sergej Aleksandrovic Esenin)
Este treaba artistului sa creeze apusuri atunci cand nu exista. (Romain Rolland)
Adu-mi apusul intr-o cana, numara amforele diminetii, picaturile de roua. Spune-mi cat de departe vine dimineata, spune-mi la ce ora se culca tesatorul Eu firesc vastitatea albastra! (Emily Dickinson)
Soarele poate sa apune si apoi sa rasara din nou; noi, pe de alta parte, odata ce ziua noastra scurta se stinge, ne confruntam cu somnul unei nopti nesfarsite. (Gaius Valerius Catullus)
Spiritul nostru este o fiinta de natura indestructibila si o forta activa din vesnicie in vesnicie. Este asemanator cu soarele, care pentru ochii nostri muritori pare sa apune, dar in realitate nu apune niciodata si continua sa straluceasca perpetuu. (Johann Wolfgang von Goethe)
Soarele apus apuca o parte din tren. (Hakyō Ishida)
Nu plange cand soarele apune, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele. (Violeta Parra)
Cand admir minunile unui apus sau frumusetea lunii, sufletul meu se extinde in cultul Creatorului. (Mahatma Gandhi)
Apusul de soare este o oportunitate minunata pentru noi de a aprecia toate lucrurile grozave pe care ni le ofera soarele. (Mehmet Murat Ildan)
Exista o ora senin in ziua care ar putea fi definita ca absenta zgomotului si ora senina a crepusculului. (Victor Hugo)
Lasa-ma, sau lasa-ma sa-mi spal sufletul in culori; lasa-ma sa inghit apusul si sa beau curcubeul. (Khalil Gibran)
Apusurile sunt atat de frumoase incat aproape ca parca ne uitam prin portile Raiului. (John Lubbock)
Soarele meu apune sa renaste. (Robert Browning)
Intr-o zi am vazut soarele apus de patruzeci si trei de ori! (Antoine de Saint-Exupery)
Cele mai frumoase apusuri au nevoie de cer innorat. (Paulo Coelho)
Barbatii isi inchid usile impotriva apusului. (William Shakespeare)
Fiecare apus de soare inchide o zi de sarbatoare. (Anonim)
El moare a doua zi. Intr-o mare serpuire de nori adanci aprinsi. Soarele, ca o stea insangerata pierduta, in abisul inalt revarsat al valurilor. (Arturo Graf)
Cand vezi apusul, asteapta rasaritul. De ce sa va faceti griji pentru un apus de soare sau o luna care se estompeaza
(Gialal al-Din Rumi)
Fiecare apus de soare poarta promisiunea unui nou zori. (Ralph Waldo Emerson)
Splendoarea zilei s-a incheiat, care ma ridica si ma umple, acum profetica, acum ca trecutul readuce! Si-mi umfli gatul, tu, divin egalitar, tu, pamant si viata pana straluceste ultima raza, cant. (Walt Whitman)
Cum poate ceva care nu se apune niciodata sa ramana ascuns de cineva
(Heraclit)
Apusurile acelui iad african au fost extraordinare. Nimeni nu le-a scos. De fiecare data la fel de tragice ca asasinatele monstruoase ale soarelui. (Louis-Ferdinand Celine)
Apusurile de soare sunt cu siguranta demodate. Ei apartin unei epoci in care ultima moda era Turner, pentru arta. A le admira denota provincialism de caracter. (Oscar Wilde)
Apusul se raspandeste printre norii izolati, despartiti pe cer. Reflectii de orice culoare, reflexii calme, umplu varietatile aerului de deasupra, plutesc absent in marile dureri de altitudine. (Fernando Pessoa)
Un apus si un fenomen intelectual. (Fernando Pessoa)
Este consolarea omului ca viitorul este un rasarit in loc de un apus. (Victor Hugo)
Fiecare arhitectura este grozava dupa apus: poate ca arhitectura este cu adevarat o arta nocturna, ca cea a artificiilor. (Gilbert Keith Chesterton)
Cerul, la apus, arata ca o floare carnivora. (Roberto Bolano)
Daca as vinde lumanari, soarele nu ar apune niciodata. (Proverbul idis)
Tinerii au memorie scurta si au ochi sa priveasca doar spre est; iar spre vest doar batranii se uita la noi, cei care am vazut soarele apus de atatea ori. (Giovanni Verga)
Nu exista niciodata un rasarit identic sau un apus identic. (Carlos Santana)