Cu această colecție de Citate despre copii descoperim împreună cele mai frumoase și celebre Citate despre relația dintre părinți și copii, o legătură magică capabilă să depășească tot felul de neînțelegeri, pentru că asta face dragostea.
Uneori, pur și simplu ne fac disperați, dar viața noastră nu ar fi la fel fără ei. Dragostea care leagă părinții și copiii este ceva imens, un sentiment mare, etern și indestructibil. A fi parinti buni nu este intotdeauna usor, copiii trebuie educati, dar si insotiti mana cu mana pe drumul vietii. Trebuie să fim fermi, dar și tandri, înțelegători, dar și hotărâți. Este un efort real. Iată 100 de propoziții despre copii.

Citate, maxime, aforisme și Citate despre copii
Poți învăța multe lucruri de la copii: de exemplu, toată răbdarea pe care o ai. (Franklin P. Jones)
Copiii sunt ca zmeii: îi vei învăța să zboare, dar ei nu îți vor zbura zborul. Îi vei învăța să viseze, dar ei nu vor visa visul tău. Îi vei învăța să trăiască, dar ei nu vor trăi viața ta. Dar în fiecare zbor, în fiecare vis și în fiecare viață, amprenta învățăturii primite va rămâne pentru totdeauna. (Maica Tereza de Calcutta)
Iubește-i, hrănește-i, învață-i disciplina și eliberează-i. Astfel vei avea o relație bună de-a lungul vieții. (Căsătorește cu GL Davis)
Un părinte înțelept îi lasă pe copii să facă greșeli. E bine ca din cand in cand sa iti arzi degetele. (Mahatma Gandhi)
Nu există mare descoperire sau progres în această lume care să țină, atâta timp cât există măcar un copil trist. (Albert Einstein)
Nepoții sunt copii când îi dorim; copiii sunt în pofida noastră. (Montesquieu)
Este un fiu înțelept care își cunoaște tatăl. (Homer)
Este mai ușor să construiești copii puternici decât să repari bărbații răniți. (Frederick Douglass)
Părinții care așteaptă recunoștință de la copiii lor (și sunt unii care chiar o cer) sunt ca acei cămătari care riscă de bunăvoie capitalul pentru a colecta dobândă. (Franz Kafka)
O fiică. O uimire. O perfectiune. Cel mai nou lucru din lume. Atat de mic. Atât de pline de secrete. Și fiecare zi aduce noi minuni: pentru că fiecare zâmbet, fiecare gest este un farmec, totul este neașteptat. Fața lui se luminează când tu… doar tu, intri în viziunea lui. Cântecele tale o încântă, doar tu ești cel care o faci să doarmă cu mângâieri, îi alungi fricile, o aduci de la lacrimi la râs. E atât de frumoasă, atât de amuzantă, atât de plină de viață, atât de hotărâtă. Și te iubește din toată inima. Cine a avut o fiică atât de dragă nu a eșuat în viață. (Pam Brown)
Familiile cu copii și familiile fără copii le sunt milă reciproc. (EW Howe)
Dacă le poți oferi copiilor tăi doar un cadou, lasă-l să fie entuziasm. (Bruce Barton)
În general, mama, mai mult decât să iubească copilul, se iubește pe sine în copil. (Friedrich Nietzsche)
Copiii îndulcesc ostenelile, dar fac nenorocirile mai amare; cresc grijile vieții, dar atenuează amintirea morții. (Francesco Bacone)
Există doar două moșteniri inepuizabile pe care trebuie să sperăm să le transmitem copiilor noștri: rădăcini și aripi. (Harding Carter)
Mătușile, mamele și surorile au o jurisprudență specială pentru nepoții lor, copiii și frații lor. (Onoarea de Balzac)
Dintre ce are unul nu i-am numărat soția și copiii, căci din aceștia e mai bine să spun că e posedat. (Arthur Schopenhauer)
Când îți înveți copilul, îl înveți pe copilul copilului tău. (Talmud – textul sfânt al iudaismului)
Cuvintele care au otrăvit inima unui copil, rostite din meschinărie sau ignoranță, se instalează în memorie și lasă o urmă de neșters. (Carlos Ruiz Zafon)
Când părinții fac prea multe pentru copiii lor, se dovedește că copiii lor nu vor face suficient pentru ei înșiși. (Elbert Hubbard) Grăbește
-te să te bucuri de copiii tăi și fă-i să se bucure de tine, înghiți fără întârziere toată bucuria: nimeni nu te asigură în această noapte și prea lungă amânare, nimeni la această oră. (Lucio Anneo Seneca)
Un copil trebuie crescut cu lapte și aprobare. (Charles Lamb)
Unele mame au nevoie de copii nefericiți, altfel bunătatea lor ca mame nu se poate manifesta. (Friedrich Nietzsche)
Nu a existat niciodată un copil atât de adorabil încât mama lui să nu fie fericită să-l adoarmă. (Ralph Waldo Emerson)
Copiii au întotdeauna o dorință rebelă de a fi dezamăgiți de ceea ce i-a fascinat pe tații lor. (Aldous Huxley)
Ce susține piedestalul de lut al lumii și respirația curată a copiilor tăi. (proverb chinezesc)
Toți copiii poartă un semn pe care scrie „Vreau să fiu important!”. Problemele apar atunci când nimeni nu citește această scriere. (Dan Pursuit)
Ceea ce tatăl a tăcut, vorbește în fiu; și am constatat adesea că fiul nu era altceva decât secretul gol al tatălui. (Friedrich Nietzsche)
Educați copiii și atunci nu va fi necesar să pedepsiți bărbații. (Pitagora)
Nu putem forma mințile copiilor noștri conform conceptelor noastre; dar trebuie să le păstrăm și să le iubim așa cum ni le-a dat Dumnezeu. (Johann Wolfgang von Goethe)
Să-ți faci copiii capabili să fie onești este principiul educației. (John Ruskin)
Nu știm ce este dragostea unui părinte pentru un copil până când nu devenim noi înșine părinți. (Harriet Beecher Stowe)
Copiii ignoră experiența părintească, iar națiunile ignoră istoria. Lecțiile proaste trebuie întotdeauna învățate de la zero. (Albert Einstein)
Un bărbat care primește îmbrățișarea copiilor săi chiar și atunci când are mâinile goale: iată un om cu adevărat bogat. (Anonim)
Când un tată îi dă fiului său, amândoi râd; când un fiu îi dă tatălui său, amândoi plâng. (William Shakespeare)
Nu carnea și sângele, ci inima ne face tați și copii. (Friedrich Schiller)
Înainte de a mă căsători aveam șase teorii despre creșterea copiilor. Acum, am șase copii și nicio teorie. (John Wilmot)
Când o femeie are douăzeci de ani, un copil o deformează; când are treizeci de ani, o păstrează; când are patruzeci de ani o întinerește. (Leon Blum)
Ieri a trecut. Mâine este încă să vină. Avem doar azi. Dacă ne ajutăm copiii să fie ceea ce ar trebui să fie astăzi, ei vor avea curajul să înfrunte viața cu mai multă iubire. (Maica Tereza de Calcutta)
Fiu, frate, tată, iubit, prieten. Există o cameră în inimă pentru toate afecțiunile, așa cum există o cameră pe cer pentru toate stelele. (Victor Hugo)
Dacă vrei ca copilul tău să meargă onorabil prin lume, nu trebuie să-i cureți calea de pietre, ci să-l înveți să meargă stabil pe ele. Nu insista să-l ghidezi luându-l de mână, ci permite-i să învețe să meargă singur. (Anne Bronte)
Adulți care nu își amintesc că sunt copii. Aceasta este întrebarea. (Anonim)
Fiecare gândac este o gazelă în ochii mamei sale. (Proverbul arab)
Trei lucruri au rămas din rai: stelele, florile și copiii. (Dante Alighieri)
Tații și fiii au mult mai multă considerație unul pentru altul decât o fac mamele și fiicele. (Friedrich Nietzsche)
Copiii găsesc totul în nimic, bărbații nu găsesc nimic în orice. (Giacomo Leopardi)
Nimeni nu ar trebui să fie suficient de prost pentru a alege războiul în locul păcii. În pace copiii își îngroapă tații, dar în război, părinții își îngroapă copiii. (Croesus)
Mamele, desigur, au dreptate. Îi plătesc facturile fiului lor și nu-l deranjează. Tații, în schimb, își enervează fiul și nu-i plătesc niciodată facturile. (Oscar Wilde)
Copiii sunt oglinzi în care părinții încearcă să se reflecte. (Anonim)
Copiii trebuie educați, dar trebuie să se educe și ei înșiși. (Ernest Dimnet)
Adulții nu înțeleg niciodată nimic de la sine și este plictisitor că copiii sunt mereu nevoiți să le explice lucruri. (Antoine De Saint Exupery)
În viață trebuie să faci trei lucruri: să faci un copil, să scrii o carte, să plantezi un copac. (numit Zen)
Nu putem construi întotdeauna viitorul pentru tinerii noștri, dar îi putem face pe tinerii noștri pentru viitor. (Franklin Roosevelt)
Tatăl este întotdeauna republican față de fiul său, în timp ce mama lui este întotdeauna democrată. (Robert Frost)
Aveți grijă să vă lăsați copiii mai bine educați decât bogați, pentru că speranțele celor educați sunt mai bune decât bogăția celor ignoranți. (Epictet)
Iubește copiii pe care ți-i trimite Providența; dar iubiți-i cu dragoste adevărată, profundă, severă; nu a iubirii tulburate, nerezonabile, oarbe, care este egoism pentru tine, ruină pentru ei. (Giuseppe Mazzini)
Copiii din fiecare generație sunt învățați să-și dorească ceea ce părinții lor au fost învățați și nu ar trebui să aibă. (Robin George Collingwood)
Copiii sunt ancorele vieții unei mame. (Sofocle)
Cel care are soție și copii a dat ostatici averii; de fapt sunt impedimente pentru marile întreprinderi, fie că sunt virtuoase sau nedrepte. Cu siguranță cele mai bune și mai valoroase lucrări pentru comunitate vin de la bărbați fără soții și copii care, atât prin afecțiune, cât și prin mijloace, s-au căsătorit cu comunitatea, oferindu-i zestrea. (Francis Bacon)
Fiecare tată ar trebui să-și amintească că într-o zi fiul său îi va urma exemplul în loc de sfatul lui. (Charles F Kettering)
Momentul potrivit pentru a influența caracterul unui copil este cu aproximativ o sută de ani înainte de nașterea lui. (William Ralph Inge)
Nu moștenim pământul de la strămoșii noștri, îl împrumutăm de la copiii noștri. (Antoine de Saint-Exupery)
Copiii depășesc pragul înțelegerii sigure a oricui, cel puțin atunci când au vârsta cuprinsă între 18 luni și 90 de ani. (James Thurber)
Unii dintre copiii noștri sunt justificările noastre, alții sunt doar regretele noastre. (Khalil Gibran)
Este nevoie de douăzeci de ani pentru ca o femeie să-și facă copilul bărbat și douăzeci de minute pentru ca o altă femeie să devină un idiot. (Anonim)
Cele mai feroce ființe sunt dezarmate când își mângâie copiii. (Victor Hugo)
Viața este o flacără care se consumă treptat, dar care ia foc de fiecare dată când se naște un copil. (George Bernard Shaw)
Dacă vrei ca copiii tăi să fie deștepți, citește-le basme. Dacă vrei să fie mai deștepți, citește-le mai multe basme. (Albert Einstein)
Cel mai bun lucru pe care un tată îl poate face pentru copiii săi este să-și iubească mama. (Henry Ward Beecher)
În timp ce încercăm să-i învățăm pe copiii noștri totul despre viața lor, ei ne învață ce contează cu adevărat în viață. (Angela Schwindt)
De îndată ce o femeie are un copil, ea încă îl iubește pe bărbat doar atât cât îl iubește pe fiul ei. (Friedrich Hebbel)
Indiferent cât de sever este un tată în a-și judeca fiul, el nu va fi niciodată atât de sever ca un fiu care își judecă tatăl. (Enrique Jardiel Poncela)
Toți adulții au fost copii cândva, dar puțini dintre ei își amintesc. (Antoine de Saint-Exupery)
Nu-ți învăța copilul doar ceea ce știi, pentru că te-ai născut în epoci diferite. (zic rabinic)
Lăsați copiii noștri să crească înalți, iar pe unii mai înalți decât alții, dacă sunt capabili. (Margaret Thatcher)
Copiii încep prin a-și iubi părinții, apoi îi judecă. Ei rareori, sau vreodată, îi iartă. (Oscar Wilde)
Prima poruncă de a fi părinte: fii mereu consecvent. (Marcelene Cox)
Trebuie să-ți lași copiii să plece dacă vrei să rămână cu tine. (Malcolm Forbes)
Nu există o investiție mai bună pentru orice comunitate decât a pune lapte în bebeluși. (Winston Churchill)
Părinții trebuie să fie de încredere, nu perfecți. Copiii trebuie să fie fericiți, nu ne face fericiți. (Maica Tereza de Calcutta)
Pentru că atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât și-a dat singurul fiu și oricine crede în el nu va muri, ci va avea viață veșnică. (Isus Hristos)
Să-i oferi copilului tău o îndemânare este mai bine decât să-i dai o mie de monede de aur. (Proverbul chinezesc)
Copiii sunt încă simbolul căsătoriei eterne dintre dragoste și datorie. (George Eliot)
Nu-ți crește copiii așa cum au făcut părinții tăi cu tine; s-au născut pentru o altă epocă. (ʿAli ibn Abi Ṭalib)
Fiecare trebuie să aștepte de la copiii lor ceea ce le-a dat părinților. (Thales)
Fiul seamănă cu inconștientul: ne amintește că nu suntem stăpâni în casa noastră… Ne obligă să facem o operațiune de descentralizare. Timpul vieții nu mai coincide cu timpul vieții noastre, ci capătă o nouă profunzime. (Massimo Recalcati)
Ești alarmat să-l vezi petrecând primii ani fără a face nimic. Cum! Nu este nimic să fii fericit
. Nu este nimic să sari, să te joci, să alergi toată ziua.
Niciodată în viața lui nu va mai fi atât de ocupat. (Jean-Jacques Rousseau)
Copiii tăi nu sunt copiii tăi. Ei sunt fiii și fiicele vieții însăși. (Khalil Gibran)
Sunt atât de multe de învățat copiilor și timpul trece atât de repede.
(Erma Bombeck)
Copiii tăi sunt ca niște bureți: ei absorb ceea ce spui și „cum” îl spui. (Martin Seligman)
Când îți înveți copilul, îl înveți pe copilul copilului tău. (Talmud)
Două lucruri importante pe care să le înveți pe copii: să faci și să faci fără. (Marceline Cox)
Vei ști că copiii tăi cresc atunci când încep să pună întrebări care au răspunsuri. (John J. Plomb)
Sarcina unui părinte este să fie persoana care poate vedea peste deal. (James L. Hymes)
Copiii noștri nu sunt doar „copii”, ei vor fi și soți, soții și părinți ai nepoților noștri. (Mary S. Calderone)
A încredința ceasul vieții în mâinile unui copil, într-o după-amiază de jocuri: când îl iei înapoi, luminează iar și marchează fiecare secundă. (Fabrizio Caramagna)
Profesorii și părinții există pentru a fi abandonați într-o zi. (John Wolfendenn)
Nimeni nu mi-a spus că a avea copii m-ar catapulta într-o călătorie în mine. (Amanda Penel)
Adopția este atunci când un copil crește în inima mamei sale, mai degrabă decât în ​​pântecele ei. (Anonim)
Copiii sunt continuu intoxicati: intoxicati de viata. (Paul-Jean Toulet)