Cu aceasta colectie de aforisme descoperim impreuna cele mai frumoase Citate ale lui Pablo Neruda despre dragoste.Intre poezie si angajament politic, Pablo Neruda este considerat una dintre cele mai proeminente personalitati ale culturii latino-americane a secolului XX, in special in ceea ce priveste Chile.In 1971 a fost onorat cu Premiul Nobel pentru Literatura.
Cuvintele lui Pablo Neruda au facut inconjurul lumii, ganduri despre dragoste, dreptate si speranta. In aceasta colectie ne concentram pe cele mai frumoase Citate ale sale despre dragoste, cuvinte dulci si romantice capabile sa cucereasca cele mai grele inimi. Dedicatii perfecte pentru persoana iubita, pentru a exprima cat mai bine intensitatea sentimentelor noastre. Iata 35 de Citate de Pablo Neruda despre Dragoste.

Citate, aforisme si citate de Pablo Neruda despre iubire

Nu semeni cu nimeni de cand te iubesc.
Pentru ca toata dragostea imi vine dintr-o data cand ma simt trist, si simt ca esti departe…
Cele mai mari vedete ma privesc cu ochii tai. Si de cand te iubesc, pinii in vant vor sa-ti cante numele cu frunzele lor de sarma.
Noaptea visez ca tu si cu mine suntem doua plante care au crescut impreuna cu radacini impletite… si ca cunosti pamantul si ploaia ca gura mea, pentru ca suntem facuti din pamant si ploaie.
Sanul tau este suficient pentru inima mea, aripile mele sunt suficiente pentru libertatea ta. Din gura mea ar ajunge la cer, ceea ce adormea ​​pe sufletul tau.
Ma intreb daca intr-o zi, privind in ochii celor care te au dupa mine, vei cauta ceva care imi apartine.
A iubi este atat de scurt, a uita atat de mult.
Cei care spera mereu sau care nu spera niciodata in ceva sufera mai mult
Nasterea nu este niciodata la fel de sigura ca moartea. Si acesta este motivul pentru care a fi nascut nu este suficient. Si pentru a renaste ne-am nascut.
Ce ai tu, ce avem noi, ce ni se intampla
Ouch iubirea noastra si o franghie grea | care ne leaga ranindu-ne si daca vrem sa iesim din rana noastra, sa ne desparta, ne strange un nou nod si ne condamna sa sangeram si sa ardem impreuna.
Am mers pe cale, tu ai venit pentru ea, dragostea mea a cazut in bratele tale, iubirea ta tremura in a mea. De atunci, cerul meu de noapte a avut stele si pentru a le aduna viata ta a devenit un rau…
Nu o mai iubesc si e adevarat, dar poate ca o iubesc in continuare. Dragostea este atat de scurta si uitarea atat de lunga.
Umple-te cu mine. Doreste-ma, dreneaza-ma, toarna-ma, sacrifica-ma. Intreaba-ma. Aduna-ma, retine-ma, ascunde-ma. Vreau sa fiu al cuiva, vreau sa fiu al tau si al tau acum. Eu sunt cel care a trecut cu un salt peste lucruri, fugarul, suferintul.
As vrea sa fac cu tine ce face primavara cu ciresii.
Sarut dupa sarut Iti strabat micul infinit, marginile tale, raurile tale, satele tale minuscule, iar focul genital transformat in desfatare strabate cararile subtiri ale sangelui pana se repezi ca o garoafa nocturna, pana cand este si nu este decat o fulgerare. in umbre.
Iubesc bucatica de pamant care esti, pentru ca nu am alta stea din prerii planetare. Repeti inmultirea universului.
Pentru ca toata dragostea imi vine brusc cand ma simt trist si te simt departe.Spontaneitatea
este rezultatul unor meditatii lungi.
Imi place de tine cand taci pentru ca esti parca absent si ma asculti de departe si vocea mea nu te atinge. Se pare ca ti-au zburat ochii si ca un sarut ti-a inchis gura.
Iubesc dragostea care este impartita in saruturi, pat si paine. Iubire care poate fi eterna si poate fi trecatoare. Iubire care vrea sa se elibereze pentru a iubi din nou.
Intr-un sarut, vei sti tot ce a fost tacut.
Scoate-mi painea, daca vrei, scoate-mi aerul, dar nu-ti lua zambetul.
Dragoste, cate moduri de a ajunge la un sarut, ce singuratate ratacitoare inainte de a ajunge in compania ta.
O, invadeaza-ma cu gura ta arzatoare, cerceteaza-ma, daca vrei, cu ochii tai nocturni, dar lasa-ma sa navighez si sa dorm in numele tau.
As muri pentru o singura privire de la tine, oftatul tau care miroase a dragoste si o mangaiere care imi incalzeste inima. Arati ca nimeni de cand te iubesc.
Iubesc bucatica de pamant care esti, pentru
ca nu am alta stea
din prerii planetare .
Repeti
inmultirea universului.
As muri pentru o singura privire de la tine, oftatul tau care miroase a dragoste si o mangaiere care imi incalzeste inima. Arati ca nimeni de cand te iubesc.
Iubeste-ma, partenere. Nu ma parasi. Urmati-ma. Urmeaza-ma, tovarase, pe acest val de angoasa. Dar cuvintele mele sunt tentate cu dragostea ta. Tu iei totul, totul. Si le tes pe toate intr-un colier infinit pentru mainile tale albe, dulci ca strugurii.
Doar cei care iubesc fara speranta cunosc dragostea adevarata.
Frumos, ca in piatra proaspata a izvorului, apa deschide un fulger larg de spuma, la fel si zambetul de pe buze, frumos.
Dragostea, in timp ce viata ne apasa, este doar un val mai inalt printre valuri.
Si de atunci sunt pentru ca esti, si de atunci esti, eu sunt si suntem, si pentru dragoste voi fi, tu vei fi, vom fi.
Vei sti ca nu te iubesc si ca te iubesc pentru ca viata este in doua feluri, cuvant si aripa a tacerii, focul are un scop de frig. Te iubesc sa incepi sa te iubesc, sa reincepi infinitul, sa nu incetezi sa te iubesc: din acest motiv inca nu te iubesc. Te iubesc si nu te iubesc de parca as avea in maini cheile bucuriei si ale unui destin nefericit incert. Dragostea mea are doua vieti sa te iubeasca. De aceea te iubesc cand nu te iubesc si de aceea te iubesc cand te iubesc.
Cunoscand dragostea celor pe care ii iubim si focul care hraneste viata.
Dar eu nu-ti iubesc picioarele decat pentru ca au umblat pe pamant si pe vant si pe apa, pana s-au intalnit cu mine.
Adevarul este ca nu exista adevar.