Cu aceasta colectie descoperim impreuna cele mai frumoase Citate feministe si cele mai bune aforisme despre femei si feminism. Ganduri care reflecta prea bine societatea in care traim.
Piatra de temelie a feminismului este egalitatea intre sexe. Femeile s-au luptat mereu sa-si revendice drepturile, iar din secolul al XIX-lea aceasta lupta a capatat si mai multa importanta, dand startul unei epoci a cuceririi si a marii schimbari. Dreptul la vot, la educatie, la divort… mai sunt multi pasi de facut, asa ca este important sa nu renuntam. Iata 70 de Citate feministe.

Citate, aforisme si expresii feministe

Daca barbatii ar fi frumosi si inteligenti, s-ar numi femei. (Audrey Hepburn)
Femeile care au schimbat lumea nu au avut niciodata nevoie sa „arata” altceva decat inteligenta lor. (Rita Levi Montalcini)
Sunt feminista pentru ca cred in femei. Este un cuvant de greutate, feminism, dar nu cred ca ar trebui sa fugim de asta. Sunt mandra ca sunt feminista. (Sheryl Sandberg) Fii
intotdeauna prima versiune a ta, in loc de a doua versiune a altcuiva. (Judy Garland)
Barbatii vor ignora intotdeauna adevarata lor natura pana cand le lasa femeilor libere sa-si realizeze propriile personalitati. (Indira Gandhi)
Exista un moment in care trebuie sa te decizi: fie tu esti printesa care asteapta sa fie salvata, fie esti razboinicul care se salveaza… Cred ca deja am ales… M-am salvat. (Marilyn Monroe)
Sunt dur, sunt ambitios si stiu exact ce vreau. Daca asta ma face un ****, e in regula. (Doamna noastra)
Daca vrei sa se spuna ceva, intreaba un barbat. Daca vrei sa faci ceva, intreaba o femeie. (Margaret Thatcher)
Daca femeile din Rusia pot lucra pentru caile ferate, de ce nu pot zbura in spatiu
(Helen Kirkpatrick)
Femeile nu trebuie sa inceteze sa lupte, pentru ca nimeni nu tipa pentru ele. (Anonim)
A fi femeie este o sarcina ingrozitor de dificila, deoarece consta in principal in a avea de-a face cu barbatii. (Joseph Conrad)
Femeile trebuie sa faca orice de doua ori mai bun decat barbatii pentru a fi judecate bune la obiectiv. Din fericire, nu este greu. (Charlotte Whitton)
Femeile nu stiu ce vor, dar stiu foarte bine cum sa-l obtina. (Anonim)
Feminism si fara a conta pe Printul Fermecator. (Jules Renard)
Problema nu este pentru cei care ma lasa sa o fac si pentru cei care incearca sa ma opreasca. (Ayn Rand)
Nu am reusit, la nicio varsta, sa ma multumesc sa stau langa foc si sa urmaresc ce se intampla in jur. Viata trebuie traita. Curiozitatea trebuie sa hraneasca viata. Nimeni nu ar trebui, indiferent de motiv, sa intoarca spatele existentei. (Eleanor Roosevelt)
Cel mai curajos act este sa continui sa gandesti independent. Cu voce tare. (Coco Chanel)
La femei totul si inima, chiar si capul. (Jean Paul)
Cea mai mare revolutie dintr-o tara este cea care schimba femeile si modul lor de viata. Nu poti face o revolutie fara femei. Poate ca femeile sunt mai slabe fizic, dar moral au o putere de o suta de ori mai mare. (Oriana Fallaci)
Nu am alimentat niciodata iluzia transformarii conditiei feminine, aceasta depinde de viitorul muncii din lume si se va schimba doar serios cu pretul unei deranjamente a productiei. Pentru aceasta am evitat sa ma inchid in asa-zisul „feminism”. (Simone de Beauvoir)
Sexele sunt diferite; totusi se incurca. Nu exista fiinta umana care sa oscileze astfel de la un sex la altul si de multe ori doar hainele pastreaza aspectul viril sau feminin, in timp ce sexul profund este opusul celui superficial. (Virginia woolf)
Este usor sa fii fata, ai nevoie doar de o pereche de tocuri stiletto si de rochii slabite… dar pentru a fi femeie trebuie sa-ti imbraci creierul cu caracter, personalitate si curaj. (Rita Levi Montalcini)
Sunt a mea (Anonim)
Femeile au fost intotdeauna nevoite sa lupte de doua ori. Au fost nevoiti intotdeauna sa poarte doua greutati, cea privata si cea sociala. Femeile sunt coloana vertebrala a societatii. (Rita Levi-Montalcini)
Daca barbatii ar putea ramane insarcinati, avortul ar deveni un sacrament. (Anonim)
Intreaga ordine sociala… ia partea impotriva unei femei care aspira sa obtina reputatia unui barbat. (Madame De Stael)
Nu se naste femeie: se devine. (Simone de Beauvoir)
Este timpul ca femeile sa contracareze incompetenta rusinoasa in care ignoranta masculina, mandria si nedreptatea le-au tinut atat de mult timp. (Theroigne de Mericourt)
Ori de cate ori o femeie lupta pentru ea insasi, ea lupta pentru toate femeile. (Maya Angelou)
Femeile sunt o vita de vie pe care totul se intoarce. (Lev Tolstoi)
Indiferent ce fac femeile, trebuie sa o faca de doua ori mai bine decat barbatii pentru a fi apreciat scopul. Din fericire, acest lucru nu este dificil! (Charlotte Witton)
Feminismul nu este un cuvant obscen. Cred doar ca femeile apartin populatiei umane cu aceleasi drepturi ca oricine altcineva. (Cyndi Lauper)
Daca te-ai nascut barbat, nu va trebui sa te temi sa fii violat in intunericul unei strazi. Nu trebuie sa folosesti un chip frumos pentru a fi acceptat la prima vedere, un corp frumos care sa-ti ascunzi inteligenta. Nu vei suferi judecati rele cand te culci cu cine iti place. (Oriana Fallaci)
Fetele bune merg la rai. Fetele rele merg peste tot. (Mae West)
Pentru secta feminista, femeile nu sunt inspiratia, ci materia prima in cel mai rau sens al definitiei. Sunt obiecte convenabile utile in scopul aprinderii urii impotriva religiei crestine, impotriva barbatilor, impotriva frumusetii femeilor, impotriva echilibrului familiilor. Feminismul este asta si pot garanta ca este pentru ca am fost in el! (Sara Winter)
Femeile au un singur defect, uneori uita cat valoreaza.
(Anonim)
Femeile care incearca sa fie egale cu barbatii nu au ambitie. (Marilyn Monroe)
Ajunge cu aceasta zi a femeii. Sa ingramadim aceste mimoze binecuvantate si sa facem un foc de tabara. Acum ne-am emancipat. Suntem egali cu barbatii. Avem si un infarct. Ce vrem mai mult
Prostata poate
Sau barba… de vreme ce avem mustati… (Luciana Littizzetto)
Cand apartine unei minoritati trebuie sa fii mai bine pentru a avea dreptul de a fi egal. (Christian Collange)
Nu sunt o pasare; si nu exista plasa care sa ma poata prinde in capcana: sunt o creatura umana libera, cu vointa libera. (Charlotte Bronte)
Suntem jumatate din populatie, trebuie sa fim un obiectiv al Congresului. (Jeannette Rankin)
As dori ca femeile sa aiba putere nu asupra barbatilor, ci asupra lor insisi. (Mary Wollstonecraft)
Femeile trebuie sa-si aminteasca intotdeauna cine sunt si de ce sunt capabile. Nu trebuie sa se teama sa traverseze campurile nesfarsite ale irationalitatii si nici sa ramana suspendati pe stele, noaptea, rezemati de balconul cerului. Nu trebuie sa se teama de intunericul care cuprinde lucrurile, pentru ca acel intuneric elibereaza o multime de comori. Acel intuneric pe care ei, liberi, ravasiti si mandri, il cunosc asa cum nimeni nu il va sti vreodata. (Virginia woolf)
Emanciparea femeii nu ar fi fost doar, asa cum a vazut Fourier, preocupata mai ales de libertatea sexuala, un indice de umanizare in sensul civic al victoriei naturii umane asupra brutalitatii, ci in sensul cel mai fundamental al progresului omului catre animal, al faptului cultural asupra celui natural. (Juliet Mitchell)
Cand scrii despre femei, trebuie sa-ti inmui pixul in curcubeu. (Denis Diderot)
Viata nu este usoara pentru nimeni. Dar ce conteaza
Trebuie sa avem perseverenta si incredere in noi. Trebuie sa credem ca suntem inzestrati pentru ceva si trebuie sa gasim acest ceva. (Marie Curie)
Femeia are o singura cale de a depasi meritele barbatului: sa fie din ce in ce mai multa femeie in fiecare zi. (Angel Ganivet)
O femeie libera este opusul unei femei usoare. (Simone de Beauvoir)
Feminismul si acordarea femeilor libertatea de a alege nu este o bagheta cu care sa loveasca alte femei. (Emma Watson)
Noi, femeile, reprezentam 50% din populatie, iar mamele restul de 50%. Dragi barbati, uitati-va in jur: sunt femei peste tot. Chiar ai nevoie de 8 martie pentru a-ti aminti ca femeile exista
(Lucina Di Meco)
Daca Dumnezeu nu ar fi facut femeia, El nu ar fi facut floarea. (Victor Hugo)
Dumnezeu a creat mai intai barbatul, apoi femeia. La urma urmei, inveti facand greseli. (Anonim)
Razboiul nu apartine istoriei femeilor. (Virginia Wolf)
Sunt barbati atat de perversi incat se spune ca femeile sunt toate curve, doar pentru ca nu a vrut sa fie. (Benito Feijoo)
A fi femeie este atat de fascinant. Este o aventura care necesita atat de curaj, o provocare care nu este niciodata plictisitoare. (Oriana Fallaci)
Dumnezeu a pus geniul femeii in inima, pentru ca lucrarile acestui geniu sunt toate lucrari de iubire. (Alphonse de Lamartine)
Frumusetea este necesara pentru ca femeile sa fie iubite de barbati, prostia pentru a iubi barbatii. (Coco Chanel)
Cand un barbat isi da cu parerea, si un barbat. Cand o femeie isi spune cu parerea, este o catea. (Bette Davis)
Cert este ca, in timp ce toata lumea nu are incredere in femei, ma inteleg perfect cu ele! Nu ma uit daca au mintit, daca au tradat, daca au pacatuit – sau daca s-au nascut pervers – pentru ca simt ca au plans – au suferit sa simta sau sa tradeze sau sa iubeasca… Ma pun cu ei si pt. pe ei si le caut, nu caut din manie de suferinta, ci pentru ca plangerea mea feminina este mai mare si mai detaliata, este mai dulce si mai completa decat plangerea pe care mi-o dau barbatii. (Eleonora Duse)
Nu suport publicitatea produselor cosmetice. „Cauti un ruj pe care sa ai buze de sarutat
”. Nu. Caut un ruj care sa-mi ofere salariu egal. (Heidi Joyce)
Ce ar fi umanitatea, domnule, fara femeie
“” Ar fi rar, domnule, teribil de rar. (Mark Twain)
Nu te compromite. Esti tot ce ai. Nu exista ieri sau maine. Si toate astazi. (Janis Joplin)
Masculul a epuizat sursa lucrurilor de spus, le-a spus pe toate. Femeia mai are multe: trebuie sa-si revina si sa le corecteze pe cele prost concepute de barbati. (Roberto Vecchioni)
Revolutia nu se poate realiza fara femei. Poate ca femeile sunt mai slabe fizic, dar moral au o putere de o suta de ori mai mare. (Oriana fallaci)
Pentru ca femeile sunt mult mai interesante pentru barbati decat barbatii pentru femei
(Virginia Woolf)
Nicio femeie care nu-si controleaza corpul nu se poate defini libera. (Margaret Sanger)
Desigur, Dumnezeu a creat barbatul inaintea femeii. O schita este intotdeauna facuta inainte de capodopera finala. (Anonim)
O femeie ar trebui sa fie doua lucruri: cine si ce vrea. (Coco Chanel)
Nu am inteles niciodata exact ce inseamna feminista. Stiu doar ca am intalnit oameni care m-au numit feminista de fiecare data cand mi-am exprimat opinii care ma deosebesc de un pres. (Rebecca West)
Ofera femeilor oportunitati adecvate si vor fi capabile de orice. (Oscar Wilde)