Cu această colecție de aforisme și Citate despre Crăciunul Papei Francisc sărbătorim una dintre cele mai importante sărbători din lumea catolică, nașterea lui Hristos, grație cuvintelor primului reprezentant al Bisericii Catolice.

Crăciunul este un moment special pentru toată lumea, credincioși și necredincioși. Mesajul de dragoste al acestei sărbători este capabil să ajungă în orice loc, pentru că până la urmă este vorba de bunătate. Crăciun și atenție față de ceilalți, altruism, iubire și bucurie. Și ce personaj mai bun pentru a reprezenta toate acestea, dacă nu Papa Francisc
Iată 30 de Citate despre Crăciunul Papei Francisc.

Citate, gânduri și Citate despre Crăciunul Papei Francisc
Crăciunul este adesea o petrecere zgomotoasă: ne va face bine să fim puțin tăcuți, să auzim vocea iubirii.
Craciun Fericit! Astăzi Biserica retrăiește uimirea Fecioarei Maria, a Sfântului Iosif și a păstorilor din Betleem contemplând Pruncul care s-a născut și care zace într-o iesle: Iisus, Mântuitorul.
Ești bradul de Crăciun când rezisti cu putere vântului și greutăților vieții. Sunteți decorațiunile de Crăciun când virtuțile voastre sunt culorile care vă împodobesc viața. Sunteți clopoțelul Crăciunului când suni, te adunezi și încerci să te unești.
Odată cu nașterea lui Isus s-a născut o nouă făgăduință, s-a născut o lume nouă, dar și o lume care poate fi mereu reînnoită.
Să ne oprim în fața Copilului din Betleem. Lăsăm tandrețea lui Dumnezeu să ne încălzească inimile.
Fie ca nașterea lui Hristos Mântuitorul să înnoiască inimile, să trezească dorința de a construi un viitor mai fratern și mai solidari, să aducă bucurie și speranță tuturor. Craciun Fericit!
Tragem din scena Nașterii Domnului bucuria și pacea profundă pe care Isus vine să le aducă lumii.
Harul care a apărut în lume și Iisus, născut din Fecioara Maria, om adevărat și Dumnezeu adevărat, El a intrat în istoria noastră, a împărtășit călătoria noastră. El a venit să ne elibereze de întuneric și să ne dea lumină. În el s-a arătat harul, îndurarea, tandrețea Tatălui: Isus și Iubirea s-au făcut trup.
Pe drumul istoriei, lumina care străpunge întunericul ne dezvăluie că Dumnezeu este Tată și că răbdarea lui credincioasă este mai puternică decât întunericul și stricăciunea. Acesta este anunțul din Ajunul Crăciunului.
Privind la Copilul din pătuț, Copilul păcii, ne gândim la copiii care sunt cele mai fragile victime ale războaielor, dar ne gândim și la bătrâni, femei abuzate, bolnavi… Războaiele sparg și rănesc multe vieți!
Felicitari de Craciun esti tu cand ierti si restabili pacea chiar si atunci cand suferi. Tu ești cina de Crăciun când săracii de lângă tine se mulțumesc cu pâine și speranță.
Crăciunul este bucurie, bucurie religioasă, bucurie a lui Dumnezeu, interior, lumină, pace.
Unde se naște Dumnezeu, se naște speranța: El aduce speranță. Unde se naște Dumnezeu, se naște pacea. Iar acolo unde se naște pacea, nu mai este loc de ură și război.
De Crăciun Hristos vine printre noi: este momentul potrivit pentru o întâlnire personală cu Domnul.
Astăzi se naște Fiul lui Dumnezeu: totul se schimbă. Mântuitorul lumii vine să participe la natura noastră umană, nu mai suntem singuri și abandonați.
Duhul Sfânt să ne lumineze astăzi inimile, ca să recunoaștem în Pruncul Isus, născut la Betleem al Fecioarei Maria, mântuirea dată de Dumnezeu fiecăruia dintre noi, fiecărui om și tuturor popoarelor pământului.
Să încercăm să trăim Crăciunul într-un mod care să fie în concordanță cu Evanghelia, primindu-l pe Isus în centrul vieții noastre.
În Isus, vom savura adevăratul spirit al Crăciunului: frumusețea de a fi iubiți de Dumnezeu.
Cel mai adevărat destin al nostru este să fim transformați prin iubire.
Bucuria Crăciunului este o bucurie deosebită; dar este o bucurie care nu este numai pentru ziua de Crăciun, și pentru întreaga viață a creștinului. Este o bucurie senină, pașnică, o bucurie care îl însoțește mereu pe creștin.
Darul prețios al Crăciunului este pacea, iar Hristos este adevărata noastră pace. Și Hristos bate în inimile noastre pentru a ne dărui pacea, pacea sufletului. Să deschidem porțile lui Hristos!
Dumnezeu nu se descoperă în putere sau putere, ci în slăbiciunea și slăbiciunea unui nou-născut.
Dacă vrem să sărbătorim adevăratul Crăciun, contemplăm acest semn: simplitatea fragilă a unui nou-născut mic, blândețea ființei lui întinsă, afecțiunea duioasă a împachetărilor care îl înconjoară. Dumnezeu este acolo.
Cât despre păstorii din Betleem, să ne umple și ochii de uimire și de mirare, contemplând pe Fiul lui Dumnezeu în Pruncul Isus.Dumnezeu
nu ne dă niciodată un dar pe care să nu-l putem primi. Dacă ne face cadou de Crăciun și pentru că avem capacitatea de a-l înțelege și de a primi.
Așa ne cheamă Crăciunul: să dăm slavă lui Dumnezeu, pentru că El este bun, credincios și milostiv. În această zi doresc tuturor să recunoască adevăratul chip al lui Dumnezeu, Tatăl care ne-a dat pe Isus. Îi doresc tuturor să simtă că Dumnezeu este aproape, să fie în prezența lui, să-l iubească, să-l adore.
Isus vine să se nască din nou în viața fiecăruia dintre noi și, prin noi, continuă să fie un dar al mântuirii pentru cei mici și excluși.
De Crăciun Dumnezeu ne dăruiește pe toți pe Sine, dăruindu-l pe Fiul Său, Singurul, care este toată slava Lui.
În această zi de bucurie suntem cu toții chemați să-l contemplăm pe Pruncul Isus, care dă speranță fiecărui om de pe fața pământului. Cu harul Său, dăm glas și dăm trup acestei speranțe, dând mărturie despre solidaritate și pace. Crăciun fericit tuturor!
Copil din Betleem, atingeți inimile celor implicați în traficul de persoane, astfel încât să-și dea seama de gravitatea acestei crime împotriva umanității. Întoarceți-vă privirea către mulți copii care sunt răpiți, răniți și uciși în conflicte armate și către cei transformați în soldați, răpiți de copilărie.
În această noapte sfântă, în timp ce contemplăm pe Pruncul Iisus nou-născut așezat într-o iesle, suntem invitați să reflectăm. Cum întâmpinăm tandrețea lui Dumnezeu,
mă las să fiu atins de el, mă las îmbrățișat sau îl împiedic să se apropie de
„Dar eu îl caut pe Domnul” – am putea răspunde. Totuși, cel mai important este să nu-l caut, ci să-l las să mă caute, să mă găsească și să mă mângâie cu dragoste. Aceasta este întrebarea pe care Pruncul ne-o pune doar cu prezența lui: Îi permit lui Dumnezeu să
mă iubească Ca pe Maria, să ținem lumina aprinsă de Crăciun în noi, să o purtăm peste tot, în viața de zi cu zi.