Cu această colecție de aforisme și Citate amuzante despre căsătorie facem o călătorie veselă în viața de zi cu zi a căsătoriei, cu o bună doză de glume și ironie.

Căsătoria… mamă, ce efort! Căsătoria este, fără îndoială, un scop frumos, punctul culminant al unei povești de dragoste. Cu toții căutăm persoana vieții noastre, așa-zisul „suflet pereche”, cealaltă jumătate a mărului… cu o listă de metafore, am putea rămâne aici ore întregi. Ca toate lucrurile, căsătoria are și implicațiile sale negative. Este vorba de a avea de-a face cu cineva pentru fiecare zi a vieții noastre, sub același acoperiș, în celebrul noroc și ghinion. Este inutil să-ți faci de râs, pe lângă iubire ai nevoie și de o bună sursă de răbdare.Iată 150 de Citate amuzante despre căsătorie.

Urări, glume, dedicații și citate amuzante despre căsătorie

Cele trei verighete sunt inelul de logodnă, verigheta și inelul suferinței. (Anonim)
Compromiteți, comunicați și nu mergeți niciodată la culcare supărat. Cele trei moduri de a nu doborî o căsnicie. (Anonim)
Nu poate fi niciodată căsătorit fericit cu altul dacă nu divorțează de sine. Căsătoria de succes necesită o anumită moarte pentru sine. (Jerry McCant)
Am rugat-o să se căsătorească cu mine și a spus că nu! Și de atunci trăim fericiți pentru totdeauna. (Spike Milligan)
Majoritatea soților îmi amintesc de un urangutan care încearcă să cânte la vioară. (Honore de Balzac)
O căsătorie este rareori rezonabilă, dar un divorț este întotdeauna: vă cunoașteți deja. (Sacha Guitry)
Unele căsătorii se termină bine, altele durează toată viața. (Anonim)
Căsătoria ia naștere dintr-o neînțelegere că adulterul dezvăluie și divorțul se rezolvă. (Roberto Gervaso)
Căsătoria este o instituție grozavă, dar încă nu sunt pregătit pentru o instituție. (Mae West)
Căsătoria merge în sus cu frâna pusă (Jiri Zacek)
Dacă faci o listă cu motivele pentru care fiecare cuplu se căsătorește și o altă listă cu motivele pentru care divorțează, vei observa o mulțime de suprapuneri. (Mignon McLaughlin)
Cred că știu destule ca să știu că nicio femeie nu ar trebui să se căsătorească vreodată cu un bărbat care și-a urat mama. (Martha Gellhor)
Cea mai fericită căsnicie pe care mi-o pot imagina pentru mine ar fi unirea unui surd cu o femeie oarbă. (Samuel Taylor Coleridge)
Ei studiază trei săptămâni, iubesc trei luni, se luptă trei ani, tolerează treizeci de ani; iar copiii încep din nou. (Hippolyte Taine)
Căsătoria și triumful imaginației asupra inteligenței. Cele doua căsătorii sunt triumful speranței asupra experienței. (Samuel Johnson)
Să te căsătorești este ca și cum ai pune mâna într-un sac plin cu șerpi, sperând să scoți o anghilă. (Leonardo da Vinci)
După ani și ani de căsnicie, începi să înțelegi de ce Barbie și Ken sunt vândute separat. (alexa_1163, Twitter)
Căsătoria este împlinirea visului unui bărbat și al unei femei. Părinții miresei. (Furio Ombri)
Căsătoria începe cu un prinț care sărută un înger și se termină cu un bărbat chel care se uită în tăcere peste masă la o femeie grasă (Anonim)
Căsătoria și acea instituție care îl transformă pe fostul soț în INPS. (Daniele Luttazzi)
Patrimoniul și un set de bunuri; căsătorie și un set de rele. (Enrique Jardiel Poncela)
Căsătoria este ca o capcană pentru șoareci; cei care sunt înăuntru ar vrea să iasă, iar ceilalți se întorc să intre. (Giovanni Verga)
Femeile sunt împărțite în două categorii: cele necăsătorite, care visează la căsătorie, și cele căsătorite, care visează la divorț. (Georges Elgozy)
Nu știm ce fac bărbații și femeile în rai. Știm doar că nu se căsătoresc. (Jonathan Swift)
După ce am fost căsătoriți timp de 17 ani, Gracie mă trezește la 3 dimineața și spune: „George, nu pot să dorm. Hai, fă-mă să râd”. Așa că am făcut dragoste cu ea și ea a râs. (George Burns)
Dacă Laura ar fi fost soția lui Petrarh, crezi că i-ar fi dedicat toate sonetele
care nu sunt și că eu sunt împotriva căsătoriei; dar mi se pare că un bărbat și o femeie sunt cei mai puțin potriviți să se căsătorească. (Massimo Troisi)
Să nu simți niciodată remușcări pentru ceea ce ai crezut despre soția ta. S-a gândit la lucruri mult mai rele despre tine. (Jean Rostand)
Există doar două zile de neuitat în căsătorie: prima și ultima. (Pierre de Bourdeille Brantome)
Incompatibilitate. Într-o căsnicie înseamnă să ai aceleași gusturi, de exemplu gustul de comandă. (Ambrose Bierce)
Căsătoria este decizia fundamentală pe care o ia o ființă umană în timpul vieții sale. Nu este vorba de a face cea mai bună alegere posibilă, asta n-ar avea sens, ci de a-și da cuvântul cuiva care, ca și noi, se angajează în toate. (Jacques Chardonne)
Primii ani de căsnicie sunt adesea furtunosi pentru că încă nu ne cunoaștem; cei care urmează sunt adesea și mai mult pentru că ne cunoaștem prea mult. (Jacques Normand)
Căsătoria este și va rămâne întotdeauna cea mai importantă călătorie de descoperire pe care o poate face omul. (Soren Kierkegaard)
Mai multe căsnicii ar putea supraviețui dacă partenerii și-ar da seama că, uneori, ce e mai bun vine după ce e mai rău. (Doug Larson)
Unul nu a fost niciodată căsătorit, iar acesta este iadul lui; încă un da, și asta este damna lui. (Robert Burton)
Pentru un bărbat, căsătoria înseamnă să renunțe la patru din cinci sertare din ladă; pentru o femeie, renunțând la patru din cinci opinii. (Helen Rowland)
Ce-i inviți pe toți acei prieteni să facă la nunta ta dacă atunci niciunul dintre ei din biserică nu are curajul să te oprească să te căsătorești
(robgere, Twitter)
O nuntă se face întotdeauna de doi oameni care sunt pregătiți să înjure că numai celălalt și ce sforăie. (Terry Pratchett)
Căsătoria este modalitatea cea mai scumpă pentru bărbatul obișnuit de a avea rufele pregătite, curate și călcate. (Burt Reynolds)
Căsătoria: starea sau condiția unei comunități mici, formată dintr-un stăpân, o amantă și doi sclavi: doi oameni în total. (Ambrose Bierce)
Problema căsătoriei este că se încheie în fiecare seară după ce a făcut dragoste și trebuie reconstruită în fiecare dimineață înainte de micul dejun. (Gabriel Garcia Marquez)
Căsătoria: o comunitate mică formată dintr-un stăpân, o amantă și doi sclavi: în total doi oameni. (Ambrose Bierce)
Căsătorie. M-am plictisit, așa a început. M-am plictisit, uite cum s-a terminat. (Alexandre Dumas, fiu)
Există un singur lucru mai rău decât o căsnicie fără dragoste: una în care există iubire, dar numai pe o parte. (Oscar Wilde)
Uneori mă întreb dacă bărbații și femeile sunt cu adevărat făcuți unul pentru celălalt. Poate ar trebui să locuiască doar în apartamente învecinate și să facă câteva vizite din când în când. (Katharine Hepburn)
Este mai bine să fii îndrăgostit nefericit decât să fii căsătorit nefericit. Unii norocoși au succes în ambele. (Guy de Maupassant)
O căsnicie perfectă și una în care „îmi pare rău” se spune destul de des. (Mignon McLaughlin)
Căsătoria nu este un proces care prelungește viața iubirii. Pur și simplu îi mumifică cadavrul. (PG Wodehouse)
Oamenii ar trebui să se căsătorească atunci când se cunosc bine. De obicei, totuși, atunci divorțează. (Jan Sobotka)
Toți bărbații, practic, iubesc căsătoria, doar cei deja căsătoriți vorbesc de rău. (Nagib Mahfuz)
Căsătoria poate fi adesea un lac furtunos, dar celibatul este aproape întotdeauna un iaz noroios. (Thomas Love Peacock)
Căsătoria este o alianță făcută între un bărbat care nu poate dormi cu fereastra închisă și o femeie care nu poate dormi cu fereastra deschisă. (George Bernard Shaw)
Căsătoria nu oferă garanții. Dacă asta cauți, mergi la curent cu o baterie de mașină. (Erma Bombeck)
În evoluția umană a aspectului fizic, coarnele rămân latente, dar nu au fost scoase din patrimoniul nostru genetic, cresc doar după căsătorie. (Franco Lissandrini)
Am fost căsătorit cu un marxist și un fascist și nimeni nu a scos gunoiul. (Lee Grant)
Ce ruină pentru bărbat și căsătorie! Îl face urât ca țigările și costă mult mai mult. (Oscar Wilde)
Primul meu an de căsnicie luase o întorsătură proastă. A fost parțial vina mea că am divorțat. Am avut tendința să-mi pun soția sub un piedestal. (Woody Allen)
Căsătoria este ca o capcană pentru șoareci; cei care sunt înăuntru ar vrea să iasă, iar ceilalți se întorc să intre. (Giovanni Verga)
După căsătorie, soțul și soția sunt ca cele două fețe ale unei monede: nu se văd, dar rămân împreună. (Hemant Joshi)
Bărbații care vor să se căsătorească sunt cei cărora le este dor de mama lor. (Miranda, Sex & The City)
Când o fată se căsătorește, ea schimbă atenția multor bărbați cu nepăsarea unuia. (Helen Rowland)
Într-o căsnicie bună, fiecare îl numește pe celălalt gardian al singurătății sale (Rainer Maria Rilke)
Mă tem că căsătoria este unul dintre cele șapte păcate capitale, mai degrabă decât unul dintre cele șapte sacramente. (Voltaire)
În orice căsătorie, care durează mai mult de o săptămână, există multe motive de divorț. Trucul este să găsești și să continui să găsești motive pentru căsătorie. (Robert Anderson)
Un bărbat nu ar trebui să se căsătorească înainte de a fi studiat anatomia și a disecat cel puțin o femeie. (Honore de Balzac)
Căsătoria și Divina Comedie pe dos: întâi raiul, apoi purgatoriul, apoi iadul. (Anonim)
Este posibil să se măsoare fericirea unei căsnicii prin numărul de cicatrici pe care fiecare partener le poartă pe limbă, dobândite în ani de reținere a cuvintelor când era supărat. (Elizabeth Gilbert)
Legătura căsătoriei este atât de grea încât este nevoie de doi pentru a o duce, adesea trei. (tatăl Alexandre Dumas)
Gândindu-se la căsătorie, bărbatul nu se teme de o legătură cu o femeie, ci se desparte de toți ceilalți. (Helen Rowland)
Căsătoria este o alianță între doi oameni, dintre care unul nu își amintește niciodată zilele de naștere, iar celălalt nu uită niciodată toate acestea. (Ogden Nash)
Cuvântul cel mai rezonabil care s-a spus despre celibat și căsătorie este acesta: orice ai face, vei regreta. (Nicolas de Chamfort)
Mulți bărbați care se îndrăgostesc de o gropiță fac greșeala de a se căsători cu toată fata. (Stephen Leacock)
Pentru unii, căsătoria este o rețea; pentru alții, un lanț; pentru toată lumea, un nod alunecos. (Roberto Gervaso)
O femeie se căsătorește cu un bărbat în speranța că el se va schimba, iar el nu se va schimba. Un bărbat se căsătorește cu o femeie sperând că ea nu se va schimba și ea se va schimba. (Bettina Arndt)
Căsătoria este o carte din care primul capitol este scris în poezie, iar celelalte capitole în proză. (Beverley Nichols)
Nu există căsătorie în Rai; evident pentru a nu tulbura liniștea locului. (Samuel Butler)
Orice femeie inteligentă care citește contractul de căsătorie și apoi se căsătorește oricum, merită toate consecințele. (Isadora Duncan)
Fă dragoste, nu face război. Într-adevăr, fă ambele: căsătorește-te. (Marco Bernardini)
Știi ce înseamnă să mergi noaptea acasă la o femeie care îți dă puțină dragoste, puțină afecțiune, puțină tandrețe
Înseamnă că ai ajuns în casa greșită, asta este
rațiunea căsătoriei și neînțelegere reciprocă. (Oscar Wilde)
Nu am știut niciodată ce este adevărata fericire până când m-am căsătorit. Și până atunci era prea târziu. (Max Kauffman)
Eu și soția mea am încercat să luăm micul dejun împreună, dar a trebuit să nu mai facem asta, altfel căsnicia noastră ar fi distrusă. (Winston Churchill)
Eu și soțul meu am divorțat din cauza diferențelor religioase. El credea că este Dumnezeu, iar eu nu. (Anonim)
Aproape nimeni nu este suficient de prost încât să creadă că automat merită un mare succes în orice domeniu de activitate; dar aproape toată lumea crede că automat merită în căsătorie. (Sydney J. Harris)
Singura dată când Rifkin și soția sa au ajuns la un orgasm simultan a fost atunci când judecătorul le-a înmânat decretul de divorț. (Woody Allen)
Doar două zile fericite îl ating pe cel care își ia o soție, cea a nunții și cea a înmormântării. (Salvator Rosa)
Lanțul căsătoriei este atât de greu încât uneori este nevoie de trei pentru a-l purta. (Alexandre Dumas fiul)
Căsătoria este acea instituție care permite a doi oameni să înfrunte împreună dificultăți pe care nu le-ar fi avut niciodată dacă nu s-ar fi căsătorit. (Anonim)
Celibații ar trebui să fie taxați mai mult, nu este corect ca unii bărbați să fie mai fericiți decât alții. (Oscar Wilde)
Căsnicia părinților mei a funcționat din 1970 pentru că vorbesc pe rând. Încă o lună și după patruzeci de ani va veni rândul tatălui meu. (samanthifera, Twitter)
Bărbații se căsătoresc pentru că sunt obosiți. Femeile pentru că sunt curioase. Ambii sunt dezamăgiți. (Oscar Wilde)
Oamenii nu sunt dispuși să se căsătorească atunci când nu au calitatea unui despot sau a unui sclav. (Jean Rostand)
Nicio femeie nu ar avea o căsătorie de interes: înainte de a se căsători cu un miliardar, se îndrăgostește de el! (Cesare Pavese)
Căsătoria este singura poveste care începe cu „ferici pentru totdeauna” și se termină cu „a fost odată ca niciodată” (Anonim)
Căsătoria este o instituție pentru paralizia instinctului sexual. (Gottfried Benn) Dormim
în camere separate, fiecare ia masa pe cont propriu, ne luăm vacanțe fiecare pe cont propriu: pe scurt, facem totul pentru a menține căsnicia împreună. (Rodney Dangerfield)
Nu am fost făcut pentru căsătorie, dar fusesem crescut într-un mod tradițional, cu ideea că marea dragoste trebuie să se încheie în cele din urmă în căsătorie. Și de fapt s-a terminat acolo. (Bette Davis)
Căsătoria și prețul pe care bărbații îl plătesc pentru sex; sexul și prețul pe care femeile îl plătesc pentru căsătorie. (Anonim)
Pentru o femeie, cel mai bun soț posibil este un arheolog, deoarece o găsește din ce în ce mai interesantă pe măsură ce îmbătrânește. (Ralph Waldo Emerson)
Pământul căsătoriei are particularitatea că străinii ar dori să locuiască acolo, în timp ce locuitorii ar dori să fie exilați. (Charles Dufresny)
Secretul unei căsnicii fericite rămâne un secret (Anonim)
Ceea ce contează într-o căsnicie fericită nu este atât cât de compatibil este cineva, ci cum se raportează la incompatibilitate. (George Levinger)
Sunt împotriva relațiilor înainte de nuntă: ei fac ceremonia târziu. (Woody Allen)
Toate tragediile se termină cu moarte, toate comediile se termină în căsătorie. (George Gordon Byron)
Există o modalitate de a transfera bani mai rapid decât banca electronică: se numește căsătorie. (James Holt McGavran)
Nu sunt împotriva căsătoriei, dar pune capăt multor lucruri pentru care sunt în favoarea.(Greatheart)
Nimeni nu așteaptă prea multe de la căsătorie. El este suficient de mulțumit dacă soția lui este o bucătărie bună, o menajeră bună, un public atent și o asistentă răbdătoare. (Anonim)
O nuntă este ca o înmormântare, doar că poți mirosi singur florile. (Grace Hansen)
Am început să mă îndoiesc de Eternal Love când am observat că „Și au trăit fericiți până la urmă” lipsește cuvântul „Împreună”. (valemille, Twitter)
Poate cuplurile de același sex vor salva instituția căsătoriei. (Elizabeth Gilbert)
O căsnicie reușită necesită să te îndrăgostești de multe ori, întotdeauna de aceeași persoană. (Mignon McLaughlin)
Căsătoria este încercarea a două persoane de a merge pe o cale comună – fiecare în direcția opusă. (Patricie Holeckova)
Speram să fie bine, dar în schimb a fost o invitație la o nuntă. (_Kymio_, Twitter)
Calitățile unui bărbat care atrag cel mai mult o femeie sunt de obicei aceleași pe care nu le mai poate suporta ani mai târziu. (Anonim)
Consider căsnicia este un schimb de dispoziții proaste în timpul zilei și de mirosuri urâte noaptea. (Guy de Maupassant)
Este corect să-i numim partenerul de viață scopul nostru pentru că odată ce suntem căsătoriți nu suntem decât jumătate bărbați. (Romano Battaglia)
Divorțul este atât de natural încât în ​​multe case doarme în fiecare noapte între cuplu. (Nicolas de Chamfort)
Patrimoniul este un ansamblu de bunuri; căsătoria este un set de rele. (Enrique Jardiel Poncela)
Se spune că nuntele sunt trimise din rai. Același lucru este valabil și pentru tunete și fulgere. (Clint Eastwood)
Bărbații au mult mai mult timp pentru petrecere a timpului liber decât femeile. Pe de o parte, se căsătoresc târziu, iar pe de altă parte, mor mai devreme. (Henry Louis Mencken)
Dacă soții nu ar locui împreună, căsătoriile bune ar fi mai frecvente. (Friedrich Nietzsche)
Bărbați, când la altar vă întreabă: „Vrei să vă căsătoriți…
” să știți că va fi ultima
Multe căsătorii sunt pur și simplu parteneriate între oameni de afaceri și femei de curățenie. (Mignon McLaughlin)
Douăzeci de ani de relație amoroasă fac o femeie ca o ruină; dar douăzeci de ani de căsnicie o fac ceva ca o clădire publică. (Oscar Wilde)
Dragostea este un lucru ideal, căsătoria este un lucru real; o confuzie a realului cu idealul nu rămâne niciodată nepedepsită. (Johann Wolfgang von Goethe)
Dacă crezi că nunta va fi perfectă, probabil că ești încă la recepția de nuntă. (Martha Bolton)
Principala cauză a divorțului rămâne căsătoria. (Jerry Lewis)
Toate căsătoriile sunt fericite. Și încercați să trăiți împreună după ce va cauza problemele. (Shelley Winters)
Căsătoria este ca o cușcă; vedem păsările închise afară încercând cu furie să intre, iar pe cele închise înăuntru încercând cu furie să iasă. (Michel de Montaigne)
Nu lipsa iubirii, ci lipsa prieteniei face căsniciile nefericite. (Friedrich Nietzsche)
După acostarea în portul căsătoriei, multe vase de croazieră sunt transformate în nave de război. (Willy Reichert)
Eu și soția mea suntem fericiți de douăzeci de ani. Apoi ne-am întâlnit. (Rodney Dangerfield)
Dificultatea căsătoriei este că ne îndrăgostim de o persoană, dar trebuie să trăim cu un personaj. (Peter Devries)
Există o singură cale de a avea o căsnicie fericită și, de îndată ce voi afla, îmi vor răspunde. (Clint Eastwood)
Mirele nu trebuie să vadă rochia miresei înainte de nuntă, deoarece aduce ghinion. Știi ce aduce și mai mult noroc să
te căsătorești. (Hank Moody)
Căsătoria este un experiment chimic în care două corpuri inofensive pot, prin combinare, să dea naștere la o otravă. (Edouard Pailleron)
Căsătoria este ca la restaurant: de îndată ce suntem serviți, ne uităm în farfuria vecinului. (Sacha Guitry)
Căsătoria este mormântul iubirii, iar femeia și crucea care iese în evidență imediat deasupra ei. (Moritz Gottlieb Saphir)
Poate că cele mai bune căsătorii sunt cele între oameni de vârstă mijlocie. Când treceți peste toate prostiile și realizați că trebuie să vă iubiți pentru că alunecați spre moarte. (Erica Jong)
În vremuri străvechi, la altar se făceau jertfe, un obicei care continuă până în zilele noastre. (Helen Rowland)
A doua nuntă este doar o retipărire mediocră, o a doua ediție mediocră. (Soren Kierkegaard)
Căsătoria trebuie să lupte constant împotriva unui monstru care devorează totul: rutina. (Honore de Balzac)
Divorțul aduce adesea o onestitate și o franchețe, o intimitate, care nu a fost prezentă în timpul căsătoriei (Alfred Corn)
Căsătorit: dacă găsești o soție bună vei fi fericit; dacă găsești unul rău, vei deveni filozof. (Socrate)
Căsătoria este unirea a două diversități, astfel încât o a treia să se poată naște pe pământ. Este unirea a două suflete într-o iubire puternică care desființează orice separație. (Khalil Gibran)
Căsătoria este o loterie în care bărbații își joacă libertatea și femeile fericirea. (Virginie des Rieux)
Dacă ți-e frică de singurătate, nu te căsători. (Anton Cehov)
Iată secretul lungii mele căsnicii: vedem timpul să mergem la restaurant de două ori pe săptămână. Luăm cina la lumina lumânărilor, muzică romantică și câțiva pași de dans… ea merge acolo marți și eu vin acolo. (Henny Youngman)
Un soț care își dorește o căsnicie fericită trebuie să învețe să-și țină gura și portofelul deschis. (Groucho Marx)
Ce este fericirea se va ști doar după căsătorie. Dar atunci va fi prea târziu. (Peters Sellers)